Gua Sha | Όσα πρέπει να γνωρίζετε για το “Μπότοξ” της Ανατολής

Gua Sha | Οσα πρεπει να γνωριζετε

Όπως και η μόδα, έτσι και η ομορφιά έχει τις τάσεις της. Τα λεγόμενα beauty trends κατά καιρούς αλλάζουν, βρίσκοντας το καθένα τους δικούς του υποστηρικτές. Ένα από τα πιο επίκαιρα beauty trends των τελευταίων ετών, δεν είναι άλλο από το- γνωστό πια σε όλους- Gua Sha. Μπορεί να σας ήταν μέχρι πρότινος άγνωστο, αλλά πλέον έχει κατακλύσει τα social media κάνοντας την παρουσία του κάτι παραπάνω από αισθητή. Και όχι άδικα, μιας και υπάρχουν αρκετοί λόγοι να το αγαπήσετε και να το εντάξετε και εσείς στη ρουτίνα ομορφιάς σας. Όπως πολλά ακόμη skincare μυστικά, έχει και αυτό τις ρίζες του στην Ανατολή. Ας αφήσουμε λοιπόν τις guru της ομορφιάς (βλέπε Κορεάτισσες) να μας μυήσουν στη μαγεία του εν λόγω tool.

Τι ακριβώς είναι το Gua Sha;

Πάνω – κάτω σχεδόν όλες γνωρίζουν πια τι είναι το Gua Sha. Αν δεν το διαθέτουν οι ίδιες, θα το έχουν δει στο μπουντουάρ μιας φίλης τους. Τι ΑΚΡΙΒΩΣ όμως είναι; Πρόκειται για ένα εργαλείο ομορφιάς και γλυπτικής προσώπου, κατασκευασμένο από πολύτιμο λίθο ροζ χαλαζία. Οι πέτρες Gua Sha δεν είναι παρά ημιπολύτιμοι λίθοι σε διάφορα χρώματα και παραλλαγές. Οι ρίζες του κρατούν από την Κίνα, την Αίγυπτο, ακόμη και την αρχαία Ελλάδα. Ο όρος αυτός είναι της κινεζικής γλώσσας και η σημασία του συνδέεται άμεσα με τον σκοπό χρήσης του εργαλείου αυτού. Πιο συγκεκριμένα, «gua» σημαίνει «αποξέω», ενώ το «sha» παραπέμπει στη στάση του αίματος που σχετίζεται με πόνο ή ασθένεια.

Πού μπορώ να χρησιμοποιήσω το Gua Sha;

Εκτός από την ευρέως διαδεδομένη χρήση του, στο πρόσωπο, το Gua Sha μπορεί να εφαρμοστεί και στο σώμα.

Γιατί να χρησιμοποιήσω Gua Sha;

Την στιγμή που στην αγορά υπάρχουν διαθέσιμες τόσες επιλογές αντιγηραντικών κρεμών, ορών και θεραπειών, ποιος ο λόγος να εντάξετε στη ρουτίνα σας ένα ακόμη εργαλείο; Λοιπόν, μην αφήνετε το marketing να σας παραπλανά και να σας κάνει να πιστεύετε πως όσα περισσότερα βήματα διαθέτει η ρουτίνα σας, τόσο πιο αποδοτική θα είναι. Το μυστικό για ακόμη μια φορά δεν βρίσκεται στην ποσότητα αλλά στην ποιότητα. Το Gua Sha λοιπόν είναι πράγματι ένα εργαλείο ομορφιάς που αξίζει να αξιοποιήσετε και μάλιστα ως μέρος της καθημερινής σας skincare ρουτίνας.

Ας δούμε τι αναλυτικά μπορεί να σας προσφέρει:

 • Αντιγηραντική δράση – Λείανση και πρόληψη ρυτίδων
 • Λεμφική αποστράγγιση
 • Αποσυμφόρηση του προσώπου
 • Πιο φρέσκια και καθαρή εμφάνιση της επιδερμίδας
 • Αποτοξίνωση του δέρματος
 • Ενεργοποίηση της μικρο-κυκλοφορίας του αίματος
 • Οξυγόνωση της επιδερμίδας
 • Ανόρθωση
 • Ενίσχυση του οβάλ του προσώπου
 • Ανόρθωση και ενδυνάμωση των μυών του προσώπου
 • Ενίσχυση της κυκλοφορίας του αίματος
 • Επαναφορά της ελαστικότητας
 • Παραγωγή κολλαγόνου και ελαστίνης
 • Κινητοποίηση λέμφου
 • Μείωση οιδήματος-πρηξίματος

Όσον αφορά τη δράση του στο σώμα, το μασάζ με Gua Sha προσφέρει καταπολέμηση της κυτταρίτιδας.

Πώς να χρησιμοποιήσω σωστά το Gua Sha;

Δυστυχώς, η συμβουλή «κάντε μασάζ» δεν επαρκεί. Είναι αρκετά γενική και καθόλου κατατοπιστική. Το μασάζ που πρέπει να γίνεται με το Gua Sha είναι συγκεκριμένο, με ειδική φορά και ανάλογες κινήσεις. Γι’ αυτό καλό είναι να συμβουλεύεστε πάντα την αισθητικό που θα σας καθοδηγήσει αναλόγως στον εγκεκριμένο τρόπο που δεν θα βλάψει με οποιονδήποτε τρόπο την επιδερμίδα σας. Στις Κλινικές μας θα βρείτε μια ομάδα τέτοιων αισθητικών με εμπειρία και καθημερινή «τριβή» με gadgets όπως το Gua Sha.

Μέχρι τότε όμως, δείτε αναλυτικά τον ακριβή guide του Gua Sha στα παρακάτω βήματα:

 • Εφαρμόζετε στο πρόσωπό σας το face oil ή serum της αρεσκείας σας
 • Κατόπιν και πριν αυτό απορροφηθεί, αρχίζετε το μασάζ με το Gua Sha
 • Στα σημεία που θεωρείτε ότι χρίζουν μεγαλύτερης ανάγκης, κάνετε πιο επίμονο μασάζ. Ασκείτε δηλαδή μεγαλύτερη πίεση
 • Όλες οι κινήσεις πρέπει να είναι ανοδικές, με φορά προς τα πάνω
 • Ένας «χρυσός κανόνας» είναι να ακολουθείτε τις γραμμές του προσώπου

Πρέπει να με ανησυχήσει που κοκκίνισε το πρόσωπό μου μετά το μασάζ;

Όχι! Σε έναν βαθμό, η ερυθρότητα της επιδερμίδας είναι φυσιολογική μετά από ένα μασάζ με Gua Sha. Οφείλεται στην έκλυση και την απελευθέρωση της πίεσης και της έντασης. Ωστόσο, δεν χρειάζεται να το παρακάνετε με τον βαθμό της πίεσης που ασκείτε. Be gentle, είναι η επιδερμίδα του προσώπου και όχι της πλάτης σας.

Γιατί χαρακτηρίζεται και ως αρχαίο «μπότοξ της Ανατολής»;

Τελικά προσφέρει στην επιδερμίδα τόσα πολλά οφέλη που να αξίζει αυτόν τον χαρακτηρισμό; Μπορεί μια σύγχρονη ιατρική θεραπεία αντιγήρανσης να συγκριθεί με ένα αρχαίο beauty tool; Η απάντηση είναι πως φυσικά και όχι, δεν μπορεί και δεν υπάρχει και κανένας λόγος να συγκριθεί. Καθένα από τα δύο δρα με τον δικό του τρόπο ωφελώντας διαφορετικά την επιδερμίδα μας. Πράγματι το Gua Sha προάγει την αντιγήρανση και στα δεδομένα της αρχαιότητας σίγουρα ήταν το αντίστοιχο «μπότοξ» της εποχής.

Αν αυτό που θέλετε είναι να προλάβετε τη δημιουργία ρυτίδων, να τονώσετε την επιδερμίδα σας ή να λειάνετε τη μορφή τους, το Gua Sha δεν θα σας απογοητεύσει. Αν θέλετε να σταματήσετε την κίνηση των μυών, να έχετε έντονα ατιγηραντικό και tightening αποτέλεσμα, φυσικά από μόνο του δεν αρκεί. Το Μπότοξ έρχεται εκεί να καλύψει το κενό και να επαναφέρει τη νεότητα στο πρόσωπό μας. Στις Κλινικές μας παρέχεται άρτια θεραπεία Μπότοξ βάσει σύγχρονων Πρωτοκόλλων, που εξασφαλίζουν φυσικό και αισθητικά ισορροπημένο αποτέλεσμα.

Πώς θα εξασφαλίσω τα μεγαλύτερα δυνατά οφέλη;

Δυστυχώς, για μια τέλεια glowy επιδερμίδα δεν αρκεί το καθημερινό μασάζ με το πολύτιμο beauty εργαλείο. Είναι όμως πολύ σημαντικό ως ένας συμπληρωματικός παράγοντας. Αυτό που χρειάζεται να κάνετε αν θέλετε την εξασφάλιση του καλύτερου δυνατού αποτελέσματος για το δέρμα σας, είναι ειδικές ιατρικές θεραπείες προσώπου. Τα facials της Κλινικής Derm & Plastic Surgery Clinic μπορούν να σας εγγυηθούν για την άμεση και μακροπρόθεσμη βελτίωση της όψης της επιδερμίδας σας, εκ των έσω. Πάνω από όλα, και γι’ αυτό έχει σημασία να προτιμήσετε ιατρικό χώρο από ένα απλό κέντρο αισθητικής, όλα θα γίνουν με απόλυτη ασφάλεια.

Μάλιστα, ακριβώς επειδή αναγνωρίζουμε την αξία του Gua Sha και εκτιμάμε τη συμβολή του στην καλύτερη όψη του δέρματός μας, έχουμε φροντίσει να το εντάξουμε στο μεγαλύτερο μέρος των θεραπειών μας. Έτσι, μόλις ολοκληρωθεί η θεραπεία προσώπου που θα επιλέξετε, μπορείτε να απολαύσετε ένα μασάζ με Gua Sha δια χειρός της αρμόδιας και εκπαιδευμένης αισθητικού που θα σας αναλάβει.

 

 

 

 

Σας άρεσε αυτό που μόλις διαβάσατε;
Μοιραστείτε το με φίλους και αγαπημένα σας πρόσωπα!!
Newsletter Derm & Plastic Surgery Clinic

  ΗΜ/ΝΙΑ ΓΕΝΝΗΣΗΣ

  ΦΥΛΛΟ