Μανδελικό Peeling | Το Peeling του Καλοκαιριού!

Τι ειναι το Μανδελικο Peeling -Peeling του καλοκαιριου

Τι αξία έχει το Μανδελικό Peeling στην καλοκαιρινή περιποίηση προσώπου;

Το καλοκαίρι δεν αργεί και ήδη το δέρμα σου έχει περάσει πολλά αυτήν την Άνοιξη. Οι συνεχείς εναλλαγές θερμοκρασίας και υγρασίας της ατμόσφαιρας κάθε άλλο πάρα βοηθούν την υγεία  δέρματος.

Και φυσικά κανένας τύπος επιδερμίδας δεν έχει βγει αλώβητος από την φετινή Άνοιξη: οι λιπαρές επιδερμίδες εμφανίζουν ακόμα πιο έντονο πρόβλημα λιπαρότητας και σμήγματος, ενώ οι ξηρές επιδερμίδες ίσως και να ταλαιπωρήθηκαν περισσότερο, με το δέρμα να είναι ακόμα πιο τραχύ στην αφή, με πολύ έντονο ξεφλούδισμα, σκασίματα αλλά και εμφανέστερες ρυτίδες.

Οι ενδείξεις αυτές είναι ο τρόπος με τον οποίο, ο οργανισμός μας ενημερώνει ότι οι ανάγκες που έχει η επιδερμίδα μας δεν πληρούνται. Έτσι χρειάζεται μια δραστική αλλαγή στην καθημερινή περιποίηση της επιδερμίδας για να επανέλθει η λάμψη της.

Μια από τις πιο  δραστικές λύσεις για την επαναφορά της επιδερμίδας, είναι τα Χημικά Peelings που αφαιρούν την κατεστραμμένη εξωτερική στοιβάδα του δέρματος…

Αλλά αυτά απαγορεύονται το καλοκαίρι, έτσι δεν είναι;

Όχι ακριβώς!

Σίγουρα τα συνηθισμένα χημικά peelings που εφαρμόζονται το χειμώνα απαγορεύονται το καλοκαίρι, γιατί ερεθίζουν το δέρμα, το οποίο αργεί να αναπλαστεί. Αυτός είναι και ο λόγος εφαρμογής τους μονο τους χειμερινούς μήνες. Τότε που δεν υπάρχει ηλιοφάνεια και το δέρμα μας δεν κινδυνεύει.

Αυτό όμως δεν ισχύει για το Μανδελικό Peeling το οποίο είναι γνωστό και ως Summer Τime Peel, πίλινγκ του Καλοκαιριού αλλά και ως Peeling Μυκόνου(!), ακριβώς γιατί είναι το μοναδικό peeling που μπορείς να κάνεις άφοβα, ακόμα και το καλοκαίρι!

 

Μανδελικό Peeling; Τι είναι αυτό;

Το Μανδελικό πίλινγκ είναι ένα άλφα- υδροξύ οξύ (AHA) που προέρχεται από το πικραμύγδαλο. Εχει αντιβακτηριακές και αντιικές ιδιότητες και βοηθά στην τόνωση της κυτταρικής ανανέωσης, στον αποχρωματισμό της επιδερμίδας  και στην συνολική υγεία του δέρματος.

To Μανδελικό πίλινγκ προκαλεί επιφανειακή απολέπιση, χαλαρώνοντας τα ανώτερα στρώματα της επιδερμίδας και απομακρύνοντας τα μη απαραίτητα κύτταρα του δέρματος. Και όλα αυτά  χωρίς να προκαλεί ερυθρότητα και τραυματισμό στην επιδερμίδα.

Έτσι αμέσως μετά την θεραπεία Μανδελικού peeling, το δέρμα λάμπει και είναι υγιές, ανανεωμένο χωρίς ερεθισμούς!

Αυτό το εξαιρετικά απαλό AHA πρόκειται να αλλάξει όλα όσα νομίζετε ότι γνωρίζετε για τα οξέα!

 

Σε τι διαφέρει όμως από τα … απαγορευμένα Peeling του καλοκαιριού;

Τα μόρια Μανδελικού οξέος είναι μεγαλύτερα από αυτά των υπόλοιπων χημικών peelings.  Αυτό έχει ως αποτέλεσμα το Μανδελικό Peeling, να διεισδύει πιο αργά στην επιδερμίδα, δημιουργώντας αισθητικά λιγότερο έως καθόλου ερεθισμό στο δέρμα.  Παράλληλα όμως  είναι εξίσου δραστικό και αποτελεσματικό, για την αντιμετώπιση του δέρματος που έχει υποστεί βλάβη.

Το αποτέλεσμα; Όλα τα οφέλη των χημικών peelings, χωρίς τον ερεθισμό, το ξεφλούδισμα του δέρματος και την δερματική ευαισθησία που κάνουν απαγορευτική την χρήση τους τους θερινούς μήνες!

Και το καλύτερο;

Αμέσως μετά την θεραπεία το δέρμα λάμπει και είναι αναζωογονημένο, όχι κόκκινο και ερεθισμένο, άρα τίποτα δεν σε εμποδίζει να συνεχίσεις την ηλιόλουστη μέρα σου!

Η θεραπεία του Μανδελικού Peeling (Μανδελικό Οξύ) ενδείκνυται για:

 • Πιο νεανικό δέρμα καθώς διεγείρει τον σχηματισμό κολλαγόνου
 • Καθαρισμό του δέρματος και την μείωση των πόρων
 • Ανάπλαση του δέρματος από την φωτογήρανση, που προκαλεί η UVA- UVB ακτινοβολία
 • Αποτελεσματική αντιμετώπιση της ακμής και της ροδόχρους ακμής, καθ’ όλη την διάρκεια του έτους
 •  Αντιμετώπιση των ρυτίδων και των λεπτών γραμμών της επιδερμίδας, χωρίς τον ερεθισμό που προκαλούν άλλα οξέα.
 •  Απομάκρυνση των κηλίδων και των φακίδων και την αναστολή της ανάπτυξης της μελανίνης, που δημιουργεί τις δερματικές δυσχρωμίες κατά την έκθεση στον ήλιο.
 • Βελτίωση του τόνου και της υφής του δέρματος, χαρίζοντας λάμψη στην επιδερμίδα.
 • Ολοκληρωμένη αντιμετώπιση των μαύρων κύκλων στο κάτω βλέφαρο

Πόσος χρόνος και συνεδρίες θα χρειαστούν για να δω αποτέλεσμα;

Τα αποτελέσματα του Μανδελικού πίλινγκ είναι άμεσα ορατά μετά την εφαρμογή του. Το δέρμα είναι καθαρό, αναζωογονημένο και λάμπει ενώ τις επόμενες μέρες, η βελτίωση αυξάνεται θεαματικά!

Λάβετε υπόψιν ότι για την αντιμετώπιση ορισμένων προβλημάτων του δέρματος όπως η κυστική και η ροδόχρους ακμή, θα χρειαστούν ανάλογα με τη σοβαρότητα της βλάβης του δέρματος, 3-6 εφαρμογές για ένα ολοκληρωμένο αποτέλεσμα ανανέωσης και βελτίωσης της επιδερμίδας.

Μπορείτε να επαναλάβετε την θεραπεία συνήθως κάθε 1-3 εβδομάδες. Όλα εξαρτώνται από το δέρμα σας και από το πώς ανταποκρίνεται στη θεραπεία.

Δες εδώ Φωτογραφία Πριν και Μετά από εφαρμογή Μανδελικού Peeling: 

Μανδελικό-Peeling-Πριν και Μετα

 

Σας άρεσε αυτό που μόλις διαβάσατε;
Μοιραστείτε το με φίλους και αγαπημένα σας πρόσωπα!!
Newsletter Derm & Plastic Surgery Clinic

  ΗΜ/ΝΙΑ ΓΕΝΝΗΣΗΣ

  ΦΥΛΛΟ