BTX | Πόσο Κοστίζει, Πόσο Διαρκεί το Αποτέλεσμα και Ποιες οι Πιθανές Παρενέργειες

Botox | Πόσο Κοστίζει, Πόσο Διαρκεί το Αποτέλεσμα και Ποιες οι Πιθανές Παρενέργειες

Το BTX αποτελεί εδώ και δεκαετίες την πιο γνωστή θεραπεία αντιγήρανσης. Όχι τυχαία, καθώς μπορεί να «παγώσει» τον χρόνο (μαζί με τις ρυτίδες μας). Η χρήση του είναι ευρέως δημοφιλής παγκοσμίως και συνήθως πρόκειται για την πρώτη λέξη που έρχεται στο μυαλό όποιου θέλει να τονώσει τη νεανική όψη της επιδερμίδας του. Η δημοφιλία του είναι εκείνη που καθιστά τόσο συχνές και τις ερωτήσεις γύρω από αυτό, με τους κύριους πυλώνες να αφορούν παράγοντες όπως το κόστος και η διάρκεια του αποτελέσματος. Ακόμη, δεν είναι λίγοι και όσοι παραμένουν επιφυλακτικοί. Αυτό τους κάνει να αναρωτιούνται αν υπάρχουν πιθανές παρενέργειες που πρέπει να γνωρίζουν πριν υποβληθούν σε Μπότοξ.

Πόσο κοστίζει το Μπότοξ;

Σε κάθε ιατρική θεραπεία, είτε δερματολογική είτε πλαστικής χειρουργικής είτε οποιασδήποτε άλλης ειδικότητας, οι τιμές δεν δύνανται να είναι ίδιες για όλους. Αν γινόταν αυτό, πάει να πει ότι δεν εφαρμόζεται και εξατομικευμένη προσέγγιση- πράγμα καταστροφικό. Δεδομένου λοιπόν ότι οι ανάγκες του καθενός είναι διαφορετικές και ως τέτοιες πρέπει να προσεγγίζονται, οι τιμές διαφέρουν. Φυσικά και πρέπει να επιλέξετε έναν ιατρικό χώρο που εμπιστεύεστε, έχετε δει προηγούμενες δουλειές και αποτελέσματα άλλων ασθενών που υποβλήθηκαν σε Μπότοξ. Η τιμή όταν μιλάμε για ιατρικές παροχές, καλό είναι να εξετάζεται ως τρόπον τινά δευτερεύον κριτήριο. Πρόκειται άλλωστε για υπηρεσίες που αφορούν την υγεία μας, υλικά που θα εγχυθούν στο πρόσωπό μας και τον οργανισμό μας: Η τιμή πράγματι έρχεται «δεύτερη».

Πάντως σε γενικές γραμμές, ο καθορισμός της εξαρτάται από:

 • Τις υπάρχουσες δερματολογικές ανάγκες του ασθενούς, την έκταση και τον βαθμό του προβλήματος
 • Τις μονάδες της Νευροτοξίνης που θα χρησιμοποιηθούν
 • Την ποιότητα του υλικού
 • Την εμπειρία του ιατρού

Στις Κλινικές μας συγκεκριμένα, το κόστος της θεραπείας ξεκινά από 80 ευρώ ανά περιοχή του προσώπου. Εφόσον επιλέξετε να κάνετε full face btx, το κόστος  ξεκινά από το ποσό των 250 ευρώ.

Πόσο κρατά το αποτέλεσμα του Μπότοξ;

Αν μόλις κάνατε ή σκέφτεστε να κάνετε Μπότοξ, είναι πολύ πιθανό να σας απασχολεί η διάρκειά του. Δεδομένου ότι θα επενδύσετε ένα χρηματικό ποσό, χρόνο και ενέργεια, θέλετε το αποτέλεσμα να έχει και μια αξιόλογη διάρκεια. Τι να το κάνετε αν σας χαροποιήσει η νεανική όψη του προσώπου σας αλλά αυτή χαθεί εν μια νυκτί; Επειδή λοιπόν δεν έχει κάποιο νόημα να ωραιοποιούμε καταστάσεις και να μην παρουσιάζουμε την πραγματικότητα ακριβώς όπως είναι, αξίζει να απαντήσουμε με ειλικρίνεια και σε αυτό το ερώτημα. Αν λοιπόν σας πει κάποιος ότι η θεραπεία Μποτόξ μπορεί να κρατήσει ακόμη και έναν χρόνο, σας λέει ψέματα. Δεν είναι εφικτό να διαρκέσει τόσο το αποτέλεσμα του Μπότοξ, όσο καλής ποιότητας κι αν είναι η υπηρεσία που θα λάβετε.

Η αλήθεια είναι ότι για κάθε ασθενή υπάρχει όντως μια μικρή διακύμανση, αλλά δεν είναι εφικτό η διάρκεια να αγγίξει τους 12 μήνες. Εν αντιθέσει, αυτό που είναι πράγματι εφικτό, είναι να σας κρατήσει το Μπότοξ για 4-6μήνες. Γι’ αυτό και συνίσταται η επανάληψη της θεραπείας συνολικά 2-3 φορές τον χρόνο. Έτσι θα εξασφαλίσετε ένα πολύ καλύτερο αποτέλεσμα με σταθερότητα και αισθητική αρμονία. Αν πρέπει να συγκρατήσετε μια SOS πληροφορία όσον αφορά τη διάρκεια του Μπότοξ, αφορά στη σχέση της με την επαναληψιμότητα. Πιο συγκεκριμένα, το Μπότοξ κρατά μεγαλύτερο διάστημα αν γίνεται σε τακτική βάση.

Μπορεί να έχει παρενέργειες;

Σε γενικές γραμμές πρόκειται για μια ευρέως διαδεδομένη και συχνή θεραπεία. Η δημοφιλία της οφείλεται εν μέρει και στην απουσία μη αναστρέψιμων επιπλοκών. Πάντως, εφόσον δεν επιλεχθεί ο σωστός, έμπειρος και καταρτισμένος ειδικός, το αισθητικό αποτέλεσμα μπορεί να μην είναι το επιθυμητό. Η πιο συνήθης ανεπιτυχής έκβαση του Μπότοξ δεν είναι άλλη από το γνωστό και ως «πάγωμα», δηλαδή την απόκτηση μιας  «παγωμένης» όψης και την απώλεια εκφραστικότητας. Αυτό οφείλεται στην υπερβολικά μεγάλη ποσότητα έγχυσης ή αλλιώς αυτό που οι Δερματολόγοι και Πλαστικοί Χειρουργοί αποκαλούν και ως υπερδοσολογία των μονάδων της Νευροτοξίνης.

Για να γίνει αυτό πάει να πει πως η θεραπεία πραγματοποιήθηκε από μη εξειδικευμένο γιατρό ή ιατρικό προσωπικό. Με άλλα λόγια, ότι δεν πραγματοποιήθηκε στις Κλινικές μας, όπου αυτό δεν συμβαίνει ποτέ. Για εμάς το φυσικό αποτέλεσμα και η διατήρηση της εκφραστικότητας είναι υψίστης σημασίας. Εμείς μπορούμε να αναδείξουμε τη φυσική σας ομορφιά και αυτό ακριβώς σκοπεύουμε να κάνουμε σε όλα τα πρόσωπα των ασθενών μας.

Άλλες αναφερθείσες από ασθενείς παρενέργειες, είναι:

 • Μυϊκή αδυναμία
 • Προβλήματα όρασης
 • Προβλήματα στην ομιλία ή στην κατάποση
 • Δυσκολίες στην αναπνοή
 • Απώλεια ελέγχου της ουροδόχου κύστης

Αξίζει πάντως να σημειώσουμε ότι οι μακροχρόνιες ή απειλητικές για τη ζωή παρενέργειες, είναι εξαιρετικά σπάνιες. Μπορούν δε να αποκλειστούν πλήρως ως πιθανότητα με την ενδελεχή ανάλυση του ιατρικού ιστορικού του ασθενούς, της χρήσης της κατάλληλης δόσης και τεχνικής για την ένεση.

Σας άρεσε αυτό που μόλις διαβάσατε;
Μοιραστείτε το με φίλους και αγαπημένα σας πρόσωπα!!
Newsletter Derm & Plastic Surgery Clinic

  ΗΜ/ΝΙΑ ΓΕΝΝΗΣΗΣ

  ΦΥΛΛΟ