Πώς να Αντιμετωπίσετε τα Δερματικά Προβλήματα του Καλοκαιριού

Καλοκαιρι προβληματα δερμαΟι καλοκαιρινοί μήνες είναι οι πιο ζεστοί της σεζόν. Είναι μήνες που χαρακτηρίζονται από υψηλές θερμοκρασίες και αρκετή υγρασία. Μήνες που με τα συγκεκριμένα χαρακτηριστικά μπορούν να δημιουργήσουν προβλήματα στην όψη και τη υφή της επιδερμίδας. Η αλήθεια είναι ότι τα δερματικά προβλήματα αυξάνονται ιδιαίτερα το Καλοκαίρι, μιας και ο έντονος ήλιος και η θάλασσα δεν αποτελούν «συμμάχους» της επιδερμίδας. Ποια είναι;

Δερματικά Προβλήματα το Καλοκαίρι: Ξηροδερμία

Μπορεί να εκδηλωθεί ακόμα και όταν έξω έχει πολλή ζέστη. Η έκθεση στον ήλιο, το νερό της θάλασσας ή της πισίνας, ο συχνός κλιματισμός αποτελούν «εχθρούς» της επιδερμίδας σας. Εχθρούς που προκαλούν ξηροδερμία και καταστρέφουν τη λεία όψη του δέρματος.

Για να αντιμετωπίσετε το συγκεκριμένο πρόβλημα, συνιστάται η συχνή χρήση ενυδατικής κρέμας. Στόχος; Να προσφέρετε στο δέρμα το οξυγόνο που χρειάζεται και την απαραίτητη αναζωογόνηση. Επίσης, αν νιώθετε τον αέρα στο χώρο αρκετά ξηρό, καλό είναι να προβείτε σε συχνό αερισμό του. Μην ξεχνάτε ότι η ξηρή ατμόσφαιρα “δημιουργεί” ξηρή επιδερμίδα.

Φυσικά, υπάρχουν πάντα οι σωστές θεραπείες ενυδάτωσης, ιδανικές για κάθε τύπο επιδερμίδας. H ενυδάτωση προσώπου Oxy-skin Hydratherapy, μεταξύ άλλων, είναι μία ειδική, ενυδατική θεραπεία προσώπου, που εφαρμόζεται στην Derm & Plastic Surgery Clinic, με στόχο την εντατική και βαθιά ενυδάτωση του δέρματος. Περισσότερα μπορείτε να μάθετε εδώ.

Κηλίδες

Ικανές να χαλάσουν το πρόσωπο και το σώμα, οι κηλίδες καταστρέφουν την ομοιομορφία του δέρματος, γεμίζοντας το με μικρές κουκίδες. Ένα πρόβλημα που οφείλεται στη μακροχρόνια έκθεση στον ήλιο δεν είναι άλλο από τις σκουρόχρωμες καφεοειδείς κηλίδες. Εμφανίζονται στα χέρια, στο πρόσωπο, στο στήθος και στη ράχη. Κάθε καλοκαίρι, δε,  γίνονται περισσότερες και πιο έντονες.

Η αλήθεια είναι ότι το συγκεκριμένο δερματικό πρόβλημα μπορεί να επιδεινωθεί κατά τους καλοκαιρινούς μήνες, ακόμα και αν φέτος δεν εκτεθείτε για πολλή ώρα στον ήλιο. Και αυτό, γιατί η εμφάνιση τους οφείλεται στην αθροιστική δράση της υπεριώδους ακτινοβολίας.

Δερματικά Προβλήματα το Καλοκαίρι: Πανάδες

Ένα από τα συχνότερα δερματικά προβλήματα του καλοκαιριού. Όπως έχουμε πει αρκετές φορές, οι ακτίνες του ηλίου είναι επικίνδυνες, για αυτό και η έκθεση στον ήλιο πρέπει να γίνεται με προσοχή και σε συγκεκριμένο χρονικό διάστημα.

Ο κύριος λόγος εμφάνισης των συγκεκριμένων δυσχρωμιών δεν είναι άλλος από την υπερδιέγερση παραγωγής μελανίνης που προκαλεί η διαρκής έκθεση στις ακτίνες του καυτού καλοκαιρινού ηλίου.

Όπως κάθε δερματικό πρόβλημα, έτσι και οι κάθε μορφής δυσχρωμίες (πανάδες – κηλίδες) μπορούν να αντιμετωπιστούν αποτελεσματικά στις Κλινικές της Derm & Plastic Surgery Clinic με την εφαρμογή μεμονωμένων ή συνδυαστικών θεραπειών. Το μείγμα των θεραπειών περιλαμβάνει Fractional Laser, Χημικά Peelings, Laser Peel (συνδυασμό Fractional Laser και Χημικών Peeling), 3 σε 1 Oxygeneo, ειδικές λευκαντικές κρέμες υδροκινόνης, κοζικού οξέος, βιταμίνης C.

Εξανθήματα

Το εξάνθημα του καλοκαιριού, γνωστό και ως θερινή ιδρώα, οφείλεται στον υγρό, ζεστό καιρό και προκαλείται από την απόφραξη των πόρων των ιδρωτοποιών αδένων. Αποτέλεσμα; Ο ιδρώτας «παγιδεύεται» κάτω από την επιδερμίδα και δημιουργούνται πολυάριθμες μικροσκοπικές φλύκταινες (σπυράκια) που προκαλούν κνησμό.

Τα μικρά σε μέγεθος, αλλά μεγάλα σε ενόχληση εξανθήματα γεννούν το αίσθημα της φαγούρας. Για να τα προλάβετε, προτιμήστε να ενυδατώνετε συχνά το δέρμα σας και αποφύγετε την εφαρμογή «βαριών» καλλυντικών κρεμών ή αλοιφών που μπορούν να αποφράξουν τους πόρους των ιδρωτοποιών αδένων.

Δερματικά Προβλήματα το Καλοκαίρι: Θηλώματα

Τα θηλώματα μοιάζουν με μικρές ελίτσες στο χρώμα του δέρματος και εντοπίζονται κυρίως στα σημεία τριβής και έντονης εφίδρωσης. Στα τελευταία, περιλαμβάνονται ο λαιμός, οι μασχάλες, οι περιοχές κάτω από το στήθος και τα σημεία εσωτερικά των μηρών.

Για να αντιμετωπίσετε τα θηλώματα, απαραίτητο πρώτο βήμα είναι να απευθυνθείτε σε ειδικό δερματολόγο. Με τη σειρά του, εκείνος θα αξιολογήσει την κατάσταση τους και θα σας κατευθύνει ως προς τη θεραπεία τους. Αν αξιολογηθούν νωρίς, μπορεί να αφαιρεθούν ακόμα και με τη χρήση συμβατικού Laser, ενώ η χειρουργική οδός προκαλεί ελάχιστο πόνο.

Έξαρση της Ακμής

Μπορεί το θαλασσινό νερό να ηρεμεί το πρόσωπο και να απολεπίζει τις ακνεϊκές επιδερμίδες, όμως, κανείς μας δεν είναι κάθε μέρα στη θάλασσα. Η ζέστη τους καλοκαιρινούς μήνες προκαλεί ιδρώτα. Με τη σειρά του ο τελευταίος, όταν αναμειγνύεται με βακτήρια και περιβαλλοντικούς ρύπους, συμβάλλει στην έξαρση της ακμής.

Για να προστατευθείτε, δοκιμάστε να απομακρύνετε τον ιδρώτα από το πρόσωπό σας με καθαρό πανί ή πετσέτα με ελαφρά κτυπηματάκια. Αν, όμως, ούτε αυτό είναι αρκετό, η Derm & Plastic Surgery Clinic έχει δημιουργήσει το «Make It Clear», ένα νέο δερματικό Πρωτόκολλο με στόχο την ολιστική αντιμετώπιση της ακμής.

Συνδυάζοντας διαφορετικές θεραπείες ή δρώντας μεμονωμένα, ανάλογα την περίσταση, το νέο Ιατρικό Πρωτόκολλο των Κλινικών μας θα σας βοηθήσει να απαλλαγείτε από τις ενοχλητικές εξάρσεις της Ακμής, «καθαρίζοντας» το πρόσωπο σας.

Το Καλοκαίρι είναι μία εποχή που θέλει την προσοχή μας. Οι πιθανότητες εμφάνισης δερματικών παθήσεων, όπως και η θερμοκρασία, ανεβαίνουν. Υπάρχει ένα δίπτυχο: Αντηλιακό και Derm & Plastic Surgery Clinic!

Σας άρεσε αυτό που μόλις διαβάσατε;
Μοιραστείτε το με φίλους και αγαπημένα σας πρόσωπα!!
Newsletter Derm & Plastic Surgery Clinic

    ΗΜ/ΝΙΑ ΓΕΝΝΗΣΗΣ

    ΦΥΛΛΟ