Ραγάδες

Απολαύστε ξανά δέρμα
λείο και απαλό

ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΡΑΓΑΔΕΣ

 Είναι μακρόστενες ραβδώσεις, με λευκή ή υπόλευκη απόχρωση και είναι το αποτέλεσμα τραβήγματος, τεντώματος του δέρματος, εξαιτίας απότομης αύξησης βάρους, εγκυμοσύνης ή άλλων αιτιών και το οποίο δημιουργεί ρήγμα, στο μεσαίο στρώμα του δέρματος. Πρόκειται, δηλαδή, για μια μορφή ατροφικών ουλών του δέρματος. Αρχικά, έχουν ερυθρή ή ερυθροϊώδη απόχρωση, που σταδιακά μετατρέπεται σε λευκή ή υπόλευκη, με την πάροδο του χρόνου.

Φυσικά και υπάρχουν. Στην Derm & Plastic Surgery Clinic, αφού αξιολογήσουμε το πρόβλημα, μπορούμε να σας προτείνουμε την ιδανικότερη θεραπεία ή και συνδυασμό θεραπειών, για να μειώσουμε δραστικά ή και να εξαφανίσουμε εντελώς το πρόβλημα.

Οι πλέον αποτελεσματικές θεραπείες για την αντιμετώπιση των ραγάδων είναι:

 • Fractional Laser
 • Μεσοθεραπεία Tru-PRP
 • Demapen
 • Peeling TCA
Ραγάδες αντιμετώπιση

Είναι ίσως, η πιο αποτελεσματική θεραπεία για την καταπολέμηση των ραγάδων, με τη χρήση του πιο εξελιγμένου Laser ανάπλασης, με αποτελέσματα που αγγίζουν υψηλά ποσοστά μείωσης, ακόμη και στις λευκές ραγάδες.

 • Πως δρα η θεραπεία με Fractional Laser;
  Το Fractional Laser κάνει επιλεκτική σάρωση της επιδερμίδας, καθώς η δέσμη του διαχωρίζεται σε πολλές μικρότερες, οι οποίες στοχεύουν κατευθείαν στο πρόβλημα, χωρίς να καταστρέφουν τους γύρω ιστούς. Το Fractional Laser δρα βαθύτερα, σε σχέση με άλλα Laser και ενεργοποιεί τους ινοβλάστες να παράγουν κολλαγόνο και ελαστίνη, μειώνοντας έτσι το βάθος των ραγάδων. Σταδιακά βελτιώνει τη υφή τους και το χρώμα τους, ενώ παράλληλα επιτυγχάνεται σημαντική σύσφιξη του δέρματος.
 • Πόσες συνεδρίες χρειάζονται;
  Συνήθως απαιτούνται 6-8 συνεδρίες, ανάλογα με την ένταση και την έκταση του προβλήματος, με μεσοδιαστήματα 3-6 εβδομάδων.
 • Πόση ώρα διαρκεί η θεραπεία με Fractional Laser;
  Η συνεδρία με Fractional Laser διαρκεί μόλις 15 έως 20 λεπτά.
 • Είναι επώδυνη η θεραπεία;
  Πριν την θεραπεία γίνεται εφαρμογή τοπικής αναισθητικής κρέμας.
 • Ποιος είναι ο χρόνος αποθεραπείας;
  Καθώς οι ραγάδες βρίσκονται σε περιοχές του σώματος που καλύπτονται με ρούχα, μπορεί κανείς να επιστρέψει άμεσα στις δραστηριοτητές του, ακόμη και μετά από θεραπεία Laser με αυξημένες εντάσεις. Τις επόμενες ημέρες, πρέπει να περιμένετε μια ελαφριά ερυθρότητα και οίδημα στην περιοχή, το οποίο όμως εξαφανίζεται το πολύ μέσα σε 5 ημέρες.
 • Ποια είναι τα αποτελέσματα του Fractional Laser;
  Τα αποτελέσματα είναι άμεσα. Το δέρμα από τις επόμενες κιόλας ημέρες, φαίνεται πιο λαμπερό και υγιές και καθώς οι βαθύτερες στιβάδες του δέρματος, συνεχίζουν την επούλωση με την ενεργοποίηση των ινοβλαστών και την παραγωγή νέου κολλαγόνου, το δέρμα βελτιώνεται σταδιακά για τους επόμενους μήνες και γίνεται πιο λείο, λαμπερό και σφριγηλό. Το Fractional Laser έχει γενικά, εξαιρετικά ποσοστά επιτυχίας που φτάνουν το 80% στην εξάλειψη των λευκών ραγάδων μετά από 6 – 8 συνεδρίες. Στις ερυθρές ραγάδες παρατηρείται πλήρης εξάλειψη μετά από 3 – 4 συνεδρίες και για αυτό προτείνεται, αυτές να αντιμετωπίζονται όσο το δυνατόν νωρίτερα, μόλις εμφανισθούν.
 • Τι να προσέχω μετά τη θεραπεία Fractional Laser;
  Μετά τη θεραπεία αποφεύγουμε την έκθεση στον ήλιο και επίσης φροντίζουμε συστηματικά την περιοχή με ειδικό αναπλαστικό ενυδατικό προϊόν.

Η μέθοδος αυτή, είναι μια εξίσου αποτελεσματική θεραπεία αντιμετώπισης ραγάδων και αξιοποιεί τις ευεργετικές ιδιότητες των αυξητικών παραγόντων των αιμοπεταλίων, που περιέχονται στο πλάσμα του αίματος μας.

 • Πως δρα η Μεσοθεραπεία Tru-PRP;
  Μετά την λήψη μια μικρής ποσότητας αίματος, γίνεται απομόνωση των αιμοπεταλίων και μετά την ενεργοποίηση τους, αυτά επανεγχύονται στην περιοχή του προβληματικού δέρματος, για να ενισχύσουν την επούλωση και την αποκατάσταση των φθαρμένων ιστών και να μειώσουν το βάθος των ραγάδων. Στις περιοχές αυτές, οι αυξητικοί παράγοντες, ουσιαστικά ενισχύουν δυναμικά την ανάπλαση του δέρματος και την παραγωγή κολλαγόνου και σιγά σιγά αποκαθιστούν τη φυσιολογική υφή και όψη της επιδερμίδας.
 • Είναι ασφαλής θεραπεία;
  Είναι πολύ ασφαλής θεραπεία, γιατί χρησιμοποιεί το αίμα του ίδιου του ατόμου και έτσι δεν υπάρχει κανένας κίνδυνος αλλεργικών αντιδράσεων. Επίσης, λόγω της γρήγορης επούλωσης, χάρη στη δράση των αιμοπεταλίων, μπορείτε να επιστρέψετε κανονικά στην εργασία σας, χωρίς κανένα περιορισμό.
 • Συνδυάζεται με άλλες θεραπείες για τις ραγάδες;
  Η Tru-PRP μπορεί να συνδυαστεί με όλες τις θεραπείες, αλλά η θεραπεία με την οποία συνδυάζεται την ίδια ημέρα, με ιδιαίτερα εντυπωσιακά αποτελέσματα, είναι το Fractional Laser. Με αυτό τον συνδυασμό, μπορούμε να έχουμε πιο άμεσα αποτελέσματα, με λιγότερες συνεδρίες.

Είναι η επανάσταση στην τεχνολογία της κλασματικής μεσοθεραπείας, η οποία γίνεται πια ανώδυνα και αποτελεσματικά, μέσω της ειδικής συσκευής Dermapen.

 • Πως δρα το Dermapen;
  Στην Αισθητική Δερματολογία, γνωρίζουμε ότι όσο περισσότερο δημιουργούμε μικροτραυματισμούς, μέσω μικροοπών στο δέρμα, τόσο περισσότερο και πιο αποτελεσματικά επιτυγχάνουμε ανάπλαση και αναζωογόνηση της επιδερμίδας. Το Dermapen, δρα με αυτόν ακριβώς τον τρόπο, εισχωρώντας έως και 1300 φορές το δευτερόλεπτο στην περιοχή της θεραπείας, χωρίς όμως να καταστρέφει την επιδερμίδα. Ενεργοποιεί έτσι τη διαδικασία αναγέννησης του κολλαγόνου και της ελαστίνης (CIT- Collagen Induction Therapy) και αναπλάθει τους ιστούς, διορθώνοντας τις ραγάδες, με ιδιαίτερα εντυπωσιακά αποτελέσματα.
 • Πονάει;
  Η θεραπεία με Dermapen είναι από τις πλέον ανώδυνες, αλλά για να ελαχιστοποιηθεί η πιθανότητα ενόχλησης, μπορούμε να εφαρμόσουμε τοπική αναισθητική κρέμα, πριν την θεραπεία.
 • Ποιος είναι ο χρόνος αποθεραπείας;
  Επιστρέφετε αμέσως μετά την θεραπεία στην καθημερινότητά σας. Η περιοχή μπορεί να είναι ήπια ερυθρή, αλλά αυτό υποχωρεί τις επόμενες 1-2 ημέρες. Επίσης, μπορεί να παρατηρηθεί ελαφρύ ξεφλούδισμα τις επόμενες μέρες.

To Peeling TCA κάνει χρήση διαλύματος τριχλωροξικού οξέος, το οποίο προκαλεί μεσαίου βάθους ή βαθύ χημικό peeling, ανάλογα με την συγκέντρωση που χρησιμοποιούμε, προκαλώντας έτσι απολέπιση και ανάπλαση της περιοχής.

 • Πως δρα;
  Πρόκειται για ένα μεσαίο ή βαθύ απολεπιστικό peeling, το οποίο χρησιμοποιείται στις ραγάδες, είτε μόνο του, είτε συνδυαστικά με άλλες θεραπείες (όπως το fractional laser), μειώνοντας το βάθος των ραγάδων και βελτιώνοντας το χρώμα και την υφή τους.
 • Ποιος είναι ο χρόνος αποθεραπείας;
  Μπορείτε να επιστρέψετε αμέσως στις δραστηριότητές σας, αφού αμέσως μετά τη θεραπεία, θα υπάρχει μόνο μια ερυθρότητα. Τις επόμενες ημέρες το δέρμα θα είναι ερυθρό και ακολούθως ελαφρώς καφέ και σταδιακά θα απολεπίζεται για τις επόμενες 4 – 7 ημέρες.
 • Τι πρέπει να προσέξω μετά το Peeling TCA;
  Για τις επόμενες μέρες, θα πρέπει να χρησιμοποιείται ενυδατική – αναπλαστική κρέμα, που θα σας προτείνουμε.

ΣΥΧΝΕΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ

Ποιες είναι οι αιτίες των ραγάδων;

Εφηβεία:
Λόγω γρήγορης ανάπτυξης και απότομης αύξησης του ύψους, μπορεί να δημιουργηθούν ραγάδες στους ώμους και στην πλάτη των αγοριών και στους μηρούς, γοφούς και στο στήθος των κοριτσιών.
Απότομη αύξηση βάρους:
Όταν αυτή γίνεται σε μικρό χρονικό διάστημα ή όταν υπάρχει απότομη μυϊκή αύξηση, σε ανθρώπους που γυμνάζονται έντονα (αθλητές, body builders).
Εγκυμοσύνη:
Δημιουργούνται, λόγω των ορμονών της εγκυμοσύνης, αλλά και της διάτασης του δέρματος και εμφανίζονται στο στήθος, στην κοιλιά και στους μηρούς.
Ιατρικές Παθήσεις:
Εμφανίζονται σε παθήσεις, όπως το σύνδρομο Cushing, καθώς και σε ορμονικές διαταραχές, όπως σε παθήσεις του θυρεοειδούς, σε διαβήτη, στις ορμονοθεραπείες κ.λ.π.
Χρήση Κορτικοστεροειδών φαρμάκων:
Μερικές φορές η παρατεταμένη ή ακατάλληλη χρήση κορτιζόνης, μπορεί να προκαλέσει ραγάδες, λόγω της ατροφίας του δέρματος.
Κληρονομικότητα:
Υπάρχουν και περιπτώσεις που οι ραγάδες εμφανίζονται ιδιοπαθώς, δηλαδή χωρίς εμφανή λόγο, αλλά από κληρονομική προδιάθεση.

Υπάρχει τρόπος να προλάβω τις ραγάδες;
Αν δεν συντρέχουν οργανικοί λόγοι, που δημιουργούν τις ραγάδες, βοηθάει η αποφυγή υπερβολικής αύξησης βάρους, η διατροφή με φρούτα και λαχανικά, πλούσια σε VitE και VitC, που αποδεδειγμένα βοηθούν στην ελαστικότητα του δέρματος, καθώς και η καθημερινή χρήση κάποιων ενυδατικών σκευασμάτων, για την σωστή ενυδάτωση του δέρματος. Όλα αυτά, μειώνουν την πιθανότητα εμφάνισης ραγάδων, αλλά δεν την εκμηδενίζουν.

ΚΟΣΤΟΣ – ΤΙΜΕΣ

 Οι θεραπείες για τις ραγάδες ξεκινούν από 150 ευρώ.

Καλέστε μας, για να ενημερωθείτε για την τιμή της θεραπείας, που σας ενδιαφέρει ή για τις ειδικές τιμές, που ισχύουν για τους συνδυασμούς θεραπειών.

ΕΜΠΕΙΡΙΕΣ & ΑΠΟΨΕΙΣ

ΡΑΓΑΔΕΣ

αρκεί κανείς να έχει υπομονή να κάνει κάποιες συνεδρίες και να ακολουθήσει τις οδηγίες και τις κρέμες που η γιατρός συνταγογραφεί...

Ελίνα Μιχαλοπούλου

Σε μικρότερη ηλικία είχα αυξομειώσεις του βάρους μου και προκλήθηκαν ραγάδες. Ήθελα να κάνω κάτι για αυτό, όμως δεν είχα πολλά χρήματα για ακριβές...

Περισσότερα

ΡΑΓΑΔΕΣ

Κάνω την θεραπεία με fractional laser εδώ και 2 μήνες και ήδη έχουν σβήσει κατά 70%. Δεν πίστευα ότι θα έχω τέτοιο καλό αποτέλεσμα!...

Simone Rodner

Μετά την πρώτη μου εγκυμοσύνη απέκτησα ραγάδες. Ενώ έκανα την κλασσική προφύλαξη με την βαζελίνη, δυστυχώς εμφανίστηκαν...

Περισσότερα

ΡΑΓΑΔΕΣ

Σε σχέση με αυτό που μου υποσχέθηκαν, τα αποτελέσματα είναι πολύ καλύτερα και αυτό τους κάνει ακόμα καλύτερους!! Είναι σοβαροί επαγγελματίες...

Χριστίνα Γιαννακοπούλου

Derm & Plastic Surgery Clinic! Άριστοι επαγγελματίες, φιλικοί, σε κάνουν να αισθανθείς σιγουριά από την πρώτη στιγμή και οι γνώσεις της κ. Ζωγράφου ...

Περισσότερα

ΚΛΕΙΣΤΕ ΡΑΝΤΕΒΟΥ

Καλέστε μας
ή συμπληρώστε την φόρμα
Εγγραφείτε στο newsletter μας
και κερδίστε μια Οξυγονοθεραπεία Ενυδάτωσης!

ΗΜ/ΝΙΑ ΓΕΝΝΗΣΗΣ
ΦΥΛΛΟ