Πόδι της Χήνας | Τι Είναι και Πώς Μπορείτε να το Αντιμετωπίσετε

Ποδι της Χηνας | Τι Ειναι και Πως Αντιμετωπιζεται

Το «Πόδι της Χήνας» σίγουρα δεν παραπέμπει σε επίσημη ονομασία ενός αισθητικού φαινομένου. Έχει όμως διαδοθεί τόσο πολύ ο όρος αυτός, που πλέον έχει παγιωθεί και όλοι το αποκαλούν έτσι. Στην πραγματικότητα, η ονομασία του είναι αιτιολογημένη και προκύπτει από την οπτική ομοιότητα του αισθητικού αυτού φαινομένου με το πόδι του εν λόγω πτηνού. Όπως κι αν το αποκαλείτε εσείς, το ερώτημα που μας απασχολεί όλους είναι κοινό: Πώς μπορούμε να το αντιμετωπίσουμε;

Τι ακριβώς είναι το Πόδι της Χήνας και γιατί Δημιουργείται;

Πρόκειται για μικρές ρυτίδες οι οποίες σχηματίζονται στην περιοχή των ματιών όταν κάνετε κάποια έκφραση θυμού ή χαράς. Με άλλα λόγια, είναι οι λεπτές γραμμές που εμφανίζονται στην εξωτερική γωνία των ματιών. Συνήθως, αρχίζουν να διαγράφονται κατά την ηλικία των 30 ετών και εντείνονται όσο το δέρμα χάνει την ελαστικότητά του. Βέβαια, η ακριβής ηλικία εμφάνισης των ρυτίδων αυτών εξαρτάται και από το πόσο εκφραστικό είναι ένα πρόσωπο. Επίσης, σημαντικό ρόλο παίζει και η περιποίηση της επιδερμίδας, αν και κατά πόσο γίνεται σωστά και επιμελώς. Το δέρμα μας άλλωστε, ειδικά στην περιοφθαλμική περιοχή, αντανακλά και τον τρόπο ζωής μας. Αν και στην αρχή μπορεί να σας φαίνονται άνευ σημασίας και πολύ διακριτικές, δυστυχώς με την πάροδο των ετών γίνονται πιο έντονες, μεγαλύτερες και σίγουρα ολοένα και πιο βαθιές.

Μπορώ να προλάβω την εμφάνισή του;

Εν μέρει ναι. Υπάρχουν αρκετοί τρόποι πρόληψης, είτε για να καθυστερήσουμε την εμφάνισή τους είτε για να μειώσουμε τον αριθμό και τον βαθμό έντασής τους. Ας δούμε ποιοι είναι όμως αυτοί:

  • Επαρκής ύπνος. Μην περιμένετε να κοιμάστε 4-5 ώρες ημερησίως και να έχετε ξεκούραστο νεανικό βλέμμα. Τόσο ο οργανισμός συνολικά όσο και η επιδερμίδα του προσώπου ειδικά, έχουν ανάγκη από 8 περίπου ώρες ποιοτικού ύπνου.
  • Σωστή περιποίηση της επιδερμίδας. Η εφαρμογή ενυδατικής κρέμας πρωί και βράδυ, σωστού καθαρισμού προσώπου, εφαρμογή ορών και φυσικά η αντηλιακή προστασία παίζουν πολύ σημαντικό ρόλο. Συστατικά όπως η ρετινόλη και η Βιταμίνη C μπορούν να συμβάλλουν στη μείωση του προβλήματος.
  • Στοχευμένες Θεραπείες. Στις κλινικές μας θα βρείτε πολλά πρωτόκολλα θεραπειών αντιγήρανσης και ενυδάτωσης που αφενός καθυστερούν την εμφάνιση των ρυτίδων και αφετέρου τις καθιστούν λιγότερο ορατές.

Πώς να ξεχωρίσω το Πόδι της Χήνας από τις λεπτές γραμμές;

Όλα καλά, μέχρι εδώ αλλά πώς μπορούμε να ξεχωρίσουμε τις λεπτές γραμμές από τις ρυτίδες αυτές; Είναι όντως δύσκολο να μπερδευτεί κανείς αν δεν είναι Δερματολόγος ή επαγγελματίας facialist. Μπορεί να σκεφτείτε ότι δεν έχει και καμία σημασία να τα διαχωρίσετε, μιας και είναι και τα δύο εξίσου ανεπιθύμητα. Δεν ισχύει όμως αυτό, μιας και η αναγνώρισή τους θα οδηγήσει και στη σωστή θεραπεία τους. Άλλη η κατάλληλη προσέγγιση αντιμετώπισης των λεπτών γραμμών και άλλη των ρυτίδων του ποδιού της χήνας. Η διαφορά τους λοιπόν είναι ότι οι πρώτες μπορούν να εμφανιστούν οπουδήποτε στο πρόσωπο, όχι μόνο στην εξωτερική γωνία του ματιού. Δεν είναι βαθιές ούτε μεγάλες και δεν οφείλονται στη συστολή των μυών όπως το Πόδι της Χήνας, ούτε απαιτούν ειδική μεταχείριση.

Πώς μπορώ να αντιμετωπίσω το Πόδι της Χήνας;

Δεδομένου ότι δεν είναι ένα αρεστό αισθητικά φαινόμενο, πολλοί είναι όσοι διερωτούνται πώς μπορούν να απαλλαχθούν από αυτό. Τα καλά νέα είναι πως υπάρχει τρόπος και μάλιστα όχι μόνο ένας. Αναλόγως του μεγέθους του προβλήματος, του επιθυμητού αποτελέσματος και της προτίμησης του ασθενούς, εφαρμόζεται η ανάλογη θεραπεία. Οι επιλογές είναι το Btx ή αλλιώς ενέσεις με Νευροτοξίνη, τα νήματα και η θεραπεία skin booster με υαλουρονικό οξύ.

Btx

Ακόμη και οι λιγότερο μυημένοι στις θεραπείες ομορφιάς, έχουν ακούσει για το Btx. Πρόκειται για την πιο γνωστή αντιγηραντική μέθοδο. Εφόσον γίνει από έμπειρο και καταρτισμένο Δερματολόγο ή Πλαστικό Χειρουργό, είναι πολύ αποτελεσματική όσον αφορά τις ρυτίδες και τις λεπτές γραμμές. Σε αυτές συμπεριλαμβάνονται και εκείνες της εξωτερικής γωνίας των ματιών. Πολύ συχνά οι ασθενείς επιλέγουν αυτή τη μέθοδο για να βελτιώσουν την εμφάνιση του εν λόγω σημείου. Στην Derm & Plastic Surgery Clinic το αποτέλεσμα είναι πάντα εξαιρετικά φυσικό. Οι ασθενείς άμεσα ανακτούν τη νεανικότητά τους και αποκτούν ένα βλέμμα πολύ πιο ξεκούραστο.

Το ιδανικό με το Btx μάλιστα είναι ότι όχι απλά μειώνει το υπάρχουν πρόβλημα, αλλά συμβάλλει σημαντικά και στην πρόληψη μελλοντικού σχηματισμού νέων ρυτίδων.

Νήματα

Τα νήματα είναι μια ακόμη επιλογή για την αντιμετώπιση του Ποδιού της Χήνας. Τα τελευταία χρόνια έχουν όλο και μεγαλύτερη ζήτηση και γνωρίζουν αύξηση της δημοφιλίας τους. Είναι όντως εξαιρετικά αποτελεσματικά και δεν έχουν άδικα χαρακτηριστεί ως μη χειρουργικό lifting. Χαρίζοντας στο δέρμα ανύψωση και σφριγηλότητα, μειώνουν πολύ την ορατότητα του ποδιού της χήνας.

Skin Booster με Υαλουρονικό Οξύ

Λιγότερο επεμβατικό από τις προηγούμενες θεραπείες, είναι μια επιλογή για όσους βρίσκονται ακόμη σε πρώιμο στάδιο του προβλήματος. Επί της ουσίας είναι μια θεραπεία βαθιάς ενυδάτωσης. Σε περίπτωση που ακόμη δεν έχετε τόσο έντονες ρυτίδες, αυτό το facial είναι ό,τι πρέπει για εσάς. Θα δείτε πραγματική αναζωογόνηση του βλέμματός σας και εξομάλυνση των ρυτίδων. Το πρόσωπο δείχνει αμέσως σφριγηλό, ενυδατωμένο και υγιές.

Σας άρεσε αυτό που μόλις διαβάσατε;
Μοιραστείτε το με φίλους και αγαπημένα σας πρόσωπα!!
Newsletter Derm & Plastic Surgery Clinic

    ΗΜ/ΝΙΑ ΓΕΝΝΗΣΗΣ

    ΦΥΛΛΟ