Laser Αποτρίχωση το Καλοκαίρι | Τι Πρέπει να Προσέξετε

Laser Αποτρίχωση το Καλοκαίρι

Κάθε χρόνο την περίοδο αυτή, προκύπτουν πολλά ερωτήματα όσον αφορά την επιδερμίδα μας. Συνήθως έχουν να κάνουν με το μαύρισμα και τις συνέπειές του, τη σωστή ηλιοθεραπεία και έκθεση στον ήλιο. Ακόμη ένας προβληματισμός που αφορά πολλές γυναίκες (αλλά και άντρες) έχει να κάνει με τη Laser Αποτρίχωση το Καλοκαίρι. Όσες δεν το έχουν ξεκινήσει ακόμη, αναρωτιούνται αν μπορούν να το κάνουν ακόμη και τώρα. Όσες το έχουν αρχίσει, αναρωτιούνται αν μπορούν να το συνεχίσουν κανονικά και τους μήνες αυτούς ή πρέπει να περιμένουν ώστε να κάνουν επανέναρξη της διαδικασίας από τον Σεπτέμβρη ή ακόμη και τον Οκτώβρη, όταν η ηλιοφάνεια θα έχει μειωθεί κι άλλο. Τι ισχύει λοιπόν τελικά όσον αφορά τη Laser Αποτρίχωση το Καλοκαίρι και πώς μπορούμε να είμαστε σίγουρες ότι δεν θα βλάψουμε με κάποιον τρόπο εν αγνοία μας την επιδερμίδα μας; Όλα τα ερωτήματα θα απαντηθούν στο παρόν άρθρο.

Γιατί λένε να μην κάνουμε Laser Αποτρίχωση το Καλοκαίρι;

Πρόκειται για μια αρκετά διαδεδομένη άποψη, που όλοι λίγο – πολύ έχουν ακούσει. Μάλιστα, τείνει να γίνει μια καθολικά αποδεκτή αντίληψη. Ελάχιστοι την αμφισβητούν, ενώ άλλοι δεν ρωτούν καν για το αν είναι εφικτό να γίνει Laser Αποτρίχωση το Καλοκαίρι. Όλο αυτό είχε πράγματι μια βάση στο παρελθόν όταν και ξεκίνησε να πραγματοποιείται η διαδικασία αποτρίχωσης με Laser.

Ο λόγος είναι πως τους μήνες του καλοκαιριού, ειδικά σε χώρες όπως η Ελλάδα με τόσο έντονη ηλιοφάνεια, τίθεται το θέμα των προβλημάτων μελάγχρωσης. Όπως συμβούλευαν οι Δερματολόγοι, υπήρχε πιθανότητα υπερδιέγερσης των μελανοκυττάρων του δέρματος. Η υπερδιέγερση αυτή θα οδηγούσε σε μειωμένη απορροφησιμότητα της ενέργειας του μηχανήματος από τους θύλακες των τριχών. Έτσι, η Laser Αποτρίχωση το Καλοκαίρι έχει μειωμένη αποτελεσματικότητα. Για την ακρίβεια, είχε μειωμένη αποτελεσματικότητα.

Τι έχει αλλάξει;

Η τεχνολογία και τα μέσα που έχουμε στη διάθεσή μας. Μηχανήματα που σήμερα είναι διαθέσιμα, παλαιότερα δεν υπήρχαν. Συνεπώς, τα δεδομένα αλλάζουν και πρέπει να μένουμε σε επαφή με τις εξελίξεις αν θέλουμε να είμαστε ενημερωμένοι για τις υφιστάμενες επιλογές μας. Πλέον, αν η Laser Αποτρίχωση γίνει με προηγμένης τεχνολογίας μηχάνημα, θα είναι εξίσου αποτελεσματική και ακίνδυνη και κατά τη διάρκεια των θερινών μηνών.

Πώς μπορώ να κάνω Laser Αποτρίχωση το Καλοκαίρι;

Είναι γεγονός πως όλα εξαρτώνται από τον εξοπλισμό που διαθέτει το κέντρο στο οποίο θα επιλέξετε να κάνετε την αποτρίχωσή σας. Το μηχάνημα εκείνο που πράγματι επιτρέπει αποτελεσματική και ασφαλή Laser Αποτρίχωση το Καλοκαίρι είναι το έβδομης γενιάς Alexandrite. Γι’ αυτό και έχουμε φροντίσει να το διαθέτουν οι Κλινικές μας, προκειμένου να μην αναγκάζονται οι ασθενείς μας να σταματούν τις δρομολογημένες θεραπείες τους. Ή ακόμη και να συμβιβάζονται με λύσεις που δεν τους ικανοποιούν σε απόλυτο βαθμό.

Ποια είναι η διαφορά του μηχανήματος αυτού;

Το έβδομης γενιάς Alexandrite δεν γνωρίζει εποχιακούς περιορισμούς. Εκπέμποντας στα 755 nm, αποδεικνύεται εξίσου ασφαλές και σε πιο μαυρισμένα, «ηλιοκαμένα δέρματα». Λειτουργεί δηλαδή και σε σκουρότερους φωτοτύπους.

Τι πρέπει να προσέξω;

Το μέρος που θα εμπιστευτείτε για την αποτρίχωσή σας. Αφενός πρέπει οπωσδήποτε να είναι ιατρικός χώρος. Όχι δηλαδή απλά ένα αισθητικό κέντρο χωρίς ειδικούς Δερματολόγους, που θα εγγυηθούν για την ασφάλειά σας. Αυτό φυσικά δεν ισχύει μόνο για το καλοκαίρι αλλά για όλο τον χρόνο. Ειδικά όμως όσον αφορά τη Laser Αποτρίχωση το Καλοκαίρι, είναι πολύ σημαντικό να είστε σίγουροι για το μηχάνημα με το οποίο θα πραγματοποιηθεί η διαδικασία. Δυστυχώς, συχνά παρατηρείται ένα φαινόμενο που κλονίζει την εχεμύθεια και τη φερεγγυότητα πολλών χώρων ως προς το θέμα αυτό. Ειδικότερα, δεν είναι λίγοι όσοι επικαλούνται την κατοχή του μηχανήματος έβδομης γενιάς Alexandrite, αλλά στην πραγματικότητα έχουν λιγότερο προηγμένης τεχνολογίας και προηγούμενης γενιάς μηχάνημα.

Ακόμη, ένα άλλο σύνηθες φαινόμενο είναι να μην έχουν το αυθεντικό μηχάνημα έβδομης γενιάς Alexandrite. Αυτό φυσικά και θα φανεί άμεσα στην επιδερμίδα και τα αποτριχωτικά σας αποτελέσματα. Γιατί όμως να μπείτε σε όλη αυτή τη διαδικασία και να χρειαστεί να «πάθετε για να μάθετε» ενώ μπορείτε να είστε εξαρχής σίγουροι για την επιλογή σας; Στις Κλινικές μας έχουμε εγγυημένα το μηχάνημα αυτό, κάτι που μπορείτε να διαπιστώσετε εξαιρετικά εύκολα.

Laser Αποτρίχωση το Καλοκαίρι και Έκθεση στον ήλιο

Εκτός όσων ήδη αναφέρθηκαν σχετικά κυρίως με το μηχάνημα της αποτρίχωσης, υπάρχουν μερικοί ακόμη παράγοντες που χρίζουν προσοχής όταν κάνετε Laser Αποτρίχωση την εποχή αυτή. Εν ολίγοις, «ναι» στο Laser Αποτρίχωση το Καλοκαίρι, «όχι» στις επιπολαιότητες και τις απροσεξίες. Ας δούμε λοιπόν ποιες είναι οι απροσεξίες αυτές.

Laser Αποτρίχωση και Solarium

Αν ανήκετε στις φανατικές του Solarium και αγαπάτε την ηλιοκαμένη επιδερμίδα (ακόμη και όταν δεν προέρχεται από τη φυσική διαδικασία της ηλιοθεραπείας), είναι πολύ πιθανό να αναρωτιέστε τι ισχύει με τη διαδικασία της Laser Αποτρίχωσης. Συνδυάζονται τελικά αυτά τα δύο ή αν θέλετε το ένα πρέπει να σταματήσετε το άλλο; Ας δούμε τι ισχύει στην περίπτωση λοιπόν αυτή. Αυτό που πρέπει είναι να αποφεύγετε την εκτεταμένη έκθεση στην τεχνητή ακτινοβολία, έξι εβδομάδες πριν και δύο εβδομάδες μετά τη συνεδρία σας για αποτρίχωση. Φυσικά, απαραίτητη είναι η καθημερινή εφαρμογή αντηλιακού με υψηλό δείκτη προστασίας.

 

Σας άρεσε αυτό που μόλις διαβάσατε;
Μοιραστείτε το με φίλους και αγαπημένα σας πρόσωπα!!
Newsletter Derm & Plastic Surgery Clinic

    ΗΜ/ΝΙΑ ΓΕΝΝΗΣΗΣ

    ΦΥΛΛΟ