Επίπεδη Κοιλιά | Πώς να την Αποκτήσετε Άμεσα!

Η επίπεδη κοιλιά είναι διαχρονικά ένα από τα πρώτα θέματα που απασχολούσαν και απασχολούν τόσο άντρες όσο (κυρίως) γυναίκες. Ίσως γιατί το λίπος που συσσωρεύεται εκεί ή αλλιώς το κοιλιακό λίπος, είναι από τα πιο επίμονα. Όσο εύκολο είναι να δημιουργηθεί αυτό που συχνά αποκαλείται «κοιλίτσα», εξίσου δύσκολο είναι να απαλλαχθούμε από αυτό.

Μάλιστα, το σπλαχνικό λίπος δεν κάνει διακρίσεις: Άντρες, γυναίκες, άτομα όλων των ηλικιών (μπορούν να το) έχουν. Χαρακτηριστικό είναι πως απασχολεί ακόμη και αδύνατα άτομα και όσους βρίσκονται εντός αυτού που χαρακτηρίζουμε “φυσιολογικό βάρος”. Ακόμη και fit άνθρωποι που έχουν μετατρέψει σε δεύτερο σπίτι τους το γυμναστήριο, μπορεί να γκουγκλάρουν πώς να αποκτήσουν επίπεδη κοιλιά.

Όσα πρέπει να γνωρίζετε για το λίπος στην κοιλιά

Το λίπος που εγκαθίσταται στην περιοχή της κοιλιάς ονομάζεται κοιλιακό και διακρίνεται σε τρεις κατηγορίες. Αυτές είναι το υποδόριο, το σπλαχνικό και το λίπος σε συγκεκριμένα όργανα.

 • Υποδόριο λίπος: Πρόκειται για εκείνο που βρίσκεται ακριβώς κάτω από την επιδερμίδα. Η διαφορά του με τα υπόλοιπα είδη είναι ότι με αυτό μπορούμε να το αγγίξουμε με το χέρι μας, ενώ τα άλλα δύο είναι εσωτερικά.
 • Σπλαχνικό λίπος: Αυτό το είδος λίπους είναι ανάμεσα στα ζωτικά όργανα.
 • Λίπος σε συγκεκριμένα όργανα: Πρόκειται για το πιο «επιλεκτικό» είδος, το οποίο αποθηκεύεται σε κύτταρα συγκεκριμένων οργάνων. Για παράδειγμα, μπορεί να εντοπιστεί στο ήπαρ ή το πάγκρεας, λειτουργώντας έτσι ως εμπόδιο στην εύρυθμη λειτουργία τους.

Γιατί ΔΕΝ έχω Επίπεδη Κοιλιά;

Οι λόγοι για τους οποίους το λίπος συχνά αποθηκεύεται στη μέση ακριβώς του σώματός μας είναι ποικίλου είδους. Μεταξύ άλλων, στο τελευταίο συμβάλλουν τα ακόλουθα:

 • Η πρόσληψη μέσω της διατροφής, περισσότερων θερμίδων από όσες χρειάζεται ο οργανισμός
 • Η υπέρμετρη κατανάλωση ζάχαρης, πρόσθετων σακχάρων, αλκοόλ, trans λιπαρών
 • Ο καθιστικός τρόπος ζωής και η απουσία κίνησης – άσκησης
 • Η ελλιπής κατανάλωση πρωτεΐνης και φυτικών ινών
 • Η έλλειψη ύπνου
 • Ορμονικές διακυμάνσεις σε περιόδους, όπως η εμμηνόπαυση
 • Ψυχολογικοί παράγοντες, όπως το άγχος
 • Η αυξημένη ηλικία
 • Γονιδιακοί – κληρονομικοί παράγοντες
 • Κάπνισμα
 • Κάποια πάθηση του εντέρου

Πώς μπορώ να αποκτήσω Επίπεδη Κοιλιά;

Υπάρχει μια σειρά αλλαγών στον τρόπο ζωής που μπορεί να συμβάλλει στη μείωση του λίπους στην κοιλιά. Αυτές μεταξύ άλλων είναι:

Η υιοθέτηση μιας ισορροπημένης διατροφής. Χρειάζεται προσοχή τόσο όσον αφορά την ποιότητα όσο και την ποσότητα των τροφών που επιλέγουμε να καταναλώσουμε. Σε καθημερινή βάση, το διαιτολόγιο κάποιου πρέπει να περιλαμβάνει πηγές άπαχης πρωτεΐνης, όπως το στήθος κοτόπουλου, ο σολομός και τα ασπράδια αυγών, απλούς υδατάνθρακες, όπως τα φρούτα και τα λαχανικά, καθώς και προϊόντα ολικής άλεσης. Αντίθετα, είναι απαραίτητο να αποφεύγονται οι μεγάλες ποσότητες επεξεργασμένων τροφών και «ύπουλων» υδατανθράκων, όπως τα γλυκά και όσα βασίζονται στο λευκό αλεύρι.

Η ένταξη της άσκησης στο καθημερινό πρόγραμμα. Στην καύση λίπους γενικά το είδος άσκησης που βοηθά είναι η αερόβια. Περπάτημα, τρέξιμο, κολύμπι και χορός είναι όλα ιδανικά για να επιταχυνθεί ο μεταβολικός ρυθμός, να απαλλαχθείτε από τα περιττά κιλά και να σμιλεύσετε το σώμα σας. Ειδικά για την περιοχή της κοιλιάς, ιδιαίτερα ευεργετικά καθίστανται και προγράμματα, όπως το πιλάτες και η γιόγκα.

Δυστυχώς, δεν υπάρχει συγκεκριμένη διατροφή που να οδηγεί σε απώλεια λίπους αποκλειστικά από την κοιλιά. Σε γενικές γραμμές, η οποιαδήποτε υποθερμιδική δίαιτα θα οδηγήσει σε αδυνάτισμα και απώλεια βάρους, αλλά αυτό αφορά όλο το σώμα. Αυτός είναι άλλωστε ο λόγος που η ενοχλητική κοιλίτσα δεν αποτελεί «προνόμιο» μόνο όσων είναι παχύσαρκοι ή λιποβαρείς.

Το ίδιο ισχύει και με τη γυμναστική. Σίγουρα υπάρχουν ασκήσεις που βοηθούν στην εκγύμναση των κοιλιακών, αλλά αν δεν έχει καταπολεμηθεί το κοιλιακό λίπος, αυτοί δεν θα φανούν ποτέ. Όσα ροκανίσματα και αν μετρήσετε στο στρώμα σε καθημερινή βάση, δεν θα δείτε αλλαγή αν δεν κάνετε συνδυαστικά και άλλες αλλαγές στη ζωή σας.

Επίπεδη Κοιλιά με τη βοήθεια των ειδικών

Σε αντίθεση με τη διατροφή και τη γυμναστική, υπάρχουν μέθοδοι που δρουν όντως στοχευμένα. Μερικές από αυτές είναι η λιποαναρρόφηση, η ενέσιμη λιπόλυση και η 360 Lipo Burn των Κλινικών Derm & Plastic Surgery Clinic. Και οι τρεις αυτές μέθοδοι κάνουν αυτό ακριβώς που δεν μπορούσαν να μας εξασφαλίσουν από μόνες τους η ισορροπημένη διατροφή και η άσκηση.

Λιποαναρρόφηση για Επίπεδη Κοιλιά

Πρόκειται για την πιο συχνή επέμβαση Αισθητικής Χειρουργικής παγκοσμίως και όχι τυχαία. Ειδικά στην Derm & Plastic Surgery Clinic, έχετε πολλούς λόγους να κάνετε λιποαναρρόφηση αν στόχος σας είναι να αποκτήσετε επίπεδη κοιλιά. Στην πραγματικότητα, πρόκειται για τον πλέον σίγουρο και άμεσο τρόπο για να το πετύχετε. Μάλιστα, το αποτέλεσμα είναι μόνιμο, αφού επιτυγχάνεται πλήρης καταστροφή των λιποκυττάρων της περιοχής. Πρόκειται για μια 100% ασφαλή μέθοδο αν την αναλάβουν ειδικοί απολύτως εξειδικευμένοι και έμπειροι, όπως των Κλινικών μας.

Ενέσιμη Λιπόλυση για Επίπεδη Κοιλιά

Πρόκειται για μια ακόμη κορυφαία θεραπεία που θα σας βοηθήσει να απαλλαχθείτε από το κοιλιακό λίπος μια για πάντα. Μπορεί να λειτουργήσει είτε ως μονοθεραπεία είτε συνδυαστικά με άλλες για ακόμη πιο ενισχυμένη δράση. Ειδικά στα χέρια των έμπειρων γιατρών μας, πρόκειται για ένα όπλο εναντίον του τοπικού λίπους- σε όποιο σημείο κι αν είναι αυτό.

Πρόκειται στην ουσία για μια ενέσιμη μορφή μεσοθεραπείας, η οποία εισχωρεί στην κοιλιακή περιοχή, εγγχύοντας ουσίες που προκαλούν λιποδιάλυση. Χωρίς σχεδόν καθόλου πόνο και ελάχιστο  χρόνο αποθεραπείας, δεν είναι να απορεί κανείς που έχει τόσο μεγάλη ζήτηση. Πρόκειται για μία 100% to the point θεραπεία για την απώλεια πόντων σε δύσκολες περιοχές όπως αυτή της κοιλιάς και όχι μόνο. Αν θέλετε να δείτε το σώμα σας να μετατρέπεται στην καλύτερη δυνατή εκδοχή του, επενδύστε στην ενέσιμη λιπόλυση συνδυαστικά με σωστή διατροφή και άσκηση!

360 Lipo Burn

Πρόκειται για μια από τις Signature Θεραπείες των Κλινικών μας. Είναι ο πιο σύγχρονος, μη επεμβατικός τρόπος λιπογλυπτικής σώματος, στον οποίο συγκεντρώνονται συνδυαστικά τα οφέλη δύο πολύ αποτελεσματικών θεραπειών, της ενέσιμης λιπόλυσης και της θεραπείας Cavitation-RF. Με τη χρήση ειδικών υπερήχων τρισδιάστατης στόχευσης, επιτυγχάνεται μόνιμη καταστροφή των λιποκυττάρων. Ακόμη, οι ειδικές της ραδιοσυχνότητες δρουν ενισχύοντας την παραγωγή κολλαγόνου και ελαστίνης. Με τον τρόπο αυτό όχι μόνο εξαφανίζεται το λίπος από την κοιλιά, αλλά η επιδερμίδα δείχνει εξαιρετικά λεία και σφριγηλή.

Σας άρεσε αυτό που μόλις διαβάσατε;
Μοιραστείτε το με φίλους και αγαπημένα σας πρόσωπα!!
Newsletter Derm & Plastic Surgery Clinic

  ΗΜ/ΝΙΑ ΓΕΝΝΗΣΗΣ

  ΦΥΛΛΟ