Δερμοαπόξεση με Διαμάντι | Τι Είναι και Ποια τα Οφέλη της!

δερποαποξεση με διαμαντι τι ειναιΑκόμη και η πιο ενυδατωμένη και glowy επιδερμίδα έχει ανάγκη κατά καιρούς από επιπλέον τόνωση. Είτε προσέχετε την επιδερμίδα σας εμπεριστατωμένα είτε δεν τρελαίνεστε για το Skincare, θα έχετε σίγουρα και εσείς περιόδους που η επιδερμίδα σας δεν είναι αυτό που θα λέγαμε «στα καλύτερά» της. Ένα κοινό ορμονικό πρόβλημα, λανθασμένες συνήθειες διατροφής και φάσεις έντονου στρες είναι μερικοί μόνο από τους συνηθισμένους λόγους του προβλήματος αυτού. Αν, λοιπόν, είστε σε μια τέτοια περίοδο με την επιδερμίδα σας και αναζητάτε τρόπους να την αναζωογονήσετε, πρέπει να δοκιμάσετε την Δερμοαπόξεση με Διαμάντι.

Τι είναι η Δερμοαπόξεση με Διαμάντι;

Το “Dermabrasion ή Δερμοαπόξεση με Διαμάντι” είναι μια τεχνική ελεγχόμενης χειρουργικής απόξεσης των ανώτερων στιβάδων του δέρματος, με την οποία αφαιρούνται και απομακρύνονται οι στοιβάδες της κατεστραμμένης επιδερμίδας. Έτσι, το τελικό αποτέλεσμα είναι μια ορατά πιο λεία και νεανική όψη της, ανάπλαση των κυττάρων της και πολύ βελτιωμένη υφή.

Πώς θα ωφελήσει την επιδερμίδα μου η Δερμοαπόξεση με Διαμάντι;

Η θεραπεία αυτή καθίσταται κατάλληλη για κάθε τύπο δέρματος. Επομένως, είτε έχετε λιπαρό, μεικτό, ξηρό ή κανονικό τύπο δέρματος, μπορείτε να επωφεληθείτε των προνομίων που προσφέρει. Ειδικά μάλιστα αν έχετε σημάδια ή ουλές από ακμή, κάποια επέμβαση ή τραυματισμό, είναι η ιδανική λύση.

Ακόμη κι αν σκοπός σας είναι η αντιγήρανση ή η πρόληψη της πρόωρης γήρανσης και των σημαδιών της, η Δερμοαπόξεση είναι η go-to θεραπεία. Πιο συγκεκριμένα, βοηθά με την αντιμετώπιση των λεπτών γραμμών και των ρυτίδων, τόσο κάτω από την περιοχή των ματιών όσο και περιμετρικά του στόματος. Τέλος, συμβάλλει στην αντιμετώπιση της φωτογήρανσης και γενικά των επιπτώσεων του ήλιου στην επιδερμίδα.

Τι ακριβώς μου προσφέρει το Dermabrasion;

Στις Κλινικές μας, η Δερμαπόξεση με Διαμάντι γίνεται μόνο από έμπειρους ειδικούς και καταρτισμένο προσωπικό. Οπότε, μπορούμε με ασφάλεια και βεβαιότητα να πούμε ότι θα φύγετε από την Derm & Plastic Surgery Clinic με επιδερμίδα ορατά ανανεωμένη. Πιο αναλυτικά, μέσω του Dermabrasion θα επωφεληθείτε των παρακάτω:

 • Βαθύ καθαρισμού και απολέπισης
 • Λάμψης
 • Περιορισμού της λιπαρότητας
 • Αναζωογόνησης και ανάπλασης της επιδερμίδας
 • Αντιμετώπισης των λεπτών ρυτίδων
 • Αντιμετώπισης της θαμπάδας και των δυσχρωμιών
 • Μείωσης των ουλών ακμής

Ποια είναι η διαδικασία;

Αναλόγως με τις ανάγκες της επιδερμίδας σας, η Δερματοαπόξεση με Διαμάντι εφαρμόζεται από τον ειδικό με τον δέοντα τρόπο. Μπορεί να γίνει στο πρόσωπο, τον λαιμό, το ντεκολτέ ή όποια σημεία του σώματός σας έχουν ανάγκη. Για τις ανάγκες της θεραπείας στις Κλινικές Derm & Plastic Surgery Clinic χρησιμοποιείται ένα ειδικό περιστροφικό χειρουργικό εργαλείο. Πρόκειται για έναν περιστρεφόμενο τροχό με διαμαντένια εξαρτήματα, τον οποίο η επιδερμίδα σας κυριολεκτικά θα «λατρέψει». Η ειδική αυτή τελευταίας τεχνολογίας συσκευή ερεθίζει τους ινοβλάστες και προκαλεί υπεραιμία στην περιοχή όπου εφαρμόζεται. Με τον τρόπο αυτό, παρέχει την τέλεια βαθιά απολέπιση και απομακρύνεται το σμήγμα χωρίς να τραυματίζει με οποιονδήποτε τρόπο την επιδερμίδα.

Λίγο πριν ολοκληρωθεί η θεραπεία εφαρμόζεται μια ειδική μάσκα. Πρόκειται για το τελευταίο στάδιο της Δερμοαπόξεσης με Διαμάντι, το οποίο είναι απαραίτητο προκειμένου να υποχωρήσει και εκείνος ο μικρός ερεθισμός που έχει δημιουργηθεί από την αρχή της θεραπείας. Το είδος της μάσκας αυτής δεν είναι a priori καθορισμένο ούτε το ίδιο για όλους. Πριν την έναρξη της θεραπείας, το εξειδικευμένο μας προσωπικό μελετάει την επιδερμίδα σας και κρίνει ποια μάσκα θα πρέπει να εφαρμόσει μετά το Dermabrasion. Αυτό θα εξαρτηθεί από τις δικές σας ειδικά ανάγκες αλλά και τον τύπο δέρματος. Άλλη είναι η μάσκα που επιλέγεται για τις ξηρές, άλλη για τις μεικτές και άλλη για τις λιπαρές/με τάση για ακμή επιδερμίδες.

Πόσο διαρκεί και πότε θα δω τα αποτελέσματα;

Η θεραπεία κρατά περίπου 45′, αναλόγως και πάλι των αναγκών της επιδερμίδας. Τα ευεργετικά της αποτελέσματα μπορείτε να τα συνειδητοποιήσετε από την πρώτη κιόλας στιγμή ολοκλήρωσης της συνεδρίας. Με το που αγγίξετε την επιδερμίδα σας, θα συνειδητοποιήσετε πως η υφή της είναι πολύ πιο λεία και απαλή. Ακόμη, θα σας χαρίσει μια ασύγκριτη αίσθηση ουσιαστικής αναζωογόνησης και θα νιώσετε πως το δέρμα σας «αναπνέει». Όσον αφορά την όψη της, η επιδερμίδα δείχνει αμέσως πιο λαμπερή, αφού έχουν απομακρυνθεί τα νεκρά κύτταρα και μαζί τους και η ανεπιθύμητη εκείνη θαμπάδα που δημιουργούν. Χωρίς πόρους, στίγματα και σμήγμα, το πρόσωπο δείχνει «καθαρό και νεανικό».

Πώς να μεγιστοποιήσω το αποτέλεσμα της Δερμοαπόξεσης με Διαμάντι;

Για να δείτε ακόμη καλύτερα αποτελέσματα και να μεγιστοποιήσετε το όφελος της Δερμοαπόξεσης με Διαμάντι δεν έχετε παρά να επενδύσετε στη σχολαστικότητα και τη συστηματικότητα. Είναι αυτό που οι σοφοί πρόγονοί μας αποκαλούσαν «επανάληψη μήτηρ πάσης μαθήσεως». Πιο συγκεκριμένα, δεν αρκεί να κάνετε μία φορά στα πέντε χρόνια Δερμοαπόξεσης με Διαμάντι και να περιμένετε να έχετε λαμπερή επιδερμίδα σε όλο το μεσοδιάστημα. Φυσικά, ούτε χρειάζεται να κάνετε τη θεραπεία κάθε εβδομάδα. Ο Δερματολόγος είναι εκείνος που θα δει τις ανάγκες της της επιδερμίδας σας, θα τις αξιολογήσει και θα σας καθοδηγήσει ακριβώς ως προς το πόσες συνεδρίες και κάθε πότε πρέπει να κάνετε.

Ποια είναι η διαφορά μεταξύ της Δερμοαπόξεσης με Διαμάντι και της Μικροδερμοαπόξεσης;

Η μικροδερμοαπόξεση και η δερμοαπόξεση βασίζονται στο ίδιο σκεπτικό και έχουν αρκετά κοινά ως προς τον τρόπο δράσης τους. Φυσικά όμως, δεν πρόκειται 100% για την ίδια διαδικασία. Αλλιώς δεν θα υπήρχε και λόγος να τις διαχωρίσουμε. Όπως φανερώνουν και οι ίδιες οι ονομασίες τους, με τη μικροδερμοαπόξεση εξασφαλίζεται η αφαίρεση του νεκρού ή ετοιμοθάνατου δέρματος. Με την κανονική δερμοαπόξεση, όμως, απολαμβάνει κανείς πιο δραστικών αποτελεσμάτων. Η δεύτερη καταφέρνει να πηγαίνει βαθύτερα και να απομακρύνει ακόμη και τα στρώματα του δέρματος που ακόμα είναι ζωντανά.

Από ποια ηλικία και μετά μπορώ να κάνω Δερμοαπόξεση με Διαμάντι;

Δεδομένου ότι δεν πρόκειται για κάποια καθαρόαιμη θεραπεία αντιγήρανσης ούτε ελλοχεύει κινδύνους, μπορεί να γίνει σε οποιαδήποτε ηλικία. Ακόμη και πολύ νεαρά άτομα μπορούν να ωφεληθούν από τη θεραπεία δερμοαπόξεσης.

Ποιοι πρέπει να κάνουν Δερμοαπόξεση με Διαμάντι;

Αν και όπως ειπώθηκε, όλοι μπορούν να επωφεληθούν από αυτό, περισσότερο ανάγκη το έχουν όσοι:

 • Έχουν σημάδια ακμής
 • Έχουν λεπτές γραμμές γύρω από τα μάτια, τη μύτη και το στόμα
 • Είναι δυσαρεστημένοι με τα σημάδια της ηλικίας και της γήρανσης στο πρόσωπό τους και θέλουν να τα απαλύνουν
 • Έχουν σημάδια πρόωρης γήρανσης

Πρέπει να προσέξω κάτι μετά τη Δερμοαπόξεση;

Παρόλο που πάντα πρέπει να είμαστε προσεκτικοί με την έκθεση στον ήλιο, μετά τη δερμοαπόξεση η ανάγκη αυτή εντείνεται. Η φωτοευαισθησία του δέρματος είναι ακόμη μεγαλύτερη έπειτα από τη θεραπεία αυτή. Έτσι, πρέπει να υπάρχει ιδιαίτερη προσοχή όσον αφορά την αντηλιακή προστασία και φυσικά να αποφεύγεται όσο το δυνατόν περισσότερο η έκθεση στην ηλιακή ακτινοβολία.

Σας άρεσε αυτό που μόλις διαβάσατε;
Μοιραστείτε το με φίλους και αγαπημένα σας πρόσωπα!!
Newsletter Derm & Plastic Surgery Clinic

  ΗΜ/ΝΙΑ ΓΕΝΝΗΣΗΣ

  ΦΥΛΛΟ