Λεύκανση Προσώπου | Τι Είναι, Πώς Γίνεται και Τι προσφέρει στην Επιδερμίδα

Λευκανση Προσωπου | Τι Είναι

Η περιποίηση της επιδερμίδας του προσώπου μας περιλαμβάνει πολλά στάδια. Από τον καθαρισμό και την απολέπιση, μέχρι την ενυδάτωση και την εφαρμογή αντηλιακής προστασίας. Αυτό που πολλοί ίσως δεν εντάσσουν στα βασικά βήματα του skincare είναι η Λεύκανση Προσώπου. Η Λεύκανση Προσώπου δεν είναι κάποια τάση των καιρών. Στην πραγματικότητα, αποτελεί μια πρακτική που ακολουθείται ήδη εδώ και αιώνες. Σκοπός της είναι η επίτευξη μιας πιο νεανικής όψης της επιδερμίδας. Με άλλα λόγια, στοχεύει στην καταπολέμηση των σημαδιών της γήρανσης και της πρόωρης γήρανσης. Η Λεύκανση Προσώπου είναι η θεραπεία εκείνη που εξασφαλίζει την καταπολέμηση των δυσχρωμιών, των πανάδων και των κηλίδων. Ας δούμε πώς ακριβώς γίνεται, κάθε πότε πρέπει να πραγματοποιείται και πώς ακριβώς θα ωφελήσει την επιδερμίδα σας.

Γιατί χρειάζομαι Λεύκανση Προσώπου;

Σε καθημερινή βάση, η επιδερμίδα μας ταλαιπωρείται από εξωτερικούς περιβαλλοντικούς παράγοντες όπως οι ρύποι και φυσικά η έκθεση στον ήλιο. Ειδικά η παρατεταμένη έκθεση στην υπεριώδη ακτινοβολία, προωθεί την πρόωρη γήρανση και ευθύνεται για πολλές αρνητικές επιπτώσεις. Σε αυτές εντάσσονται ο σχηματισμός πανάδων, κηλίδων και δυσχρωμιών, η δημιουργία ρυτίδων και λεπτών γραμμών. Ακόμη, παράγοντες που σχετίζονται με τον τρόπο ζωής, όπως το κάπνισμα, η ελλιπής πρόσληψη ύπνου και θρεπτικών συστατικών, επιβαρύνουν την κατάσταση.

Το ίδιο ισχύει και για την λανθασμένη διαμόρφωση ρουτίνας ομορφιάς, τη χρήση ακατάλληλων προϊόντων, την αμέλεια του ντεμακιγιάζ και του καθαρισμού. Όπως καταλαβαίνετε από τα παραπάνω, οι «εξωτερικοί εχθροί» που απειλούν την επιδερμίδα μας είναι πολλοί. Γι’ αυτό και η πρόοδος της σύγχρονης Δερματολογίας μπορεί να σταθεί σύμμαχός μας, αν αξιοποιήσουμε τις παροχές της. Μια από αυτές είναι και η Λεύκανση Προσώπου. Η αναγκαιότητά της είναι πράγματι κομβική για την υγεία του δέρματος, αλλά και την όψη του.

Τι προσφέρει η Λεύκανση Προσώπου;

Όλες οι θεραπείες ομορφιάς προσφέρουν ευεργετικά οφέλη στην επιδερμίδα μας, εφόσον γίνουν από τον σωστό ειδικό. Τι είναι όμως αυτό που διαφοροποιεί τη Λεύκανση Προσώπου από όλες τις υπόλοιπες; Αυτό το ερώτημα θα απαντηθεί αναλυτικά με την αναφορά όλων των πλεονεκτημάτων της. Πιο συγκεκριμένα λοιπόν, κάνοντας Λεύκανση Προσώπου, εξασφαλίζετε:

 • Καταπολέμηση σημαδιών πρόωρης γήρανσης
 • Αποχρωματισμό μελαχρώσεων, κηλίδων, πανάδων, δυσχρωμιών
 • Ενίσχυση λάμψης και φωτεινότητας
 • Αποκατάσταση της ελαστικότητας
 • Λείανση λεπτών γραμμών και ρυτίδων
 • Τόνωση
 • Ομοιομορφία
 • Βελτίωση υφής της επιδερμίδας
 • Καταπολέμηση ξηρότητας
 • Απομάκρυνση νεκρών κυττάρων
 • Αντιοξειδωτική προστασία
 • Ενυδάτωση

Πότε είναι η κατάλληλη ηλικία για να κάνω τη θεραπεία αυτή;

Αν η αναφορά και μόνο της λέξης «αντιγήρανση», σας έκανε να πιστέψετε πως πρόκειται για μια θεραπεία αποκλειστικά προορισμένη για πιο ώριμες ηλικίες, αυτό δεν ισχύει. Αρχικά, να διευκρινίσουμε ότι ακόμη και αποκλειστικά αντιγηραντική να ήταν η δράση της, μπορούμε να αρχίσουμε την πρόληψη της γήρανσης ακόμη και από νεαρή ηλικία. Για την ακρίβεια, όσο νωρίτερα, τόσο το καλύτερο. Ειδικά όσον αφορά τη Λεύκανση Προσώπου όμως, αυτό δεν ισχύει. Η αντιγηραντική της δράση είναι μία μόνο από όλες της τις ιδιότητες. Συνεπώς όχι, δεν υπάρχει κατώτατο όριο ηλικίας για να κάνετε. Σε οποιοδήποτε ηλικία, μπορεί να χρειάζεστε Λεύκανση Προσώπου αν το κρίνει ο Δερματολόγος.

Αν λοιπόν σκέφτεστε πώς να αντιμετωπίσετε οποιοδήποτε από τα προβλήματα που αναφέρθηκαν, ένα ραντεβού αξιολόγησης είναι αρκετό για να κρίνει κάποιος από τους γιατρούς των Κλινικών μας αν χρειάζεται να κάνετε την εν λόγω θεραπεία. Εκείνος θα καθορίσει και το ακριβές Πρωτόκολλο που θα εφαρμοστεί σε εσάς. Άλλωστε, η εξατομίκευση είναι από τις βασικότερες παραμέτρους που καθορίζουν τον τρόπο προσέγγισής μας. Αν πάντως σας απασχολεί μήπως είστε πολύ νέα για να αρχίσετε τη διαδικασία, κάτι τέτοιο δεν ισχύει. Αντίστοιχα, αν σκέφτεστε μήπως είστε αρκετά μεγάλη και χρειάζεστε κάτι πιο δραστικό, πάλι δεν ισχύει. Η Λεύκανση Προσώπου είναι εξίσου απαραίτητη και εξίσου κατάλληλη σε όλες τις ηλικίες.

Πονάει η διαδικασία;

Όχι! Η Λεύκανση Προσώπου είναι μια εντελώς ανώδυνη διαδικασία. Δεν θα σας προκαλέσει καθόλου πόνο ούτε κάποια αίσθηση ενόχλησης.

Είναι επικίνδυνη η Λεύκανση Προσώπου;

Στο σημείο αυτό έχει σημασία να τονίσουμε για ακόμη μια φορά τη σημασία επιλογής του κατάλληλου χώρου. Η θεραπεία λοιπόν είναι ασφαλής εφόσον την κάνετε σε Ιατρικό Χώρο με τον σωστό ειδικό. Παρόλο που ειδικά τα τελευταία χρόνια οι DIY πρακτικές έχουν γνωρίσει άνθηση, δεν υπάρχει κανένας λόγος να σπαταλήσετε τον χρόνο σας σε κάτι που όχι απλά δεν θα φέρει κάποιο αποτέλεσμα, αλλά μπορεί ακόμη και να ερεθίσει την επιδερμίδα σας. Στις Κλινικές μας, όλα θα γίνουν υπό την επίβλεψη καταρτισμένων Δερματολόγων. Ο γιατρός είναι εκείνος που θα αξιολογήσει την επιδερμίδα σας και θα διαμορφώσει το ακριβές Πρωτόκολλο Λεύκανσης Προσώπου που θα εφαρμοστεί σε αυτή. Επομένως όχι, στην Derm & Plastic Surgery Clinic δεν μπορεί με κανέναν τρόπο να αποβεί επικίνδυνη αυτή η θεραπεία.

Πόσες συνεδρίες θα χρειαστώ;

Στο ερώτημα αυτό δεν μπορεί να δοθεί μια γενική απάντηση. Όπως όλες οι επιδερμίδες δεν είναι ίδιες μεταξύ τους, δεν μπορούν να έχουν και ίδιες ανάγκες. Κάθε ασθενής θα χρειαστεί διαφορετικό αριθμό sessions προκειμένου να δει το επιθυμητό αποτέλεσμα. Αυτό θα το κρίνει ο Δερματολόγος παρακολουθώντας την εξέλιξη της κατάστασης της επιδερμίδας του και αξιολογώντας φυσικά τις υπάρχουσες ανάγκες. Παράγοντες όπως ο τύπος δέρματος και η ηλικία μπορούν να παίξουν σημαντικό ρόλο όσον αφορά τον αριθμό απαιτούμενων συνεδριών.

Τι πρέπει να κάνω μετά τη θεραπεία;

Η Λεύκανση Προσώπου δεν απαιτεί κάποια αποθεραπεία ούτε επηρεάζει με κάποιον τρόπο το πρόγραμμά σας. Αυτό που θα χρειαστεί να κάνετε είναι να εφαρμόζετε για κάποιες μέρες ένα ειδικό προϊόν μόνοι σας στο σπίτι. Πολύ σημαντικό είναι να προσέχετε την έκθεση στον ήλιο και να είστε εξαιρετικά επιμελείς με την αντηλιακή σας προστασία. Το αντηλιακό είναι φυσικά απαραίτητο όλους τους μήνες του χρόνου, αλλά ειδικά μετά τη Λεύκανση Προσώπου, η σημασία του επιτείνεται. Δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να ξεχνάτε την εφαρμογή και την ανανέωσή του. Τέλος, δώστε έμφαση και στην επιλογή κάποιου προϊόντος με υψηλό δείκτη προστασίας.

Σας άρεσε αυτό που μόλις διαβάσατε;
Μοιραστείτε το με φίλους και αγαπημένα σας πρόσωπα!!
Newsletter Derm & Plastic Surgery Clinic

  ΗΜ/ΝΙΑ ΓΕΝΝΗΣΗΣ

  ΦΥΛΛΟ