Μαύροι Κύκλοι: Τρόποι Αντιμετώπισης

Για πολλούς ανθρώπους, οι μαύροι κύκλοι και το πρήξιμο γύρω από τα μάτια είναι απλά το αποτέλεσμα της συσσώρευσης υγρών από τη θέση του ύπνου ή τη διατροφή τους. Για άλλους οι μαύροι κύκλοι  αποτελούν σημάδι γήρανσης, που επηρεάζεται από παράγοντες τους οποίους αναλύσαμε στο προηγούμενο άρθρο (δες εδώ).

Αν ανήκετε στην δεύτερη κατηγορία, έχετε  ανακαλύψει πως κανένα σπιτικο γιατροσόφι ή κρέμα του εμπορίου δεν αρκεί. Αποτελούν επιφανειακές λύσεις και δεν μπορούν να αντιμετωπίσουν τους μαύρους κύκλους…  Στην καλύτερη περίπτωση να καλύψουν ελάχιστα και εννοείται προσωρινά το πρόβλημα, όμως αυτό μπορούσατε να το πετύχετε και με ένα απλό concealer.

Είναι λοιπόν χαμένη η μάχη με τους μαύρους κύκλους; Φυσικά και όχι, χάρη σε μια σειρά από αποτελεσματικές ιατρικές διαδικασίες, οι οποίες μπορούν να  βοηθήσουν στην καταπολέμηση τόσο  των μαύρων κύκλων, όσο και του πρηξίματος που δημιουργεί τις σακούλες.

θεραπείες για την αντιμετώπιση των μαύρων κύκλων

Ακολουθούν μερικές από τις δημοφιλέστερες και δραστικότερες θεραπείες για την αντιμετώπιση των μαύρων κύκλων!

Κρέμες λεύκανσης  Δραστικότητα 7/10

Οι συνταγογραφούμενες κρέμες λεύκανσης μειώνουν την υπέργχρωση του δέρματος κάτω από τα μάτια. Συνήθως περιλαμβάνουν συστατικά όπως αζελαϊκό οξύ, κοζικό οξύ  κ.α. Σε κάθε περίπτωση η χρήση οποιασδήποτε κρέμας λεύκανσης, πρέπει να γίνεται με  σύμφωνη γνώμη του θεράποντα δερματολόγου.

Μαύροι κύκλοι- Θεραπεία Laser, Δραστικότητα 9/10

Οι θεραπείες με laser χρησιμοποιούν θερμική ενέργεια για να αναπλάσουν το δέρμα και στοχεύουν τις σκούρες χρωστικές ουσίες που έχουν συσσωρευτεί στο κάτω βλέφαρο. Ταυτόχρονα οι θεραπείες με Laser διεγείρουν την παραγωγή του φυσικού κολλαγόνου, γεμίζοντας λεπτές γραμμές και ρυτίδες.

Χημικό peeling, Δραστικότητα 8/10

Μια από τις πιο δραστικές θεραπείες για την αντιμετώπιση των μαύρων κύκλων κάτω από τα μάτια, είναι το ήπιο χημικό Peeling . Η εφαρμογή του γίνεται αποκλειστικά και αυστηρά από Δερματολόγους για την αποφυγή τραυματισμού/εγκαύματος του ασθενή. Η θεραπεία αυτή λευκαίνει το δέρμα κάτω από τα μάτια και συνήθως περιλαμβάνει συστατικά όπως γλυκολικό οξύ, ρετινοϊκό οξύ κ.α

Αποτελεί μια σχετικά απλή διαδικασία, όταν εφαρμόζεται από έμπειρο και εξειδικευμένο ιατρό, με  χρήση χημικής ουσίας στην επιφάνεια του δέρματος. Η χημική αυτή ουσία, αφαιρεί το ανώτερο στρώμα του αποχρωματισμένου δέρματος για να αποκαλύψει την νεότερη και υγιή στοιβάδα που βρίσκεται από κάτω.

Στην Derm & Plastic Surgery Clinic θα βρείτε το Eye White Peel, την πιο εξειδικευμένη και αποτελεσματική μορφή ειδικού χημικού peeling για τον αποχρωματισμό των μαύρων κύκλων. Ετσι μέσα σε 10 μόλις λεπτά, οι μαύροι κύκλοι γίνονται παρελθόν!

Το Eye White Peel συνδυάζεται άριστα με τα fillers υαλουρονικού οξέος για ακόμη πιο ολοκληρωμένη θεραπεία. Μάθετε τα πάντα για το Eye White Peel εδώ

Filler Υαλουρονικού οξέος – Μαύροι Κύκλοι, Δραστικότητα 10/10

Η απώλεια λίπους στην περιοχή του προσώπου είναι μία από τις κύριες αιτίες της δερματικής γήρανσης. Δίνει στο πρόσωπο πιο βυθισμένη, λεπτή εμφάνιση και το το αντιαισθητικό εφέ «βαθουλώματος» στο κάτω βλέφαρο. Η απώλεια λίπους στην περιοχή κάνει τα μάτια και κατ’ επέκταση το πρόσωπο, να μοιάζουν γερασμένα και κουρασμένα.

Η καλύτερη λύση για να αποκτήσετε ξανά νεανικό πρόσωπο χωρίς νυστέρι είναι το ενέσιμο υαλουρονικό οξύ. Το υαλουρονικό οξύ αναπληρώνει το χαμένο όγκο και γεμίζει την περιοχή κάτω από το μάτι, εξαφανίζοντας δραστικά τους μαύρους κύκλους.

Βλεφαροπλαστική, Δραστικότητα 10/10

Η βλεφαροπλαστική αποτελεί μια πιο δραστική αντιμετώπιση για τις σακούλες, αφαιρώντας το πλεονάζον λίπος που συσσωρεύεται στην περιοχή των ματιών. Η χειρουργική επέμβαση βλεφάρων διορθώνει τις σακούλες κάτω από τα μάτια και παράλληλα αντιμετωπίζει και το χαλαρό δέρμα και τις ρυτίδες στα βλέφαρα.

Σας άρεσε αυτό που μόλις διαβάσατε;
Μοιραστείτε το με φίλους και αγαπημένα σας πρόσωπα!!
Newsletter Derm & Plastic Surgery Clinic

ΗΜ/ΝΙΑ ΓΕΝΝΗΣΗΣ
ΦΥΛΛΟ