Ρινοπαρειακές Ρυτίδες | Γιατί Δημιουργούνται και Πώς Αντιμετωπίζονται

Ρινοπαρειακές Ρυτίδες Αντιμετώπιση

Ρινοχειλικές ρυτίδες, ρινοπαρειακές ρυτίδες ή απλώς ρυτίδες χαμόγελου. Όπως κι αν επιλέξετε να τις αποκαλέσετε, είναι ένα από τα αισθητικά προβλήματα που θα ακούσετε να απασχολούν την πλειοψηφία των γυναικών του κοινωνικού σας περιβάλλοντος. Ο λόγος είναι διότι, σε αντίθεση με τις περισσότερες ρυτίδες, όπως για παράδειγμα αυτές της περιοφθαλμικής περιοχής, δεν γνωρίζουν ηλικιακούς περιορισμούς. Είναι πιθανό να εμφανιστούν και σε πολύ νεαρότερα άτομα, άντρες και γυναίκες, καθώς η γήρανση δεν είναι ο μοναδικός λόγος σχηματισμού τους.

Τι είναι οι Ρινοπαρειακές Ρυτίδες;

Παρόλο που ανήκουν στις πιο συχνά αναφερόμενες κατηγορίες ρυτίδων, μερικοί δεν έχουν κατανοήσει πλήρως την ακριβή τους τοποθεσία. Πρόκειται για λεπτές, κάθετες ρυτίδες που ξεκινούν από την περιοχή της μύτης και καταλήγουν στις γωνίες του στόματος. Εν ολίγοις, βρίσκονται δεξιά και αριστερά από τα χείλη. Μπορεί να τις ακούσετε και ως «ρυτίδες καπνιστού», καθώς είναι συχνότερες στους καπνιστές. Ο λόγος οφείλεται στο ότι κατά το κάπνισμα ενός τσιγάρου, αναγκάζονται να σουφρώσουν τα χείλη τους- κίνηση που τροφοδοτεί τον σχηματισμό τους.

Ρινοπαρειακές Ρυτίδες και Ηλικία

Με την πάροδο των ετών, έχει παρατηρηθεί πως τα χείλη έχουν τάση λέπτυνσης. Το χαρακτηριστικό τους αυτό είναι που εντείνει το πρόβλημα των ρινοπαρειακών ρυτίδων καθιστώντας τις πιο αισθητές. Οι νεαρότερες ηλικίες μπορεί μεν να εμφανίσουν αυτό το είδος ρυτίδων, αλλά μόνο όταν χαμογελούν. Όταν είναι ανέκφραστοι, εξαφανίζονται και πάλι. Αντιθέτως, από μια ηλικία και μετά, μονιμοποιούνται και είναι αισθητές στο πρόσωπό μας ανεξαρτήτως της έκφρασής του. Γίνονται δηλαδή στατικές.

Όπως και τα υπόλοιπα είδη ρυτίδων, έτσι και οι ρινοπαρειακές, γίνονται όλο και πιο έντονες όσο το δέρμα χάνει την ελαστικότητά του. Με την πάροδο των ετών, παράγεται ολοένα και λιγότερο υαλουρονικό οξύ και κολλαγόνο από τον οργανισμό, επομένως η ελαστικότητα φθίνει. Εκτός από αυτήν, σταδιακά μειώνεται και το λίπος από το μέσο πρόσωπο- την περιοχή δηλαδή ακριβώς που τείνουν να εμφανίζονται οι ρινοπαρειακές. Με την απώλεια λίπους, το σημείο αυτό «αδειάζει» και όλα τα σημάδια γήρανσης γίνονται πιο αισθητά.

Όπως γίνεται άμεσα αντιληπτό από τα παραπάνω, η ηλικία και οι ρινοπαρειακές ρυτίδες είναι δύο έννοιες ανάλογες: Όσο μεγαλώνει το νούμερο της πρώτης, μεγαλώνει και η ένταση των δεύτερων.

Γιατί εμφανίζονται οι Ρινοπαρειακές Ρυτίδες

Συνοψίζοντας, γίνεται αντιληπτό πως στον σχηματισμό των ρινοπαρειακών ρυτίδων οδηγούν παράγοντες όπως:

 • Η χαλάρωση του προσώπου που επέρχεται με τη γήρανση
 • Το κάπνισμα
 • Η απώλεια λίπους από το πρόσωπο, είτε λόγω απότομου αδυνατίσματος είτε λόγω γήρανσης

Αντιμετωπίζονται οι Ρινοπαρειακές Ρυτίδες;

Αν και παράγοντες όπως το κάπνισμα, που επιβαρύνουν το πρόβλημα και εντείνουν την ορατότητα των ρυτίδων αυτών, μπορούν να διακοπούν, είναι και άλλοι, όπως η γήρανση, που είναι κυριολεκτικά αναπόφευκτα. Όσον αφορά λοιπόν τις αιτίες σχηματισμού ρυτίδων που δεν αφορούν τη φυσική πάροδο του χρόνου, αυτά που μπορείτε να κάνετε είναι:

 • Αν καπνίζετε, να διακόψετε ή να περιορίσετε το κάπνισμα
 • Εφόσον είστε σε διαδικασία προσπάθειας απώλειας λίπους, αυτό να γίνεται σταδιακά και όχι απότομα
 • Να ακολουθείτε μια ολοκληρωμένη ρουτίνα προσώπου. Τα κατάλληλα skincare προϊόντα, όπως οι οροί υαλουρονικού οξέος, βιταμίνης C και ρετινόλης, μπορούν να λειτουργήσουν συνεπικουρικά στην καθυστέρηση της εμφάνισης των ρινοπαρειακών ρυτίδων

Υαλουρονικό οξύ: Η πιο αποτελεσματική θεραπεία

Όλα τα παραπάνω μπορούν να συμβάλλουν στη μερική πρόληψη, αντιμετώπιση και περιορισμό των ρυτίδων αυτών. Ωστόσο κανένα από τα προαναφερθέντα δεν αρκούν για να αποκλείσουν το ενδεχόμενο σχηματισμού των ρινοπαρειακών. Αναλόγως, δεν μπορούν ούτε και να τις εξαλείψουν όταν εμφανιστούν. Μπορείτε να έχετε την πιο ενημερωμένη και πλήρη skincare ρουτίνα, να μην έχετε δοκιμάσει ούτε ένα τσιγάρο στη ζωή σας και να μην είχατε ποτέ έντονες αυξομειώσεις βάρους, και πάλι να σχηματιστούν στο πρόσωπό σας οι αύλακες αυτές.

Ποια είναι η λύση λοιπόν;

Όσον αφορά τις ρινοπαρειακές ρυτίδες, ο ιδανικός τρόπος να τις «γεμίσετε», είναι οι ενέσεις υαλουρονικού οξέος. Πρόκειται για μια απόλυτα ασφαλή μέθοδο, που στις κλινικές μας γίνεται με πρώτης ποιότητας υλικό το οποίο φέρει όλων των απαραίτητων πιστοποιήσεων. Στην πραγματικότητα, το υαλουρονικό οξύ είναι μια ουσία που παράγεται από τον ίδιο τον οργανισμό μας.

Οι ενέσεις υαλουρονικού οξέος:

 • Γίνονται με υλικό όμοιο και απόλυτα βιοσυμβατό με το υαλουρονικό οξύ του οργανισμού μας
 • Αναπληρώνουν τον χαμένο όγκο του προσώπου μας
 • Κάνουν λιγότερο αισθητές τις ρινοπαρειακές ρυτίδες «γεμίζοντάς» τις με τον πιο φυσικό τρόπο
 • Συμβάλλουν στη διατήρηση της νεανικότητας, της σφριγηλότητας και φρεσκάδας του δέρματος
 • Προσφέρουν σημαντικό boost ενυδάτωσης της επιδερμίδας εκ των έσω

Είναι ασφαλές να γίνει στις ρινοπαρειακές ρυτίδες εφαρμογή υαλουρονικού οξέος;

Εφόσον μπορεί κάποιος να σας εγγυηθεί για την ποιότητα του υλικού που θα χρησιμοποιηθεί, ναι. Είναι το τελευταίο πράγμα για το οποίο πρέπει να φοβάστε στην Derm & Plastic Surgery Clinic, καθώς θα λάβετε αμέσως και το barcode του σκευάσματος που χρησιμοποιήθηκε στη θεραπεία σας. Άλλωστε, επιλέγουμε αποκλειστικά υαλουρονικό Restylane και όχι τυχαία. Το Restylane είναι το πλέον επιστημονικά τεκμηριωμένο, προϊόν υαλουρονικού οξέος στον κόσμο.

Υπάρχει όριο ηλικίας για τη θεραπεία των ρινοπαρειακών ρυτίδων με υαλουρονικό οξύ;

Όχι! Οποιοσδήποτε άνω των 18 ετών μπορεί να υποβληθεί στη θεραπεία αυτή. Ωστόσο, επειδή είναι πιο ορατές οι αύλακες στο σημείο αυτό μετά από μια ηλικία, συνήθως την επιλέγουν άντρες και γυναίκες άνω των 40 ετών.

Πότε θα καταλάβω τη διαφορά μετά τη θεραπεία;

Αμέσως! Ένας από τους λόγους που είναι τόσο δημοφιλής η εφαρμογή υαλουρονικού οξέος, είναι το άμεσο αποτέλεσμα που προσφέρει. Αμέσως μετά τη συνεδρία, θα μπορείτε να δείτε τη διαφορά στο πρόσωπό σας που θα έχει πια αποκτήσει όψη πολύ πιο νεανική και φρέσκια.

Εφόσον λοιπόν οι ρινοπαρειακές ρυτίδες είναι ένα ζήτημα που όντως σας απασχολεί και μειώνει την αυτοπεποίθησή σας, δεν υπάρχει λόγος να μην εμπιστευτείτε την επιστήμη της Δερματολογίας και Αισθητικής Ιατρικής. Άλλωστε, το πρόσωπό μας- και ειδικά το κέντρο αυτού- επηρεάζει άμεσα όλη την ψυχολογία και τη διάθεσή μας!

Σας άρεσε αυτό που μόλις διαβάσατε;
Μοιραστείτε το με φίλους και αγαπημένα σας πρόσωπα!!
Newsletter Derm & Plastic Surgery Clinic

  ΗΜ/ΝΙΑ ΓΕΝΝΗΣΗΣ

  ΦΥΛΛΟ