Ενέσιμη Λιποδιάλυση Aqualyx | Πώς να Εξαλείψετε το Τοπικό Πάχος

Aqualyx Τοπικο ΠαχοςΤο τοπικό λίπος αποτελεί διαχρονικά ένα από τα προβλήματα πολλών αντρών και γυναικών κάθε ηλικίας. Ο λόγος είναι η περίπλοκη και δύσκολη αντιμετώπισή του, καθώς δεν αρκεί η υιοθέτηση υγιεινής διατροφής και ο περιορισμός των θερμίδων που καταναλώνουμε καθημερινά. Η σύγχρονη επιστήμη, λοιπόν, μας παρέχει λύσεις δημιουργώντας αποτελεσματικά πρωτόκολλα που κυριολεκτικά μας “λύνουν” τα χέρια. Μια από τα πιο αποτελεσματικές τεχνικές καταπολέμησης του τοπικού λίπους δεν είναι άλλη από την Ενέσιμη Λιποδιάλυση Aqualyx.

Τι ακριβώς είναι η Ενέσιμη Λιποδιάλυση Aqualyx

Πρόκειται για ένα πατενταρισμένο σκεύασμα της Εταιρείας Marllor. Είναι μια απολύτως ασφαλής μέθοδος διάλυσης του λίπους που έχει συσσωρευτεί τοπικά σε ένα συγκεκριμένο σημείο. Δρα δηλαδή καταστρέφοντας τις επίμονες λιποαποθήκες. Η αποτελεσματικότητά του είναι που μας έκανε να την εντάξουμε στη λίστα με τις αγαπημένες θεραπείες των ασθενών μας στην Derm & Plastic Surgery Clinic. Έτσι, όταν αυτοί που μας εμπιστεύονται, μας ρωτούν πώς μπορούν άμεσα να διώξουν την «κοιλίτσα», τα ψωμάκια, την περιφέρεια, εμείς ξέρουμε πού να τους κατευθύνουμε.

Είναι ασφαλής η Ενέσιμη Λιποδιάλυση Aqualyx;

Η πολιτική της εταιρείας μας για έμφαση στην απόλυτη ασφάλεια των ασθενών μας, φυσικά ισχύει και σε αυτή την περίπτωση. Το Aqualyx, λοιπόν, φέρει έγκριση από τον Αμερικανικό Οργανισμό Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA) και έχει και πιστοποίηση CE, αφού ανταποκρίνεται σε όλα τα πρότυπα ασφαλείας της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Σε ποια σημεία μπορώ να κάνω Ενέσιμη Λιποδιάλυση Aqualyx;

Πρόκειται για μια ιδιαίτερα προσαρμοστική θεραπεία, κατάλληλη για την επίλυση κάθε προβλήματος που συνδέεται με το περιττό λίπος. Πιο συγκεκριμένα, μπορεί να εφαρμοστεί σε όλες τις περιοχές του σώματος όπου υπάρχει πρόβλημα τοπικού πάχους. Οπότε, καθίσταται πιο εύκολο και ουσιώδες να θέσουμε το ερώτημα αντιστρόφως. «Σε ποιο σημείο δεν μπορώ να κάνω ενέσιμη λιποδιάλυση Aqualyx;» Η απάντηση είναι σε κανένα!

Συνηθέστερα, οι περιοχές που προβληματίζουν τους ασθενείς μας είναι:

 • Κοιλιά
 • Γλουτοί
 • Μηροί
 • Διπλοσάγονο
 • Μέση
 • Λιπομαστία

Με ποιον τρόπο λειτουργεί η Ενέσιμη Λιποδιάλυση Aqualyx;

Ας δούμε λοιπόν ποιος είναι ο ακριβής τρόπος δράσης της μεθόδου. Η ικανότητα του Aqualyx να διαλύει κυριολεκτικά το τοπικό πάχος επιτυγχάνεται στην ουσία δεσοξυχολανικό οξύ που περιέχει. Πρόκειται για μία ουσία που παράγεται κανονικά από το συκώτι του οργανισμού μας προκειμένου να πραγματοποιηθεί μεταβολισμός του λίπους. Το δεσοξυχολανικό οξύ λειτουργεί με τον ακόλουθο τρόπο: Προσκολλάται στα τοιχώματα των λιποκυττάρων, τα διαβρώνει και εν τέλει τα διαλύει.

Στη συνέχεια και αφού τα λιποκύτταρα έχουν πια διαλυθεί, το περιεχόμενό τους ακολουθεί την εξής πορεία:

 • Απελευθερώνεται στον οργανισμό
 • Αποβάλλεται από τον οργανισμό μέσω του λεμφικού συστήματος

Πώς γίνεται η Ενέσιμη Λιποδιάλυση Aqualyx;

Οι ειδικοί Ιατροί των Κλινικών μας, εξειδικευμένοι και σε αυτή τη μέθοδο λιποδιάλυσης, εγχέουν τη συγκεκριμένη ουσία με ειδικές εύκαμπτες βελόνες στους ασθενείς. Η έγχυση γίνεται υποδόρια. Αναλόγως με την επίμαχη περιοχή, η ενέσιμη θεραπεία γίνεται σε διαφορετικό κάθε φορά σημείο.

Απαιτείται Χειρουργική Επέμβαση;

Όχι! Γι’ αυτό και καθίσταται μια τόσο δημοφιλής επιλογή μεταξύ των ασθενών μας. Στην πραγματικότητα αποτελεί μια ελάχιστα παρεμβατική μη χειρουργική μέθοδο. Δεν είναι υπερβολή να πούμε ότι είναι η καλύτερη εναλλακτική λύση αν κάποιος δεν θέλει να υποβληθεί σε λιποαναρρόφηση.

Θα πονέσω με την Ενέσιμη Λιποδιάλυση;

Η απάντηση είναι και πάλι αρνητική. Πρόκειται για μια σχεδόν ανώδυνη διαδικασία. Κατόπιν χρήσης ειδικής τοπικής αναισθητικής κρέμας, το επίπεδο του πόνου μειώνεται δραστικά.

Είναι είδος μεσοθεραπείας η Λιποδιάλυση Aqualyx;

Ένας από τους πιο ευρέως διαδεδομένους μύθους σχετικά με τη μέθοδο είναι η ταύτισή της με τη μεσοθεραπεία. Στην πραγματικότητα, η λιποδιάλυση Aqualyx δεν ανήκει στα είδη των μεσοθεραπειών. Η διαφορά τους έγκειται στο βάθος διείσδυσης, αφού η πρώτη φτάνει σε πολύ βαθύτερα στρώματα του δέρματος. Δύο ακόμη διαφορές τους είναι ότι:

 • Η μεσοθεραπεία μπορεί να γίνει σε περισσότερα σημεία
 • Η μεσοθεραπεία δεν στοχεύει κατευθείαν στον λιπώδη ιστό

Πόσες συνεδρίες θα χρειαστώ;

Πρόκειται για μια απάντηση που θα κριθεί εξ ολοκλήρου βάσει εξέτασης της περίπτωσής σας από τον ιατρό. Ενδεικτικά, ανάλογα με τη συσσώρευση λίπους στις περιοχές που σας προβληματίζουν, θα χρειαστείτε περίπου 3-4 συνεδρίες. Από τη μία συνεδρία στην άλλη πρέπει να μεσολαβούν περίπου 3 εβδομάδες.

Τι πρέπει να κάνω μετά την Ενέσιμη Λιποδιάλυση Aqualyx;

Κατόπιν της επέμβασής σας, θα πρέπει να αποφύγετε:

 • Την άσκηση για 10 ημέρες
 • Τα spa
 • Το μπάνιο σε πισίνα
 • Άλλες αισθητικές επεμβάσεις για 15 περίπου ημέρες

Υπάρχει καθορισμένος χρόνος αποθεραπείας;

Μπορείτε σε γενικές γραμμές να επιστρέψετε άμεσα στις καθημερινές σας υποχρεώσεις και δεν απαιτείται χρόνος επούλωσης. Το πιθανότερο είναι να παρουσιάσετε κάποιο ήπιο πρήξιμο στα σημεία που πραγματοποιήθηκαν οι ενέσεις, τα οποία θα φύγουν μετά από 3-5 ημέρες.

Πώς μπορώ να περιορίσω το υφιστάμενο πρήξιμο μετά την Ενέσιμη Λιποδιάλυση Aqualyx;

Αν σας ενοχλεί πολύ το πρήξιμο που προκαλεί η θεραπεία, αυτό που μπορείτε να κάνετε είναι να εφαρμόσετε στην περιοχή κάτι δροσερό. Για παράδειγμα, μπορείτε για λίγα λεπτά κάθε ημέρα να κρατάτε εκεί μια δροσερή πετσέτα, η οποία θα απαλύνει το πρήξιμο.

Γιατί να κάνω Ενέσιμη Λιποδιάλυση Aqualyx και όχι απλά διατροφή και γυμναστική;

Φυσικά η υγιεινή διατροφή και η άσκηση είναι απαραίτητα όχι μόνο για όσους θέλουν να απαλλαχθούν από το τοπικό λίπος, αλλά για όλους ανεξαιρέτως. Αποτελούν, δηλαδή, δύο συνήθειες που πρέπει να περιλαμβάνει το καθημερινό πρόγραμμα κάθε ανθρώπου. Ωστόσο, η μέθοδος αυτή ενέσιμης λιποδιάλυσης υπερέχει σε αρκετά σημεία όσον αφορά το τοπικό αδυνάτισμα.

Αυτά είναι:

 • Αντιμετωπίζεται το λίπος αποκλειστικά στην περιοχή που μας ενοχλεί και όχι γενικά
 • Διαλύεται το επίμονο λίπος που μπορεί να μην έχουμε καταφέρει να διώξουμε με διατροφή και άσκηση

Πότε θα δω αποτελέσματα; Είναι μόνιμα;

Αναλόγως της επίμαχης περιοχής, του μεγέθους της και της έντασης του προβλήματος, θα χρειαστεί λίγο περισσότερο από ένας μήνας. Όσον αφορά τη μονιμότητα των αποτελεσμάτων, αυτή εξαρτάται εν μέρει από τη δική σας μέριμνα. Με την υιοθέτηση ενός υγιεινού τρόπου ζωής, χωρίς καταχρήσεις, μπορείτε να διατηρήσετε το αποτέλεσμα για πάντα. Αν ωστόσο βάλετε αρκετά κιλά βάρους, το λίπος μπορεί να συσσωρευτεί ξανά. Αυτό που αλλάζει είναι ότι στα σημεία που έγινε η θεραπεία, θα συγκεντρωθεί πολύ πιο δύσκολα. Παρόλο που τα λιποκύτταρα μπορούν να δημιουργηθούν ξανά, το Aqualyx κάνει τους ρυθμούς ανάπτυξής τους εξαιρετικά αργούς.

Σας άρεσε αυτό που μόλις διαβάσατε;
Μοιραστείτε το με φίλους και αγαπημένα σας πρόσωπα!!
Newsletter Derm & Plastic Surgery Clinic

  ΗΜ/ΝΙΑ ΓΕΝΝΗΣΗΣ

  ΦΥΛΛΟ