BTX

Μοναδικά αποτελεσματικό
Πολλαπλά χρήσιμο

ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ BTX

Το BTX αποτελεί την δημοφιλέστερη αντιγηραντική θεραπεία. Προσφέρει άμεσα ένα φυσικό και νεανικό αποτέλεσμα και συγχρόνως συμβάλλει στην αντιγηραντική πρόληψη, που παίζει σημαντικό ρόλο στην μελλοντική εικόνα του κάθε ενδιαφερομένου. Μετά την θεραπεία, μπορεί κανείς να επιστρέψει άμεσα στις καθημερινές του δραστηριότητες.

Στην ουσία το BTX είναι μια καθαρή πρωτεΐνη που παράγεται από το Clostridium Botoulinum και η έγχυσή της σε συγκεκριμένους μύες σταματά την έντονη σύσπασή τους, η οποία δημιουργεί τις ρυτίδες και έτσι, οι ανεπιθύμητες «γραμμές» του προσώπου εξομαλύνονται. Επιπλέον η συγκεκριμένη νευροτοξίνη εφαρμόζεται και σε μια σειρά παθήσεων, όπως είναι η υπεριδρωσία (υπεκκριση ιδρώτα), ο βλεφαρόσπασμός και η ημικρανία.

H νευροτοξίνη αυτή εφαρμόζεται στους μύες του προσώπου που δημιουργούν το πρόβλημα των ρυτίδων. Η έγχυση του φαρμάκου γίνεται με μικρές ενδομυϊκές ενέσεις στα κατάλληλα σημεία, μετριάζοντας έτσι το νευρικό ερέθισμα που προκαλεί την έντονη σύσπαση στον μυ. Με αυτόν τον τρόπο ο μυς χαλαρώνει για όσο καιρό διαρκεί η δράση του φαρμάκου, με αποτέλεσμα οι ρυτίδες έκφρασης να απαλύνονται ή και να εξαλείφονται τελείως.

Το αποτέλεσμα της θεραπείας διαρκεί 4- 6 μήνες και συνιστάται η επανάληψη της θεραπείας συνολικά 2-3 φορές το χρόνο, για ένα άριστο και σταθερό αποτέλεσμα. Είναι εξάλλου κλινικώς αποδεδειγμένο πως η διάρκεια του αποτελέσματος είναι μεγαλύτερη, όταν οι θεραπείες γίνονται τακτικά.

Botoulinum Toxin How does it work?

Οι περιοχές που γίνονται οι ενέσεις Νευροτοξίνης για θεραπεία ρυτίδων είναι:

 • Ρυτίδες μετώπου (ρυτίδες έκπληξης)
 • Ρυτίδες μεσοφρύου (ρυτίδες θυμού)
 • Ρυτίδες ματιών (crow’s feet)
 • Ρυτίδες λαιμού (nefertiti lift)
 • Ρυτίδες στο μπούστο (ντεκολτέ)
 • Για ανύψωση φρυδιών (brow lift)
 • Ρυτίδες μύτης (bunny lines)
 • Διόρθωση του ουλικού χαμόγελου (gummy smile)
 • Ρυτίδες στόματος και χειλιών (smoker’s lines)
 • Για ανύψωση των γωνιών του στόματος (marionette lines)
BTX για Αντιμετώπιση Ρυτίδων, Υπεριδρωσίας & Ημικρανιών
 • Μη σκύβετε παρατεταμένα και μην τρίβετε έντονα την περιοχή εφαρμογής της νευροτοξίνης για τις επόμενες 2-3 μέρες.
 • Μετά τη θεραπεία και για τις επόμενες 4 ώρες, αποφύγετε να ξαπλώσετε.
 • Καλό είναι τις πρώτες μέρες να μην υπερθερμαίνεται η περιοχή που έγιναν οι ενέσεις (σάουνα, χαμάμ, ζεστό νερό ή σεσουάρ), προκειμένου να διατηρηθεί περισσότερο το αποτέλεσμα.
 • Αποφύγετε την έντονη σωματική άσκηση για 3 ημέρες μετά την θεραπεία.
 • Αποφύγετε την χρήση αλκοόλ και ασπιρίνης για 3 ημέρες μετά την θεραπεία.
Βοτουλινική Τοξίνη Τιμές Αθήνα

Το Baby BTX είναι η αγαπημένη θεραπεία ηθοποιών, τραγουδιστών, και μοντέλων, οι οποίοι πρέπει μεν να διατηρούν ένα αψεγάδιαστο πρόσωπο.

BTX ΓΙΑ ΥΠΕΡΙΔΡΩΣΙΑ

Η υπεριδρωσία είναι μια παθολογική κατάσταση, που χαρακτηρίζεται από υπερβολική έκκριση ιδρώτα από τους ιδρωτοποιούς αδένες.

BTX ΓΙΑ ΗΜΙΚΡΑΝΙΕΣ

Η χρήση του BTX για τις ημικρανίες έχει πρόσφατα εγκριθεί και στην Ελλάδα, και έχει αποδειχθεί αποτελεσματική, για όσους πάσχουν από χρόνια ημικρανία.

ΜΥΘΟΙ ΚΑΙ ΑΛΗΘΕΙΕΣ

ΜΥΘΟΣ 1

Οι ενέσεις BTX είναι επώδυνες

 Η ΑΛΗΘΕΙΑ

Ο πόνος από την ένεση είναι ελάχιστος, καθώς οι βελόνες είναι πολύ λεπτές και ο ασθενής ίσως αισθανθεί μόνο ένα ελαφρύ τσίμπημα κατά τη διάρκεια της θεραπείας. Κάποιοι μάλιστα, δεν το αισθάνονται καθόλου, ενώ αν έχει προηγηθεί εφαρμογή αναισθητικής κρέμας στην περιοχή, η διαδικασία είναι εντελώς ανώδυνη. Αμέσως μετά την θεραπεία, μπορεί κανείς να επιστρέψει στις καθημερινές του δραστηριότητες.

 

ΜΥΘΟΣ 2

Η θεραπεία έχει άσχημες παρενέργειες

Η ΑΛΗΘΕΙΑ

Στα χέρια έμπειρου και εξειδικευμένου Δερματολόγου ή Πλαστικού Χειρουργού, το BTX δεν δημιουργεί καθόλου παρενέργειες. Τυχόν μελανιές στα σημεία της έγχυσης ή αίσθημα βάρους, υποχωρούν από μόνα τους μέσα σε λίγες μέρες και δεν ενέχουν κάποιο κίνδυνο.

ΜΥΘΟΣ 3

Η θεραπεία θα μου δώσει μια «παγωμένη» όψη και απώλεια της έκφρασης του προσώπου

 Η ΑΛΗΘΕΙΑ

 Η «παγωμένη» έκφραση είναι αποτέλεσμα υπερδοσολογίας των μονάδων της συγκεκριμένης νευροτοξίνης που χορηγείται από μή εξειδικευμένο γιατρό ή ιατρικό προσωπικό.

Ένας έμπειρος γιατρός ξέρει πόσες μονάδες φαρμάκου πρέπει να εγχύσει σε κάθε σημείο, έτσι ώστε οι εκφράσεις του προσώπου να φαίνονται φυσικές και όχι «παγωμένες». Άλλωστε στόχος της θεραπείας με BTX, είναι να βελτιώσει την εμφάνιση του ασθενή και όχι να την αλλάξει. Όταν εφαρμόζεται λοιπόν από έμπειρο και εξειδικευμένο γιατρό, αναδεικνύεται η φυσική ομορφιά του ασθενή, ενώ θα μπορείτε ακόμα να χαμογελάτε, να συνοφρυώνεστε και να εκφράζεστε φυσικά!

ΜΥΘΟΣ 4

Αν διακόψω ξαφνικά τη θεραπεία, θα επέλθει άμεση γήρανση του δέρματος και θα επιδεινωθεί πολύ η εξωτερική μου εμφάνιση.

 Η ΑΛΗΘΕΙΑ

 Για την διατήρηση του αποτελέσματός της θεραπείας, είναι αναγκαία η επανάληψη της 2-3 φορές κατά την διάρκεια του έτους. Σε αντίθετη περίπτωση οι ρυτίδες που προϋπήρχαν, σταδιακά επανεμφανίζονται, καθώς το αποτέλεσμα της νευροτοξίνης αυτής διαρκεί δυνητικά από 3 έως 4 μήνες μετά την έγχυση της ουσίας. Μετά το πέρας το διαστήματος αυτού, οι μύες αρχίζουν και πάλι εμφανίζουν έντονη κίνηση, ευνοώντας την επαναδημιουργία των ρυτίδων και σταδιακά το δέρμα επαναφέρεται στην αρχική του κατάσταση, όπως ήταν δηλαδή πριν την θεραπεία. 

ΜΥΘΟΣ 5

Όσο πιο συχνά επαναλαμβάνεις την θεραπεία, τόσο χάνεται η αποτελεσματικότητά της

 Η ΑΛΗΘΕΙΑ

Στην πραγματικότητα συμβαίνει ακριβώς το αντίθετο. Η τακτική εφαρμογή της θεραπείας έχει ως αποτέλεσμα το δέρμα να παραμένει λείο για μεγαλύτερο διάστημα. Η τακτική θεραπεία με BTX δεν αφήνει τις ρυτίδες να επανεμφανιστούν και διατηρεί το δέρμα νεανικό, ενώ η αποτελεσματικότητα της θεραπείας δεν μειώνεται.

ΜΥΘΟΣ 6

Θα πρέπει να περιμένεις μέχρι να φτάσεις 40 ετών για να κάνεις την θεραπεία.

 Η ΑΛΗΘΕΙΑ

Το BTX μπορεί να χορηγηθεί ακόμα σε άτομα ηλικίας 18 ετών, ανάλογα με το πόσο εκφραστικοί είναι. Κάποιοι άνθρωποι αναπτύσσουν βαθιές ρυτίδες έκφρασης από νεαρή ηλικία, λόγω έντονης μυϊκής σύσπασης του προσώπου. Σε αυτές τις περιπτώσεις συνιστάται η αντιμετώπιση του προβλήματος όσο αυτό είναι σε πρώιμο στάδιο, πριν δηλαδή δημιουργηθούν μόνιμες, βαθιές ρυτίδες, καθώς η πρόληψη είναι καλύτερη από την αντιμετώπιση.

ΚΟΣΤΟΣ – ΤΙΜΕΣ

Το κόστος του BTX εξαρτάται από την έκταση και το βαθμό του προβλήματος,  και βάσει των αναγκών που έχει ο ασθενής, εγχύονται οι απαιτούμενες μονάδες του φαρμάκου.

Το κόστος της θεραπείας ξεκινά από 80 ευρώ ανά περιοχή προσώπου, ενώ το κόστος για θεραπεία full face  ξεκινά από 250 ευρώ.

ΕΜΠΕΙΡΙΕΣ & ΑΠΟΨΕΙΣ

ΝΕΥΡΟΤΟΞΙΝΗ/p>

Βρίσκοντας όμως την κ. Ζωγράφου και βλέποντας ότι έχει εκπαιδευτεί στο Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης, αποφάσισα να την επισκεφτώ και να το κάνω...

Νιάρχου Σοφία

Περνώντας την ηλικία των 40 ετών, θέλησα να κάνω μια ανανέωση στο πρόσωπο μου, καθώς δεν μου άρεσαν οι ρυτίδες μου. Η πρώτη μου σκέψη ήταν κάτι δραστικό, όμως σε συζητήσεις με τις...

Περισσότερα

ΝΕΥΡΟΤΟΞΙΝΗ

έμεινα έκπληκτη από τον χώρο και την γιατρό. Ήταν άψογη, συνεργάσιμη και πολύ προσιτή. Ο χώρος μοντέρνος και με ιδιαίτερη αισθητική...

Νικολάου Νατάσσα

Είχε έρθει στην Derm & Plastic Surgery Clinic για θεραπεία μια συνάδελφος μου και μου άρεσε πολύ το αποτέλεσμα της. Είχα αποφασίσει εδώ και καιρό να κάνω κάτι για τις ρυτίδες μου...

Περισσότερα

ΝΕΥΡΟΤΟΞΙΝΗ

να καταλάβω το πάθος της για την δουλειά της, αλλά και για το καλύτερο αποτέλεσμα. Νιώθω πολύ τυχερή που βρήκα μέσα από ένα άρθρο μια τόσο σπουδαία γιατρό,...

Claudia Meyer

Από νεαρή ηλικία ήμουν υπερεκφραστική, με αποτέλεσμα να έχουν σχηματιστεί δυο βαθιές ρυτίδες ανάμεσα στα φρύδια. Διαβάζοντας ένα άρθρο της κ. Ζωγράφου για την τεχνική της στις ρυτίδες...

Περισσότερα

ΚΛΕΙΣΤΕ ΡΑΝΤΕΒΟΥ

Καλέστε μας
ή συμπληρώστε την φόρμα  Εγγραφείτε στο newsletter μας
  και κερδίστε μια Οξυγονοθεραπεία Ενυδάτωσης!

   ΗΜ/ΝΙΑ ΓΕΝΝΗΣΗΣ

   ΦΥΛΛΟ