Custom Cut FUE | Μία Μεταμόσχευση Μαλλιών για τα… Μαλλιά σας και μόνο

Η τριχόπτωση είναι ένα από τα προβλήματα που ταλανίζουν αρκετά τους άντρες και την ψυχολογία τους. Η ενοχλητική φαλάκρα μπορεί να ρίξει σημαντικά την αυτοπεποίθηση τους, μιας και είναι κάτι που δεν περνά απαρατήρητο. Υπάρχει λύση και… ονομάζεται “Custom Cut FUE”. Μία λύση ειδικά σχεδιασμένη για τα μαλλιά σας και μόνο!

Τι είναι το Custom Cut FUE;

Ας ξεκινήσουμε από τα βασικά. Οι τρίχες στο κεφάλι μας, αναπτύσσονται φυσιολογικά με την μορφή τριχοθυλακικών μονάδων (τριχοθυλακίων), όπου το κάθε τριχοθυλάκιο περιέχει μία, δύο, τρεις ή τέσσερις τρίχες.

Το Custom Cut FUE έρχεται να δώσει τη λύση όταν το τριχοθυλάκιο σας παρουσιάζει πρόβλημα. Πρόκειται για μία σύγχρονη εξατομικευμένη τεχνική Μεταμόσχευσης Μαλλιών που στόχο έχει να βοηθήσει το κεφάλι σας να αποκτήσει ξανά πυκνή τριχοφυΐα. Όπως φανερώνει και το όνομα της, στη συγκεκριμένη θεραπεία τα ειδικά εργαλεία αφαίρεσης και τοποθέτησης των τριχοθυλακίων, είναι αποκλειστικά σχεδιασμένα για το δικό σας κεφάλι, με βάση τα χαρακτηριστικά των δικών σας τριχοθυλακίων.

Στις Κλινικές μας, αυτό γίνεται κατόπιν ειδικής παραγγελίας και κατασκευής των εργαλείων, σύμφωνα με τα αποτελέσματα της ψηφιακής τριχοσκοπικής μελέτης, που πάντα προηγείται της Μεταμόσχευσης. Εφαρμόζοντας αυτή την τεχνική, ελαχιστοποιείται το τραύμα στο δέρμα και τα αγγεία του περιμετρικά. Με τον τρόπο, κατά τη διάρκεια της Μεταμόσχευσης, αποφεύγονται οι μεγαλύτερες και περιττές οπές.

Πώς γίνεται; 

Πρώτο Βήμα προς την αντιμετώπιση της τριχόπτωσης αποτελεί η αναλυτική μελέτη της δότριας και λήπτριας περιοχής. Αυτό επιτυγχάνεται με δερματοσκόπιο και ειδικό λογισμικό πρόγραμμα. Στη συνέχεια, πραγματοποιείται ο σχεδιασμός όλης της Μεταμόσχευσης Μαλλιών. Στην πράξη, η διαδικασία καταγράφεται στο ιστορικό του γιατρού και στο κεφάλι του ασθενή – κάποια βήματα της διαδικασίας ακόμα και κυριολεκτικά. 

Η διαδικασία της Μεταμόσχευσης ξεκινά. Σε αυτό το στάδιο, πραγματοποιείται η εξαγωγή των τριχοθυλακίων από τη δότρια περιοχή. Έπειτα, τα τριχοθυλάκια αυτά, διαχωρίζονται και ομαδοποιούνται ανάλογα με τον αριθμό των τριχών που περιέχουν και διατηρούνται σε συγκεκριμένη θερμοκρασία. Ακολουθεί η χορήγηση τοπικού αναισθητικού και η έναρξη της εμφύτευσης των τριχοθυλακίων με προσοχή. Τα μοσχεύματα τοποθετούνται, με τελευταίας τεχνολογίας implanters (συσκευές εμφύτευσης), που παραγγέλνονται με βάση τα χαρακτηριστικά των δικών σας τριχοθυλακίων. Η διαδικασία του Custom Cut FUE ολοκληρώνεται με ένα προσεκτικό και πλούσιο λούσιμο της περιοχής από όπου πήραμε τις τρίχες από τον γιατρό. 

Ποια είναι τα πλεονεκτήματα του Custom Cut FUE;

Εκτός από το γεγονός ότι η συγκεκριμένη Μεταμόσχευση Μαλλιών είναι ειδικά σχεδιασμένη για τα μαλλιά σας και μόνο, υπάρχουν μερικά ακόμα πλεονεκτήματα που πρέπει να γνωρίζετε!

Στα τελευταία, περιλαμβάνεται ότι η μέθοδος είναι ελάχιστα επεμβατική. Ο πόνος που προκαλεί στον ασθενή είναι πλήρως ανεκτός, μιας και η διαδικασία πραγματοποιείται με τοπική αναισθησία. Επίσης, στο Custom Cut FUE η αιμορραγία είναι ελάχιστη και η ανάρρωση ταχεία. Επιπρόσθετα, η δότρια περιοχή δεν εμφανίζει ουλές, ενώ παρέχεται η δυνατότητα αξιοποίησης στο μέλλον της δότριας περιοχής για άλλες επεμβάσεις.

Πονάει το Custom Cut FUE;

Όχι. Το Custom Cut FUE εφαρμόζεται σε ειδικά εξοπλισμένη αίθουσα των Κλινικών μας και πραγματοποιείται με τοπική αναισθησία. Μάλιστα, η ποσότητα του αναισθητικού υγρού που χρησιμοποιείται είναι εξαιρετικά μικρή και περιορίζεται απλά στην περιοχή που γίνεται η μεταφορά των τριχοθυλακίων.

Μετά από πόσες μέρες θα μπορώ να χτενίσω ή να περιποιηθώ τα μαλλιά μου;

Είναι χαρακτηριστικό των ανθρώπων (ανδρών και γυναικών) να επιθυμούν να “παίξουν”, να πειράξουν ή και να φτιάξουν τα μαλλιά τους. Στην περίπτωση που δοκιμάσετε το Custom Cut FUE, καλό είναι να ξεχάσετε τη συνήθεια αυτή για μία εβδομάδα. Και αυτό, γιατί τα νέα τριχοθυλάκια θέλουν τον χρόνο τους, προκειμένου να “δέσουν”. Μόλις περάσουν οι μέρες αυτές, μπορείτε να συμπεριφέρεστε στα νέα σας μαλλιά, όπως και στα προηγούμενα, καθώς πλέον είναι ένα σώμα.

Αν κάνω Custom Cut FUE, μετά από πόσες μέρες μπορώ να λουστώ;

Η δότρια περιοχή μπορεί να λουστεί από την επομένη ημέρα της Μεταμόσχευσης Μαλλιών και ολόκληρο το κεφάλι από την τρίτη ημέρα. Σε κάθε περίπτωση, το καθημερινό λούσιμο είναι αναγκαίο, για την καθαριότητα και την υγιεινή του τριχωτού της κεφαλής.

Υπάρχει κάτι άλλο που πρέπει να προσέξω μετά τη συγκεκριμένη τεχνική Μεταμόσχευσης Μαλλιών;

Φυσικά. Το τριχωτό της κεφαλής αποτελεί μία εξαιρετικά ευαίσθητη περιοχή που θέλει το φροντίδα της ούτως ή άλλως. Έτσι, ενώ μπορείτε να επιστρέψετε στο γραφείο από την επόμενη μόλις ημέρα, υπάρχουν μερικά πράγματα επί της κεφαλής που πρέπει να προσέξετε. Η πιο βασική αλλαγή που πρέπει να κάνετε είναι την πρώτη εβδομάδα να φοράτε καπέλο. Έτσι, το αποτέλεσμα να μην επηρεαστεί από τις ακτίνες του ηλίου. Μετά την επέμβαση, τα νέα μαλλιά λούζονται, χτενίζονται, κουρεύονται και βάφονται κανονικά και δεν απαιτείται κάποια ιδιαίτερη φροντίδα για τη συντήρηση τους.

Η συνολική αλλαγή της εικόνας σας θα έρθει εντός 10 μηνών. Στο διάστημα αυτό, το τριχωτό της κεφαλής θα είναι ξανά πλούσιο και τα μαλλιά σας “ένα”.

Υπάρχει ο Κίνδυνος η δότρια περιοχή να “μείνει” χωρίς μαλλιά;

Ένας λόγος ανησυχίας αισθητικός και άκρως λογικός – μιας και το πρόβλημα που λύνουμε με το Custom Cut FUE είναι αισθητικής φύσης. Δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας. Η δότρια περιοχή έχει πυκνότητα μαλλιών, που επιτρέπει την εκμετάλλευση του 50% των τριχοθυλακίων της (που αντιστοιχεί σε περίπου 30.000 τρίχες), χωρίς η αραίωση να γίνει αντιληπτή από κανέναν. 

Σας άρεσε αυτό που μόλις διαβάσατε;
Μοιραστείτε το με φίλους και αγαπημένα σας πρόσωπα!!
Newsletter Derm & Plastic Surgery Clinic

    ΗΜ/ΝΙΑ ΓΕΝΝΗΣΗΣ

    ΦΥΛΛΟ