Αναίμακτη
Λιποαναρρόφηση

Laser Lipo – Ότι πιο σύγχρονο
στην Λιποαναρρόφηση

ΕΝΔΕΙΞΕΙΣ

 Η εικόνα που έχουμε για το σώμα μας, επηρεάζει άμεσα την ψυχολογία μας και την καθημερινότητά μας και πολλές φορές η προσπάθεια για δίαιτα ή γυμναστική, δεν αποφέρει τα αποτελέσματα που θέλουμε. Εκεί η λιποαναρρόφηση, έρχεται να δώσει τη λύση με μόνιμο αποτέλεσμα, με σύγχρονες μεθόδους ελάχιστα επεμβατικής χειρουργικής, με τη λιποαναρρόφηση χωρίς νυστέρι. Η λιποαναρρόφηση, είναι η πιο συχνή επέμβαση Αισθητικής Χειρουργικής παγκοσμίως, τόσο στις γυναίκες, όσο και στους άνδρες και γίνεται στις περιπτώσεις που απαιτείται αφαίρεση περιττού λίπους.

 Η αναίμακτη λιποαναρρόφηση ή όπως αλλιώς ονομάζεται “λιποαναρρόφηση χωρίς νυστέρι”, είναι ουσιαστικά η εξέλιξη της κλασικής λιποαναρρόφησης, με μια πιο εξελιγμένη τεχνική στην οποία γίνεται χρήση laser.  Αυτό κάνει τη λιποαναρρόφηση ασφαλέστερη, ευκολότερη, πιο γρήγορη και πιο ανώδυνη. Είναι ιδανική θεραπεία, για όσες και όσους επιθυμούν να απαλλαγούν μόνιμα από το περιττό τοπικό πάχος, με ταυτόχρονη σύσφιξη του δέρματος, αφού η Laser λιποαναρρόφηση αντιμετωπίζει και το πρόβλημα της χαλάρωσης, καθώς προάγει ταυτόχρονα την παραγωγή νέου κολλαγόνου, με αποτέλεσμα τη σύσφιξη της περιοχής.

  Η Laser λιποαναρρόφηση, έχει επίσης θεαματικά αποτελέσματα στην αντιμετώπιση της κυτταρίτιδας, η οποίο αποτελεί ένα από τα πιο σημαντικά αισθητικά προβλήματα της σύγχρονης γυναίκας. Αυτό πραγματοποιείται, με το σπάσιμο των διαφραγματίων του ινώδους ιστού, μεταξύ των λιποκυττάρων, που ευθύνονται για την όψη φλοιού πορτοκαλιού.  Η αναίμακτη λιποαναρρόφηση, αποτελεί την τελευταία λέξη της τεχνολογίας και έχει σχεδόν αντικαταστήσει την παραδοσιακή μέθοδο της λιποαναρρόφησης, καθώς είναι περισσότερο ασφαλής, γίνεται σε λίγη ώρα και έχει πολύ γρήγορη αποθεραπεία, χωρίς να απαιτεί νοσηλεία!

Η μέθοδος ξεκινά με την χορήγηση ειδικού αναισθητικού υγρού στην υπό θεραπεία περιοχή, με διήθηση, προκειμένου να επιτευχθεί τοπική αναισθησία. Αυτή η διήθηση με αναισθητικό υγρό, κάνει την διαδικασία ανώδυνη και βοηθάει στο να αναρροφηθεί πιο εύκολα το λίπος. Ταυτόχρονα, πετυχαίνει ικανοποιητική αιμόσταση, που σημαίνει μηδενική απώλεια αίματος κατά την θεραπεία και που μεταφράζεται σε λιγότερες μελανιές, μετά το τέλος της θεραπείας!

Όταν η διαδικασία της τοπικής αναισθησίας ολοκληρωθεί, μια πολύ μικρή σε διάμετρο κάνουλα (1 – 2mm), που περιέχει την οπτική ίνα του Laser, εισέρχεται μέσω δύο ή τριών μικροοπών στο υποδόριο λίπος. Η θερμική ενέργεια του Laser, έχει σαν αποτέλεσμα τη διάλυση των λιποκυττάρων, κατά τη διαδικασία της λιποαναρρόφησης, ώστε αυτά να αναρροφηθούν στη συνέχεια με μεγαλύτερη ευκολία, ενώ συγχρόνως με την θερμότητα που αναπτύσσεται, διεγείρεται η δημιουργία νέου κολλαγόνου, προκαλώντας έτσι σύσφιξη του δέρματος, στις περιοχές όπου έχει εφαρμοστεί. Στην συνέχεια, μέσα από τις ίδιες αυτές μικρο οπές, εισάγεται μια πολύ μικρή σε διάμετρο κάνουλα αναρρόφησης (2 – 3mm). Με την τοποθέτηση της κάνουλας, στη σωστή θέση και στο σωστό επίπεδο και με τις κατάλληλες κινήσεις του χειρουργού, αναρροφάται το λίπος από τα σημεία.

Η καινούρια αυτή τεχνολογία, μας δίνει την δυνατότητα να διενεργήσουμε πιο επιφανειακή και αναίμακτη λιποαναρρόφηση και να κάνουμε παράλληλα λιπογλυπτική. Χάρη στην καινούρια τεχνολογία αναίμακτης λιποαναρρόφησης , οι μελανιές είναι ελάχιστες, έως ανύπαρκτες. Το μετεγχειρητικό οίδημα υποχωρεί γρηγορότερα, από οποιαδήποτε άλλη τεχνική λιποαναρρόφησης και ο πόνος μετά την επέμβαση είναι μηδενικός.

Η συγκεκριμένη θεραπεία υπερτερεί για πολλούς λόγους, έναντι της κλασικής λιποαναρρόφησης:

 • Δεν έχει τους κινδύνους της γενικής αναισθησίας (από την οποία παρατηρούνται και οι περισσότερες επιπλοκές).
 • Πραγματοποιείται αποκλειστικά και μόνο με τοπική αναισθησία και τοπική διήθηση της περιοχής με αναισθητικό (tumescent Klein’s solution), που διευκολύνει την αναρρόφηση του λίπους και ελαχιστοποιεί την απώλεια αίματος (αναίμακτη λιποαναρρόφηση).
 • Η τοπική αναισθησία κάνει την επέμβαση απόλυτα ανώδυνη, ενώ παράλληλα δίνει τη δυνατότητα στον ασθενή, να αλλάζει θέσεις και να συνεργάζεται με τον χειρουργό, κατά τη διάρκεια της επέμβασης, ώστε να διευκολύνεται ο γιατρός για να αποδώσει το βέλτιστο αισθητικό αποτέλεσμα (λιπογλυπτική και όχι μόνο λιποαναρρόφηση).
 • Με την χρήση τοπικής αναισθησίας, δεν απαιτείται παραμονή στο νοσοκομείο, η επέμβαση πραγματοποιείται με απόλυτη ασφάλεια, σε ειδικά εξοπλισμένο χειρουργικό χώρο, ο ασθενής επιστρέφει αμέσως σπίτι του και την επόμενη ημέρα στις δραστηριότητές του, χωρίς κανένα πρόβλημα.
 • Έχει πολύ λιγότερες πιθανότητες, να προκαλέσει μελανιές ή εκτεταμένα αιματώματα, σε σχέση με την κλασσική λιποαναρρόφηση, αφού είναι ελάχιστα επεμβατική μέθοδος.
 • Προκαλεί σύσφιξη του δέρματος, συγχρόνως με την μείωση των πόντων, αφού προάγει ταυτόχρονα την παραγωγή νέου κολλαγόνου, με αποτέλεσμα τη σύσφιξη της περιοχής, βοηθώντας έτσι στην αντιμετώπιση και της κυτταρίτιδας.
 • Η λιποαναρρόφηση χωρίς νυστέρι, δεν αφήνει σημάδια και ουλές στην περιοχή. Δεν χρειάζονται τομές και ράμματα, καθώς οι κάνουλες που χρησιμοποιούνται, είναι πολύ μικρότερης διαμέτρου από την κλασική επέμβαση. Οι μικροοπές, που δημιουργούνται για την είσοδο της κάνουλας, είναι μικροσκοπικές και δεν απαιτείται καν συρραφή αυτών, μετά την επέμβαση. Επουλώνουν και κλείνουν μόνες τους, μέσα σε λίγες μέρες.
 • Λιποαναρρόφηση κοιλιάς
 • Λιποαναρρόφηση γύρω από την μέση (σωσίβιο)
 • Λιποαναρρόφηση στα ψωμάκια
 • Λιποαναρρόφηση γλουτών
 • Λιποαναρρόφηση μηρών
 • Λιποαναρρόφηση στα γόνατα
 • Λιποαναρρόφηση στο διπλοσάγονο
 • Λιποαναρρόφηση στα μπράτσα
Λιποαναρρόφηση – Λιπογλυπτική

Μετά το τέλος της διαδικασίας, στην περιοχή εφαρμόζεται ειδικός ελαστικός κορσές για 2 εβδομάδες, για μείωση του οιδήματος και αποτελεσματική επούλωση του δέρματος και του υποδορίου ιστού, ενώ η επιστροφή στην εργασία, μπορεί να γίνει ακόμα και την επόμενη μέρα.

Τα αποτελέσματα της λιποαναρρόφησης, είναι συνήθως ορατά ήδη μετά την επέμβαση. Βέβαια, η όψη της περιοχής στην οποία έγινε η λιποαναρρόφηση, βελτιώνεται διαρκώς τις επόμενες εβδομάδες έως και 6 μήνες μετά.

Λιποαναρρόφηση, Λιπογλυπτική Μετεγχειρητικά

ΣΥΧΝΕΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ

Ποιός είναι ο κατάλληλος ασθενής για λιποαναρρόφηση;
Οι καλύτεροι υποψήφιοι για λιποαναρρόφηση, είναι άτομα φυσιολογικού βάρους, που έχουν πρόβλημα «τοπικού πάχους», που δεν έχει ανταποκριθεί στη δίαιτα και την άσκηση. Η λιποαναρρόφηση, δεν αποτελεί εναλλακτική λύση της δίαιτας ή της άσκησης και δεν ενδείκνυται για την αντιμετώπιση της παχυσαρκίας.

Επίσης, η λιποαναρρόφηση δεν αποτελεί μέθοδο απώλειας βάρους, αν και έχει παρατηρηθεί ότι μετά από λιποαναρρόφηση, το άτομο ανακτά την αυτοπεποίθησή του και ενισχύεται η θέλησή του να ακολουθήσει μια ισορροπημένη διατροφή. Επομένως, συχνά μετά από λιποαναρρόφηση, παρατηρείται σταδιακά και απώλεια βάρους, αν το άτομο έχει παραπανίσια κιλά.

Είναι μόνιμα τα αποτελέσματα; Θα βάλω ξανά κιλά στην περιοχή;
Το πιο σημαντικό, είναι ότι τα αποτελέσματα της λιποαναρρόφησης είναι μόνιμα. Αυτό συμβαίνει, καθώς καταστρέφοντας τα λιποκύτταρα της περιοχής, μειώνεται και ο συνολικός αριθμός τους. Φυσικά, συνιστάται η τήρηση ενός ισορροπημένου διαιτολογίου και η άσκηση, στα πλαίσια ενός υγιεινού τρόπου ζωής, προκειμένου να διατηρηθεί φυσιολογικό το βάρος του ατόμου. Αν όμως, το γενικό σωματικό βάρος του ατόμου, για οποιοδήποτε λόγο, αυξηθεί στα επόμενα χρόνια μετά τη λιποαναρρόφηση, το επιπλέον λίπος θα κατανεμηθεί σε όλο το υπόλοιπο σώμα, ενώ η περιοχή που υπεβλήθη σε λιποαναρρόφηση, δεν θα επηρεαστεί και δεν θα ξαναβάλετε κιλά στην περιοχή.

Λιποαναρρόφηση: Είναι επικίνδυνη;
Η λιποαναρρόφηση είναι μία ασφαλέστατη χειρουργική τεχνική, με την προϋπόθεση ότι θα αντιμετωπιστεί από τον χειρουργό σαν επέμβαση και δεν θα υποτιμηθεί, για να παρουσιαστεί σαν μία απλή επίσκεψη.

Απαιτείται δηλαδή η σοβαρότητα αντιμετώπισης, όπως σε κάθε άλλη ιατρική πράξη. Και βέβαια απαραίτητη είναι η σωστή εκπαίδευση και η πείρα του χειρουργού. Οι στατιστικές δείχνουν, ότι εφόσον η επέμβαση γίνει όπως πρέπει από έμπειρο χειρουργό, τα αποτελέσματα είναι εξαιρετικά και οι επιπλοκές σχεδόν μηδενικές.

Χαλαρώνει το δέρμα μετά την λιποαναρρόφηση;
Αν η επέμβαση γίνει σωστά, δεν χαλαρώνει το δέρμα. Ο έμπειρος χειρουργός, ξέρει πόσο λίπος πρέπει να αφαιρέσει από μια περιοχή του σώματος, ώστε να μην χαλαρώσει το δέρμα.

Αν χρειάζεται να βγει περισσότερο λίπος από μια περιοχή, μπορεί αυτό να γίνει σε μία δεύτερη συνεδρία. Σε περίπτωση που προϋπάρχει χαλάρωση του δέρματος, πρέπει ο γιατρός να το έχει επισημάνει και να έχει εξασφαλίσει στον ασθενή, ότι αυτή δεν θα γίνει χειρότερη.

Έχω κάνει ήδη μια κλασική λιποαναρρόφηση και δεν έμεινα ικανοποιημένη/ος από το αποτέλεσμα. Μπορώ να κάνω αναίμακτη λιποαναρρόφηση και αν ναι, σε πόσο χρονικό διάστημα μετά την πρώτη επέμβαση;
Η απάντηση είναι ναι και το διάστημα θα πρέπει να είναι 6 μήνες τουλάχιστον, μετά την πρώτη λιποαναρρόφηση.

Τι πρέπει να κάνω για να διατηρήσω το αποτέλεσμα;
Για τη διατήρηση και συνεχή βελτίωση του αποτελέσματος, καλό θα ήταν να ακολουθήσετε ένα καθημερινό πρόγραμμα σωματικής άσκησης (γυμναστική, κολύμπι, yoga, κτλ.) το οποίο πρέπει να αρχίζει 5 – 7 μέρες, μετά την επέμβαση. Επίσης, οι σωστές διατροφικές συνήθειες παίζουν σημαντικό ρόλο, στα πλαίσια ενός γενικότερου υγιεινού τρόπου ζωής.

ΚΟΣΤΟΣ – ΤΙΜΕΣ

 Το κόστος της λιποαναρρόφησης ξεκινά από 1500 ευρώ. Καλέστε μας, για να ενημερωθείτε για την τιμή της θεραπείας, που σας ενδιαφέρει ή για τις ειδικές τιμές, που ισχύουν για τους συνδυασμούς θεραπειών.

ΕΜΠΕΙΡΙΕΣ & ΑΠΟΨΕΙΣ

ΛΙΠΟΑΝΑΡΡΟΦΗΣΗ-ΛΙΠΟΓΛΥΠΤΙΚΗ

Εκτός από το εξαιρετικό αποτέλεσμα που έχω, είχα και οικονομικό όφελος από αυτή την επιλογή μου, καθώς η επέμβαση μου στοίχισε πολύ λιγότερα χρήματα...

Ε. Κ

Για πολλά χρόνια είχα ταλαιπωρηθεί με το βάρος μου. Ότι και αν έκανα δεν μπορούσα να απαλλαγώ από τα περιττά κιλά. Δεν άντεχα άλλο αυτή την κατάσταση και αποφάσισα να προβώ...

Περισσότερα

ΛΙΠΟΑΝΑΡΡΟΦΗΣΗ-ΛΙΠΟΓΛΥΠΤΙΚΗ

Αποφάσισα να την επισκεφτώ και να μιλήσω μαζί της για το πρόβλημα μου. Ήταν η πιο καταρτισμένη χειρουργός, από όσους είχα επισκεφθεί μέχρι τότε,...

Δώρα Γ.

Ο μεταβολισμός μου δεν με βοηθούσε στην απώλεια βάρους. Προσπάθησα πολύ ώστε να χάσω πόντους από τα ψωμάκια μου, χωρίς την βοήθεια κάποιας επέμβασης, μόνο με δίαιτα και γυμναστική...

Περισσότερα

ΛΙΠΟΑΝΑΡΡΟΦΗΣΗ-ΛΙΠΟΓΛΥΠΤΙΚΗ

πόσο λεπτομερής είναι στην δουλειά της. Χίλια Μπράβο στην γιατρό, γιατί έχει πάθος για την δουλειά της και επιδιώκει την τελειότητα σε κάθε της χειρουργείο...

Μαρία Πολίτη

Δεν πίστευα ποτέ ότι θα χρειαστεί να κάνω λιποαναρρόφηση στην ζωή μου. Ώσπου είδα ότι ήταν η μόνη λύση. Λόγω της ηλικίας μου, τα κιλά στην κοιλιά μου δεν έφευγαν εύκολα...

Περισσότερα

ΚΛΕΙΣΤΕ ΡΑΝΤΕΒΟΥ

Καλέστε μας
ή συμπληρώστε την φόρμα
Εγγραφείτε στο newsletter μας
και κερδίστε μια Οξυγονοθεραπεία Ενυδάτωσης!

ΗΜ/ΝΙΑ ΓΕΝΝΗΣΗΣ
ΦΥΛΛΟ