Hyaluron Pen | Οι Κίνδυνοι που δεν Θέλουν να Γνωρίζετε

Hyaluron Pen τι ειναιΤα σαρκώδη χείλη είναι μία από τις πιο αγαπημένες Beauty επιθυμίες των γυναικών. Μία επιθυμία που τα τελευταία χρόνια έχει μεγάλη ζήτηση. Και όσο ανεβαίνει η ζήτηση, τόσο αυξάνονται και οι επιλογές. Μία από αυτές είναι το Hyaluron Pen, ένα στυλό αμφίβολης αξιοπιστίας και αποτελέσματος που συναντάται κυρίως σε αισθητικούς χώρους. Πόσα γνωρίζετε για αυτό;

Τι ακριβώς είναι το Hyaluron Pen;

Είναι πολύ πιθανό να το έχετε ακούσει, να σας το έχουν προτείνει ή να σας έχει πει κάποια γνωστή σας πως το έκανε. Αν δεν το γνωρίζατε μέχρι τώρα, μπορείτε να θεωρήσετε τον εαυτό σας τυχερό. Ας δούμε γιατί!

Όπως φανερώνει και η ονομασία του, πρόκειται για μια συσκευή αισθητικής θεραπείας που μοιάζει με στυλό. Όσοι το έχουν εντάξει στις παροχές τους- συνήθως χώροι αισθητικής χωρίς ιατρικό υπόβαθρο- θα σας υποσχεθούν σαρκώδη χείλη χωρίς ενέσεις. Πρόκειται σε γενικές γραμμές για μια μέθοδο έγχυσης Υαλουρονικού Οξέος που εκτός από τα χείλη, χρησιμοποιείται και:

 • Στη ρινοπαρειακή αύλακα
 • Στο περίγραμμα του προσώπου

Μεταξύ άλλων, τα κέντρα αισθητικής που το έχουν συμπεριλάβει στις παροχές τους, ισχυρίζονται πως μπορούν χωρίς ενέσεις και πόνο να σας χαρίζουν πιο πλούσιο όγκο στα χείλη. Ακόμη, εγγυώνται πως είναι ασφαλές, δεν εγκυμονεί κινδύνους ή παρενέργειες και έχει εντυπωσιακό και με διάρκεια αποτέλεσμα.

Σύμφωνα με όσους εφαρμόζουν το Hyaluron Pen, η διαδικασία:

 • Διαρκεί 20-45 λεπτά
 • Δεν απαιτεί αποθεραπεία
 • Προσφέρει αποτέλεσμα juicy χειλιών που διαρκεί για 8 περίπου μήνες

Πονάει το Hyaluron Pen;

Η πραγματικότητα είναι πως δεν πονάει. Άλλωστε, η λογική της τεχνικής είναι να προσφέρει σαρκώδη χείλη χωρίς πόνο ή τουλάχιστον με λιγότερο πόνο από αυτόν των ενέσεων Υαλουρονικού Οξέος. Αξίζει να αναφέρουμε πως η ίδια συσκευή με του Hyaluron Pen είναι στην πραγματικότητα αυτή που χρησιμοποείται και από διαβητικούς. Μέσω μιας ανάλογης συσκευής κάνουν τις ενέσεις ινσουλίνης τους ή τη χορήγηση της όποιας φαρμακευτικής αγωγής τους. Λόγω του ότι χρειάζεται να κάνουν ενέσεις πολλές φορές την ημέρα, θα ήταν πολύ ωφέλιμο να χρησιμοποιούσαν μια μέθοδο που τους εγγυάται τον λιγότερο δυνατό πόνο.

Τι πήγε όμως λάθος;

Όπως και σε πολλές άλλες περιπτώσεις, τα Social Media έκαναν το gadget αυτό βορά στον βωμό των trends. Tik Tok και Instagram Influencers ξεκίνησαν να το επιστρατεύουν για να αποκτήσουν πιο σαρκώδη χείλη, παραβλέποντας τον λόγο για τον οποίο εξ αρχής δημιουργήθηκε.

Έχει αποτέλεσμα το Hyaluron Pen;

Αν και οι υποστηρικτές του θα απαντούσαν αμέσως καταφατικά, η αλήθεια είναι διαφορετική. Δεν υπάρχει αποδεδειγμένα ιατρικό υλικό και επιστημονικά δεδομένα για να στοιχειοθετήσουν την τεχνική αυτή, ούτε ως προς την αποτελεσματικότητα και κυρίως ούτε ως προς την ασφάλειά τους.

Είναι ασφαλές το Hyaluron Pen;

Όχι. Και δυστυχώς υπάρχουν πολλά «θύματα» της τεχνικής αυτής που μπορούν να το επιβεβαιώσουν. Για να μην το συνειδητοποιήσετε λοιπόν και εσείς με τον «σκληρό» τρόπο, ας προσπαθήσουμε να προλάβουμε το κακό: Μην προσπαθήσετε να δείτε αν λειτουργεί. Ουκ ολίγοι ασθενείς έχουν αναφέρει ότι το Hyaluron Pen τους προκάλεσε παρενέργειες.

Μάλιστα, μέσα στο σχετικά μικρό χρονικό διάστημα που χρησιμοποιείται ευρέως, είναι δυσανάλογα πολλά τα περιστατικά που αναζήτησαν βοήθεια. Ναι, καλά διαβάσατε! Πολλοί είναι όσοι ήρθαν στις Κλινικές μας μετά την εφαρμογή Υαλουρονικού Οξέος με την τεχνική αυτή, προκειμένου να «σώσουμε την κατάσταση». Οπότε, γιατί να ρισκάρετε και να μην απευθυνθείτε κατευθείαν στους ειδικούς;

Μερικοί από τους πιθανούς κινδύνους του Hyaluron Pen είναι:

 • Φλεγμονώδεις δερματικές αντιδράσεις
 • Σχηματισμός αποστημάτων
 • Μόνιμος αποχρωματισμός
 • Βακτηριακές λοιμώξεις
 • Μυκητασιακές λοιμώξεις
 • Βλάβες στο δέρμα και τα μάτια από την υπερβολική ασκούμενη πίεση

Μπορώ να κάνω Hyaluron Pen αντί για Ενέσεις Υαλουρονικού Οξέος;

Όπως εύλογα συμπεραίνεται και από τα παραπάνω, όχι. Σε καμία περίπτωση το Hyaluron Pen δεν μπορεί να αντικαταστήσει τις ενέσεις Υαλουρονικού Οξέος. Οι δεύτερες είναι απόλυτα ασφαλείς αλλά ακόμη και αυτές είναι ασφαλείς μόνο όταν γίνονται σε ιατρικούς χώρους. Στην Derm & Plastic Surgery Clinic, η ομάδα μας απαρτίζεται αποκλειστικά από εξειδικευμένους και έμπειρους Δερματολόγους.

Η μέθοδος είναι 100% ασφαλής και δεν υπάρχει κανένα περιστατικό σοβαρών επιπλοκών. Με την τεχνική έγχυσης Υαλουρονικού Οξέος που εφαρμόζουμε στις Κλινικές μας, οι ασθενείς μας μένουν πάντα ικανοποιημένοι και σε καμία περίπτωση δεν θα σκέφτονταν να δοκιμάσουν μία μέθοδο, όπως το Hyaluron Pen. Πρόκειται για το πρωτόκολλο Super Star Lips που σε 15 μόλις λεπτά θα σας χαρίσει τα χείλη που ταιριάζουν απόλυτα με τα ανατομικά χαρακτηριστικά του προσώπου σας.

Είναι το Hyaluron Pen FDA εγκεκριμένο;

Φυσικά και όχι. Ο Αμερικανικός Οργανισμός Τροφίμων και Φαρμάκων(FDA) δεν έχει εγκρίνει τη μέθοδο αυτή. Μάλιστα, έχουν σημειωθεί περιστατικά παράνομης πώλησής του online. Αξίζει να σημειωθεί μάλιστα ότι εγκεκριμένοι οργανισμοί σε διεθνές επίπεδο,  όπως το Canadian Health Department εξέδωσε μια αυστηρή ανακοίνωση εναντίον της τεχνικής αυτής, προειδοποιώντας για πιθανούς κινδύνους.

Συνοψίζοντας, η μέθοδος αυτή επιφυλάσσει ένα σύνολο κινδύνων, το οποίο σίγουρα δεν αξίζει να πάρετε. Ειδικά σε ό,τι αφορά θέματα υγείας πρέπει να είστε 100% σίγουροι και διασφαλισμένοι προτού προβείτε σε κάποια απόφαση.

Αν ο λόγος που έχετε μπει στον «πειρασμό» του Hyaluron Pen είναι ότι αποτελεί πιο οικονομική επιλογή, σκεφτείτε το ξανά. Η διαφορά στο κόστος είναι πολύ μικρή αναφορικά με τις πιθανές επιπτώσεις του. Άλλωστε, τεχνικές όπως τα Super Star Lips προσαρμόζονται στο ποσό που μπορείτε να διαθέσετε, με τις Κλινικές μας να προσφέρουν μεγάλο εύρος τιμών. Τα χρησιμοποιούμενα υλικά είναι απολύτως ασφαλή και κατόπιν της θεραπείας, μπορείτε να λάβετε το Barcode του προϊόντος που χρησιμοποιήθηκε.

Σας άρεσε αυτό που μόλις διαβάσατε;
Μοιραστείτε το με φίλους και αγαπημένα σας πρόσωπα!!
Newsletter Derm & Plastic Surgery Clinic

  ΗΜ/ΝΙΑ ΓΕΝΝΗΣΗΣ

  ΦΥΛΛΟ