Γιατί ξαφνικά οι κρέμες και τα προϊόντα σας δεν είναι αποτελεσματικά;

Γιατί ξαφνικά τα Προϊόντα σας Δεν είναι Αποτελεσματικά;Γιατί ξαφνικά οι κρέμες και τα προϊόντα σας δεν είναι αποτελεσματικά; Μήπως η αντιγηραντική κρέμα που αγοράσατε με τόσο ενθουσιασμό πριν από καιρό δεν κάνει πλέον τη δουλειά που έκανε; Κι αν ναι, πώς γίνεται να συμβαίνει αυτό;

Γιατί ξαφνικά οι κρέμες και τα προϊόντα σας δεν είναι αποτελεσματικά;

Θα λέγαμε πως πρόκειται για τη skincare εκδοχή της… ταχυφυλαξίας. Δηλαδή; Ιατρικά, ο όρος ταχυφυλαξία περιγράφει τη ξαφνική μείωση της αποτελεσματικότητας ενός φαρμάκου, εξαιτίας επαναλαμβανόμενων χορηγήσεων. Ακριβώς το ίδιο μπορεί να συμβεί και με ένα προϊόν περιποίησης. Τα δερματικά κύτταρα γίνονται ανθεκτικά ή αποκτούν ανοσία απέναντι στα δραστικά συστατικά της αγαπημένης σας κρέμας που εφαρμόζετε ευλαβικά. Να και μία περίπτωση που η συνέπεια δεν επιφέρει θετικό αποτέλεσμα…

Όμως, υπάρχει και κάτι ακόμα! Υπάρχουν συστατικά που, όταν συνδυάζονται στην ίδια ρουτίνα περιποίησης, εξουδετερώνουν το ένα το άλλο. Ουσιαστικά, η εφαρμογή του ενός ενδέχεται να αναιρέσει τη δράση του άλλου. Τέτοιοι συνδυασμοί πρέπει να αποφεύγονται και είτε να μοιράζονται στην πρωινή και βραδινή ρουτίνα ή εναλλάξ μέρα παρά μέρα. Ενδεικτικά κάποιοι συνδυασμοί είναι οι:

  • Βιταμίνη C + Ρετινόλη
  • Βιταμίνη C + AHAs
  • Βιταμίνη C + Νιασιναμίδη
  • Ρετινόλη + AHAs/BHAs

Πώς, όμως, θα καταλάβετε τι από τα δύο συμβαίνει;

Σκεφτείτε πως η επιδερμίδα χρειάζεται περίπου 6 εβδομάδες για να ολοκληρώσει έναν κύκλο ανανέωσης των κυττάρων της. Πρακτικά, αυτό σημαίνει πως πρέπει να δώσετε το αντίστοιχο χρονικό περιθώριο στο προϊόν που έχετε επιλέξει για να δείτε αν πραγματοποιεί αυτά που… υπόσχεται.
Στην περίπτωση που παρατηρήσετε ότι η κρέμα σας δεν έχει αποτέλεσμα πριν το πέρας των 6 εβδομάδων, τότε ενδέχεται κάποιο άλλο προϊόν που εφαρμόζετε παράλληλα να εξουδετερώνει τη δράση του.

Φυσικά, τίποτα απ’ όλα αυτά δεν είναι κανόνας. Κάθε επιδερμίδα είναι διαφορετική, εκτίθεται σε διαφορετικούς παράγοντες, ενώ σημαντικό ρόλο διαδραματίζουν ο τρόπος ζωής και η διατροφή σας.

Η πιθανότητα ένα αγαπημένο σας προϊόν να σταματήσει να είναι αποτελεσματικό βρίσκεται πάντα στο… τραπέζι, γι’ αυτό ο καλύτερος τρόπος για να το αντιμετωπίσετε είναι η πρόληψη. Πώς; Αλλάζοντας και τροποποιώντας τη ρουτίνα περιποίησης σας. Ο πιο εύκολος τρόπος για να κάνετε αυτές τις αλλαγές είναι ανάλογα με την εποχή και, φυσικά, σύμφωνα πάντα με τον τύπο του δέρματός σας. Για παράδειγμα, το καλοκαίρι η επιδερμίδα έχει ανάγκη για πιο λεπτόρευστες και δροσερές υφές, σε σύγκριση με το χειμώνα που το κρύο ξηραίνει και αφυδατώνει πιο εύκολα το δέρμα, οπότε χρειάζεται να ενσωματώσετε πιο πλούσιες υφές, ή ακόμα και περισσότερα ενυδατικά προϊόντα, στη φροντίδα σας. Εσείς ξέρετε πώς να προστατεύσετε επαρκώς το δέρμα σας το χειμώνα;

Τέλος, είναι σημαντικό να μάθετε να παρατηρείτε την επιδερμίδα σας και να εντοπίζετε τα σημάδια που σας δίνει, ώστε να ξέρετε τι χρειάζεται κάθε φορά.

Δυσκολεύεστε να καταλάβετε ποιες είναι οι ανάγκες της επιδερμίδας σας; Οι Skincare Experts της Derm & Plastic Surgery Clinic θα σας βοηθήσουν να βρείτε την ιδανική φροντίδα για την επιδερμίδα σας. Το μόνο που έχετε να κάνετε; Ένα τηλεφώνημα στα 2106444299 / 6949011330, για να κλείσετε το ραντεβού σας και να συνεχίσετε με πιο υγιές και λαμπερό πρόσωπο που όλες επιθυμούμε.

Σας άρεσε αυτό που μόλις διαβάσατε;
Μοιραστείτε το με φίλους και αγαπημένα σας πρόσωπα!!
Newsletter Derm & Plastic Surgery Clinic

    ΗΜ/ΝΙΑ ΓΕΝΝΗΣΗΣ

    ΦΥΛΛΟ