Χημικά Peeling

H θεραπεία αναγέννησης των κυττάρων

ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΧΗΜΙΚΑ PEELING

peelings αφορούν την εφαρμογή ειδικών διαλυμάτων στην επιδερμίδα, με σκοπό να δημιουργήσουμε απολέπιση, απομάκρυνση των παλιών, νεκρών κυττάρων και να ωθήσουμε το δέρμα μας να παράγει νέα, υγιή κύτταρα, αναζωογονώντας έτσι την επιδερμίδα.

Τα χημικά peelings χρησιμοποιούνται για τη θεραπεία διαφόρων προβλημάτων, όπως:

 • Αντιμετώπιση της φωτογήρανσης
 • Μείωση των ρυτίδων και των λεπτών γραμμών
 • Εξαφάνιση δυσχρωμιών, κηλίδων, πανάδων, μελάσματος
 • Αντιμετώπιση ουλών ακμής
 • Αντιμετώπιση λιπαρότητας και διεσταλμένων πόρων
 • Αντιμετώπιση ραγάδων
Χημικό πίλινγκ

Το χημικό peeling αντιμετωπίζει αποτελεσματικά τις ατέλειες του προσώπου, αναζωογονεί την υφή του δέρματος και επαναφέρει το υγιές χρώμα και τη λάμψη του δέρματος. Κατά την εφαρμογή του, γίνεται απολέπιση των εξωτερικών στρωμάτων του δέρματος, αποκαλύπτοντας ένα νέο δέρμα με βελτιωμένο τόνο, υφή και χρώμα.

Εκτός από την πλήρη αναζωογόνηση του προσώπου και του λαιμού, τα peelings χρησιμοποιούνται και στο σώμα και είναι ένας τρόπος για να απαλλαγούμε από ραγάδες ή για να αναζωογονηθεί το δέρμα της ράχης των χεριών.

Χημικό πίλινγκ δράση

Υπάρχουν τρεις βασικές κατηγορίες, που διαφοροποιούνται ως προς το βάθος της δράσης του peeling και στις οποίες κατατάσσονται οι διάφοροι τύποι peelings:

 • Επιφανειακά peeling, που δρουν μόνο στην επιδερμίδα και έχουν ελάχιστο έως καθόλου χρόνο αποθεραπείας.
 • Μεσαία peeling, που φθάνουν μέχρι την άνω στιβάδα του χορίου και έχουν χρόνο αποθεραπείας 3 – 5 ημέρες.
 • Βαθιά peeling, που φθάνουν μέχρι το βαθύτερο χόριο και είναι τα peelings με το μεγαλύτερο χρόνο αποθεραπείας (10 – 14 ημέρες), αλλά και αυτά με τα πιο ορατά και εντυπωσιακά αποτελέσματα.
Τύποι πήλινγκ

Υπάρχουν τρεις βασικές κατηγορίες, που διαφοροποιούνται ως προς το βάθος της δράσης του peeling και στις οποίες κατατάσσονται οι διάφοροι τύποι peelings:

 • MANDELIC PEEL
  Το Μανδελικό Peel είναι ενα ήπιο πίλινγκ προσώπου με υδροξύ οξύ (ΑΗΑ) που παρασκευάζεται από το εκχύλισμα του πικραμύγδαλου και διαθέτει ισχυρές λευκαντικές και αντιγηραντικές ιδιότητες. Εφαρμόζεται σε όλο το πρόσωπο, τα χέρια και το ντεκολτέ, χαρίζοντας άμεση λάμψη λάμψη στο δέρμα, ενώ είναι το μοναδικό πήλινγκ προσώπου που μπορεί να εφαρμοστεί ακόμα και τους θερινούς μήνες, γιαυτό συχνά αναφέρεται και ώς το «Peeling καλοκαιριού». Τα αποτελέσματα του Mandelic Peel είναι άμεσα και ορατά από την πρώτη κιόλας θεραπεία.
 • ACNE PEEL
  Το Acne peel είναι ένα ήπιο peeling, ειδικά σχεδιασμένο για λιπαρά και ακνεϊκά δέρματα, στοχεύοντας στους τρεις βασικούς παράγοντες που προκαλούν την ακμή, στο προπιονικό βακτηρίδιο της ακμής, στη φλεγμονή και στους φραγμένους πόρους. Περιέχει σαλικυλικό, καθώς και αζελαϊκό οξύ. Ο στόχος της θεραπείας είναι η καταπολέμηση των ακνεϊκών βλαβών, καθώς και η μείωση εμφάνισης νέων εστιών. Έχει μηδενικό χρόνο αποθεραπείας, ενώ παράλληλα καταπολεμά την λιπαρότητα. Τα αποτελέσματα είναι άμεσα και ορατά από την πρώτη κιόλας θεραπεία.
 • WHITE PEEL
  Τα αποτελέσματα του White peel είναι ορατά, από τις πρώτες κιόλας ημέρες. Το δέρμα γίνεται πιο λευκό, μειώνονται οι πανάδες, υπάρχει φωτεινότητα και εντυπωσιακή λάμψη. Το ειδικό αυτό peel, εκτός του ότι θεραπεύει το μέλασμα, δρα και ανασταλτικά στην επανεμφάνιση του, μετά από επιτυχημένη θεραπεία. Μπλοκάρει το ένζυμο τυροσινάση, που είναι υπεύθυνο για την παραγωγή μελανίνης και για αυτό συνιστάται ένα πρωτόκολλο συντήρησης κάθε 3 μήνες, για να συνεχίσετε να έχετε ένα αψεγάδιαστο πρόσωπο.
 • GLOW PEEL
  Πρόκειται για ειδικό peeling οξέων φρούτων και βιταμινών, που έχει συνδυασμό διαλυμάτων με συγκέντρωση από 20%-60%, προκαλώντας ταχύτατη και βαθιά ανάπλαση και αναγέννηση της επιδερμίδας. Η επιλογή της συγκέντρωσης, ο αριθμός των επαλείψεων, καθώς και ο χρόνος παραμονής του στο δέρμα, είναι παράμετροι που καθορίζονται από τον εξειδικευμένο γιατρό, με βάση την ποιότητα της επιδερμίδας και είναι ιδιαίτερα σημαντικοί για μια επιτυχημένη και αποτελεσματική θεραπεία. Τo peeling αυτό είναι ένα ελαφρύ peeling, το οποίο μπορεί να χρησιμοποιηθεί συχνά, αφού έχει ελάχιστο χρόνο αποθεραπείας. Η αντιοξειδωτική δράση της βιταμίνης C, που αποτελεί μέρος του ειδικού αυτού peeling, αναζωογονεί άμεσα το δέρμα και δίνει μια απίστευτη λάμψη.
 • BIO PEEL
  Το βιολογικό peeling Bio Peel είναι ένα μη επιθετικό, μη τοξικό peeling, που αποτελείται από συνδυασμό Γαλακτικού, Μανδελικού, Γλυκολικού και Φυτικού οξέος (μη τοξικές ενώσεις) και το οποίο αντιμετωπίζει απόλυτα φυσικά και βιολογικά τις δυσχρωμίες, τις λεπτές ρυτίδες και αποτελεί εναλλακτική θεραπεία στο πρόβλημα της ήπιας ακμής. Μεταξύ των πλεονεκτημάτων αυτής της μεθόδου, είναι το μη ορατό ξεφλούδισμα, η δυνατότητα εφαρμογής και το καλοκαίρι και η ασφάλεια του στις σκουρόχρωμες επιδερμίδες. Τα μεσοδιαστήματα των θεραπειών, προγραμματίζονται ανάλογα με τις απαιτήσεις του κάθε προσώπου.
 • SWISS LUXURY ANTI-AGING PEEL
  Για όσους επιθυμούν μια εντατική και ταυτόχρονα σύντομη αντιγηραντική θεραπεία, τότε το peeling αυτό είναι το ιδανικότερο. Το θεραπευτικό πρωτόκολλο αποτελείται από 5 επιμέρους θεραπείες, με μεσοδιάστημα 10 ημερών η καθεμία. Στις θεραπείες αυτές χρησιμοποιούνται ειδικά κορυφαίας Ελβετικής ποιότητας προϊόντα (Anti-aging Peel, Collagen – Stem Cell Booster, Intensive Cellular Restoration Mask). Ο ασθενής επιστρέφει άμεσα στις καθημερινές του δραστηριότητες, με ένα δέρμα αναζωογονημένο, λαμπερό και απίστευτα ενυδατωμένο. Πραγματικά μια βασιλική, πολυτελής θεραπεία αντιγήρανσης, που αξίζει να προσφέρετε στον εαυτό σας.

ΣΥΧΝΕΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ

Πόσο συχνά μπορούν να επαναλαμβάνονται τα χημικά peelings;
Τα επιφανειακά peeling, μπορούν να επαναλαμβάνονται πιο συχνά (μία φορά το μήνα ή μία φορά κάθε λίγους μήνες), ώστε να διατηρηθούν τα καλά τους αποτελέσματα, καθώς έχουν ελάχιστο χρόνο αποθεραπείας. Τα μεσαία και τα βαθύτερα γίνονται πολύ πιο αραιά, λόγω της μεγαλύτερης διάρκειας του αποτελέσματος που έχουν και επειδή απαιτούν περισσότερο χρόνο επούλωσης.

Ανάλογα με το τι θέλουμε να επιτύχουμε ή με τη φύση του δερματικού προβλήματος, τα χημικά peelings μπορούν να συνδυαστούν και με άλλες θεραπείες, όπως Laser Peel, BTX και Υαλουρονικό οξύ, για να έχουμε ένα άριστο αποτέλεσμα με μεγαλύτερη διάρκεια.

Μπορούν όλοι να κάνουν χημικό peeling;
Οι καλύτεροι υποψήφιοι για χημικό peeling είναι τα πιο ανοιχτόχρωμα άτομα. Το χημικό peeling, δεν συνιστάται για άτομα που πάσχουν από λοιμώξεις ή κάποια ενεργή νόσο του δέρματος. Τα χημικά peelings δεν ενδείκνυνται επίσης, για γυναίκες που θηλάζουν ή κυοφορούν, άτομα με ψωρίαση, δερματίτιδες ή έκζεμα, καθώς και άτομα τα οποία βρίσκονται σε φαρμακευτική αγωγή με  ισοτρετινοΐνη την ακμή τους.

Χρειάζεται προετοιμασία του δέρματος για το χημικό peeling;
Η προετοιμασία δεν είναι απαραίτητη σε όλα τα χημικά peelings, π.χ. στα επιφανειακά δεν χρειάζεται. Δίνει όμως, καλύτερα αποτελέσματα στα μεσαίου βάθους peelings και είναι πάντα απαραίτητη στα βαθιά peelings. Στην Derm & Plastic Surgery Clinic, επιλέγουμε εξατομικευμένα πρωτόκολλα προετοιμασίας του δέρματος, ανάλογα με τον τύπο του δέρματος και τις ανάγκες θεραπείας κάθε ασθενούς μας.

Με ποιες θεραπείες μπορεί να συνδυαστεί το peeling;
Το peeling συνδυάζεται άριστα με άλλες θεραπείες όπως:

 • BTX
 • Υαλουρονικό οξύ
 • Μεσοθεραπεία προσώπου
 • Fractional Laser, γνωστό και ως LaserPeel
 • Νήματα

Ποια είναι η ιδανική περίοδος για ένα peeling;
Η καλύτερη περίοδος για θεραπεία με peeling είναι το χειμώνα, ώστε να να μην υπάρχουν κίνδυνοι, λόγω έκθεσης στην ηλιακή ακτινοβολία. Βασική προϋπόθεση αποτελεί επίσης, η αποφυγή της έκθεσης στον ήλιο και φυσικά η χρήση αντηλιακού σκευάσματος με υψηλό δείκτη προστασίας, μετά τη θεραπεία.

Η μόνη εξαίρεση στον κανόνα, είναι τα καλοκαιρινά peelings, που συνήθως είναι με μανδελικό οξύ, το οποίο μπορεί να εφαρμοστεί με ασφάλεια και τους καλοκαιρινούς μήνες, προσφέροντας μια λάμψη στο δέρμα.

Είναι ανώδυνη η θεραπεία και πόσο διαρκεί;
Πρόκειται για πολύ απλή διαδικασία, που δεν διαρκεί πάνω από 15 λεπτά. Ανάλογα με τον διάλυμα που θα χρησιμοποιηθεί, αισθάνεται κανείς ένα ήπιο τσούξιμο κατά την εφαρμογή του διαλύματος. Αμέσως μετά, παρατηρείται μια ήπια ερυθρότητα στο δέρμα και τις επόμενες ημέρες θα υπάρξει μικρή ή μεγαλύτερη απολέπιση του δέρματος, ανάλογα με το είδος του χημικού peeling που χρησιμοποιήθηκε.

Πόσο διαρκούν τα αποτελέσματα και πόσες θεραπείες θα χρειαστώ;
Ανάλογα με το είδος του χημικού peeling που θα χρησιμοποιήσουμε, μπορούμε να κάνουμε από 2 έως 6 το χρόνο. Τα αποτελέσματα είναι πολύ καλά, αρκεί κανείς να ακολουθήσει τις οδηγίες των γιατρών μετά το peeling.

Τι θα πρέπει να προσέχω τις επόμενες ημέρες της θεραπείας;
Επειδή κάθε τύπος θεραπείας peeling έχει και διαφορετικές απαιτήσεις, είναι σημαντικό να ακολουθήσετε κατά γράμμα τις συμβουλές που θα σας δώσει ο δερματολόγος, να αποφύγετε την έκθεση στον ήλιο και να εφαρμόζετε σωστά το ανάλογο προϊόν που θα σας συστήσει για ανάπλαση, ενυδάτωση και αντιηλιακή προστασία.

ΚΟΣΤΟΣ – ΤΙΜΕΣ

Οι θεραπείες peelings ξεκινούν από 60 ευρώ.

Καλέστε μας, για να ενημερωθείτε για την τιμή της θεραπείας που σας ενδιαφέρει ή για τις ειδικές τιμές, που ισχύουν για τους συνδυασμούς θεραπειών.

ΕΜΠΕΙΡΙΕΣ & ΑΠΟΨΕΙΣ

ΧΗΜΙΚΑ PEELING

την κ. Ζωγράφου, η οποία είναι ακριβώς όπως μου την περιέγραψαν, πολύ ευγενική, πολύ προσιτή και γλυκομίλητη και μια γιατρός με απίστευτες γνώσεις...

Αγγελική Σιάτρα

Από νεαρή ηλικία είχα πανάδες, γιατί είχα περάσει πολλά καλοκαίρια κάνοντας ηλιοθεραπεία χωρίς αντηλιακό. Όσο μεγάλωνα τόσο πιο πολύ με ενοχλούσε...

Περισσότερα

ΧΗΜΙΚΑ PEELING

μέλασμα και ότι λύνεται με χημικό πίλινγκ.Ακολούθησα μια αγωγή για τρείς εβδομάδες και έπειτα έκανα το πίλινγκ. Πλέον δεν χρησιμοποιώ make up!...

Nicole Zander

Είχα περάσει τα 35 και μετά τον ερχομό των παιδιών μου, το πρόσωπο μου γέμισε πανάδες. Το πρόβλημα αυτό μεγαλώνει το καλοκαίρι και είναι απωθητικό...

Περισσότερα

ΧΗΜΙΚΑ PEELING

Η επιδερμίδα μου ανανεώθηκε πλήρως, χωρίς να προκληθούν ερεθισμοί ή να δημιουργηθούν νέα προβλήματα και κυρίως χωρίς να χρειαστεί να πάρω...

Ιωάννα Αλεξανδροπούλου

Ταλαιπωρήθηκα πάρα πολύ με την ακμή μου, μέχρι να ανακαλύψω ότι στην συγκεκριμένη κλινική εφαρμόζουν ειδικά βιολογικά peeling για την ακμή...

Περισσότερα

ΚΛΕΙΣΤΕ ΡΑΝΤΕΒΟΥ

Καλέστε μας
ή συμπληρώστε την φόρμα
Εγγραφείτε στο newsletter μας
και κερδίστε μια Οξυγονοθεραπεία Ενυδάτωσης!

ΗΜ/ΝΙΑ ΓΕΝΝΗΣΗΣ
ΦΥΛΛΟ