Laser Αποτρίχωση

Απαλλαγείτε από την τριχοφυΐα
ανώδυνα και οριστικά

ΠΟΙΑ ΕΙΔΗ LASER ΥΠΑΡΧΟΥΝ

 Τα είδη laser αποτρίχωσης, που χρησιμοποιούνται είναι το laser αποτρίχωσης Alexandrite (Αλεξανδρίτη), που εκπέμπει στα 755 nm και είναι το αποτελεσματικότερο, το laser αποτρίχωσης Diode (Διοδικό laser), που εκπέμπει στα 805 nm στοχεύοντας σε πιο καστανές τρίχες και το laser αποτρίχωσης Nd-YAG με εκπομπή στα 1064 nm, το οποίο μπορεί να εφαρμοστεί με ασφάλεια και σε σκουρότερους φωτοτύπους (IV και V), καθώς και σε μαυρισμένα δέρματα.

Τα εξελιγμένα, 7ης γενιάς Laser αποτρίχωσης, στηρίζονται στη θεωρία της επιλεκτικής φωτοθερμόλυσης, στην οποία γίνεται επιλεκτική εξάλειψη του εκάστοτε στόχου (π.χ. αγγεία, τριχικοί θύλακοι κτλ), ενώ ταυτόχρονα παραμένει άθικτη η επιδερμίδα, αποφεύγοντας έτσι τις παρενέργειες.

Στην περίπτωση της αποτρίχωσης, ο στόχος είναι η μελανίνη του τριχικού θυλάκου (η χρωστική στην οποία οφείλεται το χρώμα της τρίχας) και σε αυτή στοχεύει τελικά η ενέργεια του laser. Μετά την απορρόφησή της, η φωτεινή ενέργεια μετατρέπεται σε θερμική, με αποτέλεσμα την επιλεκτική καταστροφή του τριχικού θυλάκου. Κατ’ αυτόν τον τρόπο, η τριχοφυΐα σταδιακά μειώνεται, μετά από επαναλαμβανόμενες συνεδρίες, μέχρι την οριστική εξάλειψή της.

Αν η τρίχα βρίσκεται στην ευάλωτη φάση ανάπτυξης (αναγενής φάση), όταν δηλαδή υπάρχει μεγαλύτερη συγκέντρωση μελανίνης στο στέλεχός της, το laser προκαλεί υπερθέρμανση του θυλάκου της και οριστική καταστροφή της. Σε οποιαδήποτε στιγμή ωστόσο, περίπου το 80-85% των τριχών βρίσκεται στη φάση της αναγένεσης, μόλις το 10-15% στη φάση της καταγένεσης και το υπόλοιπο 1-3% στη φάση της τελογένεσης. Η ιδανική στιγμή για τη μόνιμη καταστροφή των τριχών, είναι όταν βρίσκονται στη φάση της αναγέννησης, καθώς τότε υπάρχει μεγαλύτερη συγκέντρωση μελανίνης στο τριχοθυλάκιο και άρα μεγαλύτερη απορρόφηση της ενέργειας του laser.

Μετά την εφαρμογή του laser, όλες οι τρίχες θα πέσουν, ωστόσο μόνο όσες από αυτές βρίσκονταν στη φάση ανάπτυξης, θα καταστραφούν οριστικά. Οι υπόλοιπες θα ξαναβγούν μετά από καιρό, γι’ αυτό και απαιτούνται επαναληπτικές συνεδρίες, μέχρι το laser να τις πετύχει όλες στη συγκεκριμένη αυτή φάση του κύκλου ζωής τους και να τις καταστρέψει οριστικά.

Εκτός από τους αισθητικούς λόγους για την εξάλειψη της ανεπιθύμητης τριχοφυΐας, η αποτρίχωση με laser ενδείκνυται και όταν υπάρχουν συγκεκριμένοι ιατρικοί λόγοι.

 • Όταν υπάρχει θυλακίτιδα, δηλαδή σπυράκια μετά το ξύρισμα, την αποτρίχωση με κερί ή τα αποτριχωτικά μηχανήματα.
 • Η θεραπεία laser αποτρίχωσης ενδείκνυται επίσης, σε περιπτώσεις που έχουν δημιουργηθεί ευρυαγγείες μετά από αποτριχώσεις με κερί, για να μην επιδεινωθεί το πρόβλημα.
 • Σε περιπτώσεις δασυτριχισμού ή υπερτρίχωσης, καθώς προσφέρει εξαιρετικά και μόνιμα αποτελέσματα.
 • Όταν οι τρίχες γυρίζουν και εισέρχονται στο δέρμα (είσφρυση τριχών), προκαλώντας σημάδια και κύστεις.
 • Σε περιπτώσεις θηλωμάτων και κονδυλωμάτων στην περιοχή των γεννητικών οργάνων, ώστε μετά από επιτυχή θεραπεία τους να μην υποτροπιάσει το πρόβλημα, από τον μηχανικό τραυματισμό του δέρματος κατά το ξύρισμα.
 • Σε περιπτώσεις με ιστορικό κύστης κόκκυγα, αφού οι τρίχες παγιδεύονται στη μεσογλουτιαία χώρα και οδηγούν σε φλεγμονή της περιοχής.

Η τριχοφυΐα προσώπου δημιουργεί αισθητικό πρόβλημα στις γυναίκες, το οποίο όχι μόνο δε λύνουν άλλες μέθοδοι αποτρίχωσης, αλλά μπορεί και να το χειροτερεύσουν, δημιουργώντας σπυράκια, καφέ κηλίδες, χαλάρωση ακόμη και υπερτρίχωση.

Η αποτρίχωση με laser, είναι η καλύτερη μέθοδος για να αντιμετωπίσετε την ανεπιθύμητη τριχοφυΐα, η μέθοδος με τα μονιμότερα αποτελέσματα και τελικά και η πιο οικονομική μακροπρόθεσμα. Τα αποτελέσματα είναι ορατά από την πρώτη κιόλας συνεδρία. Αυτό που πρώτα παρατηρεί κανείς, είναι καθυστέρηση στην εμφάνιση νέων τριχών και για 2 – 3 μήνες λέπτυνση και σταδιακή αραίωση τους.

Ο αριθμός των συνεδριών λέιζερ προσώπου, εξαρτάται από το χρώμα της τρίχας, το χρώμα του δέρματος και το ορμονικό σας προφίλ. Πλήρη εξάλειψη τριχών, επιτυγχάνεται μετά από 6 έως 8 συνεδρίες laser προσώπου.

Laser Αποτρίχωση

Η εφαρμογή laser προσώπου μπορεί να αφορά όλο το πρόσωπο ή σε επιμέρους περιοχές αυτού όπως:

 • Άνω χείλος
 • Πηγούνι
 • Ζυγωματικά
 • Παρειές (μάγουλα)
 • Μεσόφρυο
 • Ρουθούνια μύτης
 • Αυτιά
Laser Αποτρίχωση

Η συνεδρία laser προσώπου, απαιτεί οι τρίχες να μην έχουν αφαιρεθεί από τη ρίζα τους, για διάστημα τουλάχιστον 2 εβδομάδων και για αυτό δεν θα πρέπει να έχετε κάνει πρόσφατα αποτρίχωση με κερί, κλωστή, αποτριχωτικές συσκευές ή τσιμπιδάκι.

Πριν τη συνεδρία laser προσώπου, σε περίπτωση που οι τρίχες έχουν μεγάλο μήκος, απαιτείται ψαλίδισμα αυτών, αμέσως πριν την εφαρμογή του laser.

Μετά τη συνεδρία μπορεί να παρατηρηθεί μια ήπια ερυθρότητα, που υποχωρεί σε λίγα λεπτά έως 2-3 ώρες. Συνιστάται η χρήση ενυδατικής κρέμας, καθώς και αντηλιακού, για λίγες ημέρες μετά την θεραπεία.

 • Μασχάλη
 • Χέρια
 • Στήθος
 • Γραμμή κοιλιάς
 • Μπικίνι
 • Γλουτοί
 • Πόδια
Laser Αποτρίχωση Σώματος

Η laser αποτρίχωση μπικίνι (ευαίσθητης περιοχής) είναι μια από τις δημοφιλέστερες laser θεραπείες. Η αποτρίχωση με ξυραφάκια, κρέμες, κερί και συσκευές αποτρίχωσης, αποτελεί μία χρονοβόρα, δαπανηρή και πάνω από όλα μάταιη διαδικασία, αφού δεν αντιμετωπίζει το πρόβλημα στη ρίζα του. Παράλληλα σε κάποιες περιπτώσεις, με τις μεθόδους αυτές μπορεί να προκληθεί θυλακίτιδα, επιμολύνσεις και είσοδος τριχών μέσα στο δέρμα, με έντονο ερεθισμό.

Το laser αποτρίχωσης μπορεί να εφαρμοστεί για τις δημοφιλέστερες μορφές αποτρίχωσης στο μπικίνι, όπως περίγραμμα bikini, brazilian bikini, full bikini laser αποτρίχωση κλπ. Συγκρίνοντας το συνολικό κόστος σε χρόνο και χρήμα, που συνεπάγεται κάθε συντηρητική μέθοδος με αυτό του laser, αποδεικνύεται ότι η αποτρίχωση με laser είναι η οικονομικότερη.

Καμία άλλη μέθοδος δεν εξασφαλίζει ριζική αποτρίχωση, ενώ αντιθέτως οι περισσότερες συνεπάγονται διάθεση χρόνου και κυρίως έξοδα για την επανάληψη της διαδικασίας.

Laser Αποτρίχωση Μπικίνι

ΣΥΧΝΕΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ

Είναι επώδυνη η laser αποτρίχωση;
Είναι μια ανώδυνη θεραπεία και πολύ καλά ανεκτή από τους περισσότερους ασθενείς, χάρη στο ειδικό σύστημα ψύξης της επιδερμίδας με κρύο αέρα κατά την εφαρμογή του laser.

Η αίσθηση του laser είναι σαν ήπια, σχεδόν ανεπαίσθητα τσιμπηματάκια. Ωστόσο, στις περιπτώσεις εκείνες που οι ασθενείς το επιθυμούν, μπορεί να εφαρμοστεί τοπικά μια αναισθητική κρέμα μίση ώρα πριν την θεραπεία. Κατά τις επόμενες συνεδρίες και όσο η τριχοφυΐα μειώνεται, η ενόχληση ελαχιστοποιείται.

Χρειάζεται προετοιμασία για την αποτρίχωση LASER;

 • Την ημέρα της συνεδρίας, η περιοχή του σώματος που θα γίνει αποτρίχωση με laser θα πρέπει να είναι καθαρή και χωρίς make-up, εάν πρόκειται για το πρόσωπο.
 • Για 3 περίπου εβδομάδες πριν την θεραπεία μην χρησιμοποιείτε κερί, ηλεκτρόλυση ή αποτρίχωση με τσιμπιδάκι, στα σημεία που πρόκειται να γίνει Laser αποτρίχωση.
 • Επιτρέπεται να ξυρίζεστε, μέχρι 2-3 ημέρες πριν την θεραπεία με laser, όσο και μετά την θεραπεία με laser, σε περίπτωση που για κάποιους λόγους καθυστερήσετε να κάνετε την επόμενη συνεδρία στην ώρα της.
 • Αποφύγετε την έκθεση στον ήλιο και το solarium, για τα μέρη του σώματος που θα υποβληθούν σε αποτρίχωση λέιζερ, ενώ είναι απαραίτητη η χρήση ενός αντηλιακού ευρέως φάσματος, για 1 εβδομάδα μετά την θεραπεία σας.
 • Εάν έχετε ιστορικό επιχείλιου έρπητα, θα πρέπει να μας ενημερώσετε.

Γιατί χρειάζονται αρκετές επαναλήψεις, για να καθαρίσει μία περιοχή από την ανεπιθύμητη τριχοφυΐα;
Οι τρίχες αναπτύσσονται σε επαναλαμβανόμενους κύκλους (αναγενής, καταγενής, τελογενής φάση) και μονάχα όταν βρίσκονται στην ενεργή φάση ανάπτυξης (αναγενής φάση), περιέχουν αρκετή μελανίνη για να απορροφήσουν την απαραίτητη δόση ενέργειας, για την καταστροφή του τριχικού θυλάκου τους. Όταν οι τρίχες βρίσκονται στις υπόλοιπες φάσεις του κύκλου ζωής τους, περιέχουν ελάχιστη ή μηδαμινή μελανίνη και δεν μπορούν να απορροφήσουν την ενέργεια του Laser.

Συνεπώς την ημέρα της εφαρμογής του Laser, καταστρέφονται οριστικά τα τριχοθυλάκια που περιέχουν τρίχες σε ενεργή φάση ανάπτυξης. Μερικές βδομάδες αργότερα, αρκετές από τις τρίχες που βρίσκονταν σε ανενεργή φάση ανάπτυξης, έχουν περάσει πια στην ενεργή φάση ανάπτυξης και πλέον είναι η σειρά τους, να δεχτούν την ενέργεια του Laser. Κάθε φορά που η διαδικασία αυτή επαναλαμβάνεται, μειώνεται και η τριχοφυΐα.

Μπορώ να ξυριστώ μεταξύ των συνεδριών;
Ναι, μπορείτε να ξυρίσετε ή να κόψετε τις τρίχες. Απαγορεύεται να χρησιμοποιήσετε τσιμπιδάκι ή κερί, καθώς αυτά αφαιρούν την τρίχα από το εσωτερικό της θύλακα.

Τι θα πρέπει να προσέξω μετά την αποτρίχωση με laser;

 • Αμέσως μετά τη θεραπεία, μπορεί να υπάρχει ήπια ερυθρότητα και οίδημα στο σημείο, το οποίο μπορεί να διαρκέσει μερικές ώρες μέχρι ένα 24ωρο και είναι χρήσιμο να χρησιμοποιήσετε μια καλή ενυδατική κρέμα.
 • Αποφύγετε την έκθεση στον ήλιο, έως ότου το δέρμα επανέλθει στη φυσιολογική του όψη και χρησιμοποιείστε οπωσδήποτε αντηλιακό για μερικές μέρες μετά την αποτρίχωση.

Πόσες συνεδρίες απαιτούνται;
Η αποτελεσματική αποτρίχωση με laser, μπορεί να επιτευχθεί με 6 έως και 8 συνεδρίες. Κάθε συνεδρία απαιτεί από 15 λεπτά έως μία ώρα, ανάλογα με την περιοχή που αντιμετωπίζεται. Μετά την ολοκλήρωση της συνεδρίας, μπορείτε να επιστρέψετε στις δραστηριότητές σας.

Υπάρχουν αντενδείξεις και ανεπιθύμητες ενέργειες;
Ουσιαστικές αντενδείξεις δεν υπάρχουν για τη laser αποτρίχωση. Στην κλινική μας γίνεται laser αποτρίχωση με τελευταίας γενιάς μηχανήματα, χωρίς ανεπιθύμητες ενέργειες.

Ανεπιθύμητες ενέργειες μπορεί να υπάρξουν, μόνο όταν δεν τηρούνται οι οδηγίες από τον ασθενή ή όταν η χρήση των μηχανημάτων δεν γίνεται από έμπειρο δερματολόγο ή υπό την επίβλεψή του.

Μπορεί το laser αποτρίχωσης να εξαλείψει τις λευκές τρίχες;
Δυστυχώς η απάντηση είναι όχι. Το laser στοχεύει στην μελανίνη του τριχοθυλακίου. Στις λευκές τρίχες έχουμε απουσία της μελανίνης, επομένως δεν θα έχουμε κάποιο αποτέλεσμα.

Μπορεί να γίνει laser αποτρίχωση κατά την περίοδο της εγκυμοσύνης;
Η laser αποτρίχωση δεν ενέχει κινδύνους για το έμβρυο. Πολλές γυναίκες συνεχίζουν τη laser αποτρίχωση, με την άδεια του γυναικολόγου τους και κατά την εγκυμοσύνη.

Πρέπει να κάνω εξετάσεις πριν την αποτρίχωση Laser;
Δεν υπάρχει κάποιος περιορισμός στην αποτρίχωση laser. Ο ιατρός που θα καταγράψει το ιατρικό σας ιστορικό, θα κρίνει αν πρέπει να γίνουν εξετάσεις, όπως ορμονικός έλεγχος κλπ.

Μπορώ να σταματήσω όποτε θέλω την συγκεκριμένη μέθοδο αποτρίχωσης Laser;
Η αποτρίχωση laser, είναι μια διαδικασία η οποία καταστέλλει την ανεπιθύμητη τριχοφυΐα και την έντασή της και δεν σας δεσμεύει να την διακόψετε όποτε θελήσετε.

Σε τι διαφέρει το laser αποτρίχωσης από την IPL αποτρίχωση;
Καταρχήν, το IPL δεν είναι Laser και αναφέρεται παραπλανητικά ως IPL laser αποτρίχωση, από ορισμένα συνήθως μη ιατρικά κέντρα. Το IPL προκαλεί γενική καταστροφή, στα πλαίσια της οποίας προκαλεί και την καταστροφή της ρίζας της τρίχας, ενώ το Laser προκαλεί επιλεκτική καταστροφή, που εντοπίζεται μόνο στη ρίζα της τρίχας.

Είναι μία συσκευή που παράγει κοινό φως και επομένως δεν μπορεί να το εστιάσει σε μία στενή δέσμη. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα, να μην είναι πολύ ισχυρή η δράση του και επομένως να μην είναι τόσο αποτελεσματικό για τη θεραπεία της ανεπιθύμητης τριχοφυΐας, όσο η πραγματική laser αποτρίχωση και έτσι να χρειάζονται πολύ περισσότερες συνεδρίες.

Το μεγαλύτερος μέρος της ενέργειας του IPL, απορροφάται από μικρότερους, πιο επιφανειακούς στόχους. Για να μπορέσει να θερμάνει βαθύτερους στόχους, απαιτούνται υψηλότερα επίπεδα ενέργειας, με αποτέλεσμα να αυξάνεται ο κίνδυνος εγκαυμάτων και άλλων ανεπιθύμητων ενεργειών, όπως υπερμελάγχρωσης, υπομελάγχρωσης, κ.α.

Αντίθετα, το Laser δρα με πολύ μεγαλύτερη ακρίβεια και εξαιρετική ασφάλεια, καθώς είναι ικανό να χτυπάει επιλεκτικά τον στόχο του (επιλεκτική φωτοθερμόλυση), αφήνοντας ανέπαφες τις γύρω περιοχές.

ΚΟΣΤΟΣ – ΤΙΜΕΣ

Laser Αλεξανδρίτη 7ης γενιάς
στις πιο ΠΡΟΣΙΤΕΣ ΤΙΜΕΣ
της αγοράς

ΕΜΠΕΙΡΙΕΣ & ΑΠΟΨΕΙΣ

LASER AΠΟΤΡΙΧΩΣΗΣ

διαθέτουν Laser τελευταίας τεχνολογίας, το οποίο μπορώ να κάνω, ακόμα και αν έχω μαυρίσει λόγω καλοκαιριού. Είναι εκπληκτικό!Το γεγονός ότι είναι ιατρικό κέντρο και όχι κέντρο...

Καμπουρέλη Χαρά

Επισκέπτομαι την Derm & Plastic Surgery Clinic για αποτρίχωση με Laser. Διαπίστωσα ότι διαθέτουν Laser τελευταίας τεχνολογίας, το οποίο μπορώ να κάνω, ακόμα και αν έχω μαυρίσει...

Περισσότερα

LASER AΠΟΤΡΙΧΩΣΗΣ

δεν εμφανίστηκε ούτε στο ελάχιστο ερεθισμός. Έκλεισα ήδη ραντεβού στην μητέρα μου για αποτρίχωση προσώπου σαν δώρο, καθώς οι τιμές είναι ιδιαίτερα προσιτές και το αποτέλεσμα φανταστικό!...

Μιχαιρίνα Μαρία

Έκανα Laser αποτρίχωσης στην κλινική σας και έμεινα απόλυτα ευχαριστημένη. Έγινε με πολύ προσεκτικό τρόπο και δεν εμφανίστηκε ούτε στο ελάχιστο ερεθισμός. Έκλεισα ήδη ραντεβου...

Περισσότερα

LASER AΠΟΤΡΙΧΩΣΗΣ

Δεν ένιωσα καθόλου πόνο, σε σχέση με άλλες εφαρμογές που είχα κάνει σε διαφορετικά ιατρεία. Επιπλέον, δεν έχω δει πουθενά μέχρι σήμερα, πιο μοντέρνο και πιο ευχάριστο χώρο θεραπειών...

Χρονόπουλος Δημήτρης

Εξελιγμένα μηχανήματα, με άριστα εκπαιδευμένο προσωπικό. Επισκέφτηκα το ιατρείο για αποτρίχωση με Laser και αφού μου πήραν ιστορικό υγείας, προχωρήσαμε στην εφαρμογή...

Περισσότερα

ΚΛΕΙΣΤΕ ΡΑΝΤΕΒΟΥ

Καλέστε μας
ή συμπληρώστε την φόρμα
Εγγραφείτε στο newsletter μας
και κερδίστε μια laser αποτρίχωση!

ΗΜ/ΝΙΑ ΓΕΝΝΗΣΗΣ
ΦΥΛΛΟ