Ρυτίδες λαιμού και χαλάρωση λαιμού: Τί είναι το Tech Neck;

Ρυτίδες λαιμού και χαλάρωση λαιμού: Τι είναι το Tech Neck;

Τι είναι το tech neck και γιατί προκαλεί ρυτίδες λαιμού και χαλάρωση λαιμού;

Όπως υπονοεί και το όνομά του, το tech neck συμβαίνει όταν επανειλημμένα σκύβετε το κεφάλι σας μπροστά για να κοιτάξετε την οθόνη του κινητού ή του υπολογιστή σας προκαλώντας, εκτός από μυοσκελετικά προβλήματα, ρυτίδες λαιμού και χαλάρωση λαιμού.

Θα πίστευε κανείς πως η τεχνολογία δίνει λύσεις στα προβλήματα γήρανσης και όχι ότι τα δημιουργεί! Και όμως στην περίπτωση του tech neck συμβαίνει το αντίθετο. Καθημερινά οι περισσότεροι περνάμε τουλάχιστον δύο ώρες στα κινητά μας και και τουλάχιστον άλλες δύο στους υπολογιστές μας, ειδικά την εποχή του lockdown, όπου οι περισσότεροι έχουν κάνει μετάβαση στο work-from-home και στα meetings που πραγματοποιούνται μέσω Zoom. Έτσι αναπόφευκτα οι ώρες αυτές αυξάνονται και οι ρυτίδες λαιμού και η χαλάρωση λαιμού κάνουν την εμφάνισή τους ακόμα και σε νεότερες ηλικίες.

5 μηνύματα στο φίλο μας, 5 σχόλια στις κολλητές στο Instagram και λίγο άσκοπο σερφάρισμα καθημερινά και όλα αυτά επί 5 μέσα στην ημέρα και να τες και οι πρώτες λεπτές ρυτιδούλες στο λαιμό μας. Αν σκεφτεί κανείς μάλιστα ότι ο μέσος άνθρωπος σκύβει πάνω από το κινητό του περίπου 150 φορές την ημέρα υπό γωνία 45 μοιρών, η ζημιά είναι πλέον tech-μηριωμένη.

Για κάθε εκατοστό που το κεφάλι σκύβει μπροστά, ο λαιμός επιβαρύνεται και οι μύες «κλειδώνουν» στην προσπάθειά τους να συγκρατήσουν το επιπρόσθετο βάρος. Αυτό μεταφράζεται σε επιπλέον ένταση στην περιοχή του λαιμού και κατά συνέπεια σε πονοκεφάλους, ημικρανίες, πόνο στην πλάτη, τον αυχένα και το σαγόνι. Παράλληλα, η αναπόφευκτη εντατική δίπλωση του λαιμού, δημιουργεί, ρυτίδες λαιμού και χαλάρωση λαιμού.

Ρυτίδες λαιμού και χαλάρωση λαιμού: Ποια είναι η αντιμετώπιση;

Η περιοχή του λαιμού είναι από τις πιο ευαίσθητες και ευάλωτες περιοχές του σώματος, διότι εκεί το δέρμα είναι λεπτό και η ποσότητα κολλαγόνου και ελαστίνης είναι μικρότερη. Ταυτόχρονα, οι καθημερινές συνήθειες της τεχνολογίας που προαναφέραμε επιβαρύνουν πολύ την εν λόγω περιοχή, ευνοώντας τη χαλάρωση λαιμού και τη δημιουργία οριζόντιων ρυτίδων. Υπάρχει αντιμετώπιση και εάν ναι, ποια είναι;

Ως γνωστόν η καλύτερη θεραπεία είναι η πρόληψη

Φυσικά η πρώτη αλλαγή που μπορείτε να κάνετε είναι να έχετε το κινητό ή τον υπολογιστή όσο το δυνατόν πιο κοντά στο ύψος του προσώπου σας, ώστε να μη σκύβετε στην οθόνη και προκαλείτε χαλάρωση του δέρματος. Η πρόληψη είναι το παν και μπορείτε να ξεκινήσετε αποφεύγοντας τους αιτιολογικούς παράγοντες. Την επόμενη δηλαδή φορά που θα πιάσετε το κινητό σας σκεφτείτε σαν έξυπνο #dermplasticgirl και τώρα που γνωρίζετε κάντε αυτά που πρέπει για να έχετε για πολλά ακόμη χρόνια λαιμό μόνο για φίλημα!

Βέβαια “Συν Αθηνά και Χείρα Κίνει”

Για αυτό και η αντιμετώπιση θα πρέπει να περιλαμβάνει την σωστή περιποίηση λαιμού και εξειδικευμένες κρέμες με συσφικτικά – αντιγηραντικά συστατικά, ειδικά για τη περιοχή του λαιμού, συνδυασμένες με σύγχρονες ιατρικές θεραπείες που θα βρείτε στη Derm & Plastic Surgery Clinic.

Κρέμες για ρυτίδες λαιμού και χαλάρωση λαιμού: Η κατάλληλη περιποίηση

Ο λαιμός αποκαλύπτει την ηλικία πολύ πιο γρήγορα από το πρόσωπο και για αυτό απαιτεί εξειδικευμένη φροντίδα. Ένα όμορφο πρόσωπο θα πρέπει να στέκεται πάνω σε έναν όμορφο και σφριγηλό λαιμό, γεγονός που οι περισσότερες γυναίκες τείνουν να ξεχνούν, αφού εφαρμόζουν την καθημερινή περιποίηση της επιδερμίδας τους μόνο στο πρόσωπο και σταματούν στο πηγούνι!

Αρχικά, είναι πολύ σημαντικό να εφαρμόζετε αντηλιακό καθημερινά και στην περιοχή του λαιμού, καθώς η ακτινοβολία UV συμβάλλει στην εμφάνιση ρυτίδων και στη χαλάρωση λαιμού. Δεν χρειάζεται να έχετε ειδικό αντηλιακό για τον λαιμό, αυτό που χρησιμοποιείτε στο πρόσωπο είναι κατάλληλο και για την περιοχή του λαιμού. Επίσης, ενσωματώστε στην καθημερινή φροντίδα σας έναν ορό με βιταμίνη C, ο οποίος βοηθά στη διατήρηση της ελαστικότητας και της σύσφιγξης του λαιμού. Θα προτείναμε τον όρο αυτόν να τον χρησιμοποιείτε πριν την εφαρμογή του αντηλιακού σας.

Εκτός από πολύ λεπτό το δέρμα στην περιοχή του λαιμού στερείται και σμηγματογόνων αδένων, με αποτέλεσμα να σπάει γρήγορα. Για να προλάβετε τις ρυτίδες λαιμού, δεν πρέπει να απουσιάζει από την καθημερινή ρουτίνα σας μία ενυδατική κρέμα λαιμού. Αναζητήστε προϊόντα neck cream στα φαρμακεία που στη σύνθεσή τους έχουν ρετινόλη, πεπτίδια, κεραμίδια και υαλουρονικό οξύ. Εξίσου σημαντικός, ωστόσο, είναι και ο τρόπος εφαρμογής των προϊόντων: Απλώστε την κρέμα με ανοδικές κινήσεις ξεκινώντας από τη βάση του ντεκολτέ και φτάνοντας μέχρι τη γραμμή του σαγονιού.

Η καλύτερη θεραπεία ρυτίδων λαιμού; Εξατομίκευση!

Στη Derm & Plastic Surgery Clinic αντιμετωπίζουμε την κάθε γυναίκα ξεχωριστά, προτείνοντας custom-made πρωτόκολλα με τις πιο σύγχρονες θεραπείες. Ποιες είναι οι καλύτερες ιατρικές θεραπείες λοιπόν για να αντιμετωπίσετε τις ρυτίδες λαιμού και τη χαλάρωση λαιμού;

Θεραπεία ρυτίδων λαιμού με Μπότοξ ή, αλλιώς Nefertiti Neck Lift

Ο σφριγηλός και νεανικός λαιμός, πλέον, δεν χρειάζεται χειρουργείο, αφού υπάρχει το Nefertiti Neck Lift. Κατά τη διάρκεια αυτής της θεραπείας εφαρμόζονται μικροδόσεις ΒΤΧ στο λαιμό και επιτυγχάνεται ό,τι ακριβώς και στο πρόσωπο: Χαλαρώνουν οι μυς που προκαλούν έντονες συσπάσεις και εξαλείφονται έτσι οι ρυτίδες λαιμού. Το αποτέλεσμα του Nefertiti Neck Lift διαρκεί από 3 έως 6 μήνες.

Θεραπεία ρυτίδων λαιμού με υαλουρονικό οξύ Skin Booster

Η μεσοθεραπεία με υαλουρονικό οξύ εφαρμόζεται ενέσιμα για να «γεμίσει» τις οριζόντιες ρυτίδες λαιμού, να αυξήσει το κολλαγόνο της επιδερμίδας και να επαναφέρει τη χαμένη σφριγηλότητα. Παράλληλα, τόσο το BTXόσο και το υαλουρονικό οξύ μπορούν να συνδυαστούν την ίδια μέρα σε μία θεραπεία ρυτίδων λαιμού: Το BTX στο λαιμό θα προλάβει τη δημιουργία νέων οριζόντιων ρυτίδων και τη χαλάρωση λαιμού και στη συνέχεια η έγχυση υαλουρονικού οξέος στην ίδια περιοχή θα «γεμίσει» τις ήδη υπάρχουσες ρυτίδες λαιμού. Στην προκειμένη περίπτωση το υαλουρονικό οξύ που χρησιμοποιείται είναι ειδικού μοριακού βάρους, ιδανικό για τη λεπτή και ευαίσθητη περιοχή του λαιμού.

Θεραπεία ρυτίδων λαιμού με Laser

Οι πλέον σύγχρονες θεραπείες για τις ρυτίδες λαιμού και τη χαλάρωση λαιμού περιλαμβάνουν λέιζερ ανάπλασης για ένα εντυπωσιακό αποτέλεσμα λίφτινγκ λαιμού χωρίς νυστέρι. Τα λέιζερ ανάπλασης, αξιοποιούν τη μέθοδο της θερμικής εξάχνωσης διαχέοντας θερμική ενέργεια στις βαθύτερες στιβάδες της επιδερμίδας και δρώντας στοχευμένα στις προβληματικές περιοχές,

Με αυτό τον τρόπο διεγείρονται οι ινοβλάστες και παράγουν νέο κολλαγόνο και ελαστίνη, αναπλάθοντας την επιδερμίδα εκ των έσω. Η θεραπεία με laser ανάπλασης για τις ρυτίδες λαιμού είναι εξαιρετικά αποτελεσματική θεραπεία και απαιτείται συνήθως ένα πρωτόκολλο 3 συνεδριών που πρέπει να γίνουν με μεσοδιάστημα ενός μήνα για βέλτιστα αποτελέσματα.

Θεραπεία ρυτίδων λαιμού με Αυτόλογη Μεσοθεραπεία

Γνωρίζατε ότι μπορείτε να απαλλαγείτε από τις ρυτίδες λαιμού και τη χαλάρωση λαιμού, αξιοποιώντας την αναπλαστική ικανότητα του ίδιου σας του εαυτού; Ναι, γίνεται με την αυτόλογη ενέσιμη μεσοθεραπεία Αυτόλογη Μεσοθεραπεία. Μετά από μία σύντομη αιμοληψία, το αίμα φυγοκεντρείται, ώστε να απομονωθούν τα ενισχυμένα κύτταρα του αίματο. ⁠Στη Derm & Plastic Surgery Clinic χρησιμοποιείται αποκλειστικά η μέθοδος της Αυτόλογης Μεσοθεραπείας. Αυτό σημαίνει πως η συγκέντρωση αυξητικών παραγόντων είναι 6 φορές μεγαλύτερη από ότι συμβαίνει στην απλή μεσοθεραπεία , προσφέροντας απίστευτα αποτελέσματα στην ανάπλαση του δέρματος στην περιοχή του λαιμού. ⁠Παράλληλα, η Αυτόλογη Μεσοθεραπεία μπορεί να συνδυαστεί με Fractional Laser, για μια ενισχυμένη μεσοθεραπεία, το οποίο έχει αποτέλεσμα χειρουργικού λίφτινγκ λαιμού χωρίς νυστέρι.

Θεραπεία ρυτίδων λαιμού με χημικά peeling

Ανάλογα με την ένταση των ρυτίδων υπάρχουν τρεις διαφορετικοί τύποι χημικού peeling που μπορούν να αξιοποιηθούν στην περιοχή του λαιμού: τα επιφανειακά, τα μεσαία και τα βαθιά peeling. Αυτό που επιτυγχάνεται με την εφαρμογή ενός χημικού peeling είναι η απολέπιση των εξωτερικών στιβάδων της επιδερμίδας, το οποίο ευνοεί την παραγωγή νέων, υγιών κυττάρων. Το αποτέλεσμα; Ένας όμορφος και υγιής λαιμός.

Θεραπεία για ρυτίδες λαιμού με Hydrafacial

Δυστυχώς, οι περισσότερες γυναίκες όταν αναφέρονται σε καθαρισμό δέρματος αναφέρονται σε καθαρισμό προσώπου, ξεχνώντας ότι και το δέρμα του λαιμού και του ντεκολτέ έχει ανάγκη για βαθύ καθαρισμό, προκειμένου να απομακρυνθούν οι ρύποι, το σμήγμα και τα νεκρά κύτταρα. Επιβάλλεται λοιπόν να γίνεται καθαρισμός και στις δύο αυτές περιοχές τουλάχιστον δύο φορές το χρόνο.

O ιατρικός καθαρισμός προσώπου Hydrafacial αποτελεί την ιδανική θεραπεία είτε μεμονωμένα στην περιοχή του λαιμού και του ντεκολτέ, είτε συνδυαστικά με άλλα πρωτόκολλα, για να προετοιμάσετε την επιδερμίδα σας, ώστε οι υπόλοιπες θεραπείες να δράσουν ακόμα πιο αποτελεσματικά ενάντια στις ρυτίδες λαιμού και στη χαλάρωση λαιμού.
Το Hydrafacial είναι μία κορυφαία θεραπεία, κατά την οποία πραγματοποιείται απολέπιση της επιδερμίδας και έπειτα εφαρμόζονται στο λαιμό τρία διαφορετικά peeling σαλικυλικού, γλυκολικού και μανδελικού οξέος με ειδική κεφαλή υδροδερμοαπόξεσης χωρίς να ερεθίζουν καθόλου.

Στη συνέχεια, η επιδερμίδα δέχεται ένα θεραπευτικό μείγμα αντιοξειδωτικών συστατικών, βιταμινών, ρετινόλης και υαλουρονικού οξέος, το οποίο εξατομικεύεται σύμφωνα με τις ανάγκες της επιδερμίδας του λαιμού σας. Η θεραπεία Hydrafacial είναι ιδανική για εσάς που επιθυμείτε βαθύ καθαρισμό λαιμού, απολέπιση της επιδερμίδας, ενίσχυση της ενυδάτωσης και της λάμψης του δέρματος και διόρθωση των λεπτών γραμμών και της ανομοιόμορφης όψης. Ένα σημαντικό πλεονέκτημα αυτής της θεραπείας είναι πως πρόκειται για μία χαλαρωτική εμπειρία που δεν έχει χρόνο αποθεραπείας και επιστρέφετε αμέσως ανανεωμένη στην καθημερινότητά σας.

Θεραπεία ρυτίδων λαιμού με Dermalux

Η ιατρική φωτοθεραπεία Dermalux είναι μία μη επεμβατική θεραπεία, η οποία αξιοποιεί την δύναμη και την ισχύ του καθαρού φωτός, επιτυγχάνοντας έως 200% ταχύτερη κυτταρική αναγέννηση στην περιοχή του λαιμού. Συγκεκριμένα, στην περίπτωση των ρυτίδων λαιμού χρησιμοποιείται το ερυθρό φως, το οποίο επιταχύνει την κυτταρική ανανέωση και επιδιόρθωση, ενισχύοντας την παραγωγή κολλαγόνου και ελαστίνης. Συστήνουμε να συνδυάζεται με τη θεραπεία Hydrafacial για ακόμα πιο εντυπωσιακό αποτέλεσμα στην όψη του λαιμού.

Θεραπεία χαλάρωσης λαιμού με πολυπολικές RF – 3MAX Plus

Η πρωτοποριακή πλατφόρμα 3-MAX PLUS διαθέτει τρεις πανίσχυρες πολυ-πολικές κεφαλές RF υψηλής ισχύος, διαφορετικού βάθους διείσδυσης, οι οποίες θερμαίνουν το δέρμα του λαιμού σε πολλά επίπεδα, στα θερμο-θεραπευτικά όρια και προκαλούν έντονη ανάπλαση κολλαγόνου και ελαστίνης. Το επακόλουθο remodeling στο κολλαγόνο ενισχύει τον λαιμό και το περίγραμμα του προσώπου.

Θεραπεία για ρυτίδες λαιμού και χαλάρωση λαιμού με Νήματα

Τα νήματα λαιμού είναι μία από τις μη επεμβατικές μεθόδους αντιμετώπισης της χαλάρωσης του λαιμού. Μπορούν στο ίδιο θεραπευτικό πρωτόκολλο να συνδυαστούν πολλά διαφορετικά είδη νημάτων για ακόμη μεγαλύτερο και πιο εντυπωσιακό αποτέλεσμα. Η θεραπεία είναι ανώδυνη και πραγματοποιείται με συνθήκες τοπικής αναισθησίας, ενώ επιστρέφετε άμεσα στις καθημερινές σας δραστηριότητες. Τα νήματα καθώς ξεκινούν να βιοδιασπώνται ενεργοποιούν την παραγωγή κολλαγόνου και ελαστίνης δίνοντας έτσι μία φυσική τόνωση του δέρματος εκ των έσω, δρώντας αποτρεπτικά στην δημιουργία νέων ρυτίδων στην περιοχή του λαιμού.

Εάν βλέπετε και εσείς τις πρώτες tech-neck ρυτίδες να έχουν κάνει την εμφάνισή τους και θέλετε να κάνετε κάποιες θεραπείες για να αναζωογονήσετε την περιοχή του λαιμού σας ή για να προλάβετε περαιτέρω φθορά του δέρματος σας, οι έμπειροι γιατροί της Derm & Plastic Surgery Clinic, μπορούν να σας δώσουν ένα custom-made πρωτόκολλο θεραπειών, που να ταιριάζει στις δικές σας ανάγκες. Κάντε το πρώτο βήμα για την καλύτερη εκδοχή του εαυτού σας σήμερα, κλείνοντας ένα ενημερωτικό ραντεβού στα τηλέφωνα επικοινωνίας της Κλινικής 210 6444299 / 6949 011330 ή στέλνοντας μήνυμα εδώ.

Σας άρεσε αυτό που μόλις διαβάσατε;
Μοιραστείτε το με φίλους και αγαπημένα σας πρόσωπα!!
Newsletter Derm & Plastic Surgery Clinic

    ΗΜ/ΝΙΑ ΓΕΝΝΗΣΗΣ

    ΦΥΛΛΟ