Laser αποτρίχωση προσώπου: Όσα πρέπει να γνωρίζεις πριν το πρώτο ραντεβού

Laser αποτριχωση προσωπου: Οσα πρεπει να γνωριζεις πριν το πρωτο ραντεβου

Λοιπόν, είναι γεγονός. Το πήρες απόφαση, έπειτα από πολλές συζητήσεις και αναλύσεις με κολλητές, συναδέλφους και γνωστές σου, να κάνεις αποτρίχωση προσώπου με Laser. Και εκεί που νόμιζες πως, εφόσον η κρίσιμη απόφαση ελήφθη, όλα θα είναι πια εύκολα, ανακαλύπτεις ότι στην ουσία τώρα «αρχίζει το καλό».

Μήπως στην πραγματικότητα γνώριζες πολύ λιγότερα από όσα χρειαζόταν και όσο κι αν εγκρίνουν οι φίλες σου, πρέπει να κάνεις και τη δική σου περαιτέρω έρευνα; Η αλήθεια είναι πως ναι. Υπάρχουν μερικά πράγματα που καλό είναι να έχεις υπόψιν πριν ακόμη κλείσεις το πρώτο σου ραντεβού.

Μην βιαστείς λοιπόν να σηκώσεις το τηλέφωνο σου πριν αφιερώσεις λίγα λεπτά για να διαβάσεις την παρακάτω λίστα, προκειμένου να πας «καλά διαβασμένη».

Όσα πρέπει να γνωρίζεις πριν το πρώτο ραντεβού για την αποτρίχωση προσώπου με Laser:

Η επιλογή του σωστού χώρου είναι το παν για την Laser αποτρίχωση προσώπου

Στη σύγχρονη αγορά οι επιλογές είναι κυριολεκτικά απεριόριστες και, μερικές φορές, πραγματικά χαοτικές. Δεδομένης της αυξημένης ζήτησης που έχει τα τελευταία χρόνια η μέθοδος αποτρίχωσης με Laser, είναι πολλοί οι χώροι που παρέχουν την υπηρεσία αυτή και υπόσχονται να σε απαλλάξουν μια και καλή από την ανεπιθύμητη τριχοφυΐα. Σε αντίθεση με τις παραδοσιακές αποτριχωτικές μεθόδους και τα πρόσκαιρα αποτελέσματα τους, το laser προσφέρει το πολυπόθητο «μια για πάντα».

Αυτό όμως πρέπει να σε κάνει να είσαι ακόμη πιο προσεκτική όσον αφορά τους επαγγελματίες που θα εμπιστευτείς, προκειμένου να διασφαλίσεις τη μεγαλύτερη δυνατή ασφάλεια, φερεγγυότητα και εξειδίκευση. Γι’ αυτό λοιπόν καλό θα ήταν να προτιμήσεις ιατρικούς χώρους και όχι κάποιο απλό ινστιτούτο, που δεν θα σου παράσχει την απολύτως απαραίτητη ιατρική επίβλεψη. Δεν μιλάμε για το σχήμα των φρυδιών σου τώρα, αλλά για μια μόνιμη μέθοδο αποτρίχωσης, οπότε η ανάγκη ιατρικής περίθαλψης καθίσταται μονόδρομος.

Ποιο είδος Laser χρησιμοποιείται στον χώρο που επέλεξες

Δεν είναι τυχαίο ότι η αποτρίχωση με Laser Αλεξανδρίτη έχει αναδειχθεί ως η κορυφαία μέθοδος αντιμετώπισης της ανεπιθύμητης τριχοφυΐας τόσο για το σώμα όσο και για το πρόσωπο. Γιατί λοιπόν να συμβιβαστείς με οτιδήποτε λιγότερο; Επειδή ωστόσο σίγουρα θα θέλεις το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα, μην ξεχάσεις να ενημερωθείς και για το ποια μηχανήματα χρησιμοποιούνται, καθώς δεν είναι όλοι οι χώροι εξίσου ενημερωμένοι και εξοπλισμένοι με την τελευταία λέξη της τεχνολογίας.

Αν λοιπόν θέλεις να εξασφαλίσεις την «τελευταία λέξη της ανεπιθύμητης τριχοφυΐας», μην διστάσεις να αναζητήσεις τα εξελιγμένα, έβδομης γενιάς Laser αποτρίχωσης για την αποφυγή οποιονδήποτε δυνατών παρενεργειών. Αυτό που σε γενικές γραμμές χρειάζεται να κρατήσεις είναι πως όσο πιο εξελιγμένα τα μηχανήματα, τόσο πιο ανώδυνη θα είναι η διαδικασία και τόσο πιο καλό το αποτέλεσμα.

Θα γίνει αξιολόγηση από γιατρό πριν το ραντεβού αποτρίχωσης;

Εξίσου σημαντική (αν όχι σημαντικότερη) με τις ίδιες τις συνεδρίες αποτρίχωσης, είναι η προηγηθείσα αξιολόγηση από τον εξειδικευμένο ιατρό. Σε κάθε περίπτωση, στον χώρο που θα επιλέξεις να κάνεις την αποτρίχωση προσώπου με Laser, πρέπει να πραγματοποιήσεις μια συνάντηση για ακριβή αξιολόγηση των δικών σου αναγκών με κάποιον ιατρό. Πρόκειται για ένα απολύτως απαραίτητο και καθόλου προαιρετικό βήμα προκειμένου να είσαι σίγουρη πως θα γίνουν όλα σωστά, με καμία πιθανότητα δυσάρεστων εκπλήξεων. Στην αξιολόγηση αυτή, ο ειδικός θα καταγράψει το ιστορικό σου, θα δει τον τύπο των τριχών και της επιδερμίδας σου και θα καθορίσει τον κατάλληλο τρόπο προετοιμασίας του δέρματος σου για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα.

Ακόμη, στην αρχική αυτή διαβούλευση θα έχεις την ευκαιρία να συζητήσεις τα πάντα γύρω από τη θεραπεία και να εκφράσεις όλες σου τις απορίες στον ειδικό, προκειμένου να σου λυθούν τα ερωτηματικά και να έχεις ρεαλιστικές προσδοκίες.

Με τις άλλες μεθόδους αποτρίχωσης τι γίνεται;

Πριν την προγραμματισμένη συνεδρία αποτρίχωσης με Laser, δεν θα πρέπει να έχεις χρησιμοποιήσει κερί, αποτριχωτικές κρέμες και ταινίες, ηλεκτρόλυση ή αποτρίχωση με τσιμπιδάκι για τρεις εβδομάδες, στα σημεία φυσικά που θα γίνει η Laser αποτρίχωση.

Πώς συνδέεται η έκθεση στον ήλιο με την Laser αποτρίχωση προσώπου;

Η αλήθεια είναι πως όσο πιο ανοιχτόχρωμη η επιδερμίδα, τόσο πιο αποτελεσματική η αποτρίχωση με Laser. Ειδικά όταν αναφερόμαστε στην αποτρίχωση στο πρόσωπο, που εκτίθεται εύκολα στον ήλιο, χρειάζεται από μεριάς σου την ανάλογη προσοχή. Καλό θα ήταν λοιπόν να αποφύγεις για μια εβδομάδα πριν τη συνεδρία σου (αλλά και μια εβδομάδα μετά) μεθόδους όπως η ηλιοθεραπεία, το solarium και γενικά η έκθεση σε ηλιακή ακτινοβολία. Πρόκειται για κάτι που οπωσδήποτε δεν πρέπει να παραβλέψεις, καθώς ελλοχεύει υψηλός κίνδυνος εγκαύματος, ουλής ή και αποχρωματισμού του δέρματος.

Τι αλλαγές πρέπει να κάνεις στη skincare ρουτίνα σου;

Έχεις «χτίσει» μια ρουτίνα περιποίησης της επιδερμίδας του προσώπου σου που δεν χαλάς με τίποτα; Σε συγχαίρουμε γι’ αυτό και πρόκειται αναμφίβολα για μια τακτική που θα σε αποζημιώσει μακροπρόθεσμα και θα σε κάνει να ευγνωμονείς τον εαυτό σου για τη συνέπεια και τη σχολαστικότητα του.

Όσο όμως κι αν αγαπάμε τη ρετινόλη και τα οφέλη της όσον αφορά την αντιγήρανση, πρέπει για δέκα ημέρες να την αποφύγεις και να παρεκκλίνεις για λίγο από την τυπική σου ρουτίνα. Όταν ολοκληρωθεί η αποτρίχωση με Laser, θα είσαι ελεύθερη να επανέλθεις δριμύτερη στα αγαπημένα σου προϊόντα με ρετινόλη (ουδέν κακόν αμιγές καλού, σωστά; )

Άφησε λοιπόν για λίγο στην άκρη τον σούπερ ήρωα της αντιγήρανσης και γενικά τα οξέα που εφάρμοζες στο πρόσωπο, καθώς κάνουν το δέρμα πιο ευαίσθητο στην αποτρίχωση. 

 

Σας άρεσε αυτό που μόλις διαβάσατε;
Μοιραστείτε το με φίλους και αγαπημένα σας πρόσωπα!!
Newsletter Derm & Plastic Surgery Clinic

    ΗΜ/ΝΙΑ ΓΕΝΝΗΣΗΣ

    ΦΥΛΛΟ