Μαύροι Κύκλοι

Θεραπείες για λαμπερό
& ξεκούραστο βλέμμα

ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΜΑΥΡΟΙ ΚΥΚΛΟΙ

 Με το γενικό όρο “μαύροι κύκλοι”, αναφερόμαστε στο ορατό αποτέλεσμα ή το σύμπτωμα μιας πληθώρας παραγόντων, που απασχολούν άνδρες και γυναίκες όλων των ηλικιών. Οι παράγοντες αυτοί, μπορεί να είναι κληρονομικότητα, αλλεργίες, κακής ποιότητας ύπνος, κτλ. Επειδή η επιδερμίδα στην περιοχή είναι ιδιαίτερα λεπτή, το πρόβλημα είναι εύκολα ορατό σαν ένα πιο σκούρο χρώμα, σαν σκιά. Επιπλέον, όσο μεγαλώνουμε το λίπος ατροφεί και οι μύες που βρίσκονται γύρω από τα μάτια χαλαρώνουν, εντείνοντας ακόμη περισσότερο το πρόβλημα.

Οι αιτίες που προκαλούν τους μαύρους κύκλους μπορούν να χωριστούν σε τρεις κατηγορίες:

Γήρανση του Προσώπου :

 • Απώλεια όγκου από μείωση λίπους στα μάγουλα
 • Απώλεια όγκου από μείωση λίπους κάτω από τα μάτια
 • Χαλάρωση του κάτω βλεφάρου
 • Λέπτυνση του δέρματος κάτω από τα μάτια

Περιβάλλον και Tρόπος Zωής :

 • Κατανάλωση καφεΐνης
 • Κατανάλωση αλκοόλ
 • Κακή ποιότητα ύπνου
 • Αφυδάτωση
 • Διατροφικές ελλείψεις
 • Κάπνισμα

Άλλοι Οργανικοί Παράγοντες :

 • Υπέρχρωση που προκαλείται από πανάδες
 • Αλλεργίες
 • Ρινική συμφόρηση
 • Ιατρικές παθήσεις (έκζεμα, προβλήματα του θυρεοειδούς, κλπ.)
 • Φλεβική συμφόρηση των αιμοφόρων αγγείων κάτω από τα μάτια
 • Κληρονομικότητα
Mαύροι κύκλοι, σακούλες στα μάτια, αντιμετώπιση

Φυσικά και υπάρχουν, αλλά για να οριστεί η σωστή θεραπεία, πρέπει πρώτα να εντοπιστεί η αιτία του προβλήματος. Για παράδειγμα η διόρθωση λόγω μείωσης του λίπους κάτω από τα μάτια, απαιτεί διαφορετική θεραπεία, από αυτή που απαιτείται για τα διεσταλμένα αγγεία, που δημιουργούν μαύρους κύκλους.

Οι θεραπείες περιλαμβάνουν μια σειρά μεθόδων, όπως εξειδικευμένες ιατρικές κρέμες ματιών, που συνταγογραφούνται από τους γιατρούς της Κλινικής, ενέσιμα εμφυτεύματα υαλουρονικού οξέος, ελάχιστα επεμβατικές θεραπείες, όπως η ανάπλαση της επιφάνειας του δέρματος με laser, αλλά και πιο επεμβατικές μεθόδους, όπως η βλεφαροπλαστική. Σε μερικές περιπτώσεις, ο συνδυασμός θεραπειών μπορεί να είναι καταλληλότερος, ειδικά αν υπάρχουν παραπάνω από ένας παράγοντες που προκαλούν τους μαύρους κύκλους, όπως συμβαίνει πολύ συχνά.

Θεραπείες

Fractional Laser:
Η Ανάπλαση του δέρματος με laser, έχει εξαιρετικά αποτελέσματα στη μείωση των μαύρων κύκλων, αυξάνοντας την παραγωγή κολλαγόνου και ελαστίνης, αναπλάθοντας, αναζωογονώντας και βελτιώνοντας την συνολική εικόνα, αλλά και την υγεία του δέρματος στην περιοχή.  Ωστόσο, η θεραπεία με laser μπορεί να δώσει καλύτερα και πιο μακροχρόνια αποτελέσματα, όταν χρησιμοποιείται ως μέρος ενός συνδυασμού θεραπειών, ώστε το πρόβλημα να αντιμετωπιστεί ολιστικά.

Tru-PRP:
Η μεσοθεραπεία προσώπου με τη μέθοδο Tru – Platelet Rich Plasma (Tru-PRP), είναι μία επαναστατική θεραπεία ανάπλασης και αντιγήρανσης, που χρησιμοποιεί πρωτεΐνες (αυξητικούς παράγοντες), οι οποίες έχουν τη δυνατότητα να αναπλάθουν και να επανορθώνουν βλάβες ιστών. Αυτές οι πρωτεΐνες, παράγονται από τα ενεργοποιημένα αιμοπετάλια, που λαμβάνονται από τον ίδιο μας το οργανισμό.

Αυτή η θεραπεία, βοηθάει στην ενίσχυση της παραγωγής του φυσικού κολλαγόνου, καθώς και στην καλύτερη θρέψη και οξυγόνωση της επιδερμίδας, που είναι βασική για την σταδιακή λεύκανση της περιοχής. Έχει εξαιρετικά αποτελέσματα, ειδικά όταν συνδυαστεί με θεραπεία fractional laser.

Χημικό peeling:
Χρησιμοποιείται για την ανανέωση του δέρματος, αλλά και τον αποχρωματισμό της περιοχής. Ανά περίπτωση, μπορεί να χρειάζεται ένα ελαφρύ peeling λάμψης και σύσφιξης ή ένα πιο εξειδικευμένο peeling για μαύρους κύκλους.

Dermapen:
Ανάπλαση με την χρήση εξειδικευμένου μηχανήματος μικροβελονισμού τελευταίας τεχνολογίας, που ενεργοποιεί το κολλαγόνο και την ελαστίνη στην περιοχή, αναζωογονώντας το δέρμα, ξαναδίνοντας του τη νεανικότητα, τη λάμψη και τη σφριγηλότητά του. Η θεραπεία με Dermapen, συνδυάζεται με μη ενέσιμη μεσοθεραπεία λεύκανσης, κατά την οποία διοχετεύονται παράγοντες λεύκανσης κάτω από το δέρμα, για θεαματικότερα αποτελέσματα.

Υαλουρονικό οξύ:
Η θεραπεία γίνεται με ενέσιμα εμφυτεύματα υαλουρονικού οξέος, για τη διόρθωση των μαύρων κύκλων, που δημιουργούνται από την απώλεια λίπους και την χαλάρωση κάτω από τα μάτια με την πάροδο των χρόνων. Το αποτέλεσμα είναι άμεσο, μέσα σε λίγα μόνο λεπτά και το μάτι δείχνει κατευθείαν πιο ξεκούραστο και φωτεινό. Το αποτέλεσμα της θεραπείας αυτής διαρκεί 1 – 1.5 χρόνο.

Lipofilling με βλαστοκύτταρα:
Είναι γνωστό ότι το λίπος κάτω από τα μάτια, ατροφεί με την πάροδο της ηλικίας και η εμφύτευση λίπους εμπλουτισμένου με βλαστοκύτταρα, αποτελεί την πιο μοντέρνα τεχνική, για την αποκατάσταση αυτού του χαμένου όγκου, στην περιοχή των ματιών.

Η απομόνωση γίνεται εύκολα και ανώδυνα, με τη συλλογή ελάχιστης ποσότητας λίπους, από μια περιοχή του σώματος (π.χ. κοιλιά, μηρούς). Από το λίπος αυτό, μετά από ειδική επεξεργασία, απομονώνονται τα βλαστοκύτταρα, τα οποία στην συνέχεια εγχέονται κάτω από το δέρμα των ματιών.

Βλεφαροπλαστική:
Η βλεφαροπλαστική είναι μια χειρουργική μέθοδος, αλλά και ένας από τους αποτελεσματικότερους τρόπους, για να απαλλαγείτε από τους μαύρους κύκλους, ειδικά στις περιπτώσεις εκείνες, όπου το πρόβλημα είναι πολύ έντονο και συνυπάρχουν “σακούλες” κάτω από τα μάτια.

Μια επιτυχημένη επέμβαση, θα κάνει το πρόσωπό σας να φαίνεται νεότερο και πιο φωτεινό. Η βλεφαροπλαστική στην Derm & Plastic Surgery Clinic, γίνεται με τις πιο σύγχρονες μεθόδους ελάχιστα επεμβατικής χειρουργικής, μόνο με τοπική αναισθησία και με απόλυτη ασφάλεια. Η επέμβαση διαρκεί συνήθως μία ώρα.

ΚΟΣΤΟΣ – ΤΙΜΕΣ

 Οι θεραπείες για τους μαύρους κύκλους ξεκινούν από 100 ευρώ.

Καλέστε μας, για να ενημερωθείτε για την τιμή της θεραπείας που σας ενδιαφέρει ή για τις ειδικές τιμές, που ισχύουν για τους συνδυασμούς θεραπειών.

ΕΜΠΕΙΡΙΕΣ & ΑΠΟΨΕΙΣ

ΜΑΥΡΟΙ ΚΥΚΛΟΙ

την τεχνική της μικροκάνουλας που εφαρμόζει η κ. Ζωγράφου και πήγα για να ενημερωθώ. Μίλησα μαζί της, είδα φωτογραφίες ασθενών της από...

Laura Berner

Λόγω ηλικίας και κληρονομικότητας, είχα μαύρους κύκλους. Διάβασα σε άρθρο για την τεχνική της μικροκάνουλας που εφαρμόζει η κ. Ζωγράφου και πήγα ...

Περισσότερα

ΜΑΥΡΟΙ ΚΥΚΛΟΙ

Γνωρίζει τα πάντα γύρω από την ομορφιά, από τις καλύτερες κρέμες μέχρι τα πιο σύγχρονα μηχανήματα. Είναι απίστευτη. Top of the top...

Μιχαιρίνα Μαρία

Όταν κανείς δει από κοντά το αψεγάδιαστο πρόσωπο της γιατρού, θα καταλάβει γιατί πρέπει να την εμπιστευτεί.Πανέμορφη γυναίκα, χωρίς...

Περισσότερα

ΜΑΥΡΟΙ ΚΥΚΛΟΙ

Είμαι στη μέση ακριβώς των θεραπειών μου και βλέπω ήδη αποτέλεσμα στους κύκλους μου. Δεν νομίζω ότι είναι καθόλου τυχαίο ότι είναι διεθνούς...

Ράνια Δεμεντή

Είχα πάει σε πολλούς άλλους δερματολόγους και πλαστικούς και είχα ξοδέψει πολλά χρήματα, χωρίς δυστυχώς αποτέλεσμα. Αυτό που με έπεισε...

Περισσότερα

ΚΛΕΙΣΤΕ ΡΑΝΤΕΒΟΥ

Καλέστε μας
ή συμπληρώστε την φόρμα
Εγγραφείτε στο newsletter μας
και κερδίστε μια Οξυγονοθεραπεία Ενυδάτωσης!

ΗΜ/ΝΙΑ ΓΕΝΝΗΣΗΣ
ΦΥΛΛΟ