Λίπος στο Πρόσωπο | Πώς Να Απαλλαγείτε από το Buccal Fat

Λίπος στο Πρόσωπο

Το περιττό λίπος αποτελούσε ανέκαθεν αισθητικό προβληματισμό για πολλούς ανθρώπους, άνδρες και γυναίκες. Ανεξαρτήτως ηλικίας, είναι πιθανό να δυσκολεύονται να απαλλαχθούν από αυτό και να μην μπορούν να προβούν εύκολα σε διατροφικές αλλαγές. Το επιπλέον αυτό λίπος μπορεί να οφείλεται σε πληθώρα αιτιών όπως η κατανάλωση περισσότερων θερμίδων από αυτές που χρειάζεται ο οργανισμός, ο καθιστικός τρόπος ζωής, καθώς και σε διάφορες καταστάσεις και θέματα υγείας. Ωστόσο, το Λίπος στο Πρόσωπο δεν έχει καμία σχέση με όλα αυτά. Τουλάχιστον όχι απαραίτητα. Μπορεί δηλαδή κάποιος να είναι εντός του εύρους του φυσιολογικού βάρους, αλλά παρόλα αυτά να έχει περίσσεια αυτού σε σημεία όπως τα μάγουλα. Υπάρχουν άραγε τρόποι να «διαλυθεί» το Λίπος στο Πρόσωπο;

Γιατί κάποιοι θέλουν να απαλλαχθούν από το Λίπος στο Πρόσωπο;

Γνωστό και ως Buccal Fat ή αλλιώς ακόμη και ως baby fat (ανάλογο με εκείνο που συνήθως έχουν τα πρόσωπα των μωρών και μεγαλώνοντας φεύγει), είναι ένα αισθητικό ζήτημα που σε πολλούς δεν είναι αρεστό. Οι γωνίες, τα έντονα ζυγωματικά και το οριοθετημένο περίγραμμα είναι πλέον συνδεδεμένα με την εικόνα ενός καλοσχηματισμένου προσώπου. Εν αντιθέσει, δεν είναι λίγοι όσοι αναζητούν τρόπους να απαλλαχθούν από το επιπλέον λίπος στα μάγουλα και ειδικά στην κοιλότητα αυτών. Γιατί παρόλο που σε έναν λογικό βαθμό το λίπος προσδίδει φρεσκάδα και νεανικότητα, όταν είναι περισσότερο από το επιθυμητό θεωρείται από πολλούς, παράγοντας ανασταλτικός της αρμονίας και της εκφραστικότητας.

Ποιο θα είναι το αποτέλεσμα;

Η αφαίρεση του λίπους έχει ως αποτέλεσμα τη διαμόρφωση ενός πιο λεπτού προσώπου. Μειώνεται ο όγκος που έχουν τα μάγουλα και το σχήμα είναι συνολικά ποιο στενό και αρμονικό. Έτσι, τα χαρακτηριστικά είναι άμεσα πιο έντονα και διακριτά, ενώ το πρόσωπο δείχνει πιο σμιλεμένο και με περισσότερο καλοσχηματισμένα τα ζυγωματικά. Αν σας ενοχλεί το λίπος στο πρόσωπό σας, με την απώλειά του θα συνειδητοποιήσετε πως έχετε πλέον τις γωνίες που επιθυμούσατε, αλλά και τα πολυπόθητα «κοψίματα» χωρίς να έχετε σπαταλήσει πολύ από τον χρόνο σας για να κάνετε contouring.

Πού ακριβώς βρίσκεται;

Το buccal fat είναι το λίπος εκείνο που βρίσκεται στα μάγουλα, στην κοίλη περιοχή κάτω από το ζυγωματικό οστό. Είναι ανάμεσα στους μυς της μάσησης και φτάνει μέχρι τους κροτάφους. Το μέγεθος του επηρεάζει το συνολικό σχήμα του προσώπου σας.

Ποιοι είναι οι κατάλληλοι υποψήφιοι για να αντιμετωπίσουν το Λίπος στο Πρόσωπο;

Σε γενικές γραμμές, οι υγιείς ενήλικες που δεν είναι ικανοποιημένοι από την εμφάνιση του προσώπου τους και τους δυσαρεστεί το ποσοστό λίπους που συγκεντρώνεται σε αυτό. Παρόλο που όλοι έχουν λίπος στο πρόσωπο, δεν το έχουν όλοι σε ίδιο βαθμό ούτε αποτελεί για όλους αισθητικό πρόβλημα.

Ωστόσο τίποτα δεν πρέπει να γίνεται χωρίς να έχει προηγηθεί η ανάλογη ιατρική παρακολούθηση, αξιολόγηση και καθοδήγηση. Αυτό μπορεί να σας το παρέχει με ασφάλεια και σιγουριά ένας εξειδικευμένος Πλαστικός Χειρουργός. Στην Derm & Plastic Surgery Clinic, θα βρείτε μια ομάδα έμπειρων και καταρτισμένων ιατρών, που θα αξιολογήσει το πρόσωπό σας και θα σας κατευθύνει αναλόγως της δομής και των αναγκών του. Πάντα με γνώμονα τη δική σας ασφάλεια, ικανοποίηση και την επίτευξη ενός αποτελέσματος με συμμετρία και ισορροπία, θα σας παραθέσει όλες τις πιθανές εναλλακτικές επιλογές. Σε γενικές γραμμές, ένας ιδανικός υποψήφιος πρέπει να έχει στρογγυλό και «γεμάτο» πρόσωπο, να είναι ενήλικας και φυσικά να τρέφει ρεαλιστικές προσδοκίες.

Πώς μπορώ να απαλλαχθώ από το Λίπος στο Πρόσωπο;

Ο κλασικός τρόπος που όλοι σίγουρα θα φέρουν πρώτο στο μυαλό τους είναι η λιποαναρρόφηση. Παρόλο που είναι σίγουρα αποτελεσματικός και πλέον, με την πρόοδο της τεχνολογίας, ακίνδυνος, δεν είναι ο μόνος.

Τα τελευταία χρόνια η ζήτηση για αναίμακτους και λιγότερο επεμβατικούς τρόπους να κάνουμε αλλαγές στην εξωτερική μας εμφάνιση, έχουν αυξηθεί. Σε αυτούς εντάσσεται και η αφαίρεση του buccal fat. Έτσι, στις Κλινικές μας μπορούμε να σας προτείνουμε δύο ακόμη εξίσου ασφαλή Πρωτόκολλα που θα σας εξασφαλίσουν το επιθυμητό αποτέλεσμα: Ένα καλοσχηματισμένο πρόσωπο με γωνίες, χωρίς υπερτροφικά μάγουλα.

Αφαίρεση Buccal Fat Pad

Πρόκειται για μια διαδικασία που διαρκεί λίγη ώρα και απαιτεί έναν πολύ έμπειρο Πλαστικό Χειρουργό. Μέσω του buccal fat pad removal, ο ειδικός απομακρύνει από το πρόσωπο το λίπος που βρίσκεται στα μάγουλα. Η αφαίρεση αυτή γίνεται μέσα από το στόμα, αφού ο Πλαστικός κάνει μια μικρού μεγέθους οπή στο μέσα μέρος των παρειών. Χωρίς να αφήσει εξωτερικές τομές και σημάδια, χαρίζει στον ασθενή το σχήμα προσώπου που επιθυμεί. Προκειμένου να πραγματοποιηθεί η διαδικασία αυτή, ο ειδικός θα χορηγήσει γενική ή τοπική αναισθησία και μέθη.

Ο ασθενής δεν βιώνει πόνο κατά την αφαίρεση του buccal fat pad. Μετά από αυτή, ενδέχεται να παρουσιάσει απλώς ένα μικρό πρήξιμο για μερικές ημέρες. Ιδανικά, μπορείτε να συνδυάσετε τη εν λόγω μέθοδο με άλλες επεμβάσεις. Για παράδειγμα, συνδυάζεται εξαιρετικά με το 3D Contouring ή το Chin Enhancement. Με τον τρόπο αυτό θα προσεγγίσετε ακόμη περισσότερο το επιθυμητό αποτέλεσμα σχήματος προσώπου.

Μπορώ να χάσω λίπος από το πρόσωπο μη επεμβατικά;

Με το συνδυαστικό πρωτόκολλό μας, Lipo 3 Max, ναι! Αποτελεί την πιο «αφοπλιστική» απάντηση σε όσους δεν θέλουν να κάνουν χειρουργείο. Αυτό άλλωστε δεν σημαίνει και πως δεν έχουν δικαίωμα να διεκδικήσουν την καλύτερη δυνατή όψη του προσώπου τους. Η διαδικασία διαρκεί μόλις 45 λεπτά και πραγματοποιείται με χρήση τοπικής αναισθητικής κρέμας. Χωρίς να προκαλεί πόνο, σας προσφέρει άμεσα ορατό αποτέλεσμα!

 

 

Σας άρεσε αυτό που μόλις διαβάσατε;
Μοιραστείτε το με φίλους και αγαπημένα σας πρόσωπα!!
Newsletter Derm & Plastic Surgery Clinic

    ΗΜ/ΝΙΑ ΓΕΝΝΗΣΗΣ

    ΦΥΛΛΟ