Διόρθωση Ουλών

Απαλλαγείτε τώρα μια για πάντα!

Οι ουλές και τα σημάδια αποτελούν ένα συχνό πρόβλημα, που ταλαιπωρεί εξίσου τα δύο φύλα. Οι ουλές είναι δερματικές βλάβες, που δημιουργούνται μετά την επούλωση μιας πληγής, από κάποιο τραυματισμό ή χειρουργική επέμβαση. Η κακή επούλωση, μπορεί να συμβάλει στην εμφάνιση ουλών, που είναι αντιαισθητικές ή παραμορφωτικές. Η παρουσία δύσμορφων ουλών στο πρόσωπο ή το σώμα, μπορεί να επηρεάσει δυσμενώς ένα άτομο, καθώς αλλοιώνει την εξωτερική του εμφάνιση.

 • Ατροφικές Oυλές. Πρόκειται για ρικνωτικές δερματικές βλάβες, λόγω μεγάλης απώλειας ιστού.
 • Υπερτροφικές Ουλές. Είναι έντονα επηρμένες ουλές, με ερυθρό χρώμα, που μοιάζουν με τα χηλοειδή, αλλά έχουν την ιδιαιτερότητα, ότι αναπτύσσονται μόνο εντός των ορίων του αρχικού τραύματος, δηλαδή εστιακά επάνω σε μια τομή ή τραυματισμό του δέρματος.
 • Χηλοειδή. Πρόκειται για υπερτροφικές ουλές μεγαλύτερου μεγέθους, που τα όρια τους επεκτείνονται και πέρα από τα όρια του αρχικού τραύματος. Η δημιουργία χηλοειδών, έχει να κάνει κυρίως με την ιδιοσυγκρασία του κάθε ατόμου, δηλαδή υπάρχουν άτομα, που έχουν πολύ μεγαλύτερη τάση σε σχέση με άλλα, στο να κάνουν χηλοειδή. Τα χηλοειδή μπορεί να αναπτυχθούν σε οποιοδήποτε σημείο του σώματος, αλλά συνήθως εμφανίζονται σε ορισμένα σημεία του σώματος, όπως για παράδειγμα το στέρνο, η πλάτη, οι ώμοι και ο λοβός του αυτιού. Άλλος καθοριστικός παράγοντας είναι η ηλικία. Τα παιδιά και οι υπερήλικες, έχουν μικρότερη τάση για δημιουργία χηλοειδών. Τέλος, κάποιες φυλές, όπως για παράδειγμα οι Αφρικανικές φυλές, έχουν επίσης μεγαλύτερη τάση για δημιουργία χηλοειδών.

Υπάρχει διάχυτα η άποψη, ότι ο πλαστικός χειρουργός μπορεί να εξαφανίσει μία ουλή. Πολλοί νομίζουν, ότι με κάποια ιδιαίτερη τεχνική, μπορούμε να εξαφανίσουμε την ουλή και να την κάνουμε να μη φαίνεται καθόλου. Αυτό είναι λανθασμένο και θα πρέπει να γνωρίζουμε ότι όπου υπάρχει τομή, υπάρχει και ουλή.

Ο πλαστικός χειρουργός δεν μπορεί να εξαφανίσει μία ουλή, αλλά μπορεί πολλές φορές να την κάνει να φαίνεται καλύτερη. Δεν υπάρχει ‘μαγικός’ τρόπος για την εξαφάνιση των ουλών. Η πλαστική ενός τραύματος, δεν είναι αυτό που ο πολύς κόσμος εννοεί. Ότι δηλαδή, η συρραφή γίνεται κατά τέτοιο τρόπο, ώστε να μην φαίνεται κανένα σημάδι, σαν να μην προϋπήρχε τραύμα και λύση της συνέχεια του δέρματος. Αυτό που προσπαθεί ο πλαστικός χειρουργός, είναι κατ’ αρχάς να ράψει το δέρμα κάτω από ιδανικές συνθήκες, δηλαδή παράλληλα με τις φυσιολογικές γραμμές του δέρματος, χωρίς τάση και με τη χρήση κατάλληλης τεχνικής και ειδικών ραμμάτων και ακολούθως να ‘καμουφλάρει’ αν είναι δυνατόν τις τομές, τοποθετώντας τις σε σωστή κατεύθυνση και σε μη ορατά σημεία. Η διόρθωση των ουλών, ενδείκνυται όταν περάσει το απαραίτητο χρονικό διάστημα, για να φτάσουν στο τελικό στάδιο της εξέλιξής τους. Δηλαδή μετά από 6 έως 12 μήνες, από τον αρχικό τραυματισμό του δέρματος. Βέβαια σε περίπτωση έντονων λειτουργικών ή αισθητικών προβλημάτων, η αποκατάσταση επιχειρείται άμεσα.

Για την διόρθωση των ουλών, χρησιμοποιούμε τόσο μη επεμβατικές, όσο και επεμβατικές τεχνικές, ανάλογα με το είδος της ουλής και κατά περίπτωση ασθενούς. Στις μη επεμβατικές τεχνικές, περιλαμβάνεται η θεραπεία με Dermapen και Fractional Laser, όπως και η έγχυση στεροειδών, σε περιπτώσεις χηλοειδών.

 • Dermapen
  Το Dermapen είναι η πιο εξελιγμένη συσκευή αυτόματου, παλλόμενου κλασματικού μικροβελονισμού. Διαθέτει μια αποστειρωμένη κεφαλή μιας χρήσεως, που προκαλεί έως και 1300 μικροτρυπήματα ανά δευτερόλεπτο, κάθετα μέσα στο δέρμα. Αυτός ο μικροτραυματισμός του δέρματος, ενεργοποιεί τους ινοβλάστες για φυσική παραγωγή κολλαγόνου και ελαστίνης (CIT – Collagen Induction Therapy), προκαλώντας έτσι ανάπλαση του δέρματος.
 • Fractional Laser
  Είναι από τις πλέον εξελιγμένες θεραπείες της Αισθητικής Δερματολογίας και η τελευταία λέξη στις τεχνολογίες laser για την ανάπλαση του δέρματος. Η θεραπεία με Fractional Laser, προσφέρει ουσιαστική ανάπλαση και ανανέωση του κολλαγόνου. Κατά την ενεργοποίηση του laser, οι ακτίνες χωρίζονται σε πολλές μικροδέσμες, κάνοντας επιλεκτική “σάρωση” της επιφάνειας του δέρματος και δρώντας στοχευμένα στις περιοχές του προβλήματος. Οι μικροδέσμες αυτές, δρουν επίσης στα βαθύτερα στρώματα της επιδερμίδας και ερεθίζουν τους ινοβλάστες, ώστε να παράγουν φυσικό κολλαγόνο και ελαστίνη, προκαλώντας έτσι την αναζωογόνηση του δέρματος εκ των έσω.
 • Ενδοβλαβική έγχυση διαλυμάτων στεροειδών
  Τα ενέσιμα στεροειδή, ενίονται στην περιοχή της ουλής και περιορίζουν την έκλυση φλεγμονώδους αντίδρασης τοπικά, με αποτέλεσμα τη μείωση του μεγέθους και τη βελτίωση της εικόνας υπερτροφικών ουλών και χηλοειδών. Οι ενέσεις γίνονται μια φορά το μήνα και ο αριθμός των επαναλήψεων, εξαρτάται από την ανταπόκριση στη θεραπεία.

Τέτοιες επεμβάσεις θα πρέπει να γίνεται, όταν κανείς είναι καλά ενημερωμένος, έχει ρεαλιστικές προσδοκίες και οπωσδήποτε 6 – 12 μήνες μετά τον τραυματισμό ή την πρώτη επέμβαση που δημιούργησε την ουλή. Η τεχνική που θα χρησιμοποιηθεί, εξαρτάται από τα χαρακτηριστικά της ουλής και το σημείο του σώματος στο οποίο βρίσκεται. Οι πιο συχνά χρησιμοποιούμενες τεχνικές είναι:

 • Αφαίρεση της παλιάς ουλής και νέα συρραφή
  Σε αυτές τις περιπτώσεις, ο χειρουργός αφαιρεί την ουλή και ξαναράβει με καλύτερες συνθήκες και με ειδικά ράμματα, αποσκοπώντας έτσι σε μία καλύτερη επούλωση. Στις περισσότερες περιπτώσεις, γίνεται αφαίρεση της ουλής και συρραφή της κατά στρώματα, με απορροφήσιμα ράμματα κάτω από την επιφάνεια του δέρματος, που δε χρειάζονται αφαίρεση στη συνέχεια.
 • Αλλαγή της κατεύθυνσης της ουλής
  Αυτό γίνεται με μετακίνηση γειτονικού δέρματος, ώστε να αλλάξει το σχήμα της ουλής, να αλλάξει ο προσανατολισμός της και να είναι έτσι λιγότερο εμφανής ή για να απελευθερωθεί μία πιθανή ρίκνωση, που έχει προκληθεί και περιορίζει την κινητικότητα στην περιοχή.
 • Μεταφορά της ουλής σε σημείο που δεν φαίνεται.
  Κάποιες φορές μπορεί να υπάρχει η δυνατότητα, η ουλή να μεταφερθεί σε κάποιο κοντινό σημείο, που να καλύπτεται ή σε ένα σημείο που είναι λιγότερο εμφανές. Βέβαια αυτές οι περιπτώσεις, δεν είναι πολλές και θα πρέπει να υπάρχουν πολύ ιδιαίτερες συνθήκες.
 • Τροποποίηση της ουλής ώστε να μοιάζει με φυσιολογική πτυχή του δέρματος
  Μερικές φορές μπορεί αλλάζοντας την φορά μίας ουλής, να την κάνουμε να μοιάζει με κάποια φυσιολογική πτυχή του δέρματος ή να μοιάζει με ρυτίδα. Στις περιπτώσεις αυτές, η ουλή είναι αισθητικά πολύ πιο αποδεκτή και περνάει απαρατήρητη.

ΣΥΧΝΕΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ

Από τι εξαρτάται η επούλωση;

Το πως επουλώνει κάθε άτομο, εξαρτάται από πολλούς παράγοντες. Οι παράγοντες αυτοί είναι:

 • H ιδιαιτερότητα του δέρματος κάθε ατόμου
 • H ηλικία στην οποία το άτομο αυτό βρίσκεται (πολύ μικρές ηλικίες και πολύ μεγάλες, κάνουν πιο ήπιες ουλές)
 • H περιοχή του σώματος, δηλαδή κάποιες περιοχές κάνουν καλύτερες ουλές, ενώ κάποιες άλλες, όπως για παράδειγμα το στέρνο ή η πλάτη κάνουν πολύ χειρότερες ουλές, έστω και εάν αυτό αφορά το ίδιο άτομο.
 • H φορά που έχουν οι ουλές. Ουλές που έχουν φορά κατά μήκος των φυσικών γραμμών του δέρματος, έχουν καλύτερη επούλωση και είναι λιγότερο ορατές, σε σχέση με αυτές που τις τέμνουν.

ΚΟΣΤΟΣ – ΤΙΜΕΣ

 Καλέστε μας, για να ενημερωθείτε για την τιμή της θεραπείας, που σας ενδιαφέρει ή για τις ειδικές τιμές, που ισχύουν για τους συνδυασμούς θεραπειών.

ΕΜΠΕΙΡΙΕΣ & ΑΠΟΨΕΙΣ

ΔΙΟΡΘΩΣΗ ΟΥΛΩΝ

μια ελιά από το πρόσωπο συναδέλφου μου και είδα πόσο ωραίο αποτέλεσμα είχε η δική του αφαίρεση. Διαπίστωσα και εγώ όταν την επισκέφτηκα, πόσο τεράστια εμπειρία έχει στο θέμα των ελιών...

Πανταζόπουλος Δημήτρης

Είχα απευθυνθεί σε κάποιο Δερματολόγο της περιοχής μου, για να βγάλω 3 ελιές στην πλάτη μου. Δυστυχώς οι ουλές που μου άφησε ήταν μεγάλες και άσχημες. Καλύτερα να είχα τις ελιές μου...

Περισσότερα

ΔΙΟΡΘΩΣΗ ΟΥΛΩΝ

Αυτό που με εντυπωσίασε και με έκανε να εμπιστευτώ την Derm & Plastic Surgery Clinic, είναι ότι αντιμετωπίζουν το πρόβλημα όχι με μια μέθοδο μόνο και με ένα μηχάνημα, αλλά με συνδυασμό...

Νίκος Ζαγκλής

Είμαι 29 χρονών και σε λίγους μήνες θα παντρευτώ. Συζητούσαμε εδώ και καιρό με την μέλλουσα γυναίκα μου, ότι πρέπει να κάνω κάτι με τις ουλές του προσώπου μου, που δυστυχώς...

Περισσότερα

ΔΙΟΡΘΩΣΗ ΟΥΛΩΝ

Η κ. Ζωγράφου εκτός από απίστευτη χειρουργός, έχει κατανόηση και δίνει όσο χρόνο χρειάζεται στους ασθενείς της, για να λύσει όλες τις απορίες τους και να τους κάνει να νιώσουν άνετα...

Martin S.

Ο φίλος μου είχε επισκεφτεί την κλινική σας για μια θεραπεία τριχόπτωσης και με ενημέρωσε ότι πραγματοποιείτε και διορθώσεις ουλών. Σας επισκέφτηκα αμέσως, καθώς ήθελα να αφαιρέσω μια...

Περισσότερα

ΚΛΕΙΣΤΕ ΡΑΝΤΕΒΟΥ

Καλέστε μας
ή συμπληρώστε την φόρμα
Εγγραφείτε στο newsletter μας
και κερδίστε μια δερματοσκοπική ανάλυση!

ΗΜ/ΝΙΑ ΓΕΝΝΗΣΗΣ
ΦΥΛΛΟ