Ρυτίδες Λαιμού | Πώς Θα τις Αντιμετωπίσετε με Επιτυχία

Ρυτίδες Λαιμού

Αν σας ζητούσα να μου πείτε την μία περιοχή του σώματος που φροντίζετε περισσότερο, η απάντηση θα ήταν μία. Το πρόσωπο. Υπάρχουν, όμως, και άλλες περιοχές, οι οποίες, αν και αποκαλύπτουν την πραγματική μας ηλικία και επιδιώκουν την περιποίηση τους, συχνά παραμελούμε. Μία από αυτές ο λαιμός. Το γνωρίζατε ότι οι ρυτίδες εκτός από τα μάτια μπορούν να εμφανιστούν και στην περιοχή του λαιμού; Και όμως! Μην αγχώνεστε! Υπάρχουν τρόποι να τις αντιμετωπίσετε!

Ρυτίδες Λαιμού Αντιμετώπιση – Καθημερινή χρήση αντηλιακού

Μπορεί πολλές φορές η αντηλιακή προστασία στο πρόσωπο να είναι δεδομένη, όμως, κάπως έτσι πρέπει να αντιμετωπίζετε και η περιοχή του λαιμού. Και αυτό, γιατί ο λαιμός εκτίθεται στις επικίνδυνες ακτίνες του ηλίου, η Φωτογήρανση επιταχύνεται και κάπως έτσι οι ρυτίδες δεν αργούν να κάνουν την εμφάνιση τους. Φροντίστε, λοιπόν, όχι απλά να εφαρμόζετε, αλλά και να ανανεώνετε συχνά το αντηλιακό στο ντεκολτέ σας με στόχο να εξασφαλίσετε την κατάλληλη προστασία.

Απολέπιση, η συχνή και συστηματική

Ας ξεκινήσουμε από τα βασικά. Το σώμα μας έχει εκατομμύρια κύτταρα που αντικαθιστά συνεχώς. Κάθε ώρα της ζωής σας, περίπου 30.000 με 40.000 από αυτά τα νεκρά κύτταρα του δέρματος αποβάλλονται από το σώμα, αλλά δε φτάνουν όλα στο πάτωμα. 

Εάν δεν κάνετε σωστά την απολέπιση του λαιμού σας, εκτός από το πρόσωπό σας, αυτά τα κύτταρα μπορεί να μείνουν στην επιδερμίδα. Αυτό με τη σειρά του συνεπάγεται ότι οι πόροι σας θα φράξουν, όπως συμβαίνει και στα υπόλοιπα σημεία του σώματος. Αυτό που μπορείτε να κάνετε, λοιπόν, να εφαρμόζετε απολεπιστικό προϊόν στην περιοχή του λαιμού και το Ντεκολτέ και να εξαφανίζετε τα νεκρά κύτταρα στο πι και φι.

Καθαρισμός

Ναι, το γνωρίζω. Ο καθαρισμός είναι υπόθεση αποκλειστικά του προσώπου. Όταν κάνετε, λοιπόν, τον καθημερινό σας καθαρισμό, μην παραλείπετε να προχωράτε και στην περιοχή του λαιμού. Γιατί, οι περιβαλλοντικοί ρύποι, η σκόνη και τα υπολείμματα καλλυντικών προϊόντων δεν σταματούν στο πρόσωπο, αλλά συνεχίζουν και στο λαιμό.

Ρυτίδες Λαιμού Αντιμετώπιση – Διατροφή, η σωστή και πλούσια σε λιπαρές τροφές

Οι τροφές με υψηλή περιεκτικότητα σε Ωμέγα-3 και -6 λιπαρά οξέα, διευκολύνουν το σώμα να παράγει το κολλαγόνο. Και το τελευταίο, εκτός από τον βασιλιά του Skincare, αποτελεί το “κλειδί” για λαμπερή επιδερμίδα και σφριγηλή όψη. Τα στοιχεία αυτά θα τα βρείτε σε τρόφιμα, όπως τα ψάρια, το αβοκάντο, τους σπόρους και τους ξηρούς καρπούς.

Θεραπείες, οι Κατάλληλες

Φυσικά, για οποιοδήποτε πρόβλημα απασχολεί την επιδερμίδα σας, η επιστήμη έχει τη λύση. Μία λύση που θα σας κάνει να απαλλαγείτε από τα σημάδια που αφήνει ο χρόνος στον λαιμό σας. Ποιες είναι οι θεραπείες που θα βρείτε στις Κλινικές της Derm & Plastic Surgery Clinic;

Ρυτίδες Λαιμού Αντιμετώπιση – Fractional Laser

Ένας υπέροχος τρόπος να επαναφέρετε τη λάμψη και τη νεανική όψη του ντεκολτέ σας αποκλειστικά με την χρήση του Fractional Laser. Και σε αυτή τη θεραπεία, τα αποτελέσματα θυμίζουν αρκετά τα κλασικά αγαπημένα του Lifting, χωρίς, όμως, νυστέρι και το σημαντικότερο, χωρίς πόνο. Ο χρόνος αποθεραπείας είναι ειλικρινά μηδενικός, κάτι που σημαίνει ότι μπορείτε να επιστρέψετε άμεσα στο γραφείο ή τις υποχρεώσεις σας. Ή μάλλον θα είναι σαν να μην σταματήσατε στιγμή. Περισσότερα μπορείτε να διαβάσετε εδώ.

Ρυτίδες Λαιμού Αντιμετώπιση – Dermapen

Τι θα λέγατε να εξαφανίσετε τις ρυτίδες στην περιοχή του ντεκολτέ και του λαιμού με το Dermapen; Όταν αναφερόμαστε στο Dermapen, ουσιαστικά συζητάμε για την πιο εξελιγμένη συσκευή αυτόματου, παλλόμενου κλασματικού μικροβελονισμού. Το συγκεκριμένο μαγικό στυλό μπορεί να διαπεράσει το δέρμα έως και 100 φορές ανά δευτερόλεπτο σε ταχύτητα, η οποία έχει ρυθμιστεί από τον ιατρό. 

Μετά το πέρας της συνεδρίας, ο λαιμός σας θα έχει μία μικρή ερυθρότητα, η οποία, όμως, θα υποχωρήσει τις αμέσως επόμενες ώρες. Περισσότερα μπορείτε να διαβάσετε εδώ.

Ρυτίδες Λαιμού Αντιμετώπιση – Skin Booster Vital

Με τέτοιο όνομα θα μπορούσε να λείπει από τη λίστα αυτή; Ξέρουμε την απάντηση! Το Skin Booster Vital είναι ένα σταθεροποιημένο υαλουρονικό οξύ, που χρησιμοποιείται για βαθιά ενυδάτωση δέρματος. Μην μπερδεύεστε! Δεν πρόκειται για το υαλουρονικό που χρησιμοποιείται για να “γεμίσουν” οι ρυτίδες, αλλά ούτε και για υλικό απλής μεσοθεραπείας. Είναι ένα ειδικό υαλουρονικό οξύ, το οποίο είναι έτσι επεξεργασμένο, ώστε να χρησιμοποιείται με την τεχνική της μεσοθεραπείας, αλλά με τη διάρκεια και το φυσικό αποτέλεσμα του ενέσιμου Υαλουρονικού. Και κάπως έτσι, ο λαιμός είναι στα καλύτερα του! Περισσότερα μπορείτε να διαβάσετε εδώ.

Ρυτίδες Λαιμού Αντιμετώπιση – Μανδελικό Peeling

Ένα Peeling που μπορεί να εφαρμοστεί και στην περιοχή του λαιμού και το καλύτερο, και το καλοκαίρι. Άλλωστε, ο χαρακτηρισμός του ως πίλινγκ του καλοκαιριού μόνο τυχαίος δεν είναι. Το Μανδελικό Πίλινγκ είναι ένα άλφα- υδροξύ οξύ (AHA) που προέρχεται από το πικραμύγδαλο. Έχει αντιβακτηριακές και αντιικές ιδιότητες και βοηθά στην τόνωση της κυτταρικής ανανέωσης, στον αποχρωματισμό της επιδερμίδας και στην συνολική υγεία του δέρματος. Επίσης,  προκαλεί επιφανειακή απολέπιση, χαλαρώνοντας τα ανώτερα στρώματα της επιδερμίδας και απομακρύνοντας τα μη απαραίτητα κύτταρα του δέρματος. Περισσότερα για το πώς το Μανδελικό Peeling μπορεί να αναζωογονήσει την επιδερμίδα σας, μπορείτε να διαβάσετε εδώ.

Ρυτίδες Λαιμού Αντιμετώπιση – Aqua Bomb

Δύο πράγματα χρειάζεται ο λαιμός σας: καθαρισμό και ενυδάτωση. Και τα δύο μπορείτε να τα προσφέρετε στη συγκεκριμένη περιοχή με το καινοτόμο πρωτόκολλο μας, “Aqua Bomb”. Όπως αποκαλύπτει και το όνομα του, πρόκειται για “βόμβα ενυδάτωσης”. Το Πρωτόκολλο ξεκινά με την Δερμοαπόξεση με Διαμάντι ή αλλιώς Dermabrasion. Πρόκειται για μια θεραπεία της Αισθητικής Ιατρικής που προσφέρει βαθιά απολέπιση. Το δέρμα απαλλάσσεται έτσι από τα νεκρά κύτταρα και τα ανεπιθύμητα στρώματα αυτών που δεν το άφηναν να «αναπνεύσει».

Το πρωτόκολλο συνεχίζεται με ειδικά Peelings Hydrafacial. Πρόκειται για έναν διαφορετικού είδους καθαρισμό που δεν προκαλεί ερεθισμούς. Χάρη στο ειδικό του μηχάνημα, εισάγει στο δέρμα μικρά μόρια υδρογονωμένου νερού, που απομακρύνουν το σμήγμα και τις τοξίνες. Στη συνέχεια, πραγματοποιείται η έγχυση Υαλουρονικού Οξέος. Ακόμη κι αν ειδικά από μια ηλικία και μετά, η διαθεσιμότητά του στον οργανισμό μας μειώνεται, μπορούμε να φροντίσουμε εμείς να μην είναι ποτέ σε έλλειψη.

Τέταρτο βήμα η οξυγονοθεραπεία. Μια «βόμβα ενυδάτωσης» δεν θα μπορούσε να στερείται οξυγόνου! Στο επόμενο στάδιο του “Aqua Bomb”, λοιπόν, συναντάμε την Οξυγονοθεραπεία. Η θεραπεία ολοκληρώνεται με τις μάσκες υδρογέλης.

Με όλους αυτούς τους τρόπους, θα αφήσετε το λαιμό σας παραμελημένο;

Σας άρεσε αυτό που μόλις διαβάσατε;
Μοιραστείτε το με φίλους και αγαπημένα σας πρόσωπα!!
Newsletter Derm & Plastic Surgery Clinic

    ΗΜ/ΝΙΑ ΓΕΝΝΗΣΗΣ

    ΦΥΛΛΟ