Μαύροι Κύκλοι: Τρόποι Αντιμετώπισης

Για πολλούς ανθρώπους, οι μαύροι κύκλοι και το πρήξιμο γύρω από τα μάτια είναι απλά το αποτέλεσμα της συσσώρευσης υγρών από τη θέση του ύπνου ή τη διατροφή τους, ενώ για άλλους αποτελούν σημάδια γήρανσης, τα οποία επηρεάζονται από διάφορους παράγοντες τους οποίους αναλύσαμε στο προηγούμενο άρθρο (δες εδώ).

Αν ανήκετε στην δεύτερη κατηγορία, έχετε ήδη ανακαλύψει πως κανένα από τα σπιτικά γιατροσόφια και τις πολυδιαφημισμένες κρέμες του εμπορίου, δεν έχουν πραγματικά αποτελέσματα στην αντιμετώπιση των μαύρων κύκλων. Στην καλύτερη περίπτωση να καλύψουν ελάχιστα και εννοείται προσωρινά το πρόβλημα, όμως αυτό θα μπορούσατε να το πετύχετε και με ένα απλό concealer.

Είναι λοιπόν χαμένη η μάχη με τους μαύρους κύκλους; Φυσικά και όχι, αφού ευτυχώς, υπάρχει μια σειρά από αποτελεσματικές ιατρικές διαδικασίες, οι οποίες μπορούν να σας βοηθήσουν να καταπολεμήσετε τόσο τους μαύρους κύκλους, όσο και το πρήξιμο που δημιουργεί τις σακούλες κάτω από τα μάτια.

θεραπείες για την αντιμετώπιση των μαύρων κύκλων

Ακολουθούν μερικές από τις δημοφιλέστερες και δραστικότερες θεραπείες για την αντιμετώπιση των μαύρων κύκλων!

Κρέμες λεύκανσης, Δραστικότητα 7/10

Οι συνταγογραφούμενες κρέμες λεύκανσης μειώνουν την υπέργχρωση του δέρματος κάτω από τα μάτια. Συνήθως περιλαμβάνουν συστατικά όπως αζελαϊκό οξύ, κοζικό οξύ , γλυκολικό οξύ κ.α και σε κάθε περίπτωση η χρήση οποιασδήποτε κρέμας λεύκανσης θα πρέπει να γίνεται με την σύμφωνη γνώμη του θεράποντα δερματολόγου.

Θεραπείες με Laser, Δραστικότητα 9/10

Οι θεραπείες με laser χρησιμοποιούν θερμική ενέργεια για να αναπλάσουν το δέρμα και στοχεύουν στην σκούρες χρωστικές ουσίες που έχουν συσσωρευτεί στο κάτω βλέφαρο. Ταυτόχρονα οι θεραπείες με Laser διεγείρουν και την παραγωγή του φυσικού κολλαγόνου, γεγονός που θα δώσει αποτέλεσμα και στις ψηλές ρυτιδούλες κάτω από τα μάτια.

Χημικό peeling, Δραστικότητα 8/10

Μια από τις πιο δραστικές θεραπείες για την αντιμετώπιση των μαύρων κύκλων κάτω από τα μάτια, είναι το ήπιο χημικό Peeling που εφαρμόζεται αυστηρά από Δερματολόγους. Η θεραπεία αυτή λευκαίνει το δέρμα κάτω από τα μάτια και συνήθως περιλαμβάνει συστατικά όπως γλυκολικό οξύ, ρετινοϊκό οξύ κ.α

Αποτελε μια σχετικά απλή διαδικασία, όταν η εφαρμογή γίνεται από έμπειρο και εξειδικευμένο ιατρό, που περιλαμβάνει την εφαρμογή μιας χημικής ουσίας στην επιφάνεια του δέρματος , η οποία θα αφαίρεση το ανώτερο στρώμα του αποχρωματισμένου δέρματος για να αποκαλύψει την νεότερη και υγιή στοιβάδα που βρίσκεται από κάτω.

Στην Derm & Plastic Surgery Clinic θα βρείτε το Eye White Peel, την πιο εξειδικευμένη και αποτελεσματική μορφή ειδικού χημικού peeling για τον αποχρωματισμό των μαύρων κύκλων και θα δείτε μέσα σε 10 μόλις λεπτά, τους μαύρους κύκλους να γίνονται παρελθόν!

Το Eye White Peel συνδυάζεται άριστα με τα fillers υαλουρονικού οξέος για ακόμη πιο ολοκληρωμένη θεραπεία. Μάθετε τα πάντα για το Eye White Peel εδώ

Filler Υαλουρονικού οξέος, Δραστικότητα 10/10

Η απώλεια λίπους στην περιοχή του προσώπου είναι μία από τις κύριες αιτίες της δερματικής γήρανσης και δίνει στο πρόσωπο πιο βυθισμένη, λεπτή εμφάνιση. Όταν μειώνεται το λίπος γύρω από τα μάτια τότε δημιουργείται το αντιαισθητικό εφέ «βαθουλώματος» στο κάτω βλέφαρο, κάνοντας τα μάτια και κατ’ επέκταση το πρόσωπο, να μοιάζουν γερασμένα και κουρασμένα.

Η καλύτερη λύση για να αποκτήσετε ξανά νεανικό πρόσωπο χωρίς νυστέρι είναι το ενέσιμο υαλουρονικό οξύ, το οποίο χορηγείται στην περιοχή των ματιών για να αναπληρωθεί ο χαμένος όγκος και να γεμίσει οποιαδήποτε ελλειμματική περιοχή κάτω από το μάτι, εξαφανίζοντας έτσι δραστικά τους μαύρους κύκλους.

Βλεφαροπλαστική, Δραστικότητα 10/10

Η βλεφαροπλαστική αποτελεί μια πιο δραστική αντιμετώπιση για τις σακούλες, αφαιρώντας το πλεονάζον λίπος που σε κάποιους ανθρώπους συσσωρεύεται στην περιοχή των ματιών. Η χειρουργική επέμβαση βλεφάρων διορθώνει τις σακούλες κάτω από τα μάτια και παράλληλα αντιμετωπίζει και το χαλαρό δέρμα και τις ρυτίδες στα βλέφαρα.

Σας άρεσε αυτό που μόλις διαβάσατε;
Μοιραστείτε το με φίλους και αγαπημένα σας πρόσωπα!!
Newsletter Derm & Plastic Surgery Clinic

ΗΜ/ΝΙΑ ΓΕΝΝΗΣΗΣ
ΦΥΛΛΟ