Ωτοπλαστική

Αναίμακτα, χωρίς τομές
και ταλαιπωρία

Είναι φορές που αισθανόμαστε, ότι ο καθρέπτης μας είναι αμείλικτος με εμάς, ειδικά όταν πρόκειται για σημαντικά θέματα, που επηρεάζουν την συμμετρική και ελκυστική εικόνα του προσώπου, όπως είναι η θέση, το μέγεθος και το σχήμα των αυτιών. Η λύση στις περιπτώσεις αυτές είναι η ωτοπλαστική, όμως και μόνο το άκουσμα της λέξης χειρουργείο, μέχρι σήμερα αποθάρρυνε πολύ κόσμο, από το να προβεί σε τέτοια επέμβαση. Όχι πια. Οι σύγχρονες μέθοδοι της ελάχιστα επεμβατικής χειρουργικής, υπόσχονται και πραγματοποιούν εξαιρετικά αποτελέσματα, αναίμακτα, χωρίς τομές και χωρίς ταλαιπωρία για τον ασθενή.

 Τα «πεταχτά αυτιά» ή «αφεστώτα ώτα», είναι μια πολύ συχνή κατάσταση, που επηρεάζει την ψυχολογία των ατόμων, που γεννήθηκαν με τη δυσμορφία αυτή. Η κατάλληλη ηλικία για την επέμβαση στα παιδιά ποικίλει, αλλά σε κάθε περίπτωση θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί η ανάπτυξη των αυτιών, που γίνεται συνήθως μετά την ηλικία των 4 ετών και πριν το παιδί πάει στο σχολείο, ώστε να εκτεθεί στα πειράγματα των συμμαθητών του. Στις ηλικίες αυτές, το χειρουργείο γίνεται με συνδυασμό τοπικής αναισθησίας και μέθης. Από την ηλικία των 10 ετών και άνω, γίνεται μόνο με τοπική αναισθησία, εφόσον το παιδί είναι συνεργάσιμο.

Με τις σύγχρονες μεθόδους ελάχιστα επεμβατικής χειρουργικής και ενήλικες, που επιθυμούν να βελτιώσουν την θέση ή το σχήμα των αυτιών τους και δίσταζαν στην ιδέα ενός χειρουργείου, μπορούν σήμερα να απολαύσουν, τα τεράστια οφέλη μιας ανανεωμένης εμφάνισης, με την νέα μέθοδο της αναίμακτης ωτοπλαστικής. Το αποτέλεσμα είναι απόλυτα φυσικό, φέρνοντας σε ισορροπία τις αναλογίες των αυτιών και του υπόλοιπου προσώπου και ακόμα και μικρές διορθώσεις μπορούν να επιφέρουν σημαντικές βελτιώσεις στην εμφάνιση και στην ψυχολογία του ατόμου.

Ανάλογα με το πρόβλημα που θα πρέπει να διορθωθεί, μια επέμβαση ωτοπλαστικής μπορεί να περιλαμβάνει:

  • Την μείωση του μεγέθους των μεγάλων αυτιών
  • Την επανατοποθέτηση των αυτιών, πλησιέστερα στο κεφάλι
  • Την αποκατάσταση της συμμετρίας, σε σχήμα και μέγεθος, ανάμεσα στα δυο αυτιά
  • Την αποκατάσταση των αυτιών, μετά από τραυματισμούς ή προγενέστερα χειρουργεία
  • Τη διόρθωση του δισχιδούς λοβίου, που παρατηρείται κυρίως σε γυναίκες, οι οποίες φορώντας βαριά σκουλαρίκια, έχουν δημιουργήσει ένα διαχωρισμό, στο κάτω μέρος του λοβού του αυτιού. Η διόρθωση αυτή, γίνεται μόνο με τοπική αναισθησία και έχει εξαιρετικά αποτελέσματα.

Στην Derm & Plastic Surgery Clinic, χρησιμοποιούμε την νέα αναίμακτη ωτοπλαστική, χωρίς τομές, όπου αυτή ενδείκνυται, όπως επίσης και την κλασσική ωτοπλαστική, αλλά με σύγχρονες, ελάχιστα επεμβατικές μεθόδους.

Ανάλογα με το πρόβλημα που καλούμαστε να διορθώσουμε, επιλέγουμε και την καταλληλότερη τεχνική, εξατομικευμένα για τον κάθε ασθενή μας, προκειμένου να έχουμε άριστα αποτελέσματα. Σε ασθενείς που το πρόβλημα είναι μόνο τα πεταχτά αυτιά, χωρίς να απαιτείται ταυτόχρονα, να γίνει μείωση του μεγέθους των αυτιών, επιλέγουμε την νέα αναίμακτη ωτοπλαστική, που πραγματοποιείται μόνο με τοπική αναισθησία.

Στην Derm & Plastic Surgery Clinic, χρησιμοποιούμε την anterior scoring technique, στην οποία πραγματοποιείται μέσω μικροοπών, χάραξη του χόνδρου στα κατάλληλα σημεία. Στην συνέχεια αναδιπλώνουμε τον χόνδρο, στις σωστές ανατομικές θέσεις και διαμορφώνουμε έτσι την νέα επιθυμητή θέση του αυτιού. Ο χόνδρος θα παραμείνει στην νέα αυτή θέση, με την τοποθέτηση λεπτών, ειδικών, απορροφήσιμων ραμμάτων, που δεν είναι εμφανή στο τέλος της διαδικασίας. Το εντυπωσιακό σε αυτή την τεχνική, είναι ότι ο ασθενής μπορεί να δει στον καθρέπτη την νέα θέση των αυτιών του, κατά την διάρκεια της διαδικασίας. Με αυτόν τον τρόπο, συνεισφέρει στον καθορισμό της επιθυμητής τελικής θέσης των αυτιών του, προτού ολοκληρωθεί η διαδικασία. Έτσι θα είναι σίγουρος και για το αποτέλεσμα του.

Η τεχνική αυτή είναι ελάχιστα επεμβατική, δεν απαιτεί αποχή από τις δραστηριότητες, δεν απαιτεί τοποθέτηση μετεγχειρητικού επιδέσμου και φυσικά δεν απαιτεί αφαίρεση ραμμάτων, αφού τα ράμματα που τοποθετούνται είναι απορροφήσιμα. Ουλές και σημάδια δεν υπάρχουν και ο ασθενής μπορεί να επιστρέψει ακόμη και την επόμενη ημέρα στην εργασία του, ενώ το αποτέλεσμα του είναι μόνιμο.

Στην Derm & Plastic Surgery Clinic, η ωτοπλαστική γίνεται αποκλειστικά και μόνο, με μεθόδους ελάχιστα επεμβατικής χειρουργικής και χρησιμοποιείται σχεδόν σε όλες τις περιπτώσεις, μόνο τοπική αναισθησία.

Οι επιπλοκές είναι πρακτικά μηδενικές, ενώ οι μελανιές και τα οιδήματα, τα οποία ενδεχομένως να εμφανιστούν μετά την ωτοπλαστική, εξαφανίζονται σταδιακά μετά την πρώτη εβδομάδα. Το αιμάτωμα στην περιοχή του πτερυγίου, εάν συμβεί, θα πρέπει να αντιμετωπιστεί έγκαιρα, με παροχέτευση από το χειρουργό.

Ωτοπλαστικη για πεταχτα αυτια: Ποσο κοστιζει? Ρωτηστε μας ΤΩΡΑ τις τιμες μας για πλαστικη αυτιων με λειζερ στην Αθηνα από εξειδικευμενους ιατρους.

ΣΥΧΝΕΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ

Τι θα χρειαστεί να κάνω μετεγχειρητικά;
Στις περιπτώσεις εκείνες, που απαιτείται να γίνει τομή, προκειμένου να διορθωθεί το πρόβλημα, η τομή της επέμβασης είναι εντελώς αόρατη, γιατί πολύ απλά, όλη η επέμβαση γίνεται πίσω από το αυτί και η τομή κρύβεται τέλεια, μέσα στην φυσική καμπύλη της οπισθοωτιαίας αύλακας. Τα ράμματα αφαιρούνται την πέμπτη μέρα. Μετά την επέμβαση, τοποθετείται ελαστική περίδεση στο κεφάλι, που παραμένει για 3 ημέρες και η οποία εξυπηρετεί στην καλύτερη και ταχύτερη επούλωση, καθώς και στην διατήρηση του επιθυμητού σχήματος.

Μετά από μερικές μέρες, η περίδεση αντικαθίσταται από ειδική κορδέλα (headband), που παραμένει για μερικές εβδομάδες μόνο κατά τον ύπνο, εως ότου ολοκληρωθεί η επούλωση των χόνδρων. Η επιστροφή στις καθημερινές δραστηριότητες, μπορεί να γίνει μετά από 3 – 4 μέρες για τους ενηλίκους, ενώ για τα παιδιά η επιστροφή στο σχολείο, γίνεται μετά από μια εβδομάδα.

Τα αισθητικά αποτελέσματα της ωτοπλαστικής είναι εξαιρετικά, καθώς δεν υπάρχουν σημάδια μετά την επέμβαση, βελτιώνοντας σημαντικά την εμφάνιση και τονώνοντας την αυτοπεποίθηση και την ψυχολογία του ατόμου.

ΚΟΣΤΟΣ – ΤΙΜΕΣ

Το κόστος της ωτοπλαστικής ξεκινά από 1500 ευρώ.

Καλέστε μας, για να ενημερωθείτε για την τιμή της θεραπείας, που σας ενδιαφέρει ή για τις ειδικές τιμές, που ισχύουν για τους συνδυασμούς θεραπειών.

ΕΜΠΕΙΡΙΕΣ & ΑΠΟΨΕΙΣ

ΩΤΟΠΛΑΣΤΙΚΗ

Με χειρούργησε η κ. Ζωγράφου με την νέα μέθοδο με τοπική αναισθησία και πράγματι μετά την επέμβαση έκλεισα πολλές δουλειές...

Daniela Sommer

Είμαι μοντέλο και όπως καταλαβαίνετε όλα πρέπει να είναι τέλεια στην εμφάνιση μου. Το πρόβλημα μου είναι ότι είχα άσχημο σχήμα αυτιών...

Περισσότερα

ΩΤΟΠΛΑΣΤΙΚΗ

Σκέφτηκα ότι έχοντας τόσο μεγάλη εμπειρία στα χειρουργεία καρκίνου, αυτή η επέμβαση θα ήταν κάτι απλούστατο για εσάς. Και ήταν όντως...

Καρακελάφη Καλλιόπη

Από μικρή με κορόιδευαν για τα αυτιά μου και ντρεπόμουν. Όμως φοβόμουν πολύ την ιδέα του χειρουργείου. Έμαθα για την ελάχιστα επεμβατική τεχνική...

Περισσότερα

ΩΤΟΠΛΑΣΤΙΚΗ

Σας επισκέφτηκα και ένιωσα ασφάλεια να σας εμπιστευτώ το παιδί μου. Μετά την επέμβαση, με την νέα τεχνική, είδα την ψυχολογία του παιδιού μου να αλλάζει...

Marco Ferruci

Από την στιγμή που γέννησα, είδα ότι το παιδί μου είχε πεταχτά αυτιά. Όταν έκλεισε τα 6 του χρόνια, αποφάσισα να επισκεφτούμε την κλινική σας για να...

Περισσότερα

ΚΛΕΙΣΤΕ ΡΑΝΤΕΒΟΥ

Καλέστε μας
ή συμπληρώστε την φόρμα
Εγγραφείτε στο newsletter μας
και κερδίστε μια Οξυγονοθεραπεία Ενυδάτωσης!

ΗΜ/ΝΙΑ ΓΕΝΝΗΣΗΣ
ΦΥΛΛΟ