Νήματα

Το επαναστατικό,
μη χειρουργικό lifting

ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ LIFTING ΜΕ ΝΗΜΑΤΑ

 Είναι μια από τις σύγχρονες μεθόδους lifting, με ειδικά νήματα, τα οποία εφαρμόζονται ώστε να ανυψώσουν το δέρμα που έχει χαλαρώσει, ξαναδίνοντας του όψη σφριγηλή και νεανική. Το lifting με νήματα, σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να αντικαταστήσει το χειρουργικό lifting, όταν υπάρχει έντονη χαλάρωση προσώπου και λαιμού, ωστόσο είναι μια πολύ καλή εναλλακτική για άτομα, στα οποία έχει ξεκινήσει να φαίνεται κάποια χαλάρωση, αλλά θέλουν να αποφύγουν το χειρουργείο (μη χειρουργικό lifting).

Η εφαρμογή τους είναι μια αναίμακτη διαδικασία, όπου μετά από την εφαρμογή τοπικού αναισθητικού, εισχωρεί το νήμα στο δέρμα μέσω μικροοπών. Η μέθοδος αυτή, δεν απαιτεί χειρουργική επέμβαση και τομές και έχει άμεσα, ορατά αποτελέσματα και ελάχιστο χρόνο αποθεραπείας μερικών ημερών.

Για την τοποθέτηση των νημάτων, χρησιμοποιούνται εξαιρετικά λεπτές βελόνες ή ειδικές ατραυματικές κάνουλες, που φέρουν το νήμα στο εσωτερικό τους. Με την εισαγωγή της βελόνας ή της κάνουλας στο δέρμα και την αφαίρεση της, το εσωτερικό νήμα μένει στη θέση, που έχει προκαθοριστεί από το γιατρό, για να επιτευχθεί ανόρθωση.

Νήματα προσώπου

Πρακτικά παντού. Οπουδήποτε το δέρμα χρειάζεται υποστήριξη και σύσφιξη, ειδικά μετά την ηλικία των 35, που αρχίζουν να φαίνονται τα πρώτα σημάδια χαλάρωσης.

Νήματα εφαρμογή

Τα νήματα είναι μια εξαιρετικά αποτελεσματική θεραπεία, για την εξάλειψη της χαλάρωσης (μη χειρουργικό lifting), σε διάφορες περιοχές του προσώπου, όπως:

 • οι παρειές (μάγουλα)
 • οι ρινοχειλικές αύλακες
 • η περιοχή κάτω από τα μάτια
 • το οβάλ του προσώπου
 • η περιοχή του δέρματος του λαιμού.
Lifting με νηματα

To lifting με νήματα, μπορεί να χρησιμοποιηθεί και στο σώμα, για την καταπολέμηση της χαλάρωσης, αλλά και της κυτταρίτιδας, χαρίζοντας σφριγηλότητα και ορατή ανόρθωση και σύσφιξη του δέρματος, σε μηρούς, γλουτούς, γόνατα, κοιλιά, μπράτσα και στήθος.

Εκτός από τα άμεσα, ορατά αποτελέσματα στην ανύψωση του χαλαρού δέρματος, με την πάροδο του χρόνου (καθώς τα νήματα ξεκινούν να βιοδιασπώνται), διεγείρεται τοπικά, η παραγωγή του φυσικού κολλαγόνου και της ελαστίνης, ανανεώνοντας και υποστηρίζοντας το δέρμα, εκ των έσω.

Νήματα σώματος

Υπάρχουν τρεις τύποι νημάτων που χρησιμοποιούνται. Αυτά είναι τα λεία νήματα PDO, τα οδοντωτά νήματα COG και τα νήματα ανόρθωσης Swiss Luxeface and Body, Silhouette Soft και APTOS.

 • Λεία Nήματα PDO
  Είναι ειδικά νήματα, κατασκευασμένα από PDO (Polydioxanone), που χρησιμοποιούνται στην χειρουργική για πάρα πολλά έτη, για συρραφή τραυμάτων και είναι απόλυτα ασφαλή, ακολουθώντας αυστηρά τις Ευρωπαϊκές προδιαγραφές ασφαλείας (CE). Εφαρμόζονται είτε οριζόντια, είτε κάθετα, είτε σε πλέγμα, ανάλογα με την περιοχή εφαρμογής και την χαλάρωση. Τα νήματα PDO διαφέρουν από τα άλλα νήματα, λόγω της λείας μορφής τους και για την τοποθέτηση τους, χρησιμοποιούνται εξαιρετικά λεπτές, ειδικές βελόνες, που φέρουν το νήμα στο εσωτερικό τους. Τα αποτελέσματα του lifting με νήματα PDO, είναι άμεσα ορατά χάρη στην μηχανική των νημάτων και είναι ακόμη πιο εντυπωσιακά, όταν χρησιμοποιηθούν μαζί με νήματα άμεσης ανόρθωσης.
 • Νήματα COG
  Τα νήματα αυτά, χάρη στην οδοντωτή μικροδομή τους (ακίδες), που τα καθιστά αυτοστηριζόμενα στις περιοχές εφαρμογής, μας δίνουν τη δυνατότητα εσωτερικής έλξης του δέρματος, προς την επιθυμητή κατεύθυνση. Τα νήματα COG, διορθώνουν άμεσα τη χαλάρωση της περιοχής και προωθούν την παραγωγή κολλαγόνου εσωτερικά και έτσι διορθώνεται, αλλά και προλαμβάνεται η περαιτέρω χαλάρωση. Τα νήματα COG, μπορούν να τοποθετηθούν σε πολλές περιοχές του προσώπου, διορθώνοντας το οβάλ του προσώπου, το λαιμό, τις παρειές, ενώ μπορούν να συνδυαστούν και με νήματα PDO, για ενίσχυση του άμεσου αποτελέσματος και της διάρκειάς του. Στην περίπτωση των COG νημάτων, λόγω των ακίδων που περιέχουν, η ανόρθωση του δέρματος του προσώπου είναι άμεση, σε πολύ μεγαλύτερο βαθμό από τα νήματα PDO.
 • Νήματα Swiss Luxeface – Luxebody
  Είναι ειδικά νήματα, κατασκευασμένα με τα υψηλότατα standards των Ελβετικών προδιαγραφών και διαθέτουν μια ποικιλία τύπων νημάτων από PDO (Polydioxanone), PLLA (PolyL-LacticAcid) και PCL (PolyCaprolactone), τα οποία μπορούν να χρησιμοποιηθούν συνδυαστικά μεταξύ τους, στην ίδια συνεδρία. Εφαρμόζονται οριζόντια, κάθετα, διαγώνια ή σε πλέγμα, ανάλογα με την περιοχή εφαρμογής και τα αποτελέσματα του lifting, είναι εντυπωσιακά και άμεσα ορατά, καθώς αντιμετωπίζουν το πρόβλημα ολιστικά.
 • Νήματα Silhouette Soft
  Αυτά είναι απορροφήσιμα νήματα, που στην επιφάνειά τους υπάρχουν μικροί κώνοι, διπλής κατεύθυνσης από πολυγαλακτικό οξύ, μια ουσία που διεγείρει τους ινοβλάστες, για παραγωγή νέου κολλαγόνου. Έτσι, αποκαθίσταται η πτώση του δέρματος του προσώπου, του λαιμού, των παρειών και μπορεί να γίνει και ανόρθωση φρυδιών (browlift).
 • Νήματα APTOS
  Είναι εξειδικευμένα νήματα για το πρόσωπο και το σώμα, τα οποία προσφέρουν ακόμη πιο ενισχυμένη στήριξη και τη μέγιστη δυνατή ανόρθωση στην περιοχή εφαρμογής, χάρη στην εξελιγμένη δομή τους. Ενδείκνυνται για απαιτητικότερες μορφές χαλάρωσης και χαρίζουν άμεσα και πολύ εντυπωσιακά αποτελέσματα. Ανάλογα με την περιοχή εφαρμογής και τον τύπο του προβλήματος, διαφοροποιούνται στα νήματα APTOS Visage,  APTOS Thread 2G, APTOS Needle 2G και APTOS Body. Τα νήματα APTOS προσφέρουν ακόμη καλύτερα αποτελέσματα, από αυτά των νημάτων COG.

ΣΥΧΝΕΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ

Πόσο διαρκεί η διαδικασία;
Η διάρκεια εξαρτάται από τον συνολικό αριθμό, καθώς και το είδος των νημάτων και μπορεί να χρειαστούν από 30 λεπτά έως και 2 ώρες.

Είναι επώδυνη διαδικασία;
Η εφαρμογή των νημάτων, γίνεται στον χώρο του ιατρείου χωρίς τομές, μόνο με τοπική αναισθησία και είναι πολύ καλά ανεκτή. Μπορεί να δημιουργηθούν τοπικά οίδημα ή κάποιες μελανιές, κατά την εφαρμογή τους, οι οποίες υποχωρούν σε μερικές μέρες. Τις πρώτες ημέρες, ειδικά με τα νήματα ανόρθωσης, ενδέχεται να υπάρχει μια ελαφρά αίσθηση “τραβήγματος”, η οποία διαρκεί 2-5 μέρες.

Ποιος είναι ο χρόνος αποθεραπείας;
Η διαδικασία αυτή, λόγω της τοποθέτησης των νημάτων κάτω από το δέρμα, χωρίς τομές, δεν αφήνει ουλές και τραύματα και έτσι επιστρέφει κανείς στις δραστηριότητες του την ίδια κιόλας μέρα. Είναι χαρακτηριστικό ότι στην Αμερική ονομάζεται Lunch Time Lifting.

Τι διάρκεια έχουν τα αποτελέσματα;
Τα αποτελέσματα του lifting με νήματα, διαρκούν κατά μέσο όρο 1 με 2 χρόνια, ανάλογα με τον τύπο νήματος που χρησιμοποιήθηκε και με τον βαθμό χαλάρωσης. Απορροφώνται σε ένα διάστημα κάποιων μηνών, αλλά η δράση τους συνεχίζεται και μετά, χάρη στην παραγωγή φυσικού κολλαγόνου και ελαστίνης, που ενισχύουν την σφριγηλή όψη και τη νεανικότητα στο δέρμα.

Τα νήματα μπορούν να συνδυαστούν με άλλες θεραπείες;
Τα νήματα συνδυάζονται άριστα με όλες σχεδόν τις θεραπείες της Αισθητικής Δερματολογίας. Ένας πολύ αποτελεσματικός συνδυασμός είναι αυτός με την αυτόλογη μεσοθεραπεία Tru-PRP, για ακόμη μεγαλύτερη ενίσχυση των αποτελεσμάτων. Επίσης, πολύ καλά αποτελέσματα έχουμε με τον συνδυασμό με BTX, με υαλουρονικό οξύ και με την θεραπεία με Fractional Laser. Στα νήματα σώματος, για την καλύτερη καταπολέμηση της κυτταρίτιδας, η θεραπεία μπορεί να συνδυαστεί με Cavitation – RF και με θεραπείες λιπόλυσης και λιπογλυπτικής, με άριστα αποτελέσματα.

ΚΟΣΤΟΣ – ΤΙΜΕΣ

 Οι θεραπείες νημάτων ξεκινούν από 200 ευρώ.

Καλέστε μας, για να ενημερωθείτε για την τιμή της θεραπείας με νήματα, που σας ενδιαφέρει ή για τις ειδικές τιμές, που ισχύουν για τους συνδυασμούς θεραπειών.

ΕΜΠΕΙΡΙΕΣ & ΑΠΟΨΕΙΣ

ΝΗΜΑΤΑ

τοπική αναισθησία και δεν νιώθεις τίποτα!Είμαι πολύ ευχαριστημένη από το αποτέλεσμα και θα πάω ξανά τον άλλο μήνα, για να κάνω και το λαιμό μου...

Θεοδωροπούλου Ιουλία

Εδώ και καιρό σκεφτόμουν να προχωρήσω σε μια αισθητική επέμβαση, η οποία όμως δεν θα είχε να κάνει με νάρκωση, καθώς φοβάμαι πολύ...

Περισσότερα

ΝΗΜΑΤΑ

μεγάλο βαθμό και μου είπαν ότι θα υπάρξει και άλλη μέσα στους επόμενους μήνες. Δεν θα έχω κανέναν ενδοιασμό να βγω στην παραλία, αυτό το καλοκαίρι!...

Βώρου Νεφέλη

Έκανα εφαρμογή νημάτων στο σώμα, αφού δυσκολεύομαι πολύ να γυμναστώ και να διατηρήσω σφιχτά τα μπράτσα μου και τα πόδια μου...

Περισσότερα

ΝΗΜΑΤΑ

Δεν είναι και λίγο, να σε αναλαμβάνει η γιατρός που φτιάχνει τις διάσημες και τα μοντέλα του εξωτερικού και τόσους διεθνείς ασθενείς. Γιατρέ μου σας...

Φ. Σ.

Έκανα τοποθέτηση νημάτων στο πρόσωπο μου. Αφού συζητήσαμε με την γιατρό που επιθυμώ την ανόρθωση, προχώρησε στην τοποθέτηση τους...

Περισσότερα

ΚΛΕΙΣΤΕ ΡΑΝΤΕΒΟΥ

Καλέστε μας
ή συμπληρώστε την φόρμα
Εγγραφείτε στο newsletter μας
και κερδίστε μια Οξυγονοθεραπεία Ενυδάτωσης!

ΗΜ/ΝΙΑ ΓΕΝΝΗΣΗΣ
ΦΥΛΛΟ