Μεσοθεραπεία Προσώπου | Τι Είναι και Ποια τα Οφέλη της για την Επιδερμίδα 

Μεσοθεραπεία Προσώπου | Τι είναι και Πώς γίνεται

Η Μεσοθεραπεία Προσώπου έχει καταφέρει να κερδίσει το δικό της πιστό κοινό τα τελευταία χρόνια, το οποίο μάλιστα αποδεικνύεται ολοένα και αυξανόμενο. Αν δεν την έχετε ακόμη δοκιμάσει, στερείτε από την επιδερμίδα σας μια πραγματικά πολύ καλή εμπειρία ενυδάτωσης- και όχι μόνο. Ας δούμε ωστόσο αναλυτικά τι είναι ακριβώς, σε τι διαφέρει από άλλες θεραπείες ομορφιάς και ποια είναι τα οφέλη της.

Τι είναι η Μεσοθεραπεία Προσώπου

Η μεσοθεραπεία είναι από τις πιο προσαρμοστικές και ευέλικτες θεραπείες ομορφιάς. Ο χαρακτήρας της καθίσταται ελάχιστα επεμβατικός σε σχέση με άλλες τεχνικές της Αισθητικής Δερματολογίας. Ανάλογα με τις ανάγκες κάθε επιδερμίδας, μπορεί να έχει αντιγηραντική ή ενυδατική δράση. Πρόκειται για μια θεραπευτική τεχνική κατά τη διάρκεια της οποίας πραγματοποιείται έγχυση διαφόρων διαλυμάτων κάτω από την επιδερμίδα. Αυτά μπορεί να περιλαμβάνουν ένα σύμπλεγμα βιταμινών όπως η βιταμίνη C, υαλουρονικό οξύ, ιχνοστοιχεία, αμινοξέα ή διάφορα αντιοξειδωτικά συστατικά.

Όλα αυτά τα στοιχεία υπάρχουν ήδη στο δέρμα εκ φύσεως, αλλά με την πάροδο των ετών η συγκέντρωσή τους μειώνεται. Ο οργανισμός τα παράγει όλο και μικρότερες ποσότητες, οπότε υπάρχει η ανάγκη να εισάγουμε εμείς τα συστατικά αυτά με άλλους τρόπους στην επιδερμίδα μας. Ένας από αυτούς τους τρόπους- και μάλιστα από τους πλέον αποτελεσματικούς- είναι η μεσοθεραπεία.

Γιατί να κάνω Μεσοθεραπεία Προσώπου;

Εδώ η απάντηση είναι εξαιρετικά εύκολη, αν όχι αυτονόητη. Οι μυημένοι στον χώρο της ομορφιάς θα θεωρούσαν μάλιστα την ερώτηση αυτή ρητορική. Η μεσοθεραπεία έχει πραγματικά μια σειρά από οφέλη για κάθε επιδερμίδα. Μεταξύ άλλων:

 • Αντιμετωπίζει τις ρυτίδες
 • Προλαμβάνει τον σχηματισμό ρυτίδων και λεπτών γραμμών
 • Προλαμβάνει τη χαλάρωση
 • Προσφέρει εκ των έσω ενυδάτωση
 • Δίνει λάμψη και νεανική-σφριγηλή όψη
 • Προσφέρει φωτεινότητα
 • Ενισχύει την παραγωγή κολλαγόνου και ελαστίνης
 • Βελτιώνει την όψη και την υφή του δέρματος
 • Συμβάλλει στην αντιμετώπιση της ακμής

Σε ποια είδη χωρίζεται;

Τα είδη της μεσοθεραπείας, αναλόγως της τεχνικής που διενεργείται, είναι δύο. Η ενέσιμη και η μη ενέσιμη. Φυσικά αυτό που πρέπει να κάνετε είναι να βρείτε εκείνο που ανταποκρίνεται στις ανάγκες της δικής σας επιδερμίδας. Αυτό θα πραγματοποιηθεί στο consultation ραντεβού με κάποιον από τους εξειδικευμένους Δερματολόγους των Κλινικών μας. Στην Derm & Plastic Surgery Clinic υπάρχουν διαθέσιμα και τα δύο είδη, προκειμένου να απολαύσετε τις κορυφαίες των παροχών του skincare.

Όσον αφορά τα ποιοτικά της χαρακτηριστικά, διακρίνεται στην κλασική μεσοθεραπεία αλλά και την ενισχυμένη. Το πρώτο είδος προορίζεται για πιο νεαρές ηλικίες και δέρματα που δεν έχουν τόσο εξειδικευμένες ανάγκες. Εν αντιθέσει, το δεύτερο ενδείκνυται για μεγαλύτερες και πιο ταλαιπωρημένες επιδερμίδες.

Τέλος, η μεσοθεραπεία μπορεί να διακριθεί και βάσει του σημείου στο οποίο πραγματοποιείται. Έτσι, έχουμε τη μεσοθεραπεία προσώπου, σώματος και μαλλιών.

Τι είναι η Ενέσιμη Μεσοθεραπεία Προσώπου;

Όπως φαίνεται και από την ονομασία της, κατά τη διαδικασία αυτή πραγματοποιείται χρήση βελόνων. Πρόκειται για ειδικές πολύ λεπτές βελόνες μέσω των οποίων εισχωρούν στην επιδερμίδα όλα τα επιλεχθέντα για εκείνη θρεπτικά συστατικά. Οι βελόνες αυτές θυμίζουν εκείνες που χρησιμοποιούνται και κατά τον μικροβελονισμό.

Τι είναι η Μη Ενέσιμη Μεσοθεραπεία Προσώπου;

Στη Μη Ενέσιμη Μεσοθεραπεία αντί για βελόνες χρησιμοποιείται η συσκευή Dermapen. Σε σχέση με την μη ενέσιμη, μπορεί να διεισδύσει σε μικρότερο βάθος. Ωστόσο υπερτερεί όσον αφορά την αναπλαστική της ικανότητα. Και σε αυτή την περίπτωση ο Δερματολόγος είναι εκείνος που θα κρίνει ποιο είναι το είδος που ανταποκρίνεται στις ανάγκες της δικής σας επιδερμίδας.

Θα πονέσω;

Ένας ακόμη παράγοντας που ενισχύει τη δημοφιλία της, είναι πως περιλαμβάνει πολύ μικρό επίπεδο πόνου. Δεν θα πονέσετε παρά σε ελάχιστο βαθμό κατά τη διάρκεια της μεσοθεραπείας. Σε γενικές γραμμές πρόκειται για μια τεχνική σχετικά ανώδυνη. Μάλιστα, πριν ξεκινήσει η θεραπεία, πραγματοποιείται η εφαρμογή μιας αναισθητικής κρέμας που καθιστά τη μεσοθεραπεία απολύτως ανεκτή.

Πότε μπορώ να κάνω για πρώτη φορά Μεσοθεραπεία Προσώπου;

Από τα 18 και μετά, σε οποιαδήποτε ηλικία μπορείτε να κάνετε μεσοθεραπεία! Παρόλο που πολλοί την αποκαλούν «αντικαταστάτη του Btx», οι ευεργετικές της ιδιότητες δεν περιορίζονται στην αντιγήρανση. Αναλόγως των συστατικών που θα επιλεχθούν σε κάθε θεραπεία, μπορεί να προσφέρει απλώς μια πολύ βαθιά ενυδάτωση. Όπως αντιλαμβάνεστε, ενυδάτωση έχουν ανάγκη όλες οι επιδερμίδες ανεξαρτήτως ηλικίας ή τύπου δέρματος.

Ποια είναι η καλύτερη Μεσοθεραπεία για εμένα;

Εύλογα θα σας έχει δημιουργηθεί κατόπιν όλων αυτών η απορία, ποιο είδος μεσοθεραπείας έχει ανάγκη η δική σας επιδερμίδα. Δεν υπάρχει όμως κανένας λόγος ανησυχίας, αφού θα επιληφθεί του θέματος ένας ειδικός. Ο αρμόδιος Δερματολόγος των Κλινικών μας θα συζητήσει μαζί σας και θα σας προτείνει αυτό που ακριβώς χρειάζεστε.

Μπορώ να κάνω μόνη μου Μεσοθεραπεία προσώπου στο σπίτι;

Δυστυχώς η παραπληροφόρηση έχει φτάσει και στον χώρο της Αισθητικής Δερματολογίας. Άλλες φορές μπορεί να είναι ακίνδυνη και άλλες όχι. Σε αυτή την περίπτωση, η απάντηση είναι αρνητική: Δεν μπορείτε να κάνετε μόνη σας στο σπίτι μεσοθεραπεία. Στη χειρότερη περίπτωση θα αποβεί επικίνδυνο και στην καλύτερη απλώς ανώφελο. Το αποτέλεσμα δεν θα μπορέσει ούτε καν να προσεγγίσει αυτό της επαγγελματικής διαδικασίας που θα σας κάνουν οι ειδικοί. Ακόμη, επειδή δεν είστε ειδικοί χειριστές των μηχανημάτων αυτών, μπορεί να τραυματίσετε το δέρμα σας. Περιοριστείτε λοιπόν στις σπιτικές μάσκες ομορφιάς και αφήστε τις πιο εξειδικευμένες υπηρεσίες στα χέρια των ανθρώπων που έχουν αφιερώσει τη ζωή τους στην επιστήμη της Δερματολογίας.

Πότε θα δω αποτελέσματα από τη Μεσοθεραπεία προσώπου;

Η απάντηση εδώ θα σχηματίσει αμέσως ένα χαμόγελο στα χείλη σας. Από την πρώτη κιόλας συνεδρία θα δείτε το glow effect της στην επιδερμίδα σας. Ή το anti-aging αν αυτός ήταν ο σκοπός σας εξ αρχής. Ωστόσο, όπως κάθε τι άλλο, θα δράσει σε πολύ μεγαλύτερο βαθμό αν εφαρμοστεί ξανά. Στις Κλινικές μας προσαρμόζουμε το πρωτόκολλο στις ανάγκες τις επιδερμίδας κάθε ασθενούς μας και κινούμαστε αναλόγως. Σε γενικές γραμμές πάντως, 4-6 συνεδρίες είναι ο ιδανικός αριθμός συνεδριών προκειμένου να δείτε το 100% των μεσοθεραπευτικών ωφελειών.

Έχει παρενέργειες η Μεσοθεραπεία Προσώπου;

Στις κλινικές μας η θεραπεία είναι απολύτως ασφαλής. Δεν υπάρχει κανένας κίνδυνος και είναι μια διαδικασία χωρίς παρενέργειες ή επιπτώσεις για την υγεία σας. Το μόνο που χρειάζεται να έχετε υπόψη είναι πως μετά το εν λόγω facial θα παρουσιάσετε:

 • Μικρό βαθμό ερυθρότητας
 • Ενδεχομένως μικρό βαθμό ερεθισμού
 • Ήπιο οίδημα που μετά από λίγες ώρες υποχωρεί
Σας άρεσε αυτό που μόλις διαβάσατε;
Μοιραστείτε το με φίλους και αγαπημένα σας πρόσωπα!!
Newsletter Derm & Plastic Surgery Clinic

  ΗΜ/ΝΙΑ ΓΕΝΝΗΣΗΣ

  ΦΥΛΛΟ