Αυξητική Στήθους: Όσα Πρέπει να Γνωρίζετε πριν την Επέμβαση!

Αυξητικη Στηθους: Οσα πρεπει να γνωριζετε πριν την επεμβαση!«Η μόδα αλλάζει, η πλαστική στήθους παραμένει» θα έλεγε αν ήταν πλαστική χειρουργός η Coco Chanel. Και δεν θα είχε άδικο. Οι πλαστικές επεμβάσεις με τη μεγαλύτερη ζήτηση αλλάζουν ανάλογα με την εποχή αλλά και τη χώρα, με τα πρότυπα ομορφιάς και τις ανάγκες. Αυτό που ωστόσο είναι σταθερά στη λίστα με τις πιο δημοφιλείς επεμβάσεις, είναι η αυξητική στήθους.

Τα ταμπού έχουν πια (ευτυχώς) ξεπεραστεί, οι μύθοι ωστόσο σχετικά με αυτή δυστυχώς εξακολουθούν να είναι παγιωμένοι στο μυαλό αρκετών. Ήρθε λοιπόν η ώρα να ξεκαθαρίσουμε τι ισχύει και τι όχι.

Αν κάνετε αυξητική στήθους δεν μπορείτε να θηλάσετε: Μύθος

Ένα από τα πιο ευρέως διαδεδομένα ψέματα αναφορικά με την εν λόγω επέμβαση, είναι ότι επηρεάζει τον θηλασμό. Αυτό ωστόσο δεν ισχύει, αφού τα ενθέματα σιλικόνης δεν διακόπτουν την πορεία των γαλακτοφόρων αδένων. Ακόμη, η ανησυχία για τυχόν είσοδο μορίων σιλικόνης στο γάλα, δεν ευσταθεί. Σε γενικές γραμμές, έπειτα από μια πιθανή εγκυμοσύνη, ο μαστός λειτουργεί όπως θα λειτουργούσε και αν δεν είχε γίνει η επέμβαση.

Δεν μπορεί να κάνει κάθε γιατρός πλαστική στήθους: Αλήθεια

Κάθε γιατρός και πλαστικός χειρουργός έχει τη δική του ειδίκευση. Η αυξητική στήθους απαιτεί συγκεκριμένες δεξιότητες, εμπειρία και γνώσεις. Στην Derm & Plastic Clinic μπορούμε να σας εγγυηθούμε και για τα τρία.

Τα ενθέματα πρέπει να αλλάζουν κάθε δέκα χρόνια: Μύθος

Δεν υπάρχει λόγος αντικατάστασης των ενθεμάτων εκτός αν προκύψει κάποιο πρόβλημα ή αν η ασθενής για οποιονδήποτε λόγο αλλάξει γνώμη.

Είναι καλύτερο να γίνει πριν από πιθανές εγκυμοσύνες και θηλασμούς: Αλήθεια

Είναι αλήθεια πως προτιμάται οι αυξητικές στήθους να γίνουν πριν τις εγκυμοσύνες και τους θηλασμούς. Ο λόγος είναι για να μην προλάβει το στήθος να κρεμάσει. Σε αυτή την περίπτωση, εκτός από αυξητική θα χρειάζεται και ανόρθωση.

Τα ενθέματα δυσκολεύουν τη μαστογραφία: Μύθος

Πρόκειται για έναν ακόμη μύθο που δεν ευσταθεί. Η μαστογραφία δεν επηρεάζεται από την ύπαρξη ή μη ενθεμάτων. Αυτό που ενδέχεται απλά να χρειαστεί για να εξεταστεί καλύτερα ο μαστός αν έχει γίνει αυξητική στήθους, είναι να γίνουν περισσότερες λήψεις από διαφορετικές γωνίες.

Τα ενθέματα μπορούν να κάνουν κάτι για το πεσμένο στήθος: Αλήθεια

Τα ενθέματα μπορούν να αλλάξουν το μέγεθος του στήθους και να βοηθήσουν όσες γυναίκες θέλουν πιο εντυπωσιακό ντεκολτέ, να το ενισχύουν. Αν ωστόσο έχετε πεσμένο στήθος, αυτό που θα λύσει το πρόβλημά σας είναι η ανόρθωση και όχι η αυξητική.

Η αυξητική στήθους σχετίζεται με τον καρκίνο του μαστού: Μύθος

Πρόκειται για έναν εξαιρετικά διαδεδομένο και πολύ σοβαρό μάλιστα μύθο, που έχει εμποδίσει πολλές γυναίκες από το να αποκτήσουν το μπούστο των ονείρων τους. Η επέμβαση αυτή και η σιλικόνη που χρησιμοποιείται, δεν οδηγεί με κανέναν τρόπο στην ανάπτυξη καρκίνου. Αν θέλετε πολύ να αποκτήσετε μεγαλύτερο μέγεθος και αυτός ο φόβος σας εμποδίζει, μια συζήτηση με τον γιατρό σας θα σας πείσει.

Δεν υπάρχει ένα κατάλληλο μέγεθος για όλες: Αλήθεια

Το επιλεχθέν επιθυμητό μέγεθος δεν είναι ίδιο για όλες και εξαρτάται από πολλές παραμέτρους προκειμένου το αποτέλεσμα να δείχνει φυσικό. Παράγοντες όπως το βάρος, η πλάτη και το μέγεθος του θώρακα διαδραματίζουν σημαντικό ρόλο στην επιλογή μεγέθους προκειμένου το σώμα να μην δείχνει τελικά δυσανάλογο.

Η αυξητική στήθους επηρεάζει την ψυχολογία των γυναικών: Αλήθεια

Το στήθος αποτελεί διαχρονικό σύμβολο θηλυκότητας και αποτελούσε ανέκαθεν ένα από τα σημεία που αποσπούσαν περισσότερο την προσοχή πάνω σε ένα σώμα. Οι περισσότερες γυναίκες που αισθάνονταν άβολα με το μέγεθος του στήθους τους και τις προβλημάτιζε ότι είναι πιο μικρό από όσο θα ήθελαν, απέκτησαν περισσότερη αυτοπεποίθηση μετά την επέμβαση.

Η αυξητική στήθους έχει ανώτατο όριο ηλικίας: Μύθος

Σε αντίθεση με το κατώτατο όριο ηλικίας που είναι απαραίτητο προκειμένου να έχει ολοκληρωθεί η ανάπτυξη του στήθους, δεν υπάρχει και ανώτατο όριο. Κάθε γυναίκα μπορεί να βάλει ενθέματα σιλικόνης και να υποβληθεί στην επέμβαση αυτή, όποτε κι αν το θελήσει.

Με διαφορά στήθους

Η αυξητική στήθους είναι μια πολύ συνηθισμένη επέμβαση, «ρουτίνας» θα έλεγε κανείς. Το πλούσιο γυναικείο μπούστο ήταν πάντα συνυφασμένο με τη θηλυκότητα. Επομένως δεν είναι να απορεί κανείς με την τόσο μεγάλη ζήτηση που έχει. Η μεγάλη του ζήτηση ήταν μάλλον και ένας από τους λόγους που δημιουργήθηκαν τόσο διαδεδομένοι μύθοι σχετικά με αυτήν, οπότε ελπίζουμε με το παρόν άρθρο να διαλευκάνθηκαν.

Επειδή το παν σε αυτή- όπως και σε κάθε άλλη- πλαστική επέμβαση, είναι ο πλαστικός χειρούργος που θα την αναλάβει, είναι σημαντικό να κάνετε πρώτα εκτενή έρευνα. Ζητήστε να ελέγξετε δείγμα δουλειάς του και τα before-after των περιπτώσεων που έχει αναλάβει. Ακόμη, πρέπει από κοινού να καταλήξετε στο μέγεθος των ενθεμάτων που θα επιλεχθούν.

Το μόνο σίγουρο είναι πως στην Derm & Plastic Surgery Clinic θα αποκτήσετε το στήθος των ονείρων σας, με απόλυτη ασφάλεια. Με αποδεδειγμένα μεγάλη εμπειρία και γνώσεις ετών, η Dr Ζωγράφου θα δημιουργήσει αυτό ακριβώς που χρειάζεται το δικό σας σώμα. Το αισθητικά άρτιο αποτέλεσμα είναι εγγυημένο, όπως και το πολυπόθητο boost στην αυτοπεποίθησή σας.

Σας άρεσε αυτό που μόλις διαβάσατε;
Μοιραστείτε το με φίλους και αγαπημένα σας πρόσωπα!!
Newsletter Derm & Plastic Surgery Clinic

    ΗΜ/ΝΙΑ ΓΕΝΝΗΣΗΣ

    ΦΥΛΛΟ