Ωτοπλαστική Χωρίς Χειρουγείο – Τιμές Αθήνα

Ωτοπλαστικη χωρις χειρουργειο Τιμες Αθηνα

Πότε χρειάζεται η Ωτοπλαστική επέμβαση;

Η Ωτοπλαστική επέμβαση γίνεται όταν τα αυτιά:

  • Είναι μεγάλα σε σχέση με το πρόσωπο
  • Είναι πεταχτά
  • Εχουν ανομοιόμορφο σχήμα
  • Εχουν παραμορφώσεις λόγω ατυχήματος ή αποτυχημένου προγενέστερου χειρουργείου

Εμποδίζεται η περαιτέρω ανάπτυξη του πτερυγίου του αυτιού, αν η Ωτοπλαστική επέμβαση γίνει σε μικρή ηλικία;

Η ωτοπλαστική δεν εμποδίζει την φυσιολογική ανάπτυξη του αυτιού, ενώ η εφαρμογή της γίνεται σε παιδιά άνω των 4 ετών με συνδυασμό τοπικής αναισθησίας και μέθης. Από την ηλικία των 10 ετών και άνω, γίνεται μόνο με τοπική αναισθησία, εφόσον το παιδί είναι συνεργάσιμο.

Ποια είναι η διαδικασία της Ωτοπλαστική επέμβαση;

Στην Derm & Plastic Surgery Clinic, χρησιμοποιούμε την νέα αναίμακτη ωτοπλαστική, χωρίς τομές και με την χρήση μόνο τοπικής αναισθησίας, όπου αυτή ενδείκνυται.

Είναι επώδυνη η ωτοπλαστική ;

Η απάντηση είναι όχι. Η ωτοπλαστική γίνεται αποκλειστικά και μόνο, με μεθόδους ελάχιστα επεμβατικής χειρουργικής και χρησιμοποιείται σχεδόν σε όλες τις περιπτώσεις, μόνο τοπική αναισθησία.

Θα μου αφήσει σημάδια;

Οι τεχνικές που εφαρμόζονται στην Κλινική δεν αφήνουν κανενός είδους σημάδι ή ουλή στον ασθενή.Τυχόν μελανιές και οιδήματα που ενδεχομένως εμφανιστούν μετά την ωτοπλαστική, εξαφανίζονται σταδιακά μετά την πρώτη εβδομάδα.

Πόση ώρα διαρκεί η Ωτοπλαστική επέμβαση;

Σε γενικές γραμμές, η ωτοπλαστική επέμβαση διαρκεί από μία έως δύο ώρες ανά αυτί. Φυσικά, η χειρουργική σας επέμβαση θα προσαρμοστεί, ώστε να ανταποκρίνεται στις ακριβείς ανάγκες σας και μπορεί να διαρκεί περισσότερο ή λιγότερο χρόνο ανάλογα με τις λεπτομέρειες που απαιτούνται.

Υπάρχει επικινδυνότητα στην Ωτοπλαστική επέμβαση; Επιπλοκές;

Οι επεμβάσεις Ωτοπλαστικής δεν ενέχουν κανένα κίνδυνο για την υγεία, ενώ οι πιθανότητες επιπλοκών είναι πρακτικά μηδενικές στα χέρια έμπειρου γιατρού.

Θα χρειαστώ νοσηλεία;

ΌΧΙ. Για την Ωτοπλαστική επέμβαση δεν χρειάζεστε καν ολική αναισθησία. Ο ασθενής έχει τις αισθήσεις του καθ’όλη την διάρκεια της επέμβασης η οποία διεξάγεται με την χρήση τοπικής αναισθησίας και μετα το πέρας της επέμβασης, μπορεί να επιστρέψει σπίτι.

Σε πόσες μέρες μπορώ να επιστρέψω στην δουλειά/σχολείο;

Ουλές και σημάδια δεν υπάρχουν, αλλά καθως ο ασθενής θα χρειαστεί να φορά ένα ειδικό σταθεροποιητικό επίδεσμο για 24 ώρες τις πρώτες 5 ημέρες καλό θα ήταν να αποφευγχεί η επιστροφή στην εργασία ή το σχολείο κατά τις μέρες αυτές. Άρα πρακτικά το παιδί μπορεί να επιστρέψει στο σχολείο του 1 εβδομάδα μετά.

Αυτό συμβαίνει γιατί οι τεχνικές που εφαρμόζονται στην Derm & Plastic Surgery Clinic είναι ελάχιστα επεμβατικές και δεν απαιτούν αποχή από τις δραστηριότητες για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα.

Πότε μπορώ να επιστρέψω στο γυμναστήριο/κολυμβητήριο;

Μπορεί κανείς να επιστρέψει σε ήπιες αθλητικές δραστηριότητες (γρήγορο περπάτημα, διάδρομο) σε 1 εβδομάδα μετά την επέμβαση και σε πιο έντονες δραστηριότητες ή κολύμπι σε 3 εβδομάδες μετά την επέμβαση.

Πόσο διαρκούν τα αποτελέσματα της Ωτοπλαστική επέμβασης ;

Τα αποτελέσματα της Ωτοπλαστικής είναι μόνιμα.

Πόσο κοστίζει η ωτοπλαστική;

Η ωτοπλαστική των πεταχτών αυτιών είναι μία αμιγώς αισθητική πλαστική επέμβαση. Τα διάφορα ασφαλιστικά ταμεία και οργανισμοί δεν καλύπτουν τις δαπάνες μιας τέτοιας επέμβασης. Το κόστος της ωτοπλαστικής διαμορφώνεται από το κόστος του χειρουργικών αναλώσιμων και κυρίως από την αμοιβή του χειρουργού. Κατά προσέγγιση υπολογίστε ότι το κόστος της νέας, αναίμακτης ωτοπλαστικής ξεκινά από 1500 ευρώ.

Έχω κάνει αποτυχημένη ωτοπλαστική, μπορείτε να με βοηθήσετε;

Φυσικά. Η Dr. Zografou με την πολυετή εμπειρία της σε διορθωτικές επεμβάσεις αποτυχημένων χειρουργείων, είναι η καλύτερη επιλογή για να διορθώσετε τα αποτελέσματα της αποτυχημένης ωτοπλαστικής στην οποία έχετε υποβληθεί.

Θα καταλάβουν ότι έχω κάνει πλαστική;

Αναλόγως με την έκταση του προβλήματος, πιθανώς τα αποτελέσματα να είναι εμφανή στον κοινωνικό περίγυρο, λόγω της ριζικής αλλαγής στην εμφάνιση σας. Ωστόσο το αποτέλεσμα θα είναι 100% φυσικό.

Οι λοβοί μου έχουν ανοίξει από τα σκουλαρίκια, θα μπορούσε να με βοηθήσει η ωτοπλαστική;

Ναι. Η ωτοπλαστική ενδείκνυται για τη διόρθωση των λοβών και απευθύνεται κυρίως σε γυναίκες, στις οποίες έχει δημιουργηθεί διαχωρισμός στο κάτω μέρος του λοβού του αυτιού. Η διόρθωση αυτή, γίνεται μόνο με τοπική αναισθησία και έχει εξαιρετικά αποτελέσματα.

Υπάρχουν άλλοι τρόποι να διορθώσω τα αυτιά μου μόνιμα;

Δυστυχώς όχι.

Σας άρεσε αυτό που μόλις διαβάσατε;
Μοιραστείτε το με φίλους και αγαπημένα σας πρόσωπα!!
Newsletter Derm & Plastic Surgery Clinic

    ΗΜ/ΝΙΑ ΓΕΝΝΗΣΗΣ

    ΦΥΛΛΟ