Πεπτίδια | Τι είναι και γιατί πρέπει να τα προσθέσετε στην Skincare Ρουτίνα σας

Πεπτίδια | Τι είναι και γιατί πρέπει να τα προσθέσετε στην Skincare Ρουτίνα σας

Είναι ένα από τα πιο γνωστά δραστικά συστατικά. Ένα από τα στοιχεία που τα τελευταία χρόνια δεν λείπουν από την Skincare ρουτίνα περιποίησης και ομορφιάς. Μπορεί τα πεπτίδια να είναι μία μικρή ομάδα συστατικών που επικοινωνούν με τα κύτταρα, όμως, η δράση τους είναι αρκετά θαυματουργή. Τι ακριβώς είναι τα πεπτίδια, τι τα κάνει τόσο σημαντικά και γιατί πρέπει να βρίσκονται εντός της Skincare ρουτίνας ομορφιάς σας; 

Τι είναι τα Πεπτίδια;

Το όνομα τους υποδηλώνει ότι πρόκειται για ένα μικρό σε μέγεθος συστατικό. Και η πραγματικότητα επιβεβαιώνει αυτή την υποψία. Τα πεπτίδια είναι μικρά τμήματα πρωτεϊνών, τα οποία σχηματίζονται από ενώσεις αμινοξέων. Επειδή τα πεπτίδια είναι μικρά, μπορούν να διεισδύσουν στο δέρμα και να φτάσουν στα βαθύτερα στρώματά του. 

Με τον τρόπο αυτό, συμβάλλουν στην εσωτερική αναδόμηση της επιδερμίδας και την διευκόλυνση της λειτουργίας των κυττάρων στον οργανισμό.

Πώς δρουν τα Πεπτίδια;

Όπως αναφέραμε και παραπάνω, τα πεπτίδια σχηματίζονται από ενώσεις αμινοξέων. Σε ότι αφορά την επιδερμίδα μας, λοιπόν, τα πεπτίδια συμβάλλουν στην διακυτταρική επικοινωνία, ενεργοποιώντας ουσιαστικά άμεσα τη διαδικασία της κυτταρικής αποκατάστασης. Παράλληλα, τα πεπτίδια ενισχύουν και στηρίζουν τον συνδετικό ιστό του δέρματος, διευκολύνοντας ξανά την ορθή λειτουργία των κυττάρων. 

Συνδυάζοντας, λοιπόν, τις λειτουργίες αυτές με τον αντιοξειδωτικό χαρακτήρα που ούτως ή άλλως έχουν, τα πεπτίδια προάγουν την κυτταρική αναγέννηση. Η τελευταία πάει “πακέτο” με την παραγωγή κολλαγόνου και ελαστίνης, όταν τα τελευταία αρχίζουν να μειώνουν τους ρυθμούς παραγωγής τους.

Μπορώ να χρησιμοποιώ προϊόντα με Πεπτίδια όλο το χρόνο;

Μπορεί να εντάσσονται στην κατηγορία των δραστικών συστατικών, όμως, σε αντίθεση με τη Ρετινόλη και τη Βιταμίνη C, τα Πεπτίδια δεν προκαλούν φωτοευαισθησία. Στην πράξη, αυτό σημαίνει ότι η χρήση τους μπορεί να γίνει όλο το χρόνο χωρίς περιορισμούς. Και χειμώνα και καλοκαίρι. 

Κάτι ακόμα που πρέπει να γνωρίζετε είναι ότι τα πεπτίδια δεν εντάσσονται στην κατηγορία των σκληρών συστατικών, κάτι που σημαίνει ότι δεν σου προκαλεί ερεθισμό. Όπως καταλαβαίνετε, δηλαδή, δεν είναι κάτι απαγορευτικό όποια εποχή και αν διανύουμε.

Τι προσφέρουν;

Το γεγονός ότι οι δερματολόγοι επιμένουν πως πρέπει να βρίσκονται στη Skincare ρουτίνα σας δεν είναι τυχαίο. Και αυτό, γιατί τα πεπτίδια έχουν πολλά πλεονεκτήματα. Ας τα γνωρίσουμε καλύτερα!

Δέρμα πλούσιο σε κολλαγόνο

Όταν τα πεπτίδια έρχονται σε επαφή με την ανθρώπινη επιδερμίδα, λειτουργούν ως αγγελιοφόροι. Πομπός του μηνύματος; Μα, φυσικά, ο οργανισμός, ο οποίος διεγείρει τη διαδικασία παραγωγής κολλαγόνου και ελαστίνης. Και περισσότερο κολλαγόνο σημαίνει περισσότερη λάμψη και νεανικότητα.

Πιο ελαστικό δέρμα

Εκτός από το κολλαγόνο και την ελαστίνη, τα πεπτίδια διεγείρουν την παραγωγή κερατίνης. Ο τριπλός αυτός συνδυασμός επαναφέρει άμεσα την ελαστικότητα στο δέρμα, μιας και αυτές οι τρεις πρωτεΐνες είναι τα θεμέλια του δέρματος και είναι υπεύθυνες για την υφή, τη δύναμη και την ανθεκτικότητά του. Σφριγηλό και ελαστικό δέρμα με τα πεπτίδια το έχετε στο… τσεπάκι.

Μειώνουν τις ρυτίδες

Σύμφωνα με αρκετές μελέτες, ορισμένα πεπτίδια, όταν έρχονται σε επαφή με το δέρμα, μπορούν να μειώσουν την μυϊκή κίνηση, μειώνοντας σε ένα βαθμό την εμφάνιση και την ένταση των ρυτίδων. Μην ξεχνάτε ότι περισσότερο κολλαγόνο σημαίνει λιγότερες λεπτές γραμμές και ρυτίδες. Όλα αυτά όσο η επιδερμίδα ενυδατώνεται και αναζωογονείται.

Εξαφανίζουν τις ελεύθερες ρίζες

Τα πεπτίδια αλληλεπιδρούν με τα κύτταρα και οι ελεύθερες ρίζες είναι τα “σκουπιδάκια” που παρεμποδίζουν την ορθή λειτουργία των κυττάρων. Εύκολη η εξίσωση που πρέπει να λύσετε. Οι υπεριώδεις ακτίνες του ηλίου είναι ο βασικός λόγος για τη δημιουργία ελευθέρων ριζών στο δέρμα. Με τα πεπτίδια, τα οποία μπορείτε να εφαρμόσετε ακόμα και το καλοκαίρι στην επιδερμίδα σας, οι ελεύθερες ρίζες αποτελούν παρελθόν.

Βοηθούν και στην επούλωση πληγών

Εκτός από λόγους ομορφιάς, τα πεπτίδια έχουν και ιατρικά πλεονεκτήματα. Το σημαντικότερο από αυτά ότι μπορούν να βοηθήσουν στην επούλωση πληγών και μικροτραυματισμών. Ειδικότερα, τα πεπτίδια χαλκού, τα οποία βοηθούν το δέρμα να είναι πιο απαλό, είναι τα πιο σημαντικά στη διαδικασία επούλωσης πληγών.

Μπορούν τα πεπτίδια να βοηθήσουν στην αντιμετώπιση της ακμής;

Η απάντηση σε αυτό το ερώτημα είναι καταφατική υπό προϋποθέσεις. Και αυτό, γιατί η ακμή αποτελεί ένα πολυπαραγοντικό φαινόμενο, το οποίο χρήζει ειδικής αντιμετώπισης. Σε κάθε περίπτωση, τα πεπτίδια, ως δραστικό συστατικό, λόγω της αναγεννητικής τους ικανότητας και της ευεργετικής επίδρασης τους στους ιστούς, βοηθούν στη θεραπεία των ουλών της ακμής. Έτσι, βελτιώνουν την όψη και την υφή της επιδερμίδας.

Είναι τα πεπτίδια αποτελεσματικά από μόνα τους ή πρέπει να τα συνδυάσω με άλλα προϊόντα;

Η αλήθεια είναι ότι η Skincare Ρουτίνα μας είναι πλέον γεμάτη από καλλυντικά προϊόντα, κάτι που σημαίνει ότι πλέον δεν μπορείτε να είστε σίγουροι ότι ένα προϊόν έχει τόσο θαυματουργή δράση όσο αυτή που υπόσχεται. Η απάντηση στο ερώτημα αυτό εξαρτάται από το είδος του προϊόντος, στο οποίο περιέχονται. 

Για παράδειγμα, αν είναι συστατικό μιας πλούσιας κρέμας , τότε θα χρειαστούμε μόνο ένα αντηλιακό, αν όμως τα χρησιμοποιήσουμε σε μορφή serum τότε ίσως τα πιο ξηρά δέρματα χρειαστούν επιπλέον ενυδάτωση. Σε κάθε περίπτωση, αυτό που πρέπει να θυμάστε είναι ότι δεν υφίσταται κάποιος περιορισμός όσον αφορά το συνδυασμό του με άλλα συστατικά.

Υπάρχουν θεραπείες με πεπτίδια;

Η απάντηση στο ερώτημα αυτό δεν θα μπορούσε να είναι άλλη από το “φυσικά”. Σε ποιες, λοιπόν, θεραπείες των Κλινικών της Derm & Plastic Surgery Clinic “κρύβονται” τα θαυματουργά πεπτίδια;

Είναι η ιδανική θεραπεία για ανάπλαση του δέρματος, νεανική όψη και υφή. Πριν διαβάσετε περισσότερα για τη διαδικασία εδώ, να θυμάστε ότι το εκρηκτικό κοκτέιλ που απλώνεται πλουσιοπάροχα στην επιδερμίδα σας περιέχει αρκετή ποσότητα θαυματουργών πεπτιδίων, κάτι που σημαίνει ότι η αναζωογόνηση και η νεανικότητα είναι μονόδρομος.

  • Microdosing

Στη συγκεκριμένη θεραπεία προσώπου των Κλινικών μας γίνεται έγχυση συγκεκριμένων συνδυασμών από θρεπτικές ουσίες κάτω από την επιδερμίδα. Πρόκειται για μία ιδιαίτερα αποτελεσματική θεραπεία, διότι το διάλυμα περιέχει ενεργά συστατικά που εισχωρούν στις βαθύτερες στιβάδες του δέρματος – εκεί που καμία κρέμα δεν μπορεί να φτάσει και επιταχύνουν την ταχύτερη κυτταρική ανανέωση. Ένα από αυτά τα ενεργά συστατικά είναι φυσικά τα πεπτίδια.

Το στυλό που φημίζεται για την κυτταρική ανανέωση που προκαλεί, μέσω των μικροτραυματισμών που προκαλεί. Η συσκευή παραπέμπει σε στυλό μόνο που αντί να… «γράφει», έχει την ιδιότητα να «σβήνει» και να διορθώνει ατέλειες του δέρματος. Μετά το απαραίτητο Resurfacing που προκαλεί, η διείσδυση ενεργών δραστικών συστατικών (υαλουρονικού οξέος, βιταμινών, αντιοξειδωτικών, πεπτιδίων) που αναζωογονούν και ενυδατώνουν το δέρμα εκ των έσω.

Σας άρεσε αυτό που μόλις διαβάσατε;
Μοιραστείτε το με φίλους και αγαπημένα σας πρόσωπα!!
Newsletter Derm & Plastic Surgery Clinic

    ΗΜ/ΝΙΑ ΓΕΝΝΗΣΗΣ

    ΦΥΛΛΟ