Υαλουρονικό Οξύ | Οδηγίες μετά τη θεραπεία

Υαλουρονικο Οξυ | Οδηγιες μετα τη θεραπεια

Το Υαλουρονικό Οξύ είναι ένα από τα πιο δημοφιλή υλικά. Εφαρμόζεται σε πολλές περιοχές του προσώπου και σώματος, λειτουργώντας σαν Filler που γεμίζει σωστά οποιοδήποτε σημείο το έχει ανάγκη. Αναίμακτη, με άμεσο αποτέλεσμα και μηδενικό χρόνο αποθεραπείας, η θεραπεία Υαλουρονικού Οξέος εντάσσεται στην κατηγορία των “Lunch Break Treatments”. Επειδή, όμως, η ομορφιά θέλει θυσίες, υπάρχουν μερικά πράγματα που καλό είναι να αποφύγετε μετά την εφαρμογή Υαλουρονικού Οξέος

Μην πιέζετε το σημείο 

Αν και όλοι μας έχουμε την τάση να ακουμπάμε το πρόσωπο μας, αυτή είναι μία συνήθεια που πρέπει να αποφύγετε τις δύο πρώτες εβδομάδες μετά την επέμβαση. Ειδικότερα, καλό είναι να μην τρίβετε, κάνετε μασάζ ή ακουμπάτε με δύναμη τα σημεία των Fillers όταν κοιμάστε. Και αυτό, όχι τόσο γιατί θα επηρεαστούν τα τελικά αποτελέσματα, αλλά κυρίως γιατί θα παραταθεί ο χρόνος επούλωσης.

Υαλουρονικό Οξύ – Μετά: Αφήστε το αλκοόλ στην άκρη

Δεν αποτελεί σίγουρα την καλύτερη επιλογή γενικά. Εκτός, όμως, από διατροφικούς λόγους, υπάρχουν και αισθητικοί. Πιο συγκεκριμένα, καλό είναι να μην καταναλώσετε αλκοόλ τόσο την ημέρα του Υαλουρονικού όσο και τις επόμενες δύο. Υπάρχει σοβαρός λόγος! Μετά την εφαρμογή Υαλουρονικού Οξέος, σχηματίζεται ένας μικρός θρόμβος αίματος κάτω από την επιφάνεια του δέρματος. Το αλκοόλ, λοιπόν, μπορεί να διαλύσει τον θρόμβο αυτό, με αποτέλεσμα να σχηματιστούν μώλωπες. 

Μην κάνετε μασάζ

Ένας από τους κινδύνους που μπορούν να εμφανιστούν, όταν “αγγίζετε” την περιοχή εφαρμογής Υαλουρονικού Οξέος, είναι να αισθανθείτε την περιοχή σκληρή. Αν επιχειρήσετε, λοιπόν, να κάνετε μασάζ για να το μαλακώσετε, χωρίς τη συμβουλή του γιατρού, υπάρχει ο κίνδυνος να το μετατοπίσετε, προκαλώντας ανεπιθύμητα αποτελέσματα. Σε κάθε περίπτωση, είναι φυσιολογικό η σκληρή αίσθηση του υλικού να διαρκέσει έως μία εβδομάδα.

Υαλουρονικό Οξύ – Μετά: Κρατήστε το κεφάλι σας ψηλά

Όπως και στην περίπτωση του Μπότοξ, έτσι και στο Υαλουρονικό Οξύ το κεφάλι σας πρέπει να βρίσκεται σε όρθια θέση. Καλό είναι, κατά τη διάρκεια του ύπνου, να χρησιμοποιήσετε και δεύτερο μαξιλάρι, εκτός από το συνηθισμένο. Με τον τρόπο αυτό, θα είστε βέβαιοι ότι το πρώτο βράδυ μετά την εφαρμογή Υαλουρονικού όλα θα πάνε καλά. 

Μην κλείσετε σύντομα ραντεβού με οδοντίατρο

Τα χείλη είναι ίσως η δημοφιλέστερη περιοχή εφαρμογής Υαλουρονικού Οξέος. Είναι επίσης η περιοχή που βρίσκεται περιμετρικά των δοντιών. Για να μην υπάρξει, λοιπόν, κάποια μετατόπιση του Υλικού, καλό είναι να αφήσετε το ραντεβού με τον οδοντίατρο για αργότερα. Και όταν λέμε αργότερα, εννοούμε τουλάχιστον 3 εβδομάδες μετά.

Υαλουρονικό Οξύ – Μετά: Αφήστε στην άκρη και τα γυαλιά

Αυτός ο σύντομος περιορισμός αφορά μόνο όσους προχωρούν σε Αναίμακτη Ρινοπλαστική ή δοκιμάζουν την ειδική τεχνική “Nose You Up”. Στην περίπτωση αυτή, προσπαθήστε να μην φοράτε γυαλιά καθόλη τη διάρκεια της ημέρας, μιας και η πίεση που ασκείται στην περιοχή της μύτης ενδέχεται να καθυστερήσει την απορρόφηση του υλικού. 

Σας άρεσε αυτό που μόλις διαβάσατε;
Μοιραστείτε το με φίλους και αγαπημένα σας πρόσωπα!!
Newsletter Derm & Plastic Surgery Clinic

    ΗΜ/ΝΙΑ ΓΕΝΝΗΣΗΣ

    ΦΥΛΛΟ