Laser αποτρίχωση: 10 μύθοι και αλήθειες που πρέπει να γνωρίζεις

Laser αποτρίχωση: 10 μύθοι και αλήθειες που πρέπει να γνωρίζεις

Είναι ο μήνας που αρχίζεις να συνειδητοποιείς ότι η εποχή που θα φορέσεις το μαγιό σου δεν απέχει και τόσο πολύ. Χρειάζεται, λοιπόν, να ξεφορτωθείς οτιδήποτε σε ενοχλεί, πριν η μέρα «ανοίξει» για τα καλά. Ένα από αυτά οι ενοχλητικές τρίχες σε διάφορα σημεία του σώματος. Μπικίνι, πρόσωπο, μασχάλες, χέρια ή πόδια «φωνάζουν» Laser αποτρίχωση. Και νομίζω ήρθε η στιγμή να τα ακούσεις.

Η Laser αποτρίχωση είναι μία από τις πιο αποτελεσματικές για να εξαφανίσεις μόνιμα την ανεπιθύμητη τριχοφυΐα από κάθε σημείο του σώματος. Δεν είναι τυχαίο ότι τα τελευταία χρόνια είναι και ιδιαίτερα δημοφιλής. Παρόλα αυτά, όσα διαβάζεις στο διαδίκτυο δεν σημαίνει ότι ισχύουν και απαραίτητα. Πριν, λοιπόν, κλείσεις το πρώτο σου ραντεβού, αφιέρωσε λίγο από το χρόνο σου και δες τι από όσα έχεις διαβάσει κατά καιρούς είναι αλήθεια και τι όχι.

Οι μύθοι που… δεν ισχύουν

Μύθος No.1: Η Laser αποτρίχωση προκαλεί πόνο

Μπορεί στο άκουσμα της λέξης «Laser» το μυαλό σου να σχηματίζει την εικόνα ενός μηχανήματος που εκπέμπει επικίνδυνες ακτίνες ικανές να βλάψουν το δέρμα σου, όμως, κάτι τέτοιο δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα. Μην ξεχνάς ότι δεν είμαστε όλοι οι άνθρωποι το ίδιο ευαίσθητοι στην ίδια ένταση πόνου, καθώς και το ότι η τεχνολογία εξελίσσεται ταχύτατα. Έτσι, η  διαδικασία της Laser αποτρίχωσης γίνεται όλο και πιο ανώδυνη.

Μύθος Νο.2: Απαιτεί πάρα πολλές συνεδρίες

Το να ψάχνει κανείς σήμερα τη «χρυσή τομή» ανάμεσα στην ποιότητα, το επιθυμητό αποτέλεσμα και το κόστος είναι απολύτως λογικό. Η αποτρίχωση με Laser πάντως, ανάλογα την περιοχή που θα επιλέξεις να εφαρμοστεί, δεν απαιτεί αρκετές συνεδρίες και συνεπώς ούτε ένα υπέρογκο budget. Για να καταρριφθεί, βέβαια, ο συγκεκριμένος μύθος χρειάζεται να επιλέξεις έναν γιατρό που δεν γνωρίζει απλά πολύ καλά τη διαδικασία, αλλά διαθέτει και τον κατάλληλο εξοπλισμό. Έτσι, θα είσαι σίγουρη ότι όλα βαίνουν καλώς.

Μύθος No.3: Προσφέρει παροδικά αποτελέσματα

Κατά τη διάρκεια της θεραπείας, ένας ειδικός παλμός laser ανιχνεύει απευθείας τον θύλακα της τρίχας και επικεντρώνεται σε αυτόν. Ο θύλακας υπερθερμαίνεται και έτσι ουσιαστικά καταστρέφεται με αποτέλεσμα να είναι αρκετά δύσκολο να αναπτυχθεί ξανά. Όταν, λοιπόν, οι συνεδρίες γίνονται με το σωστό ιατρό, τα αποτελέσματα μπορεί να είναι ακόμα και μόνιμα. Φυσικά, δεν πρέπει να ξεχνάς ότι το ανθρώπινο δέρμα είναι ένας ζωντανός οργανισμός, ο οποίος με το πέρασμα του χρόνου διαφοροποιεί τις ανάγκες και τον τρόπο λειτουργίας του.

Μύθος No.4: Δεν είναι αποτελεσματική σε πιο σκουρόχρωμες επιδερμίδες

Η επιστήμη εξελίσσεται και σε καμία περίπτωση δεν μένει στα ίδια πεπραγμένα. Προοδεύει, όπως και η τεχνολογία. Μπορεί, λοιπόν, πριν από μερικές δεκαετίες η αποτρίχωση με τη χρήση Laser να μην ήταν πράγματι τόσο αποτελεσματική σε πιο σκούρα δέρματα, όμως, σήμερα, εγγυάται την ίδια επιτυχία που εξασφαλίζει και στις πιο ανοιχτόχρωμες επιδερμίδες.

Μύθος No.5: Η Laser αποτρίχωση δεν έχει καμία διαφορά με τη φωτόλυση

Η αλήθεια είναι ότι τόσο η αποτρίχωση με Laser όσο και η φωτόλυση (ή αλλιώς μέθοδος ipl) εκπέμπουν φως. Αυτό είναι και το μόνο τους κοινό στοιχείο. Εξ’ ορισμού, το laser αποτελεί ενισχυμένο μονοχρωματικό φως, συνεχές και με συγκεκριμένη κατεύθυνση, το οποίο, ανάλογα την περιοχή που εφαρμόζεται και την εμπειρία του γιατρού, χρησιμοποιεί διαφορετικό μεν, προκαθορισμένο δε μήκος κύματος. Επίσης, εκτελείται μόνο υπό την επίβλεψη γιατρού. Για παράδειγμα, το Laser Αλεξανδρίτη, εκπέμπει στα 755nm του ορατού φωτός και απορροφάται από τη μελανίνη που συγκροτεί την τρίχα. Αντίθετα, το ipl δεν έχει επιλεγμένο μήκος κύματος, «ανοίγει» σε ένα ευρύ φάσμα κύματος και η εφαρμογή του δεν γίνεται μόνο από γιατρούς.

Η ώρα της αλήθειας γύρω από την Laser αποτρίχωση 

Αλήθεια No.1:  Η Laser αποτρίχωση μπορεί να εφαρμοστεί σε όλα τα σημεία του σώματος

Να, και μία πληροφορία, η οποία είναι απολύτως αληθής. Η αποτρίχωση με Laser μπορεί να εφαρμοστεί με ιδιαίτερη επιτυχία σε οποιαδήποτε περιοχή του ανθρώπινου σώματος υπάρχει ανεπιθύμητη τριχοφυΐα. Οι πιο συνηθισμένες περιοχές εφαρμογής είναι οι:

  • Πόδια και Μπικίνι

Λίγο πριν έρθει η εποχή που θα φορέσεις τις φούστες και το μαγιό σου, μπορείς να αποκτήσεις απαλά πόδια με τη βοήθεια της Laser αποτρίχωσης. Οι μηροί, οι γάμπες και το μπικίνι σου το έχουν ανάγκη.

  • Χέρια σε όλο τους το μήκος

Διστάζεις να φορέσεις το κοντομάνικο μπλουζάκι σου, επειδή στο χέρι σου υπάρχουν μερικές λεπτές μεν, ορατές δε μαύρες τρίχες; Αν ναι, τότε μόλις βρήκες τη λύση στο πρόβλημα σου.

  • Μασχάλες

Άλλη μία περιοχή που θες να είναι περιποιημένη. Σε αντίθεση με το κοινό ξύρισμα, το οποίο ερεθίζει το δέρμα σου, η αποτρίχωση με Laser εξαφανίζει τις τρίχες από τη συγκεκριμένη περιοχή, διατηρώντας την απαλή της αίσθηση.

Άνω χείλος, προγούλι, πηγούνι, ζυγωματικά, Φαβορίτες. Η ενοχλητική τριχοφυΐα στις περιοχές αυτές αντιμετωπίζεται οριστικά με την μέθοδο αποτρίχωσης με Laser. Και το πρόσωπο σου γίνεται πιο «καθαρό» από ποτέ.

Αλήθεια No.2: Δεν συνιστάται για όλους

Μπορεί να αποτελεί μία ανώδυνη και ακίνδυνη μέθοδο εξάλειψης της περιττής τριχοφυΐας, όμως, δεν είναι ιδανική για όλους. Πριν, λοιπόν, κλείσεις την πρώτη συνεδρία, χρειάζεται να πραγματοποιήσεις ένα ραντεβού με έμπειρο δερματολόγο. Ο ειδικός, με τη σειρά του, θα εξετάσει το ιστορικό σου και θα κρίνει αν η αποτρίχωση με Laser είναι αποτελεσματική στη δική σου περίπτωση. Συνήθως, δεν συνιστάται η χρήση της σε επιδερμίδες με φωτοευαισθησία, σε ανθρώπους με ιστορικό χηλοειδών ή λήψης συγκεκριμένων φαρμάκων και σε γυναίκες σε ενδιαφέρουσα

Αλήθεια No.3: Οι περιοχές που γίνεται η Laser αποτρίχωση χρειάζονται φροντίδα

Μετά τη Laser αποτρίχωση, προτείνεται η εφαρμογή ειδικής ενυδατικής κρέμας, σε περίπτωση που ο ερεθισμός είναι έντονος. Αυτό που δεν πρέπει να ξεχνάς είναι ότι η κοκκινίλα στην ερεθισμένη περιοχή είναι προσωρινή και μειώνεται σημαντικά μετά από σύντομο χρονικό διάστημα. Επιπλέον, είναι σημαντικό η περιοχή που έχει υποβληθεί σε θεραπεία να μην έρχεται σε άμεση επαφή με τις ακτίνες του ηλίου. Αν αυτό δεν είναι εφικτό, η εφαρμογή αντηλιακής κρέμας κρίνεται απαραίτητη.

Αλήθεια No.4: Υπάρχουν περιοχές στις οποίες η τριχοφυΐα δεν εξαλείφεται οριστικά

Σε αντίθεση με τις μασχάλες, τα πόδια, τα χέρια και το μπικίνι, υπάρχουν ορισμένα σημεία του σώματος που η τριχοφυΐα είναι περισσότερο επίμονη και δεν εξαφανίζεται οριστικά με την ολοκλήρωση των θεραπειών αποτρίχωσης με Laser. Στις τελευταίες, περιλαμβάνονται ο λαιμός, το πηγούνι και οι τρίχες στο πρόσωπο.

Αλήθεια No.5: Η Laser αποτρίχωση θέλει χρόνο

Η αποτρίχωση με Laser «χωρίζεται» σε διάφορες συνεδρίες, οι οποίες δεν μπορούν να πραγματοποιηθούν από τη μία εβδομάδα στην άλλη. Θέλει υπομονή, γιατί η μόνιμη αλλαγή αργεί να γίνει. Τα είπαμε και τα συμφωνήσαμε. Ο χρόνος που μεσολαβεί μεταξύ των συνεδριών ποικίλει ανάλογα:

(α) τον τύπο του δέρματος
(β) τον τύπο της τρίχας
(γ) την περιοχή που γίνεται το laser.

Και τώρα που έμαθες όσα πρέπει να γνωρίζεις για την αποτρίχωση με Laser, είσαι έτοιμη και σωστά ενημερωμένη. Κλείσε το πρώτο σου ραντεβού και πρόλαβε το καλοκαίρι που σου κλείνει το μάτι στη γωνία.

Σας άρεσε αυτό που μόλις διαβάσατε;
Μοιραστείτε το με φίλους και αγαπημένα σας πρόσωπα!!
Newsletter Derm & Plastic Surgery Clinic

    ΗΜ/ΝΙΑ ΓΕΝΝΗΣΗΣ

    ΦΥΛΛΟ