Βλεφαροπλαστική

Αποκτήστε ξανά
ένα ξεκούραστο βλέμμα

Τα μάτια είναι ο καθρέφτης της ψυχής μας, γι’ αυτό ένα λαμπερό και νεανικό βλέμμα, αποτελεί την επιθυμία ανδρών και γυναικών κάθε ηλικίας. Τα μάτια και η περιοφθαλμική περιοχή, αποτελούν το κυριότερο χαρακτηριστικό του προσώπου μας και το πρώτο που προδίδει την ηλικία μας.

Στόχος της βλεφαροπλαστικής, είναι η βελτίωση της περιοχής αυτής, χαρίζοντας ένα νεανικό και ξεκούραστο βλέμμα.

Τόσο η γήρανση, που είναι δυστυχώς αναπόφευκτη, όσο και ο σύγχρονος τρόπος ζωής, το stress, η έλλειψη ύπνου αλλά και η κληρονομικότητα, αποτελούν τις αιτίες των κουρασμένων ματιών.

Οι κύριες ενδείξεις της βλεφαροπλαστικής, είναι η χαλάρωση του δέρματος του άνω βλεφάρου και η χαλάρωση του δέρματος και οι σακούλες του κάτω βλεφάρου (λόγω προβολής του λίπους), που δίνουν την εικόνα πρησμένων ματιών.

Ενώ οι ρυτίδες έκφρασης γύρω από τα μάτια, αντιμετωπίζονται εύκολα με την έγχυση BTX, η χαλάρωση του δέρματος στο άνω βλέφαρο και η χαλάρωση και προβολή του λίπους στο κάτω, μπορούν να αντιμετωπιστούν μόνο με την βλεφαροπλαστική.

Μαθετε τωρα ποσο κοστιζει η αναιμακτη βλεφαροπλαστικη στο εξειδικευμενο μας κεντρο πλαστικης χειρουργικης στην Αθηνα. Δειτε φωτογραφιες πριν και μετα.

Στην άνω βλεφαροπλαστική, δημιουργείται προσεκτικά μια τομή κατά μήκος της φυσικής πτυχής του άνω βλεφάρου. Η περίσσεια δέρματος αφαιρείται, με αποτέλεσμα να μπορούμε να πετύχουμε με μεγάλη ασφάλεια, ένα αρμονικό και όμορφο αποτέλεσμα. Στην Derm & Plastic Surgery Clinic, για την κάτω βλεφαροπλαστική, χρησιμοποιούμε τρεις διαφορετικές μεθόδους, ανάλογα με το πρόβλημα και τις ανάγκες του κάθε ασθενούς μας.

 • Στην πρώτη μέθοδο, γίνεται εξωτερική τομή στο δέρμα 1 – 2mm κάτω από τις βλεφαρίδες, η περίσσεια δέρματος αφαιρείται και ακολουθεί σύγκλιση του δέρματος στο τέλος της βλεφαροπλαστικής, με πολύ λεπτό συνεχόμενο ράμμα.
 • Στη δεύτερη μέθοδο, η τομή γίνεται στο εσωτερικό του βλεφάρου (επιπεφυκότας) και έτσι επιτρέπεται η προσέγγιση της περίσσειας του λίπους των κάτω βλεφάρων (που δημιουργεί τις αντιαισθητικές σακούλες) από μέσα. Στη δεύτερη αυτή μέθοδο, δεν υπάρχουν εμφανείς τομές στο δέρμα και είναι χρήσιμη στις περιπτώσεις, που απαιτείται κυρίως αφαίρεση λίπους και όχι δέρματος από το εξωτερικό μέρος του κάτω βλεφάρου.
 • Στην τρίτη μέθοδο, χρησιμοποιούμε μια σύγχρονη τεχνική, αυτή της μετάθεσης λίπους. Είναι ιδανική για ασθενείς, που έχουν σακούλες και ταυτόχρονα μαύρους κύκλους. Η μετάθεση και ανακατανομή του λίπους, στις περιοχές που χρειάζεται, επιτρέπει να γεμίσουν φυσικά οι μαύροι κύκλοι (tear trough deformity), εξαλείφοντας την κούραση και προσφέροντας νεανικότητα και ισορροπία στο αποτέλεσμα.

Η Βλεφαροπλαστική χωρίς νυστέρι, αποτελεί πολύ καλή εναλλακτική για άτομα, τα οποία έχουν ήπια έως μέτρια χαλάρωση και θέλουν να αποφύγουν το χειρουργείο. Με αυτή τη μέθοδο, δεν αφαιρείται η περίσσεια του δέρματος με νυστέρι και είναι εντελώς αναίμακτη και ελάχιστα επεμβατική, καθώς γίνεται με μικρή εξάχνωση της περίσσειας του δέρματος, στο άνω και κάτω βλέφαρο, με αποτέλεσμα ρίκνωση στα σημεία χαλάρωσης και ορατή σύσφιξη του δέρματος.

Στο τέλος της θεραπείας, υπάρχει ένας ήπιος ερεθισμός, ο οποίος υποχωρεί τις επόμενες ημέρες. Με τη χρήση ειδικών αναπλαστικών καλυπτικών προϊόντων, μπορεί κανείς να επιστρέψει αμέσως στις καθημερινές του δραστηριότητες, χωρίς καθόλου περιορισμούς. Θα δείτε και θα νιώσετε τα φυσικά αποτελέσματα, από την πρώτη κιόλας θεραπεία. Για να έχετε όμως τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα, συνιστάται μια ολοκληρωμένη σειρά θεραπειών (3 – 4 θεραπείες ανάλογα με τη χαλάρωση του δέρματος).

Είναι μια από τις σύγχρονες μεθόδους, που βοηθά το δέρμα που έχει χαλαρώσει, ξαναδίνοντας νεανική και σφριγηλή όψη στην περιοχή των ματιών. Ωστόσο, η αναίμακτη βλεφαροπλαστική, σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να αντικαταστήσει τη χειρουργική μέθοδο, όταν υπάρχει έντονη χαλάρωση και σακούλες.

ΣΥΧΝΕΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ

Η διάρκεια επέμβασης της βλεφαροπλαστικής
Η διαδικασία της βλεφαροπλαστικής είναι ελάχιστα επεμβατική και διενεργείται πάντα υπό τοπική αναισθησία, δεν απαιτεί νοσηλεία και έχει γρήγορη αποθεραπεία. Η διάρκεια της επέμβασης είναι περίπου 1–1.5 ώρα και αμέσως μετά, ο ασθενής μπορεί να επιστρέψει στο σπίτι του.

Μετεγχειρητικό στάδιο
Μετά την επέμβαση μπορεί να παρατηρηθεί οίδημα (πρήξιμο) ή εκχυμώσεις (μελανιές) γύρω από τα μάτια. Συνιστάται η τοποθέτηση ψυχρών επιθεμάτων στο σπίτι τα 2 – 3 πρώτα εικοσιτετράωρα, που θα βοηθήσουν στη γρήγορη υποχώρηση του οιδήματος.

Η αφαίρεση των ραμμάτων γίνεται στις 5 ημέρες. Μετά την πέμπτη ημέρα, όταν τα ράμματα αφαιρούνται, μπορεί κανείς βάζοντας λίγο concealer πάνω στις μελανιές, αν υπάρχουν, να επιστρέψει στις κοινωνικές και επαγγελματικές του δραστηριότητες.

ΚΟΣΤΟΣ – ΤΙΜΕΣ

 Το κόστος της βλεφαροπλαστικής ξεκινά από 1000 ευρώ.

Καλέστε μας, για να ενημερωθείτε για την τιμή της θεραπείας, που σας ενδιαφέρει ή για τις ειδικές τιμές, που ισχύουν για τους συνδυασμούς θεραπειών.

ΕΜΠΕΙΡΙΕΣ & ΑΠΟΨΕΙΣ

ΒΛΕΦΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ

Θα σας συστήσω και σε φίλες μου, γιατί εκτός από εξαιρετική δουλειά, έχετε και πολύ οικονομικές και λογικές τιμές, που είναι εύκολο...

Αγγελική Καλαντζή

Μεγαλώνοντας, άρχισα να παρατηρώ ότι εμφάνιζα άσχημες σακούλες, κάτι που με εμπόδιζε, όχι μόνο στην εφαρμογή του μακιγιάζ μου, αλλά και στην αίσθηση...

Περισσότερα

ΒΛΕΦΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ

Δεν είχα ούτε στο ελάχιστο πόνο και το μόνο που χρειάστηκε ήταν πάγος μετά την επέμβαση. Θα σας επισκεφτώ και για mini lifting τώρα!...

Τσιρογιάννης Κώστας

Εμπιστεύτηκα την κλινική σας για βλεφαροπλαστική. Πράγματι ότι μου είπατε, έγινε! Τα αποτελέσματα ήταν καταπληκτικά και μετά από λίγες...

Περισσότερα

ΒΛΕΦΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ

Όταν κάναμε την επέμβαση, πράγματι κατάλαβα ότι είχατε δίκιο. Τίποτα δεν μπορεί να συγκριθεί με το αποτέλεσμα που μου δώσατε κ. Ζωγράφου...

Jessica Müller

ΔΕΝ ΕΧΩ ΛΟΓΙΑ. Πίστευα ότι δεν θα απαλλαγώ ποτέ από αυτό το πρόβλημα. Την πρώτη φορά που σας επισκέφτηκα με συμβουλέψατε να μην σπαταλήσω χρήματα...

Περισσότερα

ΚΛΕΙΣΤΕ ΡΑΝΤΕΒΟΥ

Καλέστε μας
ή συμπληρώστε την φόρμα  Εγγραφείτε στο newsletter μας
  και κερδίστε μια Οξυγονοθεραπεία Ενυδάτωσης!

   ΗΜ/ΝΙΑ ΓΕΝΝΗΣΗΣ

   ΦΥΛΛΟ