Η βιταμίνη C στην skincare ρουτίνα σας: Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε

Η βιταμινη C στην skincare ρουτινα

Το skincare universe, εν έτει 2020, περιλαμβάνει ποικιλία προϊόντων με διαφορετικούς συνδυασμούς συστατικών, κάνοντας αρκετά δύσκολη την εύρεση της ιδανικής φροντίδας για το πρόσωπό μας. Φυσικά, ένας οδηγός για την περιποίηση της επιδερμίδας ανάλογα με τον τύπο της μπορεί πάντα να είναι βοηθητικός. Ωστόσο, υπάρχουν ορισμένα συστατικά που ξεχωρίζουν και μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε κάθε τύπο επιδερμίδας: Ένα τέτοιο είναι και η βιταμίνη C.

Τι είναι η βιταμίνη C;

Η μητέρα σας είχε δίκιο όταν σας κυνηγούσε κάθε πρωί πριν το σχολείο με ένα ποτήρι χυμό πορτοκάλι. Εκτός από θρεπτικό συστατικό διαφόρων τροφίμων (π.χ. εσπεριδοειδή), η βιταμίνη C είναι απαραίτητη τόσο στη διατροφή, όσο και στην επιδερμίδα μας. Στην κατηγορία του skincare αποτελεί ενεργό αντιοξειδωτικό συστατικό και βρίσκεται στις συνθέσεις διαφόρων προϊόντων περιποίησης σε διαφορετικές περιεκτικότητες ή καθαρή ως ασκορβικό οξύ ή L-ασκορβικό οξύ.

Η βιταμίνη C στην skincare ρουτίνα σας: Απαραίτητη για την επιδερμίδα

Οι λόγοι; Αρκετοί! Εξουδετερώνει τις «ελεύθερες ρίζες», προστατεύει από το οξειδωτικό στρες, διαθέτει αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες, βελτιώνει την ομοιομορφία της επιδερμίδας και επιταχύνει την παραγωγή κολλαγόνου και ελαστίνης.

Η βιταμίνη C στην skincare ρουτίνα σας: Τι προϊόν με βιταμίνη C να αναζητήσω;

Στο εμπόριο διατίθενται πολλά προϊόντα με βιταμίνη C σε διαφορετικά ποσοστά και ποικίλες συνθέσεις. Κάποιες συνθέσεις μπορεί να είναι αρκετά δυνατές για την επιδερμίδα σας και να σας προκαλέσουν ερεθισμό. Γι’ αυτό, εάν δεν έχετε ξανά χρησιμοποιήσει προϊόν με βιταμίνη C ξεκινήστε με κάποια πιο ήπια σύνθεση και σταδιακά αυξήστε τη, επιλέγοντας διαφορετικό προϊόν. Σε κάθε περίπτωση, αν παρατηρήσετε κάποια ανεπιθύμητη ενέργεια, όπως έντονος ερεθισμός, σταματήστε τη χρήση και συμβουλευτείτε το Δερματολόγο σας.

Θα σας προτείναμε να επιλέξετε για αρχή κάποιο ορό με βιταμίνη C, ο οποίος λόγω της λεπτόρρευστης υφής του και της συμπυκνωμένης σύνθεσής του θα απορροφάται καλύτερα από την επιδερμίδα. Ανακαλύψτε τα αγαπημένα μας προϊόντα με βιταμίνη C εδώ.

Πότε πρέπει να χρησιμοποιώ προϊόν με βιταμίνη C;

Η χρήση ενός ορού με βιταμίνη C προτείνεται το πρωί, καθώς ενισχύει την – επίσης απαραίτητη – αντηλιακή προστασία. Η εφαρμογή αντηλιακού καθημερινά είναι απαραίτητη, αλλά είναι περισσότερο από υποχρεωτική, όταν συνδυάζεται με ορό με βιταμίνη C. Σε κάθε άλλη περίπτωση, δεν έχει νόημα να εφαρμόζετε ορό χωρίς αντηλιακό.

Μία ενδεικτική πρωινή ρουτίνα περιποίησης θα μπορούσε να έχει ως εξής:

  • Καθαρισμός προσώπου
  • Εφαρμογή ορού με βιταμίνη C
  • Εφαρμογή ενυδατικής κρέμας ημέρας + κρέμας ματιών
  • Εφαρμογή αντηλιακού

Ποια είναι η κατάλληλη ηλικία για να ξεκινήσω να χρησιμοποιώ προϊόν με βιταμίνη C;

Από τη δεκαετία των 20 και μετά μπορείτε να εμπλουτίσετε ανά πάσα στιγμή τη ρουτίνα περιποίησής σας με κάποιο προϊόν που περιέχει βιταμίνη C και μπορείτε να το χρησιμοποιείτε τόσο το χειμώνα όσο και το καλοκαίρι.

Τι πρέπει να προσέχετε;

Η βιταμίνη C είναι μία ασταθή βιταμίνη. Πρακτικά, αυτό σημαίνει πως είναι ευαίσθητη στο φως, τον αέρα, τη ζέστη και το νερό και ευάλωτη στην οξείδωση. Γι’ αυτό, λοιπόν, είναι πολύ σημαντικό να επιλέγετε προϊόντα που περιέχουν βιταμίνη C σε σταθεροποιημένη μορφή και βρίσκονται μέσα σε αεροστεγή και αδιαφανή συσκευασία.

Σας άρεσε αυτό που μόλις διαβάσατε;
Μοιραστείτε το με φίλους και αγαπημένα σας πρόσωπα!!
Newsletter Derm & Plastic Surgery Clinic

    ΗΜ/ΝΙΑ ΓΕΝΝΗΣΗΣ

    ΦΥΛΛΟ