Ποιοι μπορούν να κάνουν μπότοξ και υαλουρονικό οξύ;

Ποιοι μπορούν να κάνουν Μπότοξ

Ποιοι μπορούν να κάνουν Μπότοξ;

Ποιοι μπορούν να κάνουν Μπότοξ ή fillers με υαλουρονικό οξύ; Μόνο ένας εξειδικευμένος γιατρός που είναι Δερματολόγος ή Πλαστικός Χειρουργός μπορεί να κάνει Μπότοξ ή υαλουρονικό οξύ. Θα πρέπει οι ενδιαφερόμενοι να βεβαιώνονται ότι οι γιατροί στους οποίους απευθύνονται για τις θεραπείες αυτές έχουν πιστοποιημένο τίτλο ιατρικής ειδικότητας Δερματολογίας ή Πλαστικής Χειρουργικής και ΔΕΝ είναι ανειδίκευτοι γιατροί, οδοντίατροι ή γιατροί άσχετων ειδικοτήτων.

Ό,τι και να «αυτοισχυρίζονται» οι γιατροί άλλων ειδικοτήτων για λόγους αυτοπροβολής τους, σχετικά με την ικανότητά τους να κάνουν Μπότοξ ή άλλου είδους ενέσιμα, δεν είναι δυνατό η πολυετής γνώση και εμπειρία που αποκτάται μέσα από την ειδικότητα της Δερματολογίας και της Πλαστικής Χειρουργικής (4-6 χρόνια εκπαίδευσης) να εξισώνεται με τη γνώση, η οποία αποκτάται σε ένα ολιγόωρο, πληρωμένο σεμινάριο του Σαββατοκύριακου.

Όπως αντιλαμβάνεστε υπάρχουν πολλά πράγματα που πρέπει να λαμβάνονται υπόψη όταν εφαρμόζεται θεραπεία Μπότοξ ή fillers με υαλουρονικό οξύ, όπως είναι τα νεύρα, οι αρτηρίες και η πλήρης ανατομία του προσώπου. Γι’ αυτό το λόγο είναι πολύ σημαντικό αυτές οι θεραπείες να αντιμετωπίζονται ως ιατρικές πράξεις και να πραγματοποιούνται μόνο από τους ειδικούς.

Μπορεί να κάνει Μπότοξ ένας ανειδίκευτος γιατρός ή γενικός γιατρός;

Γνωρίζοντας, λοιπόν, τους κινδύνους που ενέχουν οι θεραπείες αυτές στα χέρια μη ειδικών γιατρών, αναρωτιέται κανείς πώς είναι δυνατόν εν έτει 2020 να υπάρχουν άνθρωποι που απευθύνονται σε αισθητικά κέντρα, κομμωτήρια, σπα, ακόμα και σε σπίτια, επειδή δελεάζονται από το χαμηλό κόστος και δεν κατανοούν ότι μπορεί να προκληθεί μέχρι και τύφλωση από λάθος χειρισμό. Όταν, βέβαια, προκύψουν οι επιπλοκές αυτές όλοι αυτοί οι «επιτήδειοι» δεν θα αναλάβουν καμία ευθύνη και θα παραπέμψουν τον ασθενή σε Δερματολόγο ή Πλαστικό Χειρουργό, αλλά τότε θα είναι πολύ αργά.

Μπορούν να κάνουν Μπότοξ οι αισθητικοί, κομμωτές κ.ά.;

Εάν, λοιπόν, σας δελεάζουν οι πολύ χαμηλές τιμές και οι προσφορές Μπότοξ / προσφορές υαλουρονικό οξύ που οι μη ειδικοί σάς προτείνουν θα πρέπει να το ξανά σκεφτείτε. Εκτός από τους προαναφερόμενους κινδύνους για την υγεία σας, θα πρέπει επίσης να γνωρίζετε ότι στις περιπτώσεις αυτές τα σκευάσματα τα οποία χρησιμοποιούνται είναι μη ιατρικά σκευάσματα κινέζικης συνήθως προέλευσης. Τα εγκεκριμένα και γνήσια ιατρικά σκευάσματα μπορείτε να τα βρείτε μόνο στα ιατρεία πιστοποιημένων Δερματολόγων και Πλαστικών Χειρουργών που έχουν και την εξειδίκευση να πραγματοποιούν τις ανάλογες θεραπείες.

Προφανώς για να βρίσκεστε σε αυτό το άρθρο σημαίνει πως ενδιαφέρεστε να κάνετε κάποια ενέσιμη θεραπεία. Έχοντας, πλέον, την κατάλληλη γνώση μπορείτε να εμπιστευτείτε τους πραγματικούς ειδικούς. Επικοινωνήστε μαζί μας για οποιαδήποτε απορία στο 2106444299 / 6949011330 και μάθετε εδώ όλες τις ειδικές τιμές που ισχύουν τώρα στην Κλινική μας για τις θεραπείες αυτές.

Μπότοξ ή υαλουρονικό οξύ; Αναρωτιέστε ποια είναι η κατάλληλη θεραπεία για εσάς; Απαντάμε σε όλες τις ερωτήσεις σας εδώ!

Σας άρεσε αυτό που μόλις διαβάσατε;
Μοιραστείτε το με φίλους και αγαπημένα σας πρόσωπα!!
Newsletter Derm & Plastic Surgery Clinic

    ΗΜ/ΝΙΑ ΓΕΝΝΗΣΗΣ

    ΦΥΛΛΟ