Lipofilling με Βλαστικά Κύτταρα | 7 πράγματα που πρέπει να γνωρίζετε

Όταν ακούμε τη λέξη “λίπος”, στο μυαλό μας σχηματίζεται η εικόνα ενός στοιχείου που χαλάει την ομοιομορφία του σώματος και θέλουμε να αποχωριστούμε. Πώς θα αντιδρούσατε αν σας λέγαμε ότι αυτό το ενοχλητικό λίπος μπορεί να αποδειχθεί άκρως ευεργετικό για τον οργανισμό; Ο τρόπος “κρύβεται” στο καινοτόμο Lipofilling με Βλαστικά Κύτταρα

Τι είναι το Lipofilling με Βλαστικά Κύτταρα; 

Πρόκειται για την πιο σύγχρονη τεχνική στο χώρο της αναγεννησιακής ιατρικής, μία από τις δημοφιλέστερες των τελευταίων ετών – και όχι τυχαία. Ουσιαστικά, το Lipofilling με βλαστικά κύτταρα αποτελεί έναν εντυπωσιακό τρόπο να αξιοποιήσετε το παραγωγικό λίπος που έχετε στο σώμα προς όφελός σας. 

Το ασύγκριτο πλεονέκτημα του δεν είναι άλλο από τα εντυπωσιακά αποτελέσματα που περιέχει. Μάλιστα, τα τελευταία είναι πιο θεαματικά, άμεσα και μεγαλύτερης διάρκειας αποτελέσματα σε σχέση με την απλή εμφύτευση λίπους ή την αξιοποίηση Υαλουρονικού Οξέος

Πώς δρα;

Το σημαντικότερο από τα πλεονεκτήματα του Lipofilling με Βλαστικά Κύτταρα είναι ότι δεν εισάγει στο σώμα κάποιο ξένο στοιχείο, όπως το Υαλουρονικό Οξύ, αλλά αξιοποιεί το παραγωγικό λίπος που “περισσεύσει” από μία περιοχή σε μία άλλη που το έχει ανάγκη.

Η όλη τεχνική βασίζεται σε μία σπάνια ιδιότητα που έχει το λίπος όταν προστίθεται σε μία νέα περιοχή του σώματος. Ειδικότερα, το λίπος, όταν μεταφέρεται με τη βοήθεια ειδικού γιατρού από μία περιοχή του σώματος σε κάποια άλλη δεν δρα απλά ως αυξητικό μέσο για προσθέσουμε όγκο, αλλά προσφέρει και τα βλαστικά κύτταρα. Τα τελευταία μπορούν να ανανεώσουν την επιδερμίδα και να κρατήσουν τα σημάδια του χρόνου μακριά από το πρόσωπο σας. 

Σε ποιες περιπτώσεις είναι ιδανικό το Lipofilling με Βλαστικά Κύτταρα;

Ας ξεκινήσουμε από τα βασικά. Το πρόσωπο αποτελεί τη δημοφιλέστερη περιοχή εφαρμογής του Lipofilling με Βλαστικά Κύτταρα. Ειδικότερα, μπορείτε να τη δοκιμάσετε και στο δικό σας, εάν: 

  • Υπάρχει έντονη χαλάρωση του δέρματος και θέλετε μία θεραπεία που να το “ανυψώνει”
  • Η ποιότητα, η υφή και η όψη του δέρματος έχει αρχίσει να “πέφτει” και αποκτά θαμπό χρώμα
  • Υπάρχουν σημάδια ή ουλές από ακμή
  • Οι ρυτίδες έχουν αρχίσει και αυξάνονται σε ένταση και αριθμό
  • Όλα τα παραπάνω δερματικά προβλήματα “συνυπάρχουν” και εσείς δεν θέλετε να εφαρμόσετε καθαρό υαλουρονικό οξύ ή φοβάστε το Νυστέρι που χρησιμοποιείται σε πιο χειρουργικές πρακτικές.

Πονάει;

Δεν είναι καθόλου απίθανο όταν ακούτε τη φράση “μεταφορά λίπους” να σας δημιουργείτε η αίσθηση του πόνου. Δεν χρειάζεται, όμως!  Στις Κλινικές μας, η διαδικασία λήψης του λίπους πραγματοποιείται σε ειδικά διαμορφωμένους χώρους. Όσο η διαδικασία αυτή πραγματοποιείται, ο ασθενής βρίσκεται σε κατάσταση τοπικής αναισθησίας, κάτι που εξασφαλίζει τον ανώδυνο χαρακτήρα της διαδικασίας.

Με τοπική αναισθησία, πραγματοποιείται και η διαδικασία έγχυσης του λίπους με βλαστικά κύτταρα, ενώ η πραγματοποίηση της γίνεται με ειδικές μικροκάνουλες. Ατραυματικά και πλήρως ανεκτά. 

Πόσο διαρκεί το αποτέλεσμα του Lipofilling με Βλαστικά Κύτταρα;

Το αποτέλεσμα έχει μεγάλη διάρκεια. Μετά τον πρώτο μήνα της Θεραπείας, το αποτέλεσμα αρχίζει να κάνει την εμφάνιση του, μιας και έχει απορροφηθεί από τον οργανισμό τουλάχιστον το 30% του υλικού. Μετά τους 7 μήνες, η δράση, όχι μόνο δεν σταματά, αλλά πολλαπλασιάζεται. Και αυτό, γιατί το λίπος που έχει χρησιμοποιηθεί είναι πολύ πλούσιο σε βλαστικά κύτταρα, περισσότερο και από τον μυελό των οστών. 

Στις Κλινικές της Derm & Plastic Surgery Clinic, επιμένουμε στο φυσικό αποτέλεσμα των θεραπειών μας και για αυτό τελειοποιούμε τις περιοχές θεραπείας σταδιακά, επιτυγχάνοντας έτσι ισορροπημένα και αρμονικά αποτελέσματα.

Μπορεί να συνδυαστεί με άλλη θεραπεία;

Η απάντηση στο ερώτημα αυτό είναι ευτυχώς θετική. Το Lipofilling με Βλαστικά Κύτταρα μπορεί να εμπλουτιστεί με κύτταρα του αίματος. Έτσι, αξιοποιεί την τεχνική φυγοκέντρισης και ενεργοποίησης των κυττάρων που προσφέρει η Αυτόλογη Μεσοθεραπεία

Ο επιτυχής συνδυασμός του, υπό την επίβλεψη και καθοδήγηση ειδικού Πλαστικού Χειρουργού, μπορεί να συμβάλλει καθοριστικά στην αναδόμηση και ανάπλαση του προσώπου και στο να γυρίσει ο χρόνος πίσω ταχύτατα.

Είναι ασφαλές το Lipofilling με Βλαστικά Κύτταρα;

Δεδομένου ότι το λίπος προέρχεται από τον ίδιο τον οργανισμό, οι πιθανότητες αλλεργικών αντιδράσεων εκμηδενίζονται. Επίσης, το αποτέλεσμα που έρχεται στο πρόσωπο ή τη στοχευμένη περιοχή με την πάροδο του χρόνου είναι φυσικό. Κανείς, δηλαδή, δεν θα αντιληφθεί ότι έχετε προβεί στη συγκεκριμένη θεραπεία. 

Τώρα που ξέρετε τα πάντα γύρω από το Lipofilling με Βλαστικά Κύτταρα, τι θα λέγατε να κλείσετε το πρώτο ή επόμενο σας ραντεβού; 

Σας άρεσε αυτό που μόλις διαβάσατε;
Μοιραστείτε το με φίλους και αγαπημένα σας πρόσωπα!!
Newsletter Derm & Plastic Surgery Clinic

    ΗΜ/ΝΙΑ ΓΕΝΝΗΣΗΣ

    ΦΥΛΛΟ