Φωτοθεραπεία Dermalux | Τι Είναι και Πώς Μπορεί Να Αντιμετωπίσει την Ακμή και τη Γήρανση

Φωτοθεραπεια Dermalux

Η Φωτοθεραπεία Dermalux έχει καταφέρει να «ταράξει» τα νερά της Αισθητικής Ιατρικής και της Ομορφιάς. Και όχι άδικα. Πρόκειται για μια από τις πιο καινοτόμες και αποτελεσματικές θεραπείες. Μάλιστα, δεν προσφέρει απλώς επιφανειακή ενυδάτωση ή ήπιο καθαρισμό. Βοηθά στην ουσιαστική ανάπλαση, αναζωογόνηση αλλά και αντιμετώπιση σοβαρών δερματικών προβλημάτων όπως αυτό της ακμής. Όλα αυτά χάρη στη δύναμη του φωτός. Γι’ αυτό άλλωστε και ονομάζεται Φωτοθεραπεία Dermalux. Αν λοιπόν σας έχει ήδη κερδίσει το ενδιαφέρον και σκέφτεστε πώς μπορείτε να επωφεληθείτε όλων όσων έχει να προσφέρει, συνεχείστε να διαβάζετε το παρόν άρθρο.

Τι ακριβώς είναι η Φωτοθεραπεία Dermalux;

Πρόκειται για μια μη επεμβατική θεραπεία προσώπου, η οποία αξιοποιεί τη δύναμη του φωτός για να ανανεώσει σε βάθος την επιδερμίδα μας. Είναι πιθανόν να έχουν πέσει κι άλλες αντίστοιχες φωτοθεραπείες στην αντίληψή σας, μιας και πολλοί ισχυρίζονται πως μπορούν να σας προσφέρουν την εν λόγω υπηρεσία. Ωστόσο, χρειάζεται να είστε προσεκτικοί, μιας και η Φωτοθεραπεία Dermalux είναι η μόνη κλινικά αποδεδειγμένη αποτελεσματική φωτοθεραπεία (evidence based medicine). Πραγματοποιείται από το πολυβραβευμένο ιατρικό μηχάνημα Dermalux Phototherapy, το οποίο και φυσικά έχουμε φροντίσει να διαθέτουν οι Κλινικές μας.

Πώς μπορεί η δύναμη του φωτός να ωφελήσει την επιδερμίδα μου;

Είναι πολύ πιθανό να σας έχει γεννηθεί αυτή η απορία. «Μα καλά, πώς είναι δυνατόν το φως να έχει οποιαδήποτε θετική επίδραση στην επιδερμίδα μου;». Ίσως έχετε μάλιστα κιόλας συνδέσει στο μυαλό σας το φως με τον ήλιο και τη φωτογήρανση. Δεν υπάρχει όμως κανένας λόγος να στερείτε από την επιδερμίδα σας τις υπέροχες, ευεργετικές ιδιότητες που μπορεί να της προσφέρει η Ιατρική Φωτοθεραπεία Dermalux. Ας δούμε πώς ακριβώς λειτουργεί. Τα κύτταρα του σώματός μας απορροφούν το φως που εκπέμπεται από το μηχάνημα αυτό και εν συνεχεία το αξιοποιούν για βαθιά αναζωογόνηση. Δεν μιλάμε φυσικά για ένα «οποιοδήποτε φως», αλλά για πολύ συγκεκριμένα και ελεγχόμενα μήκη φωτός, τα οποία έχουν την ικανότητα να διεγείρουν διαφορετικούς αναπλαστικούς κυτταρικούς μηχανισμούς. Αυτά τα μήκη φωτός διακρίνονται σε τρεις αποχρώσεις, η κάθε μία από τις οποίες προσφέρει τελικά και κάτι διαφορετικό στην επιδερμίδα. Ο λόγος για το ερυρθό, το μπλε και το υπέρυθρο. 

Τι θα μου προσφέρει η Φωτοθεραπεία Dermalux;

Ανάμεσα στα πολλά οφέλη της, υπάρχουν και μερικά που την ξεχωρίζουν και τη διαφοροποιούν από τις υπόλοιπες θεραπείες ομορφιάς. Το πιστό «κοινό» της λοιπόν, την ξεχώρισε κυρίως επειδή προσφέρει:

 • Κυτταρική ανάπλαση 
 • Ολική αναζωογόνηση της επιδερμίδας
 • Ταχύτερη κυτταρική αναγέννηση
 • Νεανική και λαμπερή όψη της επιδερμίδας
 • Καταπολέμηση των σημαδιών της πρόωρης γήρανσης (λεπτών γραμμών και ρυτίδων)
 • Καταπολέμηση δυσχρωμιών, πανάδων και κηλίδων
 • Ενίσχυση της ελαστικότητας
 • Ενυδάτωση
 • Αντιμετώπιση διεσταλμένων πόρων
 • Αύξηση παραγωγής κολλαγόνου
 • Ρύθμιση της έκκρισης σμήγματος
 • Μείωση της λιπαρότητας
 • Αντιφλεγμονώδη – Αντιμικροβιακή δράση

Ποια δερματικά προβλήματα μπορεί να με βοηθήσει να αντιμετωπίσω;

Η Φωτοθεραπεία Dermalux μπορεί να συμβάλλει ουσιαστικά στην καταπολέμηση σοβαρών δερματικών προβλημάτων όπως η ακμή και η ροδόχρους ακμή. Ακόμη, σε περίπτωση που έχουν σχηματιστεί στην επιδερμίδα σας ουλές για οποιονδήποτε λόγο, το εν λόγω facial βοηθά στην ανάπλασή τους πιο άμεσα και αποτελεσματικά. Ακόμη, κάνει το ίδιο και με τις πληγές προάγοντας την επούλωσή τους.

Είναι ασφαλής η Φωτοθεραπεία Dermalux;

Αν γίνει από καταρτισμένο ειδικό και με τη χρήση του αυθεντικού μηχανήματος, απολύτως. Πιο συγκεκριμένα, χρειάζεται προσοχή όσον αφορά τον χώρο που θα εμπιστευτείτε να διενεργηθεί η θεραπεία αυτή, καθώς δεν είναι λίγοι οι επιτήδειοι που θέλουν να επωφεληθούν της δημοφιλίας που γνωρίζει η Φωτοθεραπεία Dermalux. Έτσι, χωρίς να διαθέτουν το αυθεντικό μηχάνημα, διατείνονται πως μπορούν να προσφέρουν τα ίδια οφέλη στην επιδερμίδα σας. Αυτό δεν ισχύει και μπορεί να αποβεί πράγματι μια απόφαση με ρίσκο για την επιδερμίδα σας. Αν υπάρχει κάτι με το οποίο δεν υπάρχει περιθώριο να διακινδυνεύσετε είναι η υγεία σας.

Επομένως, σε κάθε περίπτωση κρίνεται συνετό να επιλέξετε έναν πιστοποιημένο ιατρικό χώρο, όπως αυτός των Κλινικών μας. Στην Derm & Plastic διαθέτουμε αφενός το γνησιο μηχάνημα Dermalux και αφετέρου, τους ειδικούς που γνωρίζουν πώς ακριβώς να πραγματοποιήσουν τη θεραπεία αυτή step by step. Αξίζει στο σημείο αυτό να τονίσουμε πως, ακόμη κι αν κάποιος σας πει το αντίθετο, μόνο το ερυθρό, το κυανό και το λευκό (υπέρυθρο) φως έχουν αποδεδειγμένα θετικές επιδράσεις στην επιδερμίδα μας. Μόβνο δηλαδή οι αποχρώσεις που εκπέμπονται από το αυθεντικό μηχάνημα με το οποίο γίνεται η Φωτοθεραπεία Dermalux. 

Πώς μπορεί να με βοηθήσει να αντιμετωπίσω την ακμή;

Πολλοί είναι οι ασθενείς με ακμή που θέλουν να αντιμετωπίσουν το δερματικό τους πρόβλημα χωρίς να λάβουν φαρμακευτική αγωγή. Ακόμη, δεν αποκλείεται παράλληλα με τη φαρμακευτική τους αγωγή, να θέλουν συνδυαστικά να εφαρμόζουν κι άλλες θεραπείες. Και για τις δύο περιπτώσεις ασθενών, η Φωτοθεραπεία Dermalux μπορεί πράγματι να κάνει τα δικά της «φωτεινά θαύματα». Με απόλυτη ασφάλεια και την αξιοποίηση των προαναφερθέντων τριών μηκών φωτός, συμβάλλει στην αντιμετώπιση της ακμή χωρίς πόνο. Ακόμη, συμβάλλει στην πρόληψη του σχηματισμού ουλών ακμής, αλλά και στη μείωση των δυσχρωμιών από ήδη υπάρχοντα σημάδια ακμής.

Πόση ώρα διαρκεί;

Η Φωτοθεραπεία Dermalux είναι μια από τις lunch break treatments των Κλινικών μας. Έτσι, διαρκεί περίπου 20-30 λεπτά. 

Πόσες συνεδρίες θα χρειαστώ;

Πρόκειται για μια ιδιαίτερα αποτελεσματική θεραπεία ομορφιάς, που δεν απαιτεί υψηλό αριθμό συνεδριών ή συχνή επανάληψη. Μέσα σε ένα μόνο session μπορεί να σας προσφέρει ουσιαστική ανανέωση της επιδερμίδας και να ενεργοποιήσει τις φυσικές διεργασίες των κυττάρων της. Μην παραξενευτείτε αν δείτε το πρόσωπό σας να δείχνει αμέσως πιο λαμπερό, ακόμη και μετά από μία μόλις συνεδρία με τη Φωτοθεραπεία Dermalux.

Ωστόσο, ο ακριβής αριθμός απαιτούμενων συνεδριών, δεν μπορεί να είναι ο ίδιος για όλους. Αυτό εξαρτάται από παράγοντες όπως:

 • Οι προσδοκίες σας για το επιθυμητό αποτέλεσμα
 • Η περιποίηση που χαρίζετε στην επιδερμίδα σας
 • Η ύπαρξη δερματικών προβλημάτων όπως η ακμή

Σε γενικές γραμμές, ένα πακέτο 4-6 συνεδριών θεωρείτε πλήρες αν θέλετε να δείτε πραγματικά θεαματικό αποτέλεσμα!

Πονάει η Φωτοθεραπεία Dermalux;

Όχι! Όπως αναφέρθηκε και παραπάνω, είναι μια ανώδυνη διαδικασία. Αρκεί φυσικά να γίνει από καταρτισμένο προσωπικό και σε ιατρικό χώρο. Στις Κλινικές μας είναι μια από τις πιο ευχάριστες και απολαυστικές θεραπείες! Όχι απλά δεν είναι επώδυνη δηλαδή, αλλά καθίσταται μια εμπειρία που αξίζει να χαρίσετε στον εαυτό σας.  

Με ποιες θεραπείες μπορώ να τη συνδυάσω;

Εκτός του ότι αποτελεί άψογη επιλογή και ως μονοθεραπεία, η Φωτοθεραπεία Dermalux συνδυάζεται ιδανικά και με treatments όπως:

 

 

Σας άρεσε αυτό που μόλις διαβάσατε;
Μοιραστείτε το με φίλους και αγαπημένα σας πρόσωπα!!
Newsletter Derm & Plastic Surgery Clinic

  ΗΜ/ΝΙΑ ΓΕΝΝΗΣΗΣ

  ΦΥΛΛΟ