Τέλειο Μαύρισμα | Πώς θα το Πετύχετε με Ασφάλεια και Διάρκεια

Μαύρισμα Καλοκαίρι Η προστασία της επιδερμίδας αποτελεί την πιο σημαντική αισθητική προτεραιότητα μας. Το καλοκαίρι όμως, όλοι μας καλούμαστε να συνδυάσουμε επιτυχημένα έναν δύσκολο συνδυασμό. Αυτό του μαυρίσματος και της αντηλιακής προστασίας. Γιατί, το χρυσαφένιο μαύρισμα μας ομορφαίνει και μας βοηθά να καταλάβουμε ότι το καλοκαίρι είναι εδώ. Δεν χρειάζεται να αγχώνεστε! Σήμερα, μοιραζόμαστε μαζί σας τα απαραίτητα tips για να αποκτήσετε αυτό το Καλοκαίρι Τέλειο Μαύρισμα με ασφάλεια και προσοχή!

Τέλειο Μαύρισμα: Σεβαστείτε την επιδερμίδα και τον οργανισμό σας

Ας ξεκινήσουμε από τα βασικά. Τα κύτταρα δεν παράγουν ασταμάτητα μελανίνη, την χρωστική που οφείλεται για το μαύρισμα της επιδερμίδας. Η διαδικασία διαρκεί συνολικά 2-3 ώρες, ενώ στα ανοιχτόχρωμα δέρματα ο χρόνος είναι ακόμη πιο μικρός. 

Μετά από το συγκεκριμένο διάστημα, το αντηλιακό αρχίζει να χάνει την ισχύ του και ξεκινά η έκθεση του δέρματος στη φθορά που προκαλεί η UV ακτινοβολία. Στην πράξη, αυτό σημαίνει ότι δεν χρειάζεται να κάθεστε αμέτρητες ώρες κάτω από τον ήλιο για να μαυρίσετε. Γιατί, κάτι τέτοιο και αναποτελεσματικό είναι και θέτει την επιδερμίδα σας σε κίνδυνο.

Κάντε διαλείμματα

Η συνεχής έκθεση στον ήλιο μόνο καλό δεν κάνει. Ακόμα και στο θέμα του μαυρίσματος, το διάλειμμα είναι απαραίτητο. Και αυτό, γιατί τα μικρά διαλείμματα από τον ήλιο μειώνουν τον κίνδυνο για εγκαύματα, με αποτέλεσμα το μαύρισμα να είναι πιο ασφαλές και να έχει μεγαλύτερη διάρκεια. 

Για να κάνετε το διάλειμμα σας με επιτυχία, επιστρέψτε κάτω από την ομπρέλα ή βρείτε ένα μέρος με αρκετή σκιά, προκειμένου να επιστρέψετε εσάς και την επιδερμίδα σας.

Τέλειο Μαύρισμα: Μην εμπιστεύεστε τον δείκτη SPF

Ας καταρρίψουμε ίσως τον πιο βασικό μύθο γύρω από την αντηλιακή προστασία. Το να χρησιμοποιείτε μικρότερο δείκτη SPF δεν σας βοηθάει στην πράξη να μαυρίσετε καλύτερα και γρηγορότερα. Επίσης, κρατήστε στο πίσω μέρος του μυαλού σας ότι η συχνή ανανέωση του αντηλιακού – ειδικά μετά από τις βουτιές σε θάλασσα ή πισίνα – είναι κάτι παραπάνω από απαραίτητη.

Στην πράξη, λοιπόν, ειδικά στις αρχές του Καλοκαιριού, εφαρμόστε στην επιδερμίδα σας αντηλιακό με δείκτη προστασίας τουλάχιστον 30. Επιπρόσθετα, εφαρμόστε επαρκή ποσότητα σε πρόσωπο, λαιμό και σώμα και μην ξεχνάτε να ανανεώνετε το αντηλιακό σας κάθε δύο ώρες περίπου.

Βρείτε την κατάλληλη ώρα 

Δεν είναι όλες οι ώρες το ίδιο. Για την ακρίβεια, δεν είναι όλες τις ώρες της ημέρας οι ακτίνες του ηλίου το ίδιο επικίνδυνες. Η γενική οδηγία είναι να αποφεύγουμε την υπερβολική έκθεση στον ήλιο από τις 12 έως τις 4 το μεσημέρι. 

Καταλαβαίνετε, λοιπόν, ότι η ιδανική ώρα για να απολαύσετε το μπάνιο σας και να αποκτήσετε ασφαλές μαύρισμα δεν είναι άλλη από την απογευματινή. 

Τέλειο Μαύρισμα: Η ενυδάτωση είναι το «κλειδί»

Η σωστή ενυδάτωση, εκτός από απαραίτητη τους καλοκαιρινούς μήνες, βοηθάει και το μαύρισμα να διαρκέσει περισσότερο. Και ξεκινά πριν από τη στιγμή που θα φτάσετε στην παραλία. 

Η καθημερινή εφαρμογή ενυδατικής κρέμας σε πρόσωπο και σώμα βοηθάει το δέρμα να «αναπνεύσει». Επίσης, θρέφει την επιδερμίδα και περιορίζει το σχηματισμό νεκρών κυττάρων που αλλοιώνουν το μαύρισμα. Επομένως, συμβάλλει καθοριστικά και στο να αποκτήσετε χρυσαφένιο μαύρισμα.

Αλλάξτε τη διατροφή σας

Το σωστό μαύρισμα μπορεί να επιτευχθεί και μέσω της διατροφής. Υπάρχουν τροφές που μπορούν να επιταχύνουν το μαύρισμα, ενώ παράλληλα προστατεύουν την ευαίσθητη επιδερμίδα από τα εγκαύματα. Πρόκειται για τροφές είναι πλούσιες σε Β-καροτίνη όπως οι πιπεριές, τα καρότα, το πεπόνι, τα φυλλώδη λαχανικά όπως το σπανάκι.

Μην ξεχνάτε ότι η Β-καροτίνη διαθέτει αντιοξειδωτικές ιδιότητες, οι οποίες περιορίζουν τη φθορά που προκαλούν στο δέρμα οι επικίνδυνες ακτίνες του ηλίου.

Τέλειο Μαύρισμα: Το κεφάλαιο «απολέπιση» είναι εξίσου σημαντικό

Η απολέπιση απομακρύνει τα νεκρά κύτταρα. Στην πράξη, αυτό σημαίνει ότι η επιδερμίδα σας «καθαρίζει» από διεσταλμένους πόρους και είναι έτοιμη, μετά την εφαρμογή του αντηλιακού, να δεχτεί τις ακτίνες του ηλίου και να αποκτήσει το χαρακτηριστικό χρυσαφένιο της χρώμα. 

Σας άρεσε αυτό που μόλις διαβάσατε;
Μοιραστείτε το με φίλους και αγαπημένα σας πρόσωπα!!
Newsletter Derm & Plastic Surgery Clinic

    ΗΜ/ΝΙΑ ΓΕΝΝΗΣΗΣ

    ΦΥΛΛΟ