Τι Είναι το Frotox, που Κάνει Πέρα το Btx;

Frotox τι ειναιΟι τάσεις στην ομορφιά ενημερώνονται συνεχώς και είναι πράγματι δύσκολο να είστε ενημερωμένες για τα πάντα  σε τακτική βάση. Ακόμη και οι πιο φανατικές, μερικές φορές αδυνατούν να είναι γνώστες όλων των καινούριων διαθέσιμων θεραπειών που υπόσχονται να κάνουν το δέρμα τους να λάμψει. Social media και influencers κάνουν την κατάσταση ακόμη πιο περίπλοκη, αφού η συνεχής ανατροφοδότησή τους με νέα hacks και μυστικά ομορφιάς, μπορούν να οδηγήσουν το κοινό σε σύγχυση. Αν ωστόσο υπάρχει μια θεραπεία για την οποία αξίζει πράγματι να μάθετε περισσότερα είναι το Frotox.

Παρόλο που ίσως δεν έχετε ακούσει ξανά τη λέξη αυτή, δεν αναφερόμαστε σε κάποιο νέο επαναστατικό Facial, αλλά σε μια μέθοδο που έχει πια εδραιωθεί εδώ και μια περίπου δεκαετία. Ωστόσο, στην Ελλάδα δεν είναι ακόμη τόσο διαδεδομένη όσο στο εξωτερικό. Η «γενέτειρα» του Frotox θα λέγαμε πως είναι η Μεγάλη Βρετανία, αλλά στην πραγματικότητα η αξία του πάγου ως όπλο ενάντια στον χρόνο είναι γνωστή παγκοσμίως εδώ και αιώνες.

Τι είναι το Frotox;

Το όνομα της συγκεκριμένης θεραπείας σίγουρα σας παραπέμπει στο γνωστό Μπότοξ. Αυτός είναι άλλωστε και ο σκοπός της, αφού έχει δράση ανάλογη με της δημοφιλούς θεραπείας αντιγήρανσης Νευροτοξίνης. Η ευφυέστατη λοιπόν αυτή ονομασία δεν είναι τυχαία, όπως και κάθε τι άλλο στην παγκόσμια βιομηχανία ομορφιάς. Πρόκειται στην πραγματικότητα για ένα λεκτικό συνδυασμό που προέκυψε από τον συνδυασμό της λέξης Μπότοξ και της λέξης Freeze. Με άλλα λόγια, πρόκειται για αυτό που ευρέως αποκαλείται κρυοθεραπεία προσώπου.

Ποιο είναι το κοινό του χαρακτηριστικό με το Μπότοξ;

Το Frotox και το Btx είναι δύο έννοιες «συγγενείς». Και οι δύο θεραπείες βασίζονται στην ίδια λογική, την οποία στη συνέχεια εφαρμόζουν με διαφορετική όμως τεχνοτροπία. Πιο συγκεκριμένα, αμφότερα στοχεύουν στην αναστολή της λειτουργίας των μυών που ευθύνονται για τον σχηματισμό των ρυτίδων.

Πώς γίνεται το Frotox;

Όπως μαρτυρά και η ετυμολογία της ονομασίας της, η κρυοθεραπεία Frotox περιλαμβάνει την έκθεση του προσώπου σε πολύ παγωμένες (υπό του μηδενός) θερμοκρασίες. Φυσικά η διάρκειά της είναι συγκεκριμένη, ώστε να μην τραυματιστεί η επιδερμίδα και δεν ξεπερνά τα μερικά λεπτά. Μάλιστα, η χρήση της δεν είναι ευεργετική αποκλειστικά για την επιδερμίδα του προσώπου, αλλά και άλλων σημείων ολόκληρου του σώματος. Αν, λοιπόν, ακούσετε φίλες, γνωστές σας ή ακόμη και celebrities να λένε πως έκαναν κρυοθεραπεία στα πόδια τους για παράδειγμα μην παραξενευτείτε!

Το πρώτο στάδιο της θεραπείας

Η διαδικασία ξεκινά με έναν πολύ καλό και ενδελεχή καθαρισμό, ο οποίος είναι απαραίτητος πριν από τη συγκεκριμένη θεραπεία. Ακολουθεί ένα facial μασάζ απαλών κυκλικών κινήσεων, προκειμένου να πραγματοποιηθεί λεμφική αποστράγγιση και να διεγερθεί η ροή λεμφαδένων. Ακόμη, με τον τρόπο αυτό προάγεται η απομάκρυνση των τοξινών και της έντασης από τους μύες του προσώπου.

Η φιλοσοφία πίσω από το Frotox

Όπως κάθε άλλη θεραπεία ομορφιάς, έτσι και το Frotox έχει τον δικό του μηχανισμό λειτουργίας. Στοχεύοντας στην αντιγήρανση και το «πάγωμα» του χρόνου, το Frotox είναι μια «καθαρόαιμη» anti-aging θεραπεία. Αυτό που κάνει ουσιαστικά είναι να αδρανοποιεί τα νεύρα που ελέγχουν τους μύες οι οποίοι ευθύνονται για τον σχηματισμό των ρυτίδων.

Παρόλο που αυτό ακούγεται ιδανικό και κάνει πραγματικότητα το όνειρο πολλών γυναικών για νεανική επιδερμίδα χωρίς σημάδια γήρανσης, προκύπτει ένα ερώτημα που ενδεχομένως προβληματίσει μερικές από εσάς. Μήπως αδρανοποιώντας αυτούς τους μύες, αδρανοποιείται και η εκφραστικότητα του προσώπου; Δυστυχώς δεν είναι λίγες οι φορές που έχουμε δει τέτοια ανεπιθύμητα και καθόλου φυσικά αποτελέσματα να προκύπτουν από ανεπιτυχή Btx. Όπως όμως και στην περίπτωση των τελευταίων, έτσι και με το Frotox, δεν υπάρχει κανένας λόγος προβληματισμού αν εμπιστευτείτε τον κατάλληλο ειδικό.

Όταν η διαδικασία γίνει σωστά, πραγματοποιείται στόχευση αποκλειστικά συγκεκριμένων νεύρων. Οι μύες του προσώπου παραμένουν κανονικά ικανοί να σχηματίζουν εκφράσεις, ακόμη και μετά τη θεραπεία. Έτσι, η εκφραστικότητα δεν γίνεται βορρά στον βωμό της νεότητας- κάτι που δεν θα είχε άλλωστε και καμία επί της ουσίας αξία.

Γιατί να κάνετε Frotox στην Derm & Plastic Surgery Clinic;

Η θεραπεία Frotox στην Derm & Plastic Surgery Clinic γίνεται από εξειδικευμένη ομάδα Δερματολόγων, που προσαρμόζει τα πιο σύγχρονα πρωτόκολλα ομορφιάς στις ανάγκες της επιδερμίδας σας. Επιστρατεύοντας σύγχρονα μηχανήματα, το αποτέλεσμα θα είναι εγγυημένα επιτυχημένο.

Η συσκευή που χρησιμοποιείται για τη θεραπεία Frotox από το έμπειρο προσωπικό μας, μπορεί κυριολεκτικά να σας κάνει να δώσετε ραντεβού με τη νεότητα. Πιο συγκεκριμένα, δρα διοχετεύοντας τοπικά πολύ έντονο ψύχος, το οποίο διακόπτει παροδικά τη συνέχεια των νεύρων. Με τον τρόπο αυτό, μειώνονται σε μεγάλο βαθμό τόσο οι ρυτίδες όσο και οι λεπτές γραμμές και γενικά τα σημάδια που μαρτυρούν την ηλικία σας.

Ποια είναι η διαφορά του από το Μπότοξ;

Καλά όλα αυτά αλλά πολύ πιθανό να αναρωτιέστε, ποια είναι τελικά τα στοιχεία εκείνα που διαφοροποιούν τη θεραπεία αυτή από το Μπότοξ. Η απάντηση είναι σαφής και έχει να κάνει με την τεχνική που ακολουθείται σε κάθε μία από τις δύο θεραπείες. Στο Μπότοξ λοιπόν ο πλαστικός χειρουργός εφαρμόζει νευροτοξίνη στους μύες εκείνους που ευθύνονται για τον σχηματισμό των ρυτίδων. Ο γιατρός με μικρές ενδομυϊκές ενέσεις, εγχέει το υλικό στον οργανισμό και χαλαρώνει τους μύες απαλύνοντας τις ρυτίδες.

Στην περίπτωση του Frotox ωστόσο, ο πλαστικός χειρουργός δεν εγχέει τίποτα στον οργανισμό μας. Με τη βοήθεια της ειδικής συσκευής, διοχετεύει στο νεύρο του προσώπου σας στοχευμένα κύματα ψύχους. Έτσι πρόκειται για μια πλήρως φυσική, και όχι φαρμακευτική, διαδικασία αντιμετώπισης των ρυτίδων. Αυτό έχει αντίκρισμα και στο τελικό αποτέλεσμα που θα δείτε στο πρόσωπό σας μετά την ολοκλήρωση της θεραπείας. Η όψη του θα είναι μεν ορατά πιο νεανική και ξεκούραστη, αλλά χωρίς να μοιάζει να έχει προηγηθεί κάτι «επεμβατικό». Κανείς, δηλαδή, δεν θα καταλάβει ότι πραγματοποιήσατε μία απολαυστική συνεδρία Frotox.

Πόσο διαρκεί η διαδικασία;

Η θεραπεία διαρκεί για ένα περίπου τέταρτο και πρόκειται για μια άκρως απολαυστική διαδικασία. Στις Κλινικές μας, το Frotox έχει πια καθιερωθεί σαν μια εμπειρία ξεκούρασης και χαλάρωσης. Μην εκπλαγείτε αν «εθιστείτε» στη διαδικασία και θέλετε να ανανεώνετε το ραντεβού ξανά και ξανά. Αφήνοντας την αίθουσα θα δείχνετε- και κυρίως θα νιώθετε, πολύ νεότεροι.

Πόσο κρατάει το αποτέλεσμα της θεραπείας;

Το αποτέλεσμα του Frotox κρατά για περίπου 4 μήνες. Κατόπιν συμβουλευτικής συνεδρίας με την ομάδα Δερματολόγων μας, θα αξιολογηθεί ποιες είναι οι ανάγκες της επιδερμίδας σας. Σε γενικές γραμμές πάντως, μετά το πέρας αυτών των μηνών, μπορείτε να απολαύσετε ξανά την αγαπημένη σας θεραπεία.

Σας άρεσε αυτό που μόλις διαβάσατε;
Μοιραστείτε το με φίλους και αγαπημένα σας πρόσωπα!!
Newsletter Derm & Plastic Surgery Clinic

    ΗΜ/ΝΙΑ ΓΕΝΝΗΣΗΣ

    ΦΥΛΛΟ