Ρετινόλη και Νιασιναμίδη | Μπορείτε να τα Χρησιμοποιείτε Μαζί ή Όχι;

νιασιναμιδη ρετινοληSkincare! Ψάχνετε, ρωτάτε, μαθαίνετε, ανακαλύπτετε. Νέες συνήθειες και καινούρια δραστικά συστατικά για να αναβαθμίσετε τη ρουτίνα περιποίησης προσώπου και σώματος. Στα τελευταία, μπορείτε σίγουρα να προσθέσετε τη Ρετινόλη και τη Νιασιναμίδη, συστατικά με θαυματουργή – και αντιγηραντική – δράση. Συστατικά, στα οποία ο κόσμος της ομορφιάς αναφέρεται αρκετά συχνά τα τελευταία χρόνια. Το ότι τα γνωρίζετε είναι δεδομένο. Μπορείτε, όμως, να τα συνδυάσετε στη Skincare Routine σου ή η δράση του ενός θα εξουδετερώσει τη δράση του άλλου; Σας έχουμε την απάντηση!

Τι είναι η Ρετινόλη;

Πριν ξετυλίξουμε μαζί το μίτο των πληροφοριών, ας κάνουμε μία επανάληψη στα βασικά. Η Ρετινόλη αποτελεί ένα από τα δημοφιλέστερα δραστικά συστατικά των τελευταίων ετών και παράγωγο της αντιγηραντικής βιταμίνης Α. Μάλιστα, η ικανότητα της να «παγώνει» τη φθορά που προκαλεί το πέρασμα του χρόνου δεν περιορίζεται εξωτερικά, αλλά συνεχίζει στα βαθύτερα στρώματα της επιδερμίδας.

Σε ένα γενικότερο πλαίσιο, η Ρετινόλη αυξάνει την ανανέωση των κυττάρων, ενισχύει την παραγωγή του κολλαγόνου και συνεπώς τη λαμπερή όψη της επιδερμίδας, εξουδετερώνει τις ελεύθερες ρίζες των κυττάρων και μειώνει τις δυσχρωμίες. Περισσότερα για τη Ρετινόλη μπορείτε να διαβάσετε εδώ.

Τι είναι η Νιασιναμίδη;

Αν και το όνομα της δεν είναι και το πιο απλό για να το προφέρει κανείς, η Νιασιναμίδη, τα τελευταία χρόνια, έχει αναδειχθεί σε αναπόσπαστο συστατικό μίας ολοκληρωμένης ρουτίνας περιποίησης. Και αυτό μόνο τυχαίο δεν είναι. Βοηθά στη μείωση της ακμής, εξασθενεί τα φαινόμενα αποχρωματισμού της επιδερμίδας, μειώνει το μέγεθος των πόρων στο δέρμα και συμβάλλει στη γρηγορότερη επούλωση των πληγών. Παράλληλα, κρατά το δέρμα σου νεανικό, λαμπερό και ενυδατωμένο. Ιδανική για όλους τους τύπους δέρματος και το σημαντικότερο για όλες τις ηλικίες, η Νιασιναμίδη πρωταγωνιστεί ανάμεσα στα συστατικά των πιο γνωστών καλλυντικών προϊόντων. Περισσότερα για το συγκεκριμένο δραστικό συστατικό μπορείτε να διαβάσετε εδώ.

Τα πλεονεκτήματα του συνδυασμού

Παρά το γεγονός ότι τα συγκεκριμένα συστατικά είναι απίστευτα αποτελεσματικά, ο συνδυασμός τους δημιουργεί ένα κράμα, ακόμα πιο ευεργετικό για την επιδερμίδα σας. Τα οφέλη του ενός συστατικού δρουν συμπληρωματικά με εκείνα του άλλου. Το αποτέλεσμα «γράφει» πάνω στο πρόσωπο και το δέρμα σας.

Εξαφανίζουν τους ερεθισμούς

Η Νιασιναμίδη αποτελεί πράγματι έναν skincare θησαυρό. Εκτός των υπολοίπων δράσεων της, το συγκεκριμένο συστατικό ενισχύει το φράγμα του δέρματος. Ταυτόχρονα, απαλύνει την υπερβολική ευαισθησία της επιδερμίδας απέναντι σε δυναμικές δραστικές ουσίες. Έτσι, το δέρμα σας είναι έτοιμο να δεχτεί τη Ρετινόλη με τα ασύγκριτα οφέλη της χωρίς να υποπέσει μετά από σύντομο χρονικό διάστημα σε ερεθισμούς και έντονες κοκκινίλες. Με απλά λόγια, ο συνδυασμός Νιασιναμίδης και Ρετινόλης αφήνει στην άκρη τις δερματικές αντενδείξεις και φέρνει στο προσκήνιο τα πλεονεκτήματα του κάθε συστατικού και μόνο.

Προσφέρουν φυσική λάμψη στο δέρμα

Η Νιασιναμίδη συμβάλλει, επίσης, στην τόνωση και επιτάχυνση της φυσικής παραγωγής των λιπαρών οξέων και των κεραμιδίων στο δέρμα. Τα τελευταία είναι ο καλύτερος σύμμαχος της θαυματουργής Ρετινόλης. Τα κεραμίδια αποτελούν, επί της ουσίας, τη βάση, πάνω στην οποία η Ρετινόλη εκδηλώνει το ασυναγώνιστο πλεονέκτημα της να κάνει το δέρμα λαμπερό και ενυδατωμένο. Όσο πιο πολλά είναι τα κεραμίδια, λοιπόν, τόσο μεγαλύτερη είναι και η λάμψη που προσφέρει η Ρετινόλη.

Είναι δραστικά και τα δύο σε παρόμοια pH

Αν και πρόκειται για δύο πολύ δυναμικά συστατικά, ο συνδυασμός τους δεν είναι καθόλου επικίνδυνος, καθώς και τα δύο «ενεργοποιούνται» καλύτερα σε ουδέτερους τύπους επιδερμίδας. Ειδικότερα, η δράση της Ρετινόλης μεγιστοποιείται μεταξύ 5,5 και 6 pH με τη Νιασιναµίδη να είναι επίσης αποτελεσματική ανάμεσα στον 5ο με 7ο βαθμό pH.

Καθαρίζουν το δέρμα από τους περιβαλλοντικούς ρύπους

Κάθε βιο-ενεργό συστατικό εξομαλύνει τη λειτουργία των πόρων, με εντελώς διαφορετικό τρόπο. Αυτό με τη σειρά του βοηθά το δέρμα να πολλαπλασιάσει τον έλεγχο έκκρισης λαδιού και ελαχιστοποιεί τους διευρυμένους πόρους. Έτσι, οι ρύποι της ατμόσφαιρας και του περιβάλλοντος «δυσκολεύονται» να εισβάλλουν στην επιδερμίδα και να χαλάσουν την όψη της.

Βοηθούν συμπληρωτικά σε σημαντικά δερματικά προβλήματα

Η Νιασιναµίδη και η Ρετινόλη αποτελούν εξαιρετικό γιατρικό για αρκετά δερματικά προβλήματα, όπως η ακμή σε όλες τις εκφάνσεις της, οι ρυτίδες στην περιοχή του προσώπου και οι λεπτές γραμμές. Στην περίπτωση ειδικότερα της ακμής, τα δύο συστατικά δρουν με εντελώς διαφορετικό τρόπο, κάτι που προσφέρει καλύτερη αντιμετώπιση ολιστικά.

Πώς μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τη Ρετινόλη και τη Νιασιναμίδη μαζί;

Η συνδυαστική εφαρμογή των δύο συστατικών στο δέρμα είναι εξαιρετικά απλή. Μπορείς να την πραγματοποιήσεις με επιτυχία, αν ακολουθήσεις τα παρακάτω βήματα:

Α) Αρχικά, καθαρίστε το πρόσωπο σου από οποιαδήποτε καλλυντική ουσία με μαντηλάκια ή άφθονο νερό και σκούπισε το ταμποναριστά με μία μαλακή πετσέτα ή πανάκια καθαρισμού.

Β) Στη συνέχεια, αν χρησιμοποιείτε Toner, μπορείτε να προχωρήσετε στην εφαρμογή του.

Γ) Έπειτα, προχωράτε στην εφαρμογή των προϊόντων με τα συγκεκριμένα συστατικά. Αν χρησιμοποιείτε ένα προϊόν που συνδυάζει και τα δύο, τότε αυτό που έχεις να κάνετε είναι να το απλώσετε με προσοχή. Αντιθέτως, αν χρησιμοποιείτε δύο διαφορετικά προϊόντα, ένα με κάθε συστατικό στη σύσταση του, ξεκινάτε με εκείνο που έχει πιο παχύρευστη υφή.

Δ) Δεν χρειάζεται να περιμένετε να απορροφηθούν τα συγκεκριμένα συστατικά από την επιδερμίδα σας. Το ένα δεν αδρανοποιεί τη δράση του άλλου και το δέρμα τα αξιοποιεί αμέσως.

Νιασιναμίδη και Ρετινόλη: Ποιο συστατικό χρησιμοποιείτε πρώτο;

Η απάντηση σε αυτό το ερώτημα δεν είναι τόσο διφορούμενη όσο πιστεύετε. Εξαρτάται από έναν πολύ σημαντικό παράγοντα. Το προϊόν που θα χρησιμοποιήσετε. Μην ξεχνάτε ότι η Νιασιναµίδη, ως υδρολυτική, αποτελείται κυρίως από νερό. Aντίθετα, η Ρετινόλη μιμείται σε σύνθεση τα κλασικά έλαια. Έχοντας ως δεδομένο αυτό, λοιπόν, μπορείς να απλώσετε πρώτα τη Νιασιναµίδη στο καθαρισμένο σου πρόσωπο, καθώς τα συστατικά με βάση το νερό απορροφώνται από το δέρμα με σχεδόν ιλιγγιώδη ταχύτητα.

Υπάρχει, όμως, και ένα ακόμα σενάριο. Εκείνο, στο οποίο και τα δύο συστατικά βρίσκονται σε μορφή ενυδατικής κρέμας. Στην εκδοχή αυτή, μπορείτε να εφαρμόσετε τη Νιασιναμίδη μετά τη Ρετινόλη, γιατί έτσι θα πολλαπλασιάσετε τη δράση τους.

Γενικότερα, επειδή η δράση του ενός συστατικού δεν ακυρώνει τη δράση του άλλου, η σειρά εφαρμογής τους εξαρτάται αποκλειστικά και μόνο από τη μορφή (στερεή ή υγρή) του προϊόντος, στο οποίο περιέχονται.

Υπάρχουν προϊόντα που συνδυάζουν και τα δύο συστατικά;

Και εδώ η απάντηση είναι ξεκάθαρη και μονολεκτική. Ναι. Στην αγορά, θα βρείτε μία ευρεία γκάμα προϊόντων, στα συστατικά των οποίων θα αναγράφονται τόσο η Ρετινόλη όσο και η Νιασιναμίδη. Αυτό που πρέπει να προσέξετε, κατά την επιλογή, είναι ένα. Το ποσοστό που συμμετέχει το κάθε ένα από τα δύο συστατικά στο τελικό προϊόν.

Σας άρεσε αυτό που μόλις διαβάσατε;
Μοιραστείτε το με φίλους και αγαπημένα σας πρόσωπα!!
Newsletter Derm & Plastic Surgery Clinic

    ΗΜ/ΝΙΑ ΓΕΝΝΗΣΗΣ

    ΦΥΛΛΟ