Κυτταρίτιδα

Πείτε αντίο στην κυτταρίτιδα!
Άμεσα και αποτελεσματικά

ΠΟΤΕ ΕΜΦΑΝΙΖΕΤΑΙ Η ΚΥΤΤΑΡΙΤΙΔΑ

 Κυτταρίτιδα… κι όμως είναι φυσικό να έχεις! Η εμφάνιση της κυτταρίτιδας, δεν έχει απαραίτητα σχέση με το αν μία γυναίκα έχει επιπλέον κιλά ή όχι. Είναι ένα θέμα που αφορά τις περισσότερες γυναίκες, με ποσοστό που φτάνει ή και ξεπερνά το 90%! Εμφανίζεται συνήθως μετά την εφηβεία και αν και είναι ένα αντιαισθητικό φαινόμενο, είναι απόλυτα φυσιολογικό.

 Μια από τις επικρατούσες θεωρίες για την κυτταρίτιδα στις γυναίκες, είναι ότι η κυτταρίτιδα εμφανίζεται από μια ηλικία και μετά, ως αποθήκευση λίπους, που θα υποστηρίξει θερμιδικά μια γυναίκα, κατά την περίοδο των επερχόμενων κυήσεων και της γαλουχίας.

Είναι ένα από τα συχνότερα προβλήματα που αντιμετωπίζει η αισθητική ιατρική, αλλά παράλληλα και ένα από τα πιο εύκολα αντιμετωπίσιμα, χάρη στην εξέλιξη της τεχνολογίας και της ιατρικής.

Ας δούμε ενδεικτικά κάποιες θεραπείες που μπορούν να εφαρμοστούν.

 • Μεσοθεραπεία
 • Cavitation-RF
 • Fractional Laser
 • Νήματα
Κυτταρίτιδα αντιμετώπιση

Στην Derm & Plastic Surgery Clinic χρησιμοποιούμε τόσο την ενέσιμη μεσοθεραπεία, όσο και την μεσοθεραπεία χωρίς ενέσεις, με την ειδική συσκευή Dermapen. Στόχος της μεσοθεραπείας, είναι να μεταφέρει κάτω από την επιδερμίδα συγκεκριμένες ουσίες, που δεν μπορούν να φτάσουν εκεί με μια απλή επάλειψη κρέμας.

 • Η ενέσιμη μεσοθεραπεία γίνεται με τη χρήση ειδικών ενέσιμων ουσιών, που επιτυγχάνουν λιποδιάλυση στην προβληματική περιοχή, αλλά παράλληλα και σύσφιξη του δέρματος. H χρήση ειδικών, πολύ λεπτών βελονών, όπως αυτών που χρησιμοποιούνται στον βελονισμό, καθώς και η εφαρμογή τοπικού αναισθητικού, καθιστούν την μέθοδο αυτή εξαιρετικά ανεκτή και ανώδυνη.
 • Στην μη ενέσιμη μεσοθεραπεία με το Dermapen, δημιουργούμε πολλαπλά μικρά κανάλια στην επιφάνεια της επιδερμίδας, μέσα από τα οποία τα διαλύματα φτάνουν στο απαιτούμενο βάθος. Στις περισσότερες των περιπτώσεων, μετά από 8 – 10 συνεδρίες κάθε ίχνος ορατής κυτταρίτιδας έχει εξαλειφθεί, ενώ συνεχίζεται η παραγωγή του φυσικού μας κολλαγόνου και ελαστίνης, που ενδυναμώνουν την αναζωογόνηση και σύσφιξη της επιδερμίδας.

Η μεσοθεραπεία μπορεί να συνδυαστεί εύκολα, με την ελάχιστα επεμβατική μέθοδο CelluClip. Η μέθοδος αυτή, μας δίνει την δυνατότητα να αποκόψουμε τις ινώδεις ενώσεις, που συγκρατούν το δέρμα προς τα κάτω και δημιουργούν τις αντιαισθητικές λακουβίτσες της κυτταρίτιδας, λειαίνοντας έτσι το δέρμα στην περιοχή. Με την τεχνική CelluClip, ένα ειδικό εργαλείο εισάγεται στα σημεία των εμβυθίσεων και κόβει τις ινώσεις που συγκρατούν το δέρμα προς τα κάτω. Η θεραπεία είναι ανώδυνη, καθώς προηγείται τοπική αναισθησία, και το αποτέλεσμα είναι άμεσα ορατό, καθώς το δέρμα απελευθερώνεται απευθείας.

Γνωστή και ως 3D Lipo, είναι μια από τις πιο πιο δραστικές, σύγχρονες, μη επεμβατικές μεθόδους λιπογλυπτικής, η οποία περιλαμβάνει τη χρήση ειδικών υπερήχων, τρισδιάστατης στόχευσης, κατευθείαν πάνω στα λιποκύτταρα, σπάζοντάς τα. Το εξαιρετικό με αυτή τη μέθοδο, είναι η μόνιμη καταστροφή των λιποκυττάρων, που έχουν δημιουργήσει το πρόβλημα. Διασπούν έτσι το παγιδευμένο λίπος κάτω από το δέρμα, το οποίο στη συνέχεια αποβάλλεται μέσω του λεμφικού συστήματος. Ο όρος RF (Radiofrequency), αναφέρεται στις ραδιοσυχνότητες της θεραπείας αυτής.

Από την κεφαλή του μηχανήματος που έρχεται σε επαφή με το δέρμα, μεταφέρεται ενέργεια στον υποδόριο χώρο, προκαλώντας έντονη κινητοποίηση του λεμφικού συστήματος και θερμική διάλυση του λιπώδους ιστού. Οι ραδιοσυχνότητες στοχεύουν επίσης τους ινοβλάστες, τους οποίους διεγείρουν ώστε να παράγουν κολλαγόνο και ελαστίνη, που αυξάνει την ελαστικότητα και την σφριγηλότητα του δέρματος, οδηγώντας σε σύσφιξη αυτού. Η συχνότερη εφαρμογή της θεραπείας Cavitation RF είναι στους μηρούς, στους γλουτούς, στην κοιλιά και στα χέρια (μπράτσα) με εξαιρετικά αποτελέσματα.

Είναι από τις πλέον εξελιγμένες θεραπείες της κοσμητικής δερματολογίας και η τελευταία λέξη στις τεχνολογίες laser για την ανάπλαση του δέρματος. Είναι άριστα ανεκτή από τον ασθενή, με περίοδο αποθεραπείας το πολύ έως 48 ώρες.

Η θεραπεία με Laser είναι θεραπεία, που προσφέρει ουσιαστική ανάπλαση και ανανέωση του κολλαγόνου. Κατά την ενεργοποίηση του laser, οι ακτίνες χωρίζονται σε πολλές μικροδέσμες, κάνοντας επιλεκτική “σάρωση” της επιφάνειας του δέρματος και δρουν στοχευμένα στις περιοχές του προβλήματος.

Οι μικροδέσμες αυτές δρουν στα βαθύτερα στρώματα της επιδερμίδας και ερεθίζουν τους ινοβλάστες, ώστε να παράγουν το φυσικό μας κολλαγόνο και την ελαστίνη, προκαλώντας έτσι την αναζωογόνηση και σύσφιξη του δέρματος, εκ των έσω.

Fractional laser κυτταρίτιδα

Τα νήματα είναι μία καινοτόμος και ασφαλής μέθοδος, που μειώνει την κυτταρίτιδα και τη χαλάρωση του σώματος, χωρίς επέμβαση. Τα νήματα σχηματίζουν ένα υποστηρικτικό πλέγμα κάτω από το δέρμα, που ενισχύει την παραγωγή κολλαγόνου εκ των έσω, τεντώνοντας και ανορθώνοντας το δέρμα. Είναι χαρακτηριστική, η προσωρινή εξαφάνιση της κυτταρίτιδας, σε πολλές γυναίκες κατά τη διάρκεια της κλινικής εξέτασης, κατά την κίνηση τεντώματος του δέρματος, όταν εξηγούν στον γιατρό πως επιθυμούν να είναι το δέρμα τους.

Και αυτό ακριβώς το τέντωμα, επιτυγχάνει η προσεκτική και κατάλληλη τοποθέτηση των νημάτων από εξειδικευμένους γιατρούς. Η διαδικασία είναι ανώδυνη. Γίνεται μόνο με την εφαρμογή τοπικής αναισθησίας στο σημείο εισόδου των νημάτων και αμέσως μετά κανείς επιστρέφει, άμεσα στις καθημερινές τις δραστηριότητες, χωρίς κανένα περιορισμό, ενώ τα αποτελέσματα είναι ορατά από την πρώτη κιόλας συνεδρία.

ΣΥΧΝΕΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ

Γιατί δημιουργείται κυτταρίτιδα;
Ο λόγος που εμφανίζεται κυτταρίτιδα, είναι η απώλεια ελαστικότητας του συνδετικού ιστού της επιδερμίδας και η ανώμαλη συγκέντρωση λίπους και νερού. Το λίπος, λόγω της χαλάρωσης του συνδετικού ιστού, ασκεί ανομοιόμορφη πίεση, δημιουργώντας λακκάκια και παρουσιάζοντας αυτό που ονομάζουμε «όψη φλοιού πορτοκαλιού», δημιουργώντας ένα αντιαισθητικό αποτέλεσμα. Τα σημεία του σώματος, στα οποία εμφανίζεται η κυτταρίτιδα είναι οι μηροί, οι γλουτοί, η κοιλιά και τα μπράτσα.

Ποιοι παράγοντες επηρεάζουν την κυτταρίτιδα;

 • Διατροφή: Είμαστε ό,τι τρώμε… και αυτό ισχύει και για την κυτταρίτιδα. Αν από τη διατροφή σας απουσιάζει το νερό, ενώ υπερτερούν τα κορεσμένα λιπαρά, οι υδατάνθρακες, τα ανθρακούχα αναψυκτικά, η ζάχαρη, το αλκοόλ ή το αλάτι, τότε η επιδερμίδα σας είναι αφυδατωμένη. Αυτό συνεπάγεται κατακράτηση υγρών και κυτταρίτιδα.
 • Κληρονομικότητα: Αν η μητέρα σας έχει κυτταρίτιδα, είναι πιθανό να έχετε κι εσείς. Ωστόσο, δεν είναι σαφής ο βαθμός στον οποίο επιδρά ο παράγοντας κληρονομικότητα, ούτε και το κατά πόσο το περιβάλλον και ο τρόπος ζωής επιδρά στα γονίδιά μας.
 • Ορμόνες: Στη ζωή κάθε γυναίκας υπάρχουν φάσεις στις οποίες οι ορμόνες αλλάζουν. Ειδικότερα, η λήψη αντισυλληπτικών, η εγκυμοσύνη και η εμμηνόπαυση επιδεινώνουν την κυτταρίτιδα, μέσα από την αυξημένη κατακράτηση υγρών και την αύξηση του σωματικού βάρους.
 • Κάπνισμα:  Όπου υπάρχει καπνός, υπάρχει και κυτταρίτιδα. Το κάπνισμα επιβαρύνει τον οργανισμό σε πολλά επίπεδα και ένα από αυτά είναι και η κυτταρίτιδα.
 • Άσκηση:  Η καθιστική ζωή που κάνουν όλες οι γυναίκες με δουλειά γραφείου, είναι ένας από τους βασικούς λόγους εμφάνισης ή επιδείνωσης της κυτταρίτιδας. Γενικότερα, η έλλειψη φυσικής δραστηριότητας, είναι ένας επιβαρυντικός παράγοντας, αν αναλογιστεί κανείς ότι το συστηματικό περπάτημα μειώνει σαφώς την κυτταρίτιδα, ενώ η αερόβια άσκηση εμποδίζει την εμφάνιση κυτταρίτιδας, αυξάνοντας τις καύσεις του λίπους.
 • Διαταραχές λεμφικού και κυκλοφορικού συστήματος:
  Στην περίπτωση που έχετε κιρσούς, ευρυαγγείες ή πρησμένα πόδια, το πιο πιθανό είναι ότι θα έχει εμφανιστεί και κυτταρίτιδα, λόγω δυσλειτουργίας του κυκλοφορικού συστήματος. Οπότε, θα πρέπει να προχωρήσετε σε υπερηχογραφικό έλεγχο των αγγείων πρώτα και μετά σε θεραπεία κυτταρίτιδας.

Ποια είναι τα στάδια της κυτταρίτιδας;

Υπάρχουν τέσσερις διαβαθμίσεις στην κυτταρίτιδα και τέσσερις απλοί τρόποι να βρείτε σε ποιο στάδιο βρίσκεστε.

Βαθμός 0 – Όταν στέκεστε όρθια σε ηρεμία, το δέρμα είναι λείο. Όταν το πιέσετε βλέπετε πτυχές, αλλά όχι λακκούβες.

Βαθμός 1 – Όταν στέκεστε όρθια, το δέρμα είναι λείο, αλλά όταν το πιέσετε εμφανίζονται λακκούβες.

Βαθμός 2 – Όταν είστε ξαπλωμένη το δέρμα είναι λείο, αλλά όταν στέκεστε όρθια τότε έχει λακκουβίτσες, ακόμη και όταν δεν πιέζετε το δέρμα σας.

Βαθμός 3 – Τα σημάδια της κυτταρίτιδας φαίνονται και σε όρθια και σε ύπτια θέση, είτε πιέζουμε το δέρμα είτε όχι.

ΚΟΣΤΟΣ – ΤΙΜΕΣ

 Οι θεραπείες για την κυτταρίτιδα ξεκινούν από 80 ευρώ.

Καλέστε μας, για να ενημερωθείτε για την τιμή της θεραπείας, που σας ενδιαφέρει ή για τις ειδικές τιμές, που ισχύουν για τους συνδυασμούς θεραπειών.

ΕΜΠΕΙΡΙΕΣ & ΑΠΟΨΕΙΣ

ΚΥΤΤΑΡΙΤΙΔΑ

Τουλάχιστον 20 θεραπευτικά πρωτόκολλα και συνδυασμοί θεραπειών. Εγώ προσωπικά εντυπωσιάστηκα από την πληρότητα των μηχανημάτων και των θεραπειών σας...

Πόπη Δ.

Είχα μεγάλο πρόβλημα με την κυτταρίτιδα, ενώ πάντα πρόσεχα την διατροφή μου και γυμναζόμουν. Δεν είχα τρόπο να την αντιμετωπίσω, καθώς ότι περνούσε από το χέρι μου το είχα ήδη κάνει. ...

Περισσότερα

ΚΥΤΤΑΡΙΤΙΔΑ

Είναι από τα καλύτερα μηχανήματα και η εξειδικευμένη αισθητικός, που με τις οδηγίες της γιατρού μου το έκανε, ήταν άψογη επαγγελματίας!! Προσεκτική και με σημασία ακόμη και στις λεπτομέρειες...

Μαριέτα Τερζή

Ύστερα από παρότρυνση της μητέρας μου, που γνωρίζει την κ. Ζωγράφου από το Νοσοκομείο που δουλεύει, έκλεισα ραντεβού στην Derm & Plastic Surgery Clinic για την εφαρμογή 3MAX plus...

Περισσότερα

ΚΥΤΤΑΡΙΤΙΔΑ

περιλάμβανε συνεδρίες κατά της κυτταρίτιδας. 30 λεπτά κάθε εβδομάδα για 2 μήνες και η κυτταρίτιδα εξαφανίστηκε. Το προσωπικό είναι άψογο και ο χώρος υπέροχος...

Αντωνίου Νικολέττα

Η κυτταρίτιδα αποτελούσε για μένα πρόβλημα. Δεν πρόσεχα ποτέ την διατροφή μου και ούτε γυμναζόμουν. Ήθελα να απαλλαγώ από αυτή, αλλά δεν είχα ποτέ τον χρόνο για γυμναστική...

Περισσότερα

ΚΛΕΙΣΤΕ ΡΑΝΤΕΒΟΥ

Καλέστε μας
ή συμπληρώστε την φόρμα
Εγγραφείτε στο newsletter μας
και κερδίστε μια θεραπεία Cavitation!

ΗΜ/ΝΙΑ ΓΕΝΝΗΣΗΣ
ΦΥΛΛΟ