Τι είναι το Skincare Layering: Εσείς Ξέρετε Πώς να Απλώσετε τα Skincare Προϊόντα;

skicare layering τι ειναιΈχετε βρει τα προϊόντα εκείνα που καλύπτουν τις ανάγκες της επιδερμίδας σας. Εκείνα που σας ικανοποιούν και πραγματικά σας αφήνουν με το απόλυτα glowy skin. Είναι ωστόσο αυτό αρκετό για να θεωρήσετε ότι έχετε κάνει το «καθήκον» σας όσον αφορά τη διαμόρφωση της ρουτίνας σας; Όχι. Στην πραγματικότητα έχετε κάνει το 50% όσων απαιτούνται. Ποιο είναι το άλλο 50%; Να κάνετε Skincare Layering.

Να τα εφαρμόζετε, δηλαδή, στη σωστή σειρά. Ποια είναι όμως αυτή; Πρόκειται για ένα ζήτημα εν μέρει αμφιλεγόμενο, με πολλούς να διαφωνούν ως προς μερικές λεπτομέρειες. Εμείς ωστόσο κάναμε την έρευνά μας και καταλήξαμε στη σωστή σειρά εφαρμογής των skincare προϊόντων σας.

Γιατί πρέπει να κάνω Skincare Layering; 

Η κάθε επιδερμίδα είναι διαφορετική από την άλλη. Στην πράξη, αυτό σημαίνει ότι έχει διαφορετικές ανάγκες και χρειάζεται να εφαρμοστούν τα προϊόντα με διαφορετική σειρά, προκειμένου να απορροφήσει το μέγιστο από το καθένα. Τα σωστά προϊόντα εφαρμοσμένα με την κατάλληλη σειρά έχουν την δυνατότητα να βοηθήσουν την επιδερμίδα σου να λάμψει. Και αυτό είναι ο λόγος που το Skincare Layering είναι απαραίτητο.

Skincare Layering: Ξεκινάμε από την πιο λεπτόρρευστη υφή

Ένας βασικός κανόνας για τη σωστή σειρά εφαρμογής των skincare προϊόντων, είναι να πηγαίνετε βάσει της σύστασής τους. Τι σημαίνει αυτό; Ότι ξεκινάτε με την εφαρμογή όσων είναι πιο λεπτόρρευστης υφής και προχωράτε σταδιακά στις πιο παχύρευστες. Πρώτα λοιπόν γίνεται σε κάθε περίπτωση ο καθαρισμός και ακολουθεί η τόνωση.

Ένα toner οποιασδήποτε εταιρείας θα έχει σίγουρα εξαιρετικά ελαφριά σύσταση, πολύ λεπτότερη από τα υπόλοιπα προϊόντα περιποίησης που έχετε στο νεσεσέρ σας. Αυτό που πολλές γυναίκες κάνουν λάθος, είναι να θεωρούν τη χρήση του προαιρετική. Αμέσως μετά τον καθαρισμό, είναι αναγκαίο να επαναφέρουμε την επιδερμίδα μας πριν εφαρμόσουμε την ενυδατική. Το toner είναι το σωστό μεταβατικό βήμα από τον καθαρισμό στην ενυδάτωση.

Ακολουθεί ο ορός

Αυτό που απασχολεί πολλές γυναίκες όσον αφορά τη σειρά εφαρμογής των προϊόντων είναι αν πρέπει να εφαρμόζεται πρώτα ο ορός ή η ενυδατική. Η απάντηση είναι ευτυχώς ξεκάθαρη και δεν χρειάζεται περαιτέρω διερεύνηση: Ο ορός. Τα ενεργά συστατικά μεταφέρονται πιο αποτελεσματικά στην επιδερμίδα μέσω των ορών σε σχέση με τις κρέμες. Όποιο κι αν είναι το πρόβλημά σας (ρυτίδες, λιπαρή επιδερμίδα κλπ), θα βρείτε έναν ορό κατάλληλο για τις δικές σας ανάγκες.

Ώρα για το αντιοξειδωτικό

Αν η ρουτίνα σας περιλαμβάνει βιταμίνη C (ευχόμαστε να περιλαμβάνει), πρέπει να είναι το επόμενο βήμα της ρουτίνας σας. Η βιταμίνη C προσφέρει άλλωστε αξιοσημείωτη λάμψη, που αν τη βάλετε μια φορά στη ρουτίνα σας, δεν θα μπορείτε να την ξανασκεφτείτε χωρίς αυτήν.

Skincare Layering και στις λιπαρές επιδερμίδες – Η στιγμή των spots

Αν χρησιμοποιείτε κρέμα για την ακμή ή τα σπυράκια, καλό θα ήταν να μπει σε αυτό το στάδιο της ρουτίνας σας, Μετά το αντιοξειδωτικό και πριν την ενυδατική σας, είναι η κατάλληλη στιγμή.

Με την ενυδατική τι γίνεται;

Το «κερασάκι στην τούρτα» μιας ρουτίνας, είναι η ενυδατική κρέμα. Πρόκειται για ένα από τα εξαιρετικά basic βήματα, αυτό που συνήθως κάνει ακόμη και η πιο αμελής για την περιποίηση της επιδερμίδας της. Αν έχει προηγηθεί όλο το σωστό τελετουργικό που περιγράψαμε, μια καλή ενυδατική κρέμα, κατάλληλη για τον τύπο επιδερμίδας σας, θα «κλειδώσει» όλη αυτή την ενυδάτωση.

Skincare Layering και στις ξηρές επιδερμίδες

Μόνο σε περίπτωση που η επιδερμίδα σας είναι ξηρή ή είστε μεικτή και έχετε ξηρά σημεία, μπορείτε να χρησιμοποιείτε και κάποιο ευεργετικό facial έλαιο. Πρέπει να έπονται της κρέμας γιατί μπορούν να διεισδύσουν σε αυτή, ενώ το αντίστροφο είναι αδύνατο.

Η αντηλιακή προστασία μπαίνει πάντα τελευταία

Είναι από τα πιο σημαντικά βήματα της skincare ρουτίνας. Πρόκειται μάλιστα για ένα από τα τέσσερα SOS, μαζί με τον καθαρισμό, την ενυδάτωση και την απολέπιση. Αν δεν προστατεύετε την επιδερμίδα σας από τη φωτογήρανση, όλα τα άλλα βήματα της ρουτίνας σας δεν έχουν νόημα. Οι υπεριώδεις ακτίνες του ήλιου είναι τόσο επιζήμιες για την επιδερμίδα σε σημείο που δεν αρκεί να βάλετε αντηλιακή κρέμα μια φορά το πρωί.

Αν βγείτε από το σπίτι και εκτείνεστε στον ήλιο, θα έπρεπε ανά δύο περίπου ώρες να το ανανεώνετε προκειμένου να έχετε εξασφαλίσει την προστασία σας. Πρέπει ωστόσο να θυμάστε να μην το βάζετε πριν από τα προηγούμενα προϊόντα, όσο σημαντικό κι αν είναι. Ο λόγος είναι ότι τα εμποδίζει να διεισδύσουν στην επιδερμίδα, οπότε μειώνεται κατά πολύ η αποτελεσματικότητά τους.

Μην ξεχνάτε να προσαρμόζετε την ρουτίνα σας

Μπορεί τα βασικά βήματα του Skincare Layering να είναι τα παραπάνω, όμως, αυτό δεν σημαίνει ότι η ρουτίνα σας δεν μπορεί να αλλάξει ανάλογα τις συνθήκες. Ανάλογα με τη θερμοκρασία και τις περιβαλλοντικές συνθήκες μπορείτε να εφαρμόσετε το κάθε συστατικό σε διαδοχικές μέρες. Για παράδειγμα, τις μέρες με πολλή υγρασία μπορείτε να ελαττώσετε τα προϊόντα που χρησιμοποιείτε χωρίς να αμελήσετε ποτέ την εφαρμογή αντηλιακού προσώπου στο τέλος.

Σας άρεσε αυτό που μόλις διαβάσατε;
Μοιραστείτε το με φίλους και αγαπημένα σας πρόσωπα!!
Newsletter Derm & Plastic Surgery Clinic

    ΗΜ/ΝΙΑ ΓΕΝΝΗΣΗΣ

    ΦΥΛΛΟ