Μεταμόσχευση Μαλλιών

Αλλάζουμε τα δεδομένα στην FUE!
Τώρα και στην Ελλάδα!

Η τριχόπτωση, αποτελεί εξαιρετικά διαδεδομένο πρόβλημα, που απασχολεί τον ανδρικό πληθυσμό. Πρόκειται για σταδιακή μεταβολή των μαλλιών, από μια υγιή κατάσταση σε μια σταδιακή λέπτυνση και ατονία των τριχών, με αποτέλεσμα αυτές τελικά να μην επανεκφύονται. Ξεκινάει συνήθως, από το επάνω μέρος του κεφαλιού (κορυφή) και τους κροτάφους.

Η πιο κοινή αιτία απώλειας μαλλιών στους άνδρες, είναι η κληρονομική ανδρογενετική αλωπεκία (αιτία στο 95% των περιπτώσεων). Αν υπάρχει στο οικογενειακό ιστορικό απώλεια μαλλιών (φαλάκρα, τριχόπτωση), αυξάνονται οι πιθανότητες να παρουσιαστεί τριχόπτωση, ακόμη και στην εφηβεία.

 • Κληρονομική Προδιάθεση. Αν οι στενοί συγγενείς σας (από την πλευρά του πατέρα ή της μητέρας),  έχουν χάσει τα μαλλιά τους,  τότε υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να συμβεί το ίδιο και σε εσάς, καθώς η κυριότερη αιτιολογία της ανδρικής τριχόπτωσης είναι γονιδιακή, οφείλεται δηλαδή σε κάποια γονίδια, που κληρονομούμε από τους γονείς μας.
 • Ανδρογόνα. Η τεστοστερόνη είναι η βασική ανδρική ορμόνη. Όταν φθάνει στο θύλακα της τρίχας, μέσω του αίματος, ενώνεται με ένα ένζυμο (5α αναγωγάση) και μετατρέπεται σε διυδροτεστοστερόνη (DHT).  Αυτή η μετατροπή, συμβαίνει σε όλους τους άνδρες, αλλά οι άνδρες που πάσχουν από ανδρογενετική αλωπεκία, κληρονομούν μια «γενετική ευαισθησία» στην ορμόνη διυδροτεστοστερόνη (DHT).  Αυτό οδηγεί σε μια σταδιακή λέπτυνση και ατονία των τριχών, με αποτέλεσμα αυτές τελικά να μην επανεκφύονται. Αυτό δεν σημαίνει, ότι οι άντρες με τριχόπτωση, έχουν περισσότερα ανδρογόνα, σε σχέση με αυτούς που δεν εμφανίζουν τριχόπτωση. Απλά τα τριχοθυλάκια τους, είναι «περισσότερο ευαίσθητα» στα φυσιολογικά ανδρογόνα (φυσιολογικά επίπεδα ανδρογόνων).

Το τριχωτό της κεφαλής διακρίνεται σε 2 περιοχές:

 • Ορμονοεξαρτώμενη περιοχή (κροταφική, μετωπιαία, βρεγματική ζώνη), δηλαδή το μπροστινό και πλάγιο τμήμα του κεφαλιού, που είναι η περιοχή, όπου υπάρχει εξελικτική διαδικασία αραίωσης των μαλλιών, η οποία οφείλεται στην προδιάθεση των τριχοθυλακίων, να είναι ευαίσθητα στα κυκλοφορούντα ανδρογόνα.
 • Μη ορμονοεξαρτώμενη περιοχή (ινιακή ζώνη), δηλαδή το πίσω μέρος του κεφαλιού, που είναι η περιοχή που δεν επηρεάζεται από τα ανδρογόνα και οι τρίχες εκεί δεν πέφτουν. Αυτή ακριβώς η περιοχή, αποτελεί και την δότρια περιοχή στην μεταμόσχευση μαλλιών, για να πάρουμε ικανοποιητικό αριθμό τριχοθυλακίων και να τον μεταφέρουμε στην δέκτρια περιοχή, που βρίσκεται στο μπροστινό μέρος.

Άλλοι παράγοντες (διαβάστε περισσότερα για τις αιτίες της ανδρικής τριχόπτωσης εδώ) που μπορούν να συμβάλλουν στην τριχόπτωση είναι το καθημερινό άγχος, η κακή διατροφή, η χρήση συγκεκριμένων φαρμάκων, ορμονικές διαταραχές κ.α, που μπορούν να επιδεινώσουν την τριχόπτωση σας. Είναι βέβαιο, ότι αν έχετε την κληρονομική προδιάθεση να εμφανίσετε ανδρογενετική αλωπεκία, όσο περνάει ο καιρός, δεν θα σταματήσετε να χάνετε μαλλιά, εκτός και αν κάνετε κάτι για αυτό. Ευτυχώς σήμερα, υπάρχουν αρκετές αποτελεσματικές λύσεις, τόσο μη επεμβατικές (μάθετε περισσότερα εδώ), όσο και ελάχιστα επεμβατικές, όπως η μεταμόσχευση μαλλιών.

Η σωστή και έγκαιρη διάγνωση αποτελεί το πρώτο και πιο σημαντικό βήμα, για την αποτελεσματική θεραπεία της ανδρικής τριχόπτωσης. Προκειμένου να διαπιστωθούν τα ακριβή αίτια της τριχόπτωσης σας και να καθοριστεί το κατάλληλο πλάνο θεραπείας για εσάς, θα πρέπει να ληφθεί το πλήρες ιστορικό σας και στη συνέχεια να πραγματοποιηθεί μια σειρά εξετάσεων, με κυριότερη την ψηφιακή τριχοσκόπηση, καθώς εφαρμόζουμε τριχοσκοπικά ελεγχόμενη FUE.

Η ψηφιακή τριχοσκόπηση, αποτελεί το πρώτο απαραίτητο βήμα, για την αξιολόγηση της τριχόπτωσης σας και των χαρακτηριστικών του τριχωτού. Με τη βοήθεια ενός ειδικού λογισμικού προγράμματος και κάμερα υψηλής ανάλυσης,  εξετάζονται και αναλύονται όλες οι περιοχές και γίνεται καταγραφή της ποιότητας και πυκνότητας του τριχωτού. Επίσης, γίνεται εκτίμηση της πυκνότητας της δότριας περιοχής, στο πίσω μέρος του κεφαλιού, τα ειδικά χαρακτηριστικά των τριχοθυλακίων σας (πάχος, διάμετρος, κ.α), καθώς και οι ανάγκες σε αριθμό τριχοθυλακίων, για την κάλυψη των αραιωμένων περιοχών στο πρόσθιο μέρος.

Η αραίωση, που δημιουργείται στο τριχωτό της κεφαλής, διακρίνεται σε βαθμίδες – στάδια (σύμφωνα με τις κλίμακες Hamilton και Norwood).

Σε καθένα από αυτά τα στάδια, έχει υπολογιστεί ο αριθμός των τριχοθυλακίων, που κατά προσέγγιση απαιτούνται, για να καλυφθεί η αντίστοιχη αραίωση.

Μεταμόσχευση Μαλλιών - Στάδια Αραίωσης

Μεταμόσχευση Μαλλιών, με τις πιο εξελιγμένες
μεθόδους παγκοσμίως!!

Η μεταμόσχευση μαλλιών, αποτελεί τον αποτελεσματικότερο τρόπο αντιμετώπισης της ανδρικής τριχόπτωσης και το κυριότερο είναι ότι τα αποτελέσματά της είναι μόνιμα.

Στην Derm & Plastic Surgery Hair Clinic, ως εξειδικευμένη Κλινική μεταμόσχευσης μαλλιών, εφαρμόζουμε όλες τις υπάρχουσες, εγκεκριμένες τεχνικές μεταμόσχευσης. Το ποια τεχνική θα εφαρμοστεί στην δική σας περίπτωση, εξαρτάται από τις ανάγκες σας, την κατάσταση του τριχωτού σας, τις μελλοντικές σας ανάγκες, αλλά και τις επιθυμίες σας.

Μεταμοσχευση μαλλιων (εμφυτευση): Τιμες προσιτες για ανδρες που αντιμετωπιζουν προβληματα τριχοπτωσης με την συγχρονη μεθοδο Custom Cut FUE στην Αθηνα.

Που διαφέρουμε;
Πραγματοποιούμε Custom Cut FUE

Οι τρίχες στο κεφάλι μας, αναπτύσσονται φυσιολογικά με την μορφή τριχοθυλακικών μονάδων (τριχοθυλακίων), όπου το κάθε τριχοθυλάκιο περιέχει μία, δύο, τρεις ή τέσσερις τρίχες. Στην Derm & Plastic Surgery Hair Clinic, διαφέρουμε σε σχέση με άλλες κλινικές ή γιατρούς, στο ότι πραγματοποιούμε Custom Cut FUE. Τι πρακτικά σημαίνει αυτό για τους ασθενείς μας?

Ότι τα ειδικά εργαλεία αφαίρεσης και τοποθέτησης των τριχοθυλακίων, είναι ειδικά σχεδιασμένα (custom made) για το δικό σας κεφάλι, με βάση τα χαρακτηριστικά των δικών σας τριχοθυλακίων. Αυτό γίνεται, κατόπιν ειδικής παραγγελίας και κατασκευής των εργαλείων, σύμφωνα με τα αποτελέσματα της ψηφιακής τριχοσκοπικής μελέτης, που πάντα προηγείται της μεταμόσχευσης.  Στη μελέτη αυτή, προσδιορίζεται ο αριθμός των διαθέσιμων προς μεταμόσχευση τριχοθυλακίων και τα ειδικά χαρακτηριστικά τους (μέγεθος τριχοθυλακίου, διάμετρος τρίχας, κ.α). Κατόπιν βάση των αποτελεσμάτων της μελέτης αυτής, παραγγέλνονται τα εργαλεία (custom cut), έτσι ώστε το μέγεθος τους να ταιριάζει απόλυτα, με αυτό των δικών σας τριχοθυλακίων (unique matching).

Αυτή ακριβώς η «μοναδικότητα» του κάθε εργαλείου, που είναι ειδικά σχεδιασμένο, μας επιτρέπει να ελαχιστοποιήσουμε το τραύμα στο δέρμα και στο αγγειακό του δίκτυο, με τις ελάχιστες δυνατές συνέπειες στη δότρια και λήπτρια χώρα (χωρίς ουλές και με την μέγιστη δυνατή πυκνότητα), αποφεύγοντας έτσι τις περιττές, μεγαλύτερες οπές. Ακόμη και αν τα 0.1mm ή 0.2mm στο μέγεθος της οπής, αρχικά σας ακούγονται σαν μικρή διαφορά, εάν σκεφτείτε ότι αυτό θα γίνει από 1500 – 4000 φορές, τόσο στην δότρια, όσο και στην λήπτρια χώρα, τότε ακόμη και αυτό το 0.1mm θα προσθέσει σημαντικά στον τραυματισμό του δέρματος και της αγγείωσης του. Ελάχιστη λεπτομέρεια, αλλά στην τελειότητα, οι λεπτομέρειες κάνουν την διαφορά!

Η Τέλεια Μεταμόσχευση, είναι υπόθεση Υψηλής Αισθητικής και Ταλέντου!!
Σας την εγγυόμαστε!! Δεν δεχόμαστε τίποτα λιγότερο από Τελειότητα!!

Την ημέρα της μεταμόσχευσης και ακριβώς πριν ξεκινήσει η επέμβαση, πραγματοποιείται ειδική ψηφιακή καταγραφή, με βάση τους κανόνες προσωπομετρίας, προκειμένου να σχεδιαστούν εξατομικευμένα για τις ανάγκες του δικού σας προσώπου, οι θέσεις τοποθέτησης των τριχοθυλακίων, αλλά και ο σχεδιασμός του hairline στο μέτωπό σας. Αυτό το στάδιο είναι καθοριστικής σημασίας, για την απόδοση ενός απόλυτα φυσικού αποτελέσματος, καθώς σε καμία περίπτωση ΔΕΝ θα πρέπει το τελικό αποτέλεσμα να μοιάζει αφύσικο και να έχει την όψη μαλλιών κούκλας (doll’s hair).

Στην Κλινική μας, στόχος μας είναι να δημιουργούμε απαλές, φυσικές γραμμές, που δένουν αρμονικά με τα χαρακτηριστικά του κάθε προσώπου και για αυτό σχεδιάζουμε με απαράμιλλη ακρίβεια, αντιγράφοντας την φυσική διάταξη των δικών σας τριχοθυλακίων. Ακολουθεί η έγχυση αναισθητικού διαλύματος, τοπικά στην δότρια περιοχή, στο πίσω μέρος του κεφαλιού, που καθιστά την όλη διαδικασία αφαίρεσης, ανώδυνη και απόλυτα ανεκτή από τον ασθενή. Κατόπιν, με τα ειδικά σχεδιασμένα για το δικό σας χειρουργείο (custom made) μικροσκοπικά εργαλεία, που έχουν διάμετρο μικρότερη του 1 χιλιοστού (από 0.6mm–0.9mm), αφαιρούνται τριχοθυλάκια από το πίσω μέρος του κεφαλιού. Η τεχνική αυτή, θέλει πραγματική δεξιοτεχνία από το γιατρό και για την πραγματοποίησή της, απαιτείται περισσότερος χρόνος και μεγαλύτερος κόπος από τον χειρουργό, για αυτό και πολλοί γιατροί την αποφεύγουν και προτείνουν την τεχνική strip (για να έχουν τον ίδιο αριθμό τριχοθυλακίων, σε λιγότερο χρόνο και με λιγότερο για αυτούς κόπο), ακόμη και στις περιπτώσεις ασθενών, που είναι άριστοι υποψήφιοι για την τεχνική FUE.

Στην Κλινική μας, πραγματοποιούμε την αφαίρεση τριχοθυλακίων, με την χρήση ειδικής αυτοματοποιημένης συσκευής Power FUE και έτσι καταφέρνουμε να αφαιρούμε πολύ μεγαλύτερο αριθμό τριχοθυλακίων, σε λιγότερο χρόνο. Αμέσως μετά την αφαίρεσή τους, τα τριχοθυλάκια διατηρούνται σε άριστες συνθήκες (υγρό και κρύο περιβάλλον 2-4 oC), σε ειδικό διάλυμα για μεταμοσχεύσεις μαλλιών (Hyperthermosol + LiposomalATP) και όχι σε απλό φυσιολογικό ορό. Το ειδικό αυτό διάλυμα, σύμφωνα με ιατρικές μελέτες είναι ότι καλύτερο, για την ενίσχυση της βιωσιμότητας και της ενδυνάμωσης των τριχοθυλακίων.

Που διαφέρουμε;
ΠΟΙΟΤΙΚΟΣ ΕΛΕΓΧΟΣ ΤΩΝ ΤΡΙΧΟΘΥΛΑΚΙΩΝ, ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΤΗΣ ΑΦΑΙΡΕΣΗΣ

Θα θέλαμε εδώ να αναφέρουμε, ότι κατά την διάρκεια λήψης των τριχοθυλακίων, η όλη διαδικασία ελέγχεται με ειδικό λογισμικό πρόγραμμα και όλες οι παράμετροι (αριθμός τριχών, πάχος, ύπαρξη τριχικού βολβού), που καθορίζουν την τελική βιωσιμότητα και επιτυχημένη μεταμόσχευση των τριχοθυλακίων, καταγράφονται και είναι ορατές από όλους (ασθενή και ιατρική ομάδα), προκειμένου να γίνεται ποιοτικός έλεγχος, την στιγμή ακριβώς που αυτά αφαιρούνται.

Μετά την ολοκλήρωση λήψης του απαραίτητου αριθμού τριχοθυλακίων, ακολουθεί ένα μισάωρο διάλειμμα για τον ασθενή, για να ξεπιαστεί, ξεκουραστεί και να απολαύσει το γεύμα της προτίμησής του, που παρέχεται από την Κλινική (ενημερώστε μας εδώ για τις διατροφικές προτιμήσεις σας). Αμέσως μετά, ο ασθενής επιστρέφει στην αίθουσα μεταμοσχεύσεων και ακολουθεί η χορήγηση τοπικού αναισθητικού στην δέκτρια περιοχή, στο πρόσθιο μέρος του κεφαλιού, προκειμένου να ξεκινήσει η εμφύτευση των τριχοθυλακίων. Για την εμφύτευσή τους, διενεργείται διάνοιξη μικροοπών, με ειδικά σχεδιασμένα εργαλεία (custom cut blades), σύμφωνα με την ακριβή διάμετρο των δικών σας τριχοθυλακίων, όπως αυτή έχει προκύψει από την ψηφιακή σας τριχοσκόπηση. Στην συνέχεια, τα μοσχεύματα τοποθετούνται, με τελευταίας τεχνολογίας implanters (συσκευές εμφύτευσης), που παραγγέλνονται με βάση τα χαρακτηριστικά των δικών σας τριχοθυλακίων (custum cut), στα οποία έχει οριστεί η διάμετρος, στον υποδοχέα εισαγωγής του μοσχεύματος, ώστε να δέχεται ακριβώς το μόσχευμα σας, με την ακριβή του διάμετρο.

Με αυτό τον τρόπο επιτυγχάνεται, η πλήρης εξάλειψη του τραυματισμού των μοσχευμάτων και της επακόλουθης απώλειας τους, που παρατηρείται στην μέθοδο της απευθείας εμφύτευσης με implanters. Ενώ ταυτόχρονα εξασφαλίζεται, ο ελάχιστος τραυματισμός του δέρματος, αφού οι μικροοπές σας, έχουν ακριβώς το μέγεθος, που έχουν και τα δικά σας implanters.

Ως εξειδικευμένη Κλινική Μεταμόσχευσης Μαλλιών, εφαρμόζουμε ΟΛΕΣ τις υπάρχουσες και εγκεκριμένες τεχνικές μεταμόσχευσης, όπου υπάρχει η ανάλογη ένδειξη. Έτσι στις περιπτώσεις ασθενών, που δεν μπορεί για κάποιους λόγους να εφαρμοστεί FUE (πάντα αυτοί οι λόγοι αναλύονται και επεξηγούνται στον ενδιαφερόμενο), εφαρμόζονται οι άλλες εγκεκριμένες τεχνικές.

 • FUT (Follicular Unit Transplantation – Μέθοδος strip)
  Η μέθοδος αυτή, εφαρμόζεται σε άνδρες, που δεν επιθυμούν να ξυρίσουν το κεφάλι τους και παράλληλα απαιτείται μεγάλος αριθμός μοσχευμάτων, για να αντιμετωπιστεί το πρόβλημά τους. Επίσης, εφαρμόζεται σε περιπτώσεις, με σγουρές τρίχες ή λεπτές ξανθές τρίχες. Στην μέθοδο αυτή, αφαιρούμε μια λωρίδα δέρματος από την ινιακή χώρα και ακολουθεί ο διαχωρισμός των τριχοθυλακιακών μονάδων, από το εξειδικευμένο προσωπικό της Κλινικής, με την χρήση ειδικών στερεοσκοπικών μικροσκοπίων. Στην Κλινική μας, κατά την σύγκλειση της περιοχής αυτής, πραγματοποιείται πάντοτε ένας ειδικός τύπος συρραφής, η τριχοφυτική σύγκλειση (trichophytic closure) και έτσι εξασφαλίζεται μια αόρατη ουλή (invisible scar), καθώς η συρραφή αυτή επιτρέπει την έκφυση τριχών, μέσα από την ουλή. Στην Derm & Plastic Surgery Hair Clinic, εφαρμόζουμε σωστά την τριχοφυτική σύγκλειση, αποδίδοντας παράλληλα, μέγιστο αριθμό τριχοθυλακίων σε μια συνεδρία. Το άγχος και μόνο, για την ύπαρξη άσχημης ουλής, ΔΕΝ θα πρέπει να είναι ο παράγοντας που θα σας αποτρέψει από την FUT τεχνική, εφόσον είστε κατάλληλοι υποψήφιοι για αυτή την μέθοδο και εφόσον επιλέξετε τον σωστό χειρουργό, που γνωρίζει και εφαρμόζει άρτια την τεχνική αυτή.
 • Συνδυασμός FUE & FUT
  Ο συνδυασμός τεχνικών μεταμόσχευσης μαλλιών, αποτελεί μεγάλο πλεονέκτημα για τον χειρουργό που γνωρίζει και εφαρμόζει άριστα και τις δύο μεθόδους, ώστε να αποδώσει το βέλτιστο αποτέλεσμα. Κατά τη συνδυαστική μέθοδο μεταμόσχευσης μαλλιών, γίνεται ταυτόχρονη εξαγωγή των τριχοθυλακίων, με τη χρήση και των δύο τεχνικών, την ίδια ημέρα. Έτσι μεγιστοποιούμε τον αριθμό των λαμβανόμενων τριχοθυλακίων, χωρίς πλήρες ξύρισμα. Ο συνδυασμός εφαρμόζεται στις περιπτώσεις, που ο ασθενής έχει μεγάλες ανάγκες σε τριχοθυλάκια και επιθυμεί FUE, αλλά δεν θέλει να ξυρίσει μεγάλο μέρος του κεφαλιού του, ούτε να προβεί σε body hair transplantation.
 • Mini FUT (Mini-Strips)
  Εφαρμόζεται κυρίως στις περιπτώσεις ασθενών, που έχουν υποβληθεί σε πολλαπλές μεταμοσχεύσεις, με αποτέλεσμα να είναι δύσκολο να εφαρμοστεί η μέθοδος FUE, λόγω ινώσεων και συμφύσεων, αλλά ούτε και η μέθοδος FUT, λόγω απώλειας ελαστικότητας. Στην μέθοδο αυτή, αφαιρούνται μικρές σε μέγεθος λωρίδες ιστού (mini strips), από την ζώνη σταθερής τριχοφυΐας στο πίσω μέρος του κεφαλιού, με ελάχιστα επεμβατικό τρόπο και ακολουθεί πάντοτε τριχοφυτική σύγκλειση τους. Κατόπιν στα ministrips, πραγματοποιείται η ίδια επεξεργασία απομόνωσης των τριχοθυλακίων, όπως και στην τεχνική FUT. Με την μέθοδο Mini FUT, εκμεταλλευόμαστε στο έπακρο, τις εναπομένουσες δυνατότητες της δότριας περιοχής, σε δύσκολα περιστατικά που οι θεραπευτικές επιλογές είναι ελάχιστες.
 • Nano FUE
  Τα nanografts, είναι πολύ λεπτά μονότριχα μοσχεύματα, που εφαρμόζονται στις περιπτώσεις μεταμόσχευσης φρυδιών, όπου απαιτείται απόλυτα φυσικό και αρμονικό αποτέλεσμα, προσομοιάζοντας τα φυσικά ανατομικά χαρακτηριστικά του φυσικού φρυδιού.
 • Unshaven FUE
  Όταν το ξύρισμα της δότριας περιοχής, αποτελεί ανασταλτικό παράγοντα στην πραγματοποίηση μεταμόσχευσης μαλλιών με τη μέθοδο FUE, τότε η επιστήμη δεν σηκώνει τα χέρια, αλλά εφαρμόζει την unshaven FUE. Εφαρμόζεται σε ανθρώπους, οι οποίοι για λόγους προσωπικούς, επαγγελματικούς, κοινωνικούς (πολιτικοί, ηθοποιοί, μοντέλα), δεν θέλουν να γίνει αντιληπτό, ότι υπεβλήθησαν σε μεταμόσχευση μαλλιών.
 • BHT (Body Hair Transplantation)
  Η μέθοδος αυτή, εφαρμόζεται σε ακραίες περιπτώσεις, στις οποίες έχουν εξαντληθεί τα αποθέματα της δότριας περιοχής της κεφαλής και καταφεύγουμε στα τριχοθυλάκια του σώματος ως λύση. Πρώτη επιλογή για λήψη μοσχευμάτων στις περιπτώσεις αυτές, είναι η υπογνάθιος χώρα (περιοχή υπογενείου), και εν συνεχεία το στήθος, η κοιλία, οι κνήμες, το εφήβαιο (περιοχή πάνω από τα γεννητικά όργανα), τα χέρια και οι μασχάλες.
 • Είναι ειδικά σχεδιασμένη, με βάση τα χαρακτηριστικά των δικών σας τριχοθυλακίων (Custom Cut Εργαλεία)
 • Είναι ελάχιστα επεμβατική (Μinimal Ιnvasive) και εκτελείται υπό τοπική αναισθησία
 • Έχει ελάχιστο πόνο μετεγχειρητικά
 • Παρουσιάζει ελάχιστη αιμορραγία (Aναίμακτη)
 • Έχει ταχεία ανάρρωση
 • Αποφεύγονται οι μόνιμες ουλές στη δότρια χώρα
 • Δεν απαιτεί χρήση ραμμάτων
 • Επιτρέπει την ομοιόμορφη χρήση όλης της δότριας χώρας
 • Επιτρέπει την επαναχρησιμοποίηση της δότριας χώρας, για μελλοντικές επεμβάσεις
 • Παρατηρείται ένα ποσοστό επανέκφυσης τριχών, στις θέσεις λήψεως των τριχοθυλακίων, λόγω των θυλακικών βλαστοκυττάρων (Stem Cells) που παραμένουν στην περιοχή.

Μετά την επέμβαση, τα νέα μαλλιά λούζονται, χτενίζονται, κουρεύονται και βάφονται κανονικά και δεν απαιτείται κάποια ιδιαίτερη φροντίδα για τη συντήρηση τους. Τα μαλλιά στη νέα τους θέση θα μείνουν για πάντα, διότι διατηρούν τις ιδιότητες της περιοχής από όπου τα πήραμε (ζώνη σταθερής τριχοφυΐας). Τα νέα μαλλιά αρχίζουν να αναπτύσσονται, αμέσως μετά την εμφύτευση τους και εμφανίζονται, κατά μέσο όρο 3 μήνες μετά την επέμβαση, ενώ το αποτέλεσμα ολοκληρώνεται στον 1 χρόνο.

Αφού ολοκληρωθεί η μεταμόσχευση μαλλιών, επαναλαμβάνεται σε τακτά χρονικά διαστήματα η ψηφιακή τριχοσκόπηση (3, 6 και 12 μήνες), που δίνει τη δυνατότητα λεπτομερούς εξέτασης και ανίχνευσης των αλλαγών, στις μεταμοσχευμένες περιοχές και παρέχει συγκριτικές εικόνες «πριν» και «μετά». Το βέβαιο είναι ότι στην Derm & Plastic Surgery Hair Clinic, τα μαλλιά σας δεν θα αφεθούν στην τύχη τους, μετά την μεταμόσχευση! Η παρακολούθηση των ασθενών μας μετεγχειρητικά, είναι για εμάς δέσμευση, καθώς εγγυόμαστε για επανέκφυση κάθε τριχοθυλακίου.

Πολλές φορές ο ενδιαφερόμενος για μεταμόσχευση μαλλιών, θα βρεθεί σε δίλημμα σχετικά με το ποια τεχνική να επιλέξει και ποιόν γιατρό, καθώς έχει ακούσει για ασθενείς, που έχουν πέσει θύματα παραπληροφόρησης από marketing στο χώρο των μεταμοσχεύσεων.

ΣΥΧΝΕΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ

Θα φαίνεται η έλλειψη μαλλιών από την δότρια περιοχή;
Η δότρια περιοχή έχει πυκνότητα μαλλιών, που επιτρέπει την εκμετάλλευση του 50% των τριχοθυλακίων της (που αντιστοιχεί σε περίπου 30.000 τρίχες), χωρίς η αραίωση να γίνει αντιληπτή στην περιοχή αυτή.

Είναι επώδυνη η μεταμόσχευση μαλλιών;
Όχι. Η μεταμόσχευση μαλλιών πραγματοποιείται εξολοκλήρου με τοπική αναισθησία, σε ιατρικό περιβάλλον και είναι απόλυτα ανεκτή και ασφαλής. Μετά το τέλος της διαδικασίας, μπορείτε να επιστρέψετε σπίτι σας και από την επόμενη μέρα, στις καθημερινές σας δραστηριότητες. Δεν χρειάζεται νοσηλεία.

Πόσο διαρκεί;
Ανάλογα με την περιοχή που έχουμε να καλύψουμε, ο μέσος χρόνος είναι από 3 έως 7 ώρες. Στα χρονικά αυτά πλαίσια, μπορούμε να διεκπεραιώσουμε περιστατικά που απαιτούν μεγάλο αριθμό τριχοθυλακίων (mega-sessions), εμπλουτίζοντας κατάλληλα την ιατρική ομάδα με περισσότερο προσωπικό.

Πότε μπορώ να επιστρέψω στην δουλειά μου;
Δεδομένου ότι η μέθοδος FUE είναι ελάχιστα επεμβατική, μπορείτε να επιστρέψετε από την επόμενη κιόλας ημέρα στην εργασία σας. Αν έχετε αρκετά μαλλιά για να καλύψετε τα σημεία εξαγωγής και εμφύτευσης των τριχοθυλακίων, τότε η μέθοδος θα περάσει απαρατήρητη, εάν σας ενδιαφέρει να μην το καταλάβουν οι άλλοι. Στις περιπτώσεις αυτές, υπάρχει εξάλλου και η δυνατότητα εκτέλεσης της μεταμόσχευσης μαλλιών με την τεχνική Unshaven-FUE, χωρίς να ξυριστεί η δότρια περιοχή.

Τα τριχοθυλάκια λαμβάνονται, αφού οι τρίχες ψαλιδιστούν λίγο και μεταφέρονται στις περιοχές αραίωσης, όπου τοποθετούνται ανάμεσα στις υπόλοιπες μακριές τρίχες. Καθώς τα τριχοθυλάκια, λαμβάνονται από διάφορα σημεία της δότριας περιοχής, τα σημεία δεν είναι ορατά, γιατί κατ’ αρχήν είναι υπερβολικά μικρά και κατά δεύτερον καλύπτονται από το μήκος των γειτονικών τριχών.

Μετά από πόσες ημέρες μπορώ να λουστώ;
Η δότρια περιοχή μπορεί να λουστεί από την επομένη ημέρα της μεταμόσχευσης μαλλιών και ολόκληρο το κεφάλι από την 3η ημέρα. Το καθημερινό λούσιμο είναι αναγκαίο, για την καθαριότητα και την υγιεινή του τριχωτού της κεφαλής.

Πότε θα αρχίσουν να φαίνονται τα αποτελέσματα της επέμβασης;
Τα νέα μαλλιά αρχίζουν να αναπτύσσονται, αμέσως μετά την εμφύτευση τους και εμφανίζονται, κατά μέσο όρο 3 μήνες μετά την επέμβαση, ενώ το αποτέλεσμα ολοκληρώνεται στον 1 χρόνο.

Η Μεταμόσχευση γίνεται μόνο στο τριχωτό της κεφαλής;
Γίνεται σε οποιοδήποτε σημείο του σώματος. Κάνουμε μεταμόσχευση FUE, για ελλείψεις τριχών σε φρύδια, μουστάκι, φαβορίτες, γένια.

Η Μεταμόσχευση Μαλλιών σταματά την τριχόπτωση;
Η τριχόπτωση δεν σταματά με τη μεταμόσχευση μαλλιών. Για τον λόγο αυτό, χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή και εμπειρία στο σχεδιασμό της μεταμόσχευσης μαλλιών, ώστε να προβλέπει τη μελλοντική εξέλιξη της τριχόπτωσης και να καλύπτει τις μελλοντικές αισθητικές ανάγκες του ασθενούς.

Ποια είναι η καταλληλότερη ηλικία για να κάνω Μεταμόσχευση Μαλλιών;
Δεν υπάρχει σωστή ή λάθος ηλικία. Είναι βέβαιο όμως, ότι όσο νωρίτερα επέμβουμε, τόσο καλύτερα θα είναι. Παραμένει μεγάλο πλεονέκτημα για κάποιον, να αντιμετωπίζει την υπάρχουσα αραίωση με τη μεταμόσχευση μαλλιών, προτού δηλαδή διαμορφωθεί κενό. Απλά με την τακτική αυτή, απαιτούνται περισσότερες μικρές συνεδρίες μεταμόσχευσης μαλλιών, ανάλογα με την εξέλιξη της τριχόπτωσης. Έτσι όμως, δεν θα δώσετε ποτέ την εικόνα του φαλακρού.

Είναι ακριβή η Custom Cut FUE;
Πλέον η μεταμόσχευση μαλλιών, δεν αποτελεί πολυτέλεια. Η μέθοδος FUE, που στο παρελθόν ήταν ασύγκριτα πιο ακριβή, σε σχέση με τις άλλες μεθόδους, είναι πια οικονομικά προσιτή σε όλους.

Το κόστος της μεταμόσχευσης μαλλιών, απασχολεί όλους τους ασθενείς που πάσχουν από τριχόπτωση και που ενδιαφέρονται να υποβληθούν σε μεταμόσχευση μαλλιών. Ωστόσο η τιμή, δεν πρέπει να αποτελεί το κορυφαίο κριτήριο επιλογής σας. Αντίθετα, πριν καταλήξετε στο γιατρό της επιλογής σας, θα πρέπει να σταθμίσετε μια σειρά από κριτήρια και προϋποθέσεις, που παίζουν καθοριστικό ρόλο στην επιτυχία της επέμβασης και ως εκ τούτου, της μετέπειτα ζωής σας. Το φθηνότερο, θα πρέπει να σας κάνει επιφυλακτικούς για την ποιότητα του αποτελέσματος. Γιατί μια μεταμόσχευση μαλλιών, που προσφέρεται σε πολύ χαμηλότερη τιμή, συνήθως διενεργείται από μη εξειδικευμένα άτομα, με φθηνά χειρουργικά εργαλεία και το τελικό αποτέλεσμα είναι απογοητευτικό και δυστυχώς μόνιμο και δύσκολα διορθώσιμο μετέπειτα.

Για αυτό και παροτρύνουμε τους ενδιαφερόμενους, που επισκέπτονται την Κλινική μας, να επισκεφθούν και άλλους γιατρούς, ώστε να μπορούν να συγκρίνουν και να μπορούν να επιλέξουν με γνώση τον καλύτερο. Ο χειρουργός στον οποίο θα εμπιστευθείτε το κεφάλι σας, πρέπει να σας εμπνέει εμπιστοσύνη και να νιώσετε με σιγουριά ότι είναι πιστοποιημένος, ενημερωμένος και το κυριότερο, εξειδικευμένος για όλες τις τεχνικές.

ΚΟΣΤΟΣ – ΤΙΜΕΣ

 Το κόστος της μεταμόσχευσης μαλλιών στην Κλινική μας ξεκινάει από 1.500€ και διαμορφώνεται ανάλογα με την έκταση του προβλήματος.

ΕΜΠΕΙΡΙΕΣ & ΑΠΟΨΕΙΣ

ΜΕΤΑΜΟΣΧΕΥΣΗ ΜΑΛΛΙΩΝ

4 μήνες και τα αποτελέσματα είναι κάτι παραπάνω από εμφανή, αλλά το κυριότερο για μένα είναι φυσικά και χωρίς να φαίνεται ότι έκανα κάτι...

Thomas Leber

Είχα εμφανή σημάδια αραίωσης στην κορυφή του κεφαλιού, κάτι που με έκανε να νιώθω μειονεκτικά. Αποφάσισα να προβώ σε μεταμόσχευση...

Περισσότερα

ΜΕΤΑΜΟΣΧΕΥΣΗ ΜΑΛΛΙΩΝ

Όχι μόνο δεν πόνεσα, αλλά δεν υπάρχει ούτε ένα σημάδι που να φανερώνει την μεταμόσχευση που έχω κάνει. Σας ευχαριστώ πολύ!...

Dominique Gooss

Η αραίωση που είχα ήταν μεγάλο μειονέκτημα για εμένα και για να κρύψω το πρόβλημα μου φορούσα πάντα καπέλα. Φοβόμουν να κάνω...

Περισσότερα

ΜΕΤΑΜΟΣΧΕΥΣΗ ΜΑΛΛΙΩΝ

Δεν υπόσχεται ποτέ κάτι που δεν μπορεί να δώσει, ενώ με παρότρυνε να πάω και σε άλλους χειρουργούς και να ρωτήσω, προτού καταλήξω...

Νίκος Θεοδωρόπουλος

Ταλαιπωρήθηκα πολύ μέχρι να βρω τον γιατρό, που θα με κάνει να νιώσω εμπιστοσύνη, για να μου λύσει το πρόβλημα μου με υπευθυνότητα...

Περισσότερα

ΚΛΕΙΣΤΕ ΡΑΝΤΕΒΟΥ

Καλέστε μας
ή συμπληρώστε την φόρμα
Εγγραφείτε στο newsletter μας
και κερδίστε μια ψηφιακή τριχοσκοπική ανάλυση

ΗΜ/ΝΙΑ ΓΕΝΝΗΣΗΣ
ΦΥΛΛΟ