Oxygeneo VS Hydrafacial | Ποια Θεραπεία Είναι Καλύτερη;

Oxygeneo VS Hydrafacial

Οι θεραπείες ομορφιάς είναι πλέον πολλές και η επιλογή δεν είναι πάντα εύκολη. Όλες μοιάζουν εξίσου απολαυστικές, εξίσου ευεργετικές και ωφέλιμες για την επιδερμίδα. Με την εξέλιξη της Δερματολογίας και της Κοσμετολογίας, ο κατάλογος των facials ολοένα και μεγαλώνει. Μαζί του, μεγαλώνουν και τα beauty «διλήμματα» ως προς το ποια θεραπεία ταιριάζει στον τύπο κάθε επιδερμίδας, την ηλικία και τις ανάγκες της. Δύο από τις θεραπείες ομορφιάς που γνωρίζουν μεγάλη άνθηση- και όχι άδικα- τα τελευταία χρόνια, είναι το Oxygeneo και το Hydrafacial. Δεδομένης της δημοτικότητας και των δύο λοιπόν, πολλοί είναι όσοι αναρωτιούνται ποια πρέπει να διαλέξουν. Το «Oxygeneo VS Hydrafacial» είναι ένα από τα debates ομορφιάς που αξίζει να αναλύσουμε ώστε να μπει ένα τέλος σε κάθε πιθανή σας απορία. Πριν κατασταλάξετε σε κάποια από αυτές, πάρτε ένα notebook και σημειώστε όσα θα εξηγήσουμε παρακάτω.

Oxygeneo VS Hydrafacial: Τι θα μου προσφέρει το καθένα;

Τι θα μου προσφέρει το Oxygeneo;

Όπως συμβαίνει συχνά σε ανάλογες περιπτώσεις, το Oxygeneo έγινε viral όταν η Madonna αποκάλυψε ότι είναι θαυμάστρια των ωφελειών του για την επιδερμίδα. Θυμίζουμε ότι κάτι αντίστοιχο συνέβη και με το Αυτόλογη Μεσοθεραπεία όταν έγινε γνωστό ότι αποτελεί την αγαπημένη θεραπεία ομορφιάς της Kim Kardashian. Αξίζει λοιπόν όλο αυτό το hype που του προσέδωσε η αναφορά από τη βασίλισσα της Pop ή είναι υπερεκτιμημένο;

Η απάντηση είναι πως ναι, το αξίζει και με το παραπάνω. Το Oxygeneo προσφέρει στην επιδερμίδα μας ποικιλία ωφελειών που δεν θα μπορούσαμε να εξασφαλίσουμε αλλιώς. Διενεργείται με τη χρήση ενός μηχανήματος συμπίεσης, μέσω του οποίου εισάγονται στην επιδερμίδα οξυγόνο και αναζωογονητικοί οροί. Η εισαγωγή αυτή γίνεται εξαιρετικά αποτελεσματικά, χάρη στην υψηλή πίεση που ασκεί το μηχάνημα αυτό. Αν σας ακούγεται κάπως επίπονο όλο αυτό εξαιτίας της πίεσης, δεν είναι. Πρόκειται για μια θεραπεία ιδιαίτερα ευχάριστη σαν διαδικασία, γι’ αυτό και όσοι τη δοκιμάζουν θέλουν να την επαναλαμβάνουν ξανά και ξανά.  Εκτός από μια ευχάριστη και απολαυστική εμπειρία όμως, προσφέρει πολλά ακόμη στην επιδερμίδα μας:

 • Απολέπιση
 • Οξυγόνωση
 • Διοχέτευση θρεπτικών ουσιών
 • Αύξηση της μικροκυκλοφορίας
 • Απομάκρυνση νεκρών κυττάρων, ρύπων, σμήγματος
 • Ανανέωση της επιδερμίδα
 • Λεύκανση
 • Λάμψη
 • Αντιγήρανση
 • Ανάπλαση
 • Ενυδάτωση

Τι θα μου προσφέρει το Hydrafacial;

Η θεραπεία HydraFacial είναι εξίσου δημοφιλής και έχει τους δικούς της πιστούς οπαδούς, που δεν την αλλάζουν με καμία. Πρόκειται για έναν βαθύ καθαρισμό προσώπου που βασίζεται σε εξελιγμένης πατενταρισμένης τεχνολογίας συσκευή και δεν άργησε να γίνει διάσημη και να εδραιωθεί μεταξύ όσων επιθυμούν το καλύτερο για την επιδερμίδα τους. Η αλήθεια είναι πως, αν και εξίσου ευχάριστη διαδικασία, είναι πιθανό να προκαλέσει μια ελαφρά δυσφορία για μερικά λεπτά. Αξίζει όμως τον κόπο δεδομένου του ότι αποτελεί έναν από τα απαραίτητα στάδιά της. Ας δούμε λοιπόν συνοπτικά τι προσφέρει το Hydrafacial:

 • Απολέπιση
 • Βαθύ καθαρισμό
 • Ενυδάτωση
 • Λείανση
 • Απομάκρυνση ακαθαρσιών, σμήγματος, μαύρων στιγμάτων
 • Αντιοξείδωση
 • Λάμψη

Oxygeneo VS Hydrafacial: Ποιο να προτιμήσω;

Είναι πολύ πιθανό να σας έχει δημιουργηθεί αυτή η απορία. Η αλήθεια είναι πως το ιδανικό θα ήταν να κάνετε σε βάθος χρόνου και τις δύο, αφού κάθε μία έχει να σας προσφέρει τις δικές τις ευεργετικές ιδιότητες. Αν όμως πρέπει να διαλέξετε ανάμεσα σε αυτές και να καταλήξετε αποκλειστικά σε μία, ας δούμε ποια είναι εκείνη που θα σας ωφελήσει ακόμη περισσότερο.

Oxygeneo VS Hydrafacial: Για ποιον τύπο επιδερμίδας ενδείκνυται κάθε μία;

Τόσο το Oxygeneo όσο και το Hydrafacial μπορούν να εφαρμοστούν σε όλους τους τύπους επιδερμίδων. Ξηρές, μεικτές, λιπαρές, κανονικές και ευαίσθητες επιδερμίδες έχουν κανονικά τη δυνατότητα να δοκιμάσουν και τη μία και την άλλη θεραπεία. Η διαφορά για κάθε skin type έγκειται στη συχνότητα. Σε κάθε περίπτωση, ένα consultation ραντεβού με τον Δερματολόγο είναι εκείνο που θα κρίνει με ποια συχνότητα θα έπρεπε να επαναλαμβάνετε οποιοδήποτε facial ομορφιάς. Σε γενικές πάντως γραμμές, οι λιπαρές και με τάση για ακμή επιδερμίδες χρειάζονται πιο βαθιά και συχνή απολέπιση, ενώ οι ξηρές και αφυδατωμένες πιο βαθιά και συχνή ενυδάτωση. Οπότε, το Πρωτόκολλο κάθε θεραπείας προσαρμόζεται στις ανάγκες του ασθενούς. Μόνο έτσι μπορεί να προσφέρει τα μέγιστα στην επιδερμίδα σας οποιοδήποτε facial ομορφιάς.

Oxygeneo VS HydraFacial: Ποια είναι η διαφορά τους;

Οι διαφορές ανάμεσα στις δύο θεραπείες αφορούν αρχικά τη μέθοδο της διαδικασίας. Η θεραπεία Oxygeneo πραγματοποιείται με το ομώνυμο μηχάνημα το οποίο και εισάγει οξυγονωμένο αέρα υψηλής πίεσης στην επιδερμίδα του ασθενούς. Ο αέρας αυτός είναι εμπλουτισμένος με:

 • Βιταμίνες
 • Θρεπτικούς παράγοντες
 • Προστατευτικούς παράγοντες
 • Αναζωογονητικούς παράγοντες

Η θεραπεία Hydrafacial βασίζεται στο ομώνυμό της μηχάνημα, το οποίο θυμίζει ένα στυλό. Ο ασθενής μπορεί όπως είπαμε να βιώσει ελαφρά δυσφορία από τα οξέα απολέπισης κατά το πρώτο και το δεύτερο μέρος της διαδικασίας. Όσον αφορά την απολέπιση, το Oxygeneo απολεπίζει απαλά το δέρμα χρησιμοποιώντας ρεύμα οξυγόνου υψηλής πίεσης, ενώ το HydraFacial ένα μείγμα σαλικυλικού και γλυκολικού οξέος. Γι’ αυτό και το Hydrafacial παρέχει βαθύτερη απολέπιση, ενώ και οι δύο προσφέρουν λάμψη, ενυδάτωση και σφριγηλότητα. Όσον αφορά την αντιγήρανση, αμφότερες οι θεραπείες αυτές μπορούν να μειώσουν την εμφάνιση λεπτών γραμμών. Τέλος, μειώνουν τους πόρους και συμβάλλουν στην καταπολέμηση της ακμής.

Oxygeneo VS Hydrafacial: Τελικά ποια είναι η καλύτερη για εμένα;

Ας ξεκινήσουμε διευκρινίζοντας ότι καμία από τις δύο δεν μπορεί να βλάψει με κάποιον τρόπο την επιδερμίδα σας. Και οι δύο θα δράσουν ευεργετικά και θα αφήσουν στο πρόσωπό σας το θετικό τους «αποτύπωμα». Αν αυτό που θέλετε να μάθετε όμως έγκειται στο ποια από τις δύο είναι πιο ωφέλιμη συγκριτικά με την άλλη, η απάντηση δεν μπορεί παρά να είναι αυστηρά εξατομικευμένη. Δεν μπορούμε να απαντήσουμε γενικά στο ποια από τις δύο χρειάζεστε περισσότερο. Αυτό που πρέπει να θυμάστε σε κάθε περίπτωση είναι να μην βιαστείτε να θεωρήσετε πως επειδή μια θεραπεία έδρασε άψογα για την επιδερμίδα της φίλης σας, θα συμβεί και με εσάς το ίδιο. Κάθε επιδερμίδα είναι τόσο διαφορετική όσο και η προσωπικότητά μας. Εκείνος λοιπόν που είναι πράγματι σε θέση να σας κατευθύνει ως προς μια από τις θεραπείες, είναι ο Δερματολόγος.

Για τον λόγο αυτό ακριβώς στις Κλινικές μας πραγματοποιείται το αρμόδιο consultation ραντεβού. Σε αυτό ο ασθενής συζητά με τον ειδικό, εξηγεί ποιες είναι οι προσδοκίες του και τι ζητά ακριβώς. Ο ιατρός αξιολογεί την επιδερμίδα του ασθενούς και εν τέλει τον συμβουλεύει. Μάλιστα, αυτό μπορεί και ανά περιόδους να αλλάζει. Δηλαδή, ο Δερματολόγος μια συγκεκριμένη εποχή να σας προτείνει την Oxygeneo και μια άλλη εποχή, την Hydrafacial. Άλλες είναι οι ανάγκες της επιδερμίδας σας για παράδειγμα την άνοιξη και άλλες τον χειμώνα, άλλες στα 20 και άλλες στα 30. Επομένως, στο δίλημμα αυτό είναι σε θέση να σας απαντήσει αποκλειστικά και μόνο ένας εξειδικευμένος Δερματολόγος των Derm & Plastic Surgery Clinic.

 

Σας άρεσε αυτό που μόλις διαβάσατε;
Μοιραστείτε το με φίλους και αγαπημένα σας πρόσωπα!!
Newsletter Derm & Plastic Surgery Clinic

  ΗΜ/ΝΙΑ ΓΕΝΝΗΣΗΣ

  ΦΥΛΛΟ