Βαθύς Καθαρισμός Προσώπου | Κάθε Πότε Πρέπει να Κάνετε και τι Προσφέρει στην Επιδερμίδα

Βαθυς Καθαρισμος Προσωπου

Η Αισθητική Ιατρική ολοένα και εξελίσσεται. Οι θεραπείες ομορφιάς γίνονται όλο και πιο εξειδικευμένες, όλο και πιο εξατομικευμένες και σύνθετες. Παρόλα αυτά, μια από τις «σταθερές αξίες» που ποτέ δεν φεύγει από το προσκήνιο, είναι ο Βαθύς Καθαρισμός Προσώπου. Πρόκειται για ένα από τα βασικά βήματα της περιποίησης που σίγουρα δεν πρέπει να παραβλέπεται.

Όσο πολύπλοκη κι αν είναι μια ρουτίνα ομορφιάς, ακόμη κι αν αποτελείται από πολλά βήματα και ποιοτικά προϊόντα, δεν θα μπορεί να αποδώσει τα μέγιστα, ελλείψει του βασικού αυτού facial. Ο Βαθύς Καθαρισμός Προσώπου είναι το απαραίτητο εκείνο βήμα του skincare που θα επιτρέψει σε όλα τα επόμενα να έχουν τη δράση και την αποτελεσματικότητα που πρέπει. Με άλλα λόγια, μην ψάχνετε για καινοτόμες και πρωτοποριακές θεραπείες ομορφιάς, αν δεν έχετε πρώτα φροντίσει για να προηγηθεί ο απαραίτητος Βαθύς Καθαρισμός Προσώπου.

Τι προσφέρει ο Βαθύς Καθαρισμός Προσώπου;

Η χρησιμότητα της εν λόγω θεραπείας είναι τόσο μεγάλη, που μοιάζει αξιοπερίεργο πώς μερικοί την αμελούν ή τη θεωρούν δευτερευούσης σημασίας. Ας δούμε αναλυτικά τι προσφέρει στην επιδερμίδα σας ο Βαθύς Καθαρισμός Προσώπου:

 • Απομάκρυνση των ρύπων
 • Απομάκρυνση των νεκρών κυττάρων
 • Αναζωογόνηση της επιδερμίδας
 • Απομάκρυνση του επιπλέον σμήγματος
 • Ανάκτηση φρεσκάδας και λάμψης
 • Καταπολέμηση δερματικών προβλημάτων όπως αυτό της ακμής
 • Οξυγόνωση της επιδερμίδας
 • Ενυδάτωση
 • Διάνοιξη των φραγμένων πόρων και κύστεων
 • Απομάκρυνση των μαύρων στιγμάτων
 • Λείανση της επιδερμίδας

Τι θα συμβεί αν αμελήσω τον Καθαρισμό;

Ο Βαθύς Καθαρισμός Προσώπου είναι τόσο απαραίτητος, που αν δεν πραγματοποιείται με τη συχνότητα και τη συνέπεια που πρέπει, θα δούμε άμεσα τις επιπτώσεις στην επιδερμίδα μας. Πιο συγκεκριμένα, οι συνέπειες που θα έχει μια ρουτίνα ομορφιάς που δεν περιλαμβάνει καθαρισμό, είναι:

 • Θαμπή όψη της επιδερμίδας
 • Φραγή των πόρων
 • Λιπαρότητα
 • Μειωμένη δράση των skincare συστατικών της πρωινής και βραδινής ρουτίνας
 • Συσσώρευση των νεκρών κυττάρων στην επιφάνεια του δέρματος

Βαθύς Καθαρισμός Προσώπου: Κάθε πότε πρέπει να κάνω;

Εδώ η απάντηση δεν μπορεί να είναι μία για όλους. Η ακριβής συχνότητα με την οποία πρέπει να πραγματοποιείται το εν λόγω facial αλλάζει ανάλογα με τον τύπο της επιδερμίδας. Σε γενικές γραμμές, αν έχετε λιπαρό τύπο δέρματος, δεν είναι υπερβολή να κάνετε Καθαρισμό ακόμη και ανα δύο μήνες. Αν αντίθετα έχετε ξηρό, η συχνότητα μειώνεται κατά πολύ. Μία φορά τον χρόνο ή ακόμη και μια φορά στα δύο χρόνια, είναι αρκετή για την πλειοψηφία των προσώπων με ξηρή επιδερμίδα. Οι μικτές επιδερμίδες προτείνεται σε γενικές γραμμές να κάνουν το εν λόγω facial 2 με 3 φορές τον χρόνο, με ένα ενδεικτικό μεσοδιάστημα των 4-5 μηνών. Από την πλευρά τους, όσοι έχουν κανονική επιδερμίδα μπορούν να κάνουν καθαρισμό μία φορά τον χρόνο. Τέλος, εκείνες που έχουν ανάγκη από Βαθύ Καθαρισμό Προσώπου σε πιο τακτική βάση, είναι οι επιδερμίδες με τάση για ακμή ή με ακμή.

Βαθύς Καθαρισμός Προσώπου: Μπορώ να κάνω στο σπίτι;

Όπως και με τις υπόλοιπες θεραπείες, δεν μπορούν να αποδώσουν τα μέγιστα των ωφελειών τους αν γίνουν στο σπίτι. Για την ακρίβεια, είναι σχεδόν χάσιμο χρόνου και σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να συγκριθεί ο καθαρισμός εκείνος με τον Βαθύ Ιατρικό Καθαρισμό που θα γίνει επαγγελματικά. Ο λόγος που είναι τόσο εδραιωμένες DIY τακτικές όπως αυτές, είναι γιατί παλαιότερα πράγματι δεν υπήρχε η δυνατότητα για πολλούς ανθρώπους να έχουν πρόσβαση στις υπηρεσίες αυτές. Σήμερα ωστόσο, η πρόοδος της επιστήμης και της Δερματολογίας, μπορούν να είναι προτέρημα όλων μας. Δεν υπάρχει λόγος να βάζετε σε κίνδυνο ερεθισμού την επιδερμίδα σας αντί να επενδύσετε λίγο περισσότερο χρόνο προκειμένου να το αναλάβουν οι ειδικοί. Εν ολίγοις, αν θέλετε να κάνετε όντως Βαθύ Καθαρισμό Προσώπου, όχι δεν μπορείτε να τον κάνετε στο σπίτι.

Πού να Κάνω Καθαρισμό Προσώπου;

Όπως και με το σπίτι, έτσι και με ένα Κέντρο Ομορφιάς, κανείς δεν μπορεί να σας εγγυηθεί για την ασφάλειά σας. Τα Κέντρα Αισθητικής συχνά προσφέρουν τέτοιες υπηρεσίες, αλλά σε καμία περίπτωση δεν προσφέρουν τη φερεγγυότητα και την πιστοποίηση που προσφέρει ένας Ιατρικός Χώρος. Στις Κλινικές μας, έχουμε δώσει ιδιαίτερη έμφαση και βαρύτητα στη θεραπεία αυτή. Όσο κι αν φροντίζουμε να διευρύνουμε συνεχώς την γκάμα των υπηρεσιών και θεραπειών και να σας προσφέρουμε την τελευταία λέξη στην τεχνολογία του skincare, αυτό δεν σημαίνει πως αμελούμε τα «βασικά». Κάθε άλλο. Ακριβώς επειδή είναι βασικά, φροντίζουμε να παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εκδοχή τους.

Τι Καθαρισμό να κάνω;

Στην Derm & Plastic Surgery Clinic παρέχουμε εξαιρετικής ποιότητας καθαρισμούς, που βασίζονται σε σύγχρονα και αποτελεσματικά Πρωτόκολλα. Ένας από τους έμπειρους Δερματολόγους της ομάδας μας θα σας προτείνει εκείνον ακριβώς που ταιριάζει σε εσάς. Αυτό φυσικά θα γίνει αφότου αξιολογήσει την επιδερμίδα σας και εκτιμήσει τις ακριβείς ανάγκες της. Γι΄αυτό ακόμη και ο βαθύς καθαρισμός πραγματοποιείται  βάσει των εξατομικευμένων προσεγγίσεων που εφαρμόζουμε πάντα.

Σας άρεσε αυτό που μόλις διαβάσατε;
Μοιραστείτε το με φίλους και αγαπημένα σας πρόσωπα!!
Newsletter Derm & Plastic Surgery Clinic

  ΗΜ/ΝΙΑ ΓΕΝΝΗΣΗΣ

  ΦΥΛΛΟ