Κηλίδες – Πανάδες

Αναζωογόνηση δέρματος
χωρίς “μελανά” σημεία

ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΠΑΝΑΔΕΣ

 Οι κηλίδες είναι καλοήθεις, χρωματικές αλλοιώσεις που εμφανίζονται λόγω της έκθεσης στην ηλιακή ακτινοβολία και της φωτογήρανσης του δέρματος. Δημιουργούνται λόγω αυξημένης παραγωγής μελανίνης, ως μια διαδικασία προστασίας του δέρματος, στην ηλιακή ακτινοβολία.

 Εμφανίζονται συνήθως στα χέρια, στο πρόσωπο, στο ντεκολτέ ή όπου αλλού είναι συνήθης η έκθεση στον ήλιο. Έχουν ανοιχτό έως σκούρο καφέ χρώμα και είναι πιο συχνές σε ανοιχτόχρωμα δέρματα. Από την στιγμή που θα δημιουργηθούν, παραμένουν στο δέρμα και δεν απαλύνονται ή εξαφανίζονται το χειμώνα.

Οι πανάδες, ανήκουν και αυτές στις μελαχρωματικές δερματικές βλάβες, όπως και οι κηλίδες και είναι γνωστές με τον ιατρικό όρο “Μέλασμα”.

Εντοπίζονται κυρίως σε περιοχές του προσώπου και ειδικά στο μέτωπο, στο άνω χείλος και στις παρειές. Έχουν καφέ χρώμα, ακανόνιστο περίγραμμα και εμφανίζονται αιφνίδια, συνήθως μετά από κάποια ορμονική μεταβολή (π.χ. εγκυμοσύνη, λήψη ορμονών) ή την λήψη φαρμάκου, που προκαλεί φωτοευαισθησία.

Η εμφάνιση τους, σχετίζεται απόλυτα με την έκθεση στον ήλιο και για αυτό είναι εντονότερες τους καλοκαιρινούς μήνες, ενώ απαλύνονται ή και εξαφανίζονται το χειμώνα.

Κηλίδες – Πανάδες & Καταπολέμηση

Ορισμένες συνηθισμένες αιτίες των πανάδων είναι:

  • Γενετικοί παράγοντες και προδιαθέσεις
  • Ανοιχτόχρωμο δέρμα, ευαίσθητο στην ηλιακή ακτινοβολία
  • Ορμονικές μεταβολές
  • Υπερδιέγερση μελανοκυττάρων από φαρμακευτικά σκευάσματα
  • Αποτριχώσεις, που δεν ακολουθήθηκαν από αντηλιακή προστασία
Αιτίες δημιουργίας πανάδων και αντιμετώπιση

Στην Derm & Plastic Surgery Clinic έχουμε στη διάθεσή μας όλα τα σύγχρονα μέσα και την κατάλληλη εξειδίκευση, ώστε να απαλλαχτείτε από τις κηλίδες και τις πανάδες και να αποκτήσετε ξανά δέρμα καθαρό, λαμπερό και πιο νεανικό, σε όψη και υφή.

Αιτίες δημιουργίας πανάδων και αντιμετώπιση

Ποιες θεραπείες υπάρχουν;

Αφού εκτιμηθεί το πρόβλημα και αποκλειστεί η πιθανότητα κακοήθειας, από εξειδικευμένο Δερματολόγο, τότε θα σας προτείνουμε την καταλληλότερη για εσάς θεραπεία ή συνδυασμό θεραπειών, ώστε να έχετε τα καλύτερα και μονιμότερα αποτελέσματα. Ενδεικτικές θεραπείες που εφαρμόζονται είναι οι εξής:

Ειδικές Λευκαντικές Κρέμες:
Πρόκειται για συνταγογραφούμενες ιατρικές κρέμες υδροκινόνης, κοζικού οξέος και βιταμίνης C, που με τη συστηματική τους εφαρμογή αποχρωματίζουν τις πανάδες σταδιακά, ώσπου αυτές να μην είναι πια ορατές.

Θεραπεία με OxyGeneo:
H 3 σε 1 απόλυτη θεραπεία προσώπου, χάρη στο τελευταίας τεχνολογίας μηχάνημα OxyGeneo, έχει θεαματικά αποτελέσματα στην μείωση των κηλίδων και πανάδων, χαρίζοντας σας παράλληλα ένα δέρμα οξυγονωμένο, ενυδατωμένο και αναζωογονημένο, εκ των έσω.

Χημικά Peeling:
Τα pellings προκαλούν ελαφριά ή και η εντονότερη απολέπιση δέρματος, ανάλογα με τον τύπο του διαλύματος που θα εφαρμοστεί (π.χ. peeling TCA τριχλωροξικού οξέος ή peeling AHA γλυκολικού οξέος). Χρησιμοποιούνται για την αφαίρεση κηλίδων, πανάδων, δυσχρωμιών, ρυτίδων και λεπτών γραμμών. Σε γενικές γραμμές, βοηθούν να γίνει το δέρμα πιο λείο και σφριγηλό, ενώ με την απολέπιση βοηθούν στον αποχρωματισμό κηλίδων και πανάδων.

Fractional Laser:
To επαναστατικό λέιζερ που σαρώνει την επιδερμίδα και δρα επιλεκτικά στις προβληματικές μελαχρωματικές περιοχές, τόσο επιφανειακά στην επιδερμίδα, όσο και βαθύτερα στο χόριο, καθώς έχει την δυνατότητα βαθύτερης εισχώρησης από τα κοινά λέιζερ. Μπορεί να εξαφανίσει κηλίδες και πανάδες, με την ανάπλαση του δέρματος που προκαλεί, ενώ παράλληλα διεγείρει τους ινοβλάστες, για να παράγουν κολλαγόνο και ελαστίνη, με μοναδικά αποτελέσματα αναζωογόνησης και αντιγήρανσης για το δέρμα.

Laser Peel:
Το Laser Peel είναι μια επαναστατική θεραπεία εξάλειψης των δυσχρωμιών, καθώς αποτελεί συνδυασμό δύο αποτελεσματικών θεραπειών, του Fractional Laser και του Peeling. Η θεραπεία Laser Peel, ξεκινά με την εφαρμογή του Fractional Laser που δρα στα βαθύτερα στρώματα της επιδερμίδας, ερεθίζοντας τους ινοβλάστες, ώστε να παράγουν φυσικό κολλαγόνο και ελαστίνη και συνεχίζει με την τοπική εφαρμογή του peeling πάνω στις δυσχρωμίες.

Η υπάρχουσα από το Fractional Laser σάρωση της επιδερμίδας και η δημιουργία μικρών καναλιών στην επιφάνεια της επιδερμίδας, βοηθάει τα διαλύματα του peeling να εισχωρήσουν βαθύτερα στις προβληματικές περιοχές, γεγονός που καθιστά το Laser Peel εξαιρετικά αποτελεσματικό, ακόμη και σε μία μόνο συνεδρία.

ΚΟΣΤΟΣ – ΤΙΜΕΣ

 Οι θεραπείες για τις κηλίδες – πανάδες ξεκινούν από 80 ευρώ.

Καλέστε μας, για να ενημερωθείτε για την τιμή της θεραπείας, που σας ενδιαφέρει ή για τις ειδικές τιμές, που ισχύουν για τους συνδυασμούς θεραπειών.

ΕΜΠΕΙΡΙΕΣ & ΑΠΟΨΕΙΣ

ΠΑΝΑΔΕΣ-ΚΗΛΙΔΕΣ

Και αυτό ακριβώς θέλω να πω. Ότι είναι κάτι απλό, ανώδυνο και οικονομικό. Απλά να είστε σίγουρες, ότι ο γιατρός σας ξέρει να ξεχωρίζει καλά τις πανάδες απόο...

Καλαντζή Αγγελική

Πηγαίνω για Botox στην συγκεκριμένη Κλινική. Την τελευταία φορά η γιατρός επέμενε να δει με ένα ειδικό μηχάνημα μια πανάδα, που ήδη είχα στο...

Περισσότερα

ΠΑΝΑΔΕΣ-ΚΗΛΙΔΕΣ

Αξίζει να μιλήσετε μαζί της, αφού είναι άριστα καταρτισμένη, με πάθος για την δουλειά της και με πρωτόκολλα που φέρνει από το εξωτερικό. Είχα...

Καλογεροπούλου Ειρήνη

Λόγω μη σωστής φροντίδας του δέρματος μου, είχα βγάλει κηλίδες στα χέρια και στο ντεκολτέ. Ήταν πολύ άσχημο θέαμα και ήθελα κάτι να κάνω...

Περισσότερα

ΠΑΝΑΔΕΣ-ΚΗΛΙΔΕΣ

ένα ειδικό peeling λεύκανσης ανά 15 μέρες. Το αποτέλεσμα είναι τέλειο και η μαμά μου τρισευτυχισμένη γιατί την ενοχλούσαν πολύ αυτές οι κηλίδες...

Σταράμου Ελένη

Πήγα την μαμά μου στην κ. Ζωγράφου για τις κηλίδες που είχε πάνω στα χέρια της. Την εξέτασε με προσοχή και με ειδικό δερματοσκόπιο και εφόσον ...

Περισσότερα

ΚΛΕΙΣΤΕ ΡΑΝΤΕΒΟΥ

Καλέστε μας
ή συμπληρώστε την φόρμα
Εγγραφείτε στο newsletter μας
και κερδίστε μια Οξυγονοθεραπεία Ενυδάτωσης!

ΗΜ/ΝΙΑ ΓΕΝΝΗΣΗΣ
ΦΥΛΛΟ