Μπότοξ | Οδηγίες Μετά τη Θεραπεία

τι απαγορευεται μετα το μποτοξΤο Μπότοξ είναι μία από τις πιο αγαπημένες θεραπείες ανδρών και γυναικών. «Σβήνει» τα σημάδια του χρόνου, χαρίζει νεανική όψη και μπουστάρει την αυτοπεποίθηση σας. Για να έχει, όμως, αποτέλεσμα, υπάρχουν μερικά πράγματα που καλό είναι να αποφύγετε τις πρώτες ημέρες μετά το Μπότοξ. Ποια είναι αυτά;

Ξεχάστε για λίγο την έντονη σωματική άσκηση

Ας ξεκινήσουμε από τα βασικά. Η έντονη σωματική δραστηριότητα προκαλεί αυξημένη ροή αίματος σε όλο το σώμα. Και όταν αναφερόμαστε σε όλο το σώμα, φυσικά, λόγος γίνεται και για το πρόσωπο. Θεωρητικά, αυτό μπορεί να μετακινήσει την Νευροτοξίνη πριν η τελευταία προλάβει να συνδεθεί με το μυ. Το τελευταίο είναι ακριβώς και το ζητούμενο του Μπότοξ. Επίσης, η δυναμική άσκηση αυξάνει την κυκλοφορία του αίματος. Με τη σειρά του, η τελευταία διαδικασία μπορεί να εμποδίσει τα τραυματισμένα αιμοφόρα αγγεία στην περιοχή των εκχύσεων να επουλωθούν γρήγορα. Φυσικά, αν είστε φανατικοί του γυμναστηρίου, δεν χρειάζεται να αγχώνεστε! Ο όλος “περιορισμός” έχει ισχύ μίας μόνο ημέρας. Προγραμματίστε, λοιπόν, την προπόνηση σας εγκαίρως και απολαύστε τα οφέλη του BTX χωρίς κανένα άγχος.

Μετά το Μπότοξ: Αποφύγετε τη γιόγκα

Σας ηρεμεί. Σας βοηθά να αποβάλλετε το άγχος. Να ξεχάσετε για λίγο το στρες της καθημερινότητας. Αν, όμως, σήμερα, παραδείγματος χάρη κάνετε Μπότοξ, καλό είναι να αφήσετε την προπόνηση για αργότερα. Και αυτό, γιατί, για τουλάχιστον πέντε ώρες μετά την επέμβαση, είναι σημαντικό το κεφάλι σας να παραμείνει σε όρθια θέση. Στη στάση αυτή, το αποτέλεσμα σταθεροποιείται και η διάρκεια του αυξάνεται.

Μην χρησιμοποιήσετε αμέσως μακιγιάζ

Οι ενέσεις Νευροτοξίνης αφήνουν μικρά, κόκκινα σημάδια σε κάθε σημείο της ένεσης. Πρόκειται για πολύ μικρά σημάδια, τα οποία εξαφανίζονται σε αρκετά μικρό χρονικό διάστημα. Δεν χρειάζεται, λοιπόν, να σας αγχώνουν! Αυτό που χρειάζεται να κάνετε είναι τουλάχιστον για δύο ώρες  να αποφύγετε να τα καλύψετε αξιοποιώντας καλλυντικά προϊόντα. Και υπάρχει λόγος! Κάθε ένα από τα σημάδια αυτά εξακολουθεί να είναι ένα μικρό τραύμα και μία μικρή δίοδος για τα βακτήρια που θέλουν να “τρυπώσουν” στον οργανισμό σας.

Μετά το Μπότοξ: Αποφύγετε το μασάζ προσώπου και τα σύνεργά του

Είναι απολαυστικό. Εξαφανίζει τις τοξίνες. Χαλαρώνει. Είναι, όμως, και κάτι που καλό είναι την ημέρα που θα κάνετε Μπότοξ να αποφύγετε. Και όταν λέμε την ημέρα, εννοούμε τουλάχιστον 16 ώρες. Το βασικό εργαλείο για μασάζ προσώπου δεν είναι άλλο από το Jade Roller. Η χρήση του, αμέσως μετά την εφαρμογή Νευροτοξίνης, μπορεί να κάνει την τελευταία να φτάσει σε περιοχές που δεν θέλετε. Για αυτό, περιμένετε. Εξάλλου, το απολαυστικό πράγμα αργεί να γίνει. 

Μην πιείτε αλκοόλ ή παυσίπονο

Μπορεί να μην έχουν καμία ομοιότητα ως προς τη γεύση, το άρωμα, το σχήμα, την αίσθηση που αφήνουν στον ουρανίσκο, όμως, έχουν μία κοινή ιδιότητα. Μία ιδιότητα που έχει άμεση σχέση με τη λειτουργία του αίματος. Για αυτό, και καλό είναι να μην πάρετε τίποτα από τα δύο μέχρι να περάσουν τρεις ημέρες από το Μπότοξ.

Μετά το Μπότοξ: Μην ξαπλώσετε

Τουλάχιστον τις 4 πρώτες ώρες. Όπως είπαμε και παραπάνω, καλό είναι το κεφάλι να είναι σε όρθια θέση. Το Tip αυτό αποτρέπει  τη Νευροτοξίνη από το να μετακινηθεί στην οφθαλμική περιοχή και να προκαλέσει επιπλοκές, όπως η πτώση του φρυδιού

Ξεχάστε οτιδήποτε καυτό

Μπάνιο με καυτό νερό, σάουνα, θερμαινόμενη πισίνα, σεσουάρ κατευθείαν στο πρόσωπο. Οι τέσσερις αυτές, άκρως ευχάριστες συνήθειες, μπορούν να μετατρέψουν το Μπότοξ σας σε εφιάλτη. Αφήστε τες, λοιπόν, στην άκρη για 2 ημέρες και όλα θα πάνε υπέροχα – όχι απλά καλά! 

Σας άρεσε αυτό που μόλις διαβάσατε;
Μοιραστείτε το με φίλους και αγαπημένα σας πρόσωπα!!
Newsletter Derm & Plastic Surgery Clinic

    ΗΜ/ΝΙΑ ΓΕΝΝΗΣΗΣ

    ΦΥΛΛΟ