Hip Dips | Τι Είναι και Πώς Αντιμετωπίζονται

Hip Dips τι ειναιHip dips, violin dips ή αλλιώς απλά «πλαϊνά βαθουλώματα». Είναι ένα αισθητικό πρόβλημα που το έχουν πολλές γυναίκες, αλλά αρκετές από αυτές δεν ξέρουν πώς ονομάζεται. Θα έλεγε κανείς πως πρόκειται για το πιο ανεπιθύμητο είδος καμπύλων. Ακόμη κι αν μερικές γυναίκες δεν ενοχλούνται ιδιαίτερα από την ύπαρξή τους, σε καμία δεν είναι αρεστές. Θα μπορούσε να πει κανείς, πως τα Hip Dip Treatments είναι μια από τις τάσεις ομορφιάς της Gen Z. Υπάρχει όμως όντως κάποιος τρόπος αποτελεσματικής αντιμετώπισής τους;

Τι ακριβώς είναι τα Hip Dips;

Τα Hip Dips είναι οι μικρές, εσωτερικές καμπύλες στα πλάγια του σώματος, κάτω ακριβώς από το οστό του ισχίου και στο εξωτερικό σημείο του πάνω μέρους των ποδιών. Οι ειδικοί θα ακούσετε να τα αποκαλούν φυσικές εσοχές ή κοιλότητες με κλήση προς τα μέσα. Εμφανίζονται τόσο στη δεξιά όσο και στην αριστερή πλευρά και κατά κάποιον τρόπο «χαλούν» την ομαλή καμπυλότητα του σημείου αυτού.

Σε άλλους, είναι πολύ έντονες και σε άλλους λιγότερο, ενώ το πόσο αισθητή είναι η παρουσία τους εξαρτάται και από την οστική δομή της λεκάνης και του μηριαίου οστού. Ακόμη, ρόλο παίζουν ο τρόπος κατανομής του λίπους και το πού έχει ο καθένας τις λιποαποθήκες του. Σε κάθε περίπτωση, τα hip dips δεν αποτελούν ένδειξη ή αποδεικτικό σημάδι ύπαρξης κάποιου πιθανού προβλήματος υγείας. Εν αντιθέσει είναι 100% φυσιολογικό να υπάρχουν σε οποιοδήποτε σώμα.

Γιατί κάποιοι έχουν Hip Dips και κάποιοι όχι;

Αν αναρωτιέστε ποιο είναι το μυστικό της φίλης σας και δεν έχει Violin Dips, μπορούμε να σας το πούμε εμείς. Κανένα. Δεν υπάρχει κανένα απολύτως μυστικό, ούτε γνωρίζει κάτι που εσείς αγνοείτε. Στην πραγματικότητα, δεν κάνατε τίποτα λάθος ούτε εκείνη έκανε κάτι σωστά.

Πρόκειται για ένα θέμα εξολοκλήρου κληρονομικό- εκ γενετής καθορισμένο που έχει να κάνει με την σκελετική ανατομία και τη δομή του κάθε σώματος. Παράγοντες, όπως το ποσοστό λίπους, το μέγεθος των γοφών και η μυϊκή μάζα παίζουν ρόλο στον σχηματισμό τους. Γενικά πάντως, θα λέγαμε πως τα γονίδια είναι αυτά που αποφάσισαν για εσάς πριν από εσάς αν θα έχετε Hip Dips. Μάλιστα, ως κάτοικοι της Ελλάδας και έχοντας μεσογειακό τύπο σώματος, οι καμπύλες αυτές είναι ακόμη συχνότερες από αλλού. Για παράδειγμα, στην Σκανδιναβία είναι λιγότερο σύνηθες φαινόμενο.

Μπορώ να απαλλαχθώ από τα Hip Dips;

Οι απόψεις διίστανται, αλλά ευτυχώς πλέον η απάντηση είναι καταφατική. Και λέμε «ευτυχώς» γιατί παρόλο που όντως η ύπαρξή τους δεν ελλοχεύει κάποιον κίνδυνο, είναι πλήγμα για την αυτοπεποίθηση πολλών γυναικών. Ειδικά τους καλοκαιρινούς μήνες που περιλαμβάνουν εξορμήσεις στην παραλία, η ψυχολογία πολλών βάλλεται από αυτά τα μικρά «λακκουβάκια», όσο φυσικά κι αν είναι. Ακόμη και τον χειμώνα όμως δεν είναι λίγες όσες αποφεύγουν να φοράνε ρούχα στενής γραμμής προκειμένου να μην τονίζεται το σημείο αυτό.

Έτσι, η σύγχρονη Πλαστική Χειρουργική που έχει σημειώσει ραγδαία πρόοδο, μπόρεσε να δώσει λύση και σε αυτό το αισθητικό πρόβλημα. Στις Κλινικές μας, έχουμε αντιμετωπίσει αρκετά περιστατικά γυναικών που ήταν δυσαρεστημένες με την όψη του σώματός τους προσφέροντάς τους αποτελεσματική λύση.

Ποιες είναι οι επιλογές που έχω;

Στην Derm & Plastic Surgery Clinic εφαρμόζουμε δύο τεχνικές ικανές να σας απαλλάξουν από τα Hip Dips. Αυτές είναι το Υαλουρονικό Οξύ Σώματος και το Lipofilling. Ας δούμε τι ακριβώς περιλαμβάνει η κάθε μία.

Υαλουρονικό Οξύ

Η έγχυση Υαλουρονικού Οξέος είναι από τις πιο αποτελεσματικές μεθόδους να διώξετε μια για πάντα τα ενοχλητικά λακκουβάκια με απόλυτη ασφάλεια. Τόσο στο πρόσωπο όσο και στο σώμα, μπορεί κυριολεκτικά να κάνει θαύματα. Έτσι και με την περιοχή των Hip Dips, μπορεί να «γεμίσει» το κενό και το έλλειμμα στην εσοχή και να δώσει ένα πολύ ομοιόρμορφο σχήμα καμπυλότητας χωρίς βαθουλώματα στο σημείο αυτό. Φυσικά, η έγχυση γίνεται με συγκεκριμένου μοριακού βάρους Υαλουρονικού Οξέος με τη χρήση ειδικής κάνουλας.

Με μια συνεδρία θα δείτε αμέσως πολύ αισθητική διαφορά. Αν μάλιστα κάνετε μερικές ακόμη, έχετε εγγυημένη και την εξασφάλιση της διάρκειας του αποτελέσματος. Καθένας μπορεί να κάνει τη θεραπεία αυτή, αλλά όπως είναι εύλογο, αυτές που κυρίως την επιζητούν είναι οι γυναίκες. Είναι ιδανικό για:

  • Όσες είναι επιφυλακτικές με τις χειρουργικές επεμβάσεις
  • Όσες θέλουν να αποκτήσουν σχήμα κλεψύδρας

Lipofilling

Το Lipofilling αποτελεί μια διαφορετική προσέγγιση «γεμίσματος» των Hip Dips. Ελάχιστα επεμβατική και σίγουρα εξίσου αποτελεσματική, εγγυάται αποτέλεσμα μεγαλύτερης διάρκειας από αυτό της έγχυσης Υαλουρονικού Οξέος. Η τελική διαμόρφωση των άλλοτε Hip Dips δείχνει εξ’ ολοκλήρου φυσική. Έτσι, δεν θα έρθετε αντιμέτωποι με την υπερβλική τάση που θέλει τη μέση «δαχτυλίδι» και τα οπίσθια δυσανάλογα μεγαλύτερα. Δεν είναι άλλωστε τυχαίο που σε τακτικότερη βάση το Υαλουρονικό οξύ προτιμάται σε θεραπείες προσώπου και όχι σώματος.

Επανερχόμενοι στο Lipofilling, πρόκειται για μια αυτόλογη μεταφορά λίπους που βοηθά στην ανανέωση των δερματικών κυττάρων. Ο όρος «αυτόλογη» υποδηλώνει ακριβώς πως πρόκειται για λίπος που έχει ληφθεί από το ίδιο το σώμα του ασθενούς. Για παράδειγμα, λίπος από την περιοχή της κοιλιάς ή των μηρών απλά μεταφέρεται στα σημεία που θέλετε να «γεμίσετε». Εάν, λοιπόν, επιζητάτε μια μονιμότερη λύση στο θέμα των Hip Dips, το Lipofilling είναι η επιλογή που πρέπει να κάνετε.

Σας άρεσε αυτό που μόλις διαβάσατε;
Μοιραστείτε το με φίλους και αγαπημένα σας πρόσωπα!!
Newsletter Derm & Plastic Surgery Clinic

    ΗΜ/ΝΙΑ ΓΕΝΝΗΣΗΣ

    ΦΥΛΛΟ